xD
pokaż spoiler #polska #covid #bekazpisu #heheszki #szachy #humorobrazkowy
@Birbirgo13 pamietam za dzieciaka, jak strazacy w mojej parafii zaciągali wachtę pod grobem Jezusa na Wielkanoc. Jeden gigant już do koscioła wchodził rozmiękczony, a za nogawką buta jeszcze mu szyjka butelki wystawała ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Birbirgo13: Znam taką jedną co wstaje o czwartej w nocy żeby się umalować itp. a do pracy ma 20minut drogi #pdk
@Birbirgo13: gdzie ty na wsi żabkę znajdziesz, bardziej by pasował jakiś sklep spożywczy rodem z lat 90 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Risthar: bo w dużej mierze OSP to najczęściej zbieranina lokalnych wioskowych meneli którzy jeżdżą na akcje by było za co wypić. Były przypadki asów co sami wywoływali pożary by było za co pić.
@SuicideWithMe: ale wiesz, że żeby móc wziąć udział w akcji, musisz mieć ukończony kurs, który się ciągnie chyba z 3 miesiące i trzeba go odnawiać, a jednostka musi spełniać konkretne kryteria, żeby ją wezwano do czegokolwiek dalej niż w obrębie 3 kilometrów od jednostki? Moja na przykład Jedt źle wyposażona więc nigdzie nie wzywają, ale mimo to dwa pożary mi ogarnęli. W sumie jeden mój brat ugasił (obaj jesteśmy w osp), bo akurat naprawiał auto na podwórku i migl szybko zgasić płonące auto. Drugi się udało ogarnąć dzięki temu że ludzie sobie stare węże zabrali do domu zamiast wyjebać na śmieci XD
@Risthar: to racsej baity bo strażacy osp mają to do siebie że się często mega napinają, a gdzieś z 20% jednostek jest dobrze wyposażona i zorganizowana, reszcie brakuje jednego albo drugiego.
No i regularnie słychać że jakieś łebki jak tylko dostaną uprawnienia by móc gasić podpalają łąki żeby wzywali ich na akcje.
No a picie wiadomo, w Polsce główna rozgrywka jest chlanie, strażacy wcale nie są w tym aspekcie gorsi, rzekłbym ze chleją aż za dużo. Przez co trudno się z nimi w ogóle porozumiewać w trakcie jakiejkolwiek imprezy XD
strażacy osp mają to do siebie że się często mega napinają
@Shatter: ja raz prawie dostałem wypierdol od dwóch. Brat jest oficerem straży pożarnej i był szkolić ludzi w Etiopii. Opowiadał jak źle to tam działa, że strażacy tam to tacy ogólno-miejscy pracownicy. Zamiotą ulicę, wystawią karę za złe parkowanie, a jak się pali to jadą gasić. Oczywiście często przyjeżdżają za późno i zastają zgliszcza, do tego mają straszne braki szkoleniowe i sprzętowe. Przez to często ludzie w nich rzucają kamieniami, bo więcej przeszkadzają niż pomagają. Opowiadałem to koledze czekając na jakieś szkolenie BHP, a tu jacyś goście, którzy słyszeli tylko końcówkę, startują do mnie z łapami "coś Ty kurwa powiedział!? OSP będziesz mi tu obrażać!?".
@Birbirgo13: chyba nie jestem typowym facetem. Ja jak usiądę rano na kibel z telefonem to pół godziny siedzę. Potem prysznic, mycie zębów, coś zjeść i można wychodzić
Przeżyjmy to jeszcze raz:
Julka pięknie wyjaśniona przez prof. Finkelsteina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zydzi #4konserwy #bekazlewactwa #julka
#anonimowemirkowyznania
30 stka na karkach, więc postanowiliśmy z dziewczyną zamieszkać razem ale kompletnie nie możemy się dogadać odnośnie tego jak będziemy płacić za czynsz, rachunki itp. Rozmawialiśmy o tym już 3 razy i za każdym razem nie możemy dojść do porozumienia i po każdej rozmowie nasze relacje się pogarszają. Ja chce 50:50 - żeby było pokaż całość