Oto magiczny artefakt, który spowalnia prokuraturę w razie oskarżeń o gwałt...
#dobrazmiana #kurwamac
Z racji że jestem laikiem w temacie potrzebuję pomocy bo zostałem zaproszony na ślub ( ͡° ʖ̯ ͡°). Jaka marynarka będzie pasować do takiej koszuli :
#garnitur #modameska #wesele #krawiectwo
@PapaSar: z racji obostrzeń to nie ma wesel i nie wiadomo kiedy będą, chyba że coś się zmieniło. Kup białą i nie pajacuj.
@PapaSar: ta koszula ma szersze paski i wygląda spoko. Tamta koszula na górze jest januszerska i nie będzie pasować do tego garniaka
@PapaSar:
Chyba zostaje mi doradztwo w sklepie ( ͡° ʖ̯ ͡°). Wybiorę jakąś jednolitą koszulę. Co do samej marynarki lepiej kupić "klasyczną" czy np. taka też jest ok?
Paski z koszuli wyżej do marynarki w kratkę to chyba tak mocno średnio
@PapaSar jak masz już jakiś klasyczny garnitur to taki w kratę będzie fajny. Generalnie najbardziej uniwersalny jest granatowy, zaraz później ciemny szary lub grafitowy. Do granatowego powinna pasować koszula, weź ją najlepiej ze sobą i przymierzaj garnitury z nią. Do tego jakiś krawat jednolity bądź z niewielkim wzorem.
Generalna zasada jest taka - do gładkich koszul mogą być marynarki we wzory, do koszul ze wzorem powinny być marynarki gładkie. Nie można się ujebać wszystko we wzory bo to wygląda źle.
@PapaSar Ja bym na Twoim miejscu ubrała tę koszulę i poszła w niej do sklepu, na nią zmierzyć marynarki. Może coś będzie pasować. Co do samej marynarki to taka szara w kratkę bardzo ładna, o ile masz spodnie do kompletu.
@PapaSar OPie, nie słuchaj ich, możesz wziąć tę koszulę, ale marynarka koniecznie jednolita, szary możesz właściwie skomponować ze wszystkim co chcesz. Wg. mnie granatowa marynarka + szare spodnie i będzie gitarka. Plus krawat jakiś też niezbyt wzorzysty albo, za co pewnie dandysy mnie powieszą, w ogóle zrezygnować z krawata.
@PapaSar: Ej, mam identyczną - kupioną w MAKRO w 2010 roku, dalej bym nosił gdyby nie fakt, że mi bebzol wyyebao.
@PapaSar: w paski jest dziwna, dla kogoś naprawdę odważnego, kto ma swoj styl i czuje się z nim dobrze. Odradzam białą, chyba nie jest to egzamin, ani pogrzeb. Kup sobie jakąś jednokolorową, ecru, niebieską, szarą, brzoskwiniową, no zależy w jakim kolorze dobrze wyglądasz i się czujesz. Do tego dobierz marynarkę i spodnie i masz zestaw na wiele okazji w przyszłości. Polecam celować w kolory, które będą pasowały do eleganckich butów które, jak podejrzewam, posiadasz-pozwoli to zaoszczędzić na kupnie butów. Więc raczej nie kupuj beżowych spodni, jeśli masz czarne buty. Mam nadzieję, że pomoglam.
@PapaSar: a co do marynarki w kratkę, uważam że bardzo spoko, casualowo, bo rozumiem że to wesele to nie będzie bal na zamku. Taka marynarka przyda się na różne okazje.
@PapaSar: A Ty wyjatkowo sie upierasz zeby wyglada jak debel. Zakladam, ze nie masz aparycji modela, ani pasujacych dodatkow, wiec postaw na klasyke, ciemny garnitur, biala albo blekitna koszula i nie blaznij sie
@PapaSar: a nie możesz klasycznie - granatowy lub grafitowy garnitur i biała koszula?
jezeli nie chcesz w garniturze to złóź jakiś zestaw koordynowany: biała koszula, granatowa marynarka, szare spodnie
btw. widzę, że tu dużo osób troluje ale jak masz jakieś pytania na serio to pytaj, ja postaram się odpowiedzieć bez szyderstw
@PapaSar: skoro nie chcesz kupować nowego garnituru, to wybierz zestaw koordynowany, tak jak masz wyżej. Eleganckie ciemne chinosy będziesz też mógł wykorzystać przy innych okazjach.
Na ślub / wesele ja bym nie poszedł w marynarce w kratę, to jest zbyt uroczyste wydarzenie. Jak chcesz trochę mniej elegancką marynarkę to można obniżyć stopień formalności innymi elementami, np. nakładanymi kieszeniami.
@kosmopolitanczykowianeczka: @PapaSar: no i koniecznie kup białą koszulę, bo ona do wszystkiego pasuje, niezależnie czy garnitur czy zestaw koordynowany, ja w pewnym momencie całkowicie przestałem kupować inne koszule niż białe, mam ich obecnie 15 i żongluję innymi elementami, a nie kolorem koszuli
@policjantpeel: @PapaSar: zdecydowanie tak, biała koszula pasuje zarówno do eleganckiego garnituru, jak i do dżinsów.
@PapaSar: https://www.recman.pl/media/wysiwyg/blog_poradnik/szara-marynarka-meska.jpg
Chociaż twoja koszulka to raczej wyglada na kawową.
@PapaSar: kumplu, biała koszula kosztuje 50 zł. Nie kupuj jakiejś dziwnej, kup normalną, z białymi albo przezroczystymi guzikami, z długim rękawem na guziki, bez kieszonki. I kurwa nie kupuj "większej bo będzie jak przytyjesz". O tym jaki kołnierzyk dobrać poczytaj u Mr Vintage.
Zostaw tę koszulę, bo będziesz wyglądał w niej śmiesznie, ona się nadaje na spotkanie z kumplami.
Jak potrzebujesz porady to wal na priv.
Odradzam białą, chyba nie jest to egzamin, ani pogrzeb. Kup sobie jakąś jednokolorową, ecru, niebieską, szarą, brzoskwiniową, no zależy w jakim kolorze dobrze wyglądasz i się czujesz.
@eoeoeo: Dlaczego odradzasz najbardziej uniwersalną męska koszulę, jaką jest biała, a pchasz OPa w januszowe ecru? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PapaSar: No to moim zdaniem nie masz co świrować - nie musisz mieć pełnego garnituru, śmiało możesz pójść w chinosy, marynarkę i poszetkę jeśli chodzi o poziom "odstawienia".
https://mrvintage.pl/2016/06/jak-nosic-koszule-prazek-poradnik.html
Oto magiczny artefakt, który spowalnia prokuraturę w razie oskarżeń o gwałt...
#dobrazmiana #kurwamac
XD
#patologiazewsi
Plusujcie najlepszego trenera reprezentacji Polski w XXI wieku. Do dziś jestem pełen podziwu jak z gównianą reprezentacją którą wtedy miał wszedł na euro 2008.
Takiego trenera teraz reprezentacja potrzebuje.
#mecz #pilkanozna #reprezentacja