Kto nie grał w tę piękną grę przeglądarkową, budzik na 2 w nocy i puszczanie wojska na wioski wrogiego plemienia.
Pamiętam jeszcze grę na 9 świecie (╥﹏╥)
#nostalgia #gry #heheszki #milosc
@rumapark: Brakuje jeszcze okienka ze zgonem i "wczytaj punkt zapisu" przed niemożliwą do pominięcia sekwencją.
@rumapark: sa jeszcze w dzisiejszych grach intra ktorych nie mozna skipnac? Pytam, bo nie mialem przyjemnosci od paru lat w nic nowego zagrac
@ChelseaDagger: są do tego stopnia że podmieniam pliki z intrami na 0.1 sekundowe puste. Choćby Valhalla. Ostrzeżenie o epilepsji 30s, "wiele kultur zrobiło tą grę" 30s + loga wszystkich świętych z Ryzenem na czele. Prawie jak reklamy przed filmem w kinie. Mam Nvme ('potężne' :) gra ładuje się bez tego do menu w 15s.
No i oczywiście każda zmiana w opcjach -> restart więc się tego trochę naoglądasz.
Choćby Valhalla.
@keton22: akurat to jest najmniejszy problem Valhalli. To jest nieprawdopodobne, że aż 2 lata tego crapa robili. Jedyne co im wyszło, to diversity i możliwość pochwalenia się tym na ekranie startowym xD
@Erus: no do końca się nie zgodzę, oscara to to nie dostanie ale się fajnie zmula i czasami można się uśmiechnąć. Choćby wczoraj trafiłem na to: https://www.youtube.com/watch?v=GF1yNUZ4nFM
@sic0r: dla mnie to akurat plus bo oduczył mnie podejścia skip, skip, skip, biegniemy do strzałki. Lepiej mi się tak gra ale to oczywiście indywidualna kwestia.
@keton22: no przyznam, że też mi się to rozwiązanie podoba, jakoś tak wciągnęły mnie te sidequesty, zwłaszcza, że się nie powtarzają
@keton22: tutaj też śmiechłem, ale zdecydowanie więcej razy byłem zażenowany tekstami (np. podczas "zawodów" picia), których odbiorcą miał być prawdopodobnie amerykański 13-latek.
Irytujące jest też to, że praktycznie chyba wszystko jest copy-pastem. Ten sam domek z zablokowanymi drzwiami występuje w kilku wariantach pierdyliard razy. Nawet amfitatry jakby te same. Do tego powtarzalna rozgrywka - kilka mniejszych potyczek, aby na końcu zdobyć fort.
Ponadto tekstury wyglądają jakby hurtowo zaimportowali z poprzednich części, a to wszystko jest okraszone brakiem jakiejkolwiek optymalizacji (jedyny plus to refleksy na wodzie) i sporadycznie występującymi force close.
Spodziewałem się gry w klimacie wikingów, a dostałem kolejnego nijakiego Assassina. Nawet odgłosów nie chciało im się nagrywać i przed/po rajdzie na fort słychać wiwatujących współczesnych nastolatków xD
@siepan: bez przesady, wojenki nie mają sensu zwłaszcza że taka sytuacja że mam PS4 i Xboxa SeSa. Czasami lepiej rozwalić się na kanapie z padem bo do kompa to trzeba na spokojnie usiąść.
rozwalić się na kanapie
@keton22: koniecznie z browarem i odpalić jakąś fifę albo samochodówkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rumapark: nic mnie tak nie wkurza, jak patetyczne i sztampowe cutscenki w grach teraz. No może jeszcze gówno tutoriale. Zanim zacznę faktycznie grać, to mi minęło 45 min i już straciłem ochotę.
@rumapark: Deus Ex Mankind Divided dowalił w drugą stronę - po zakończeniu były trzydziestominutowe ending credits bez możliwości wyjścia xD
@keton22 w sumie wystarczy pad do Xboxa i coś typu NVIDIA shield przy telewizorze i elegancko się rozsiadasz grając na pc ( ͡º ͜ʖ͡º) steam dodatkowo też ma przecież tryb big picture, więc przeglądanie gierek na TV z padem też wygodne
@Wierzbak: miałem takie ambicje ale steamlink to tylko 720p a ja mam telewizor 4k i to widać. Do tego wbrew pozorom jest lag i dolby atmos nie działa a niby to bajer ale jak się przyzwyczaisz i potem nie ma to nie to samo.
EDIT: no i tylko gry ze steama w gamepassa nie pogram
@boguchstein: dlatego wracają tzw boomer shootery które z tym spierdoleniem nie mają nic wspólnego.
Odpalasz takiego DUSK.
Włączasz gierkę, poziom się ładuje pare sekund i co? I jesteś atakowany pół sekundy po zrespieniu się w punkcie startowym :D Żadnych durnych intr, tutoriali, wprowadzeń. Masz pan swoje dwa sierpy i trzech wkurwionych psycholi z piłami mechanicznymi których masz zabić.
No dobra mądre głowy... Jak rozwiązać zadanie nr 8?
Zeszyt ćwiczeń, 2 klasa szkoły podstawowej.
#matematyka #pytanie #zagadka #szkola
Zajechałem dziś z Młodym pod Mcdrive bo płacze że głodny. Jedziemy dalej on rozpakowuje zamówienie a ja wciągam ten zapach hamburgera i frytek...
- Chcesz gryza - proponuje mi dzieć
- Nie, odchudzam się
- Ale chciaaaaałabyś!!!
Żmiję wychowałam na własnym łonie...
#zagrubo2021