@l3gend: założę się że w ogrodku mają rozkładany basen i trampolinę - symbole dzisiejszej klasy średniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MercedesBenizPolska: nawet gdyby zamiast loga SEATA było logo Porsche to i tak to nic nie zmienia. Wiocha to wiocha.
Być fanem Seata to troche jakby być fanem maszynek gilette czy płynu ludwik
@MercedesBenizPolska: w sumie tak jak wszystkiego oprocz marek robiacych supercary np. Bugatti albo Ferrari. I tak, niemiecka motoryzacja to dalej gilette czy ludwik xD
Być fanem Seata to troche jakby być fanem maszynek gilette czy płynu ludwik
@MercedesBenizPolska: Za tego ludwika to będziesz jeszcze przepraszał. Moi ludzie właśnie wchodzą na twoje pięterko.
@MercedesBenizPolska a czemu? Nie jest wielkim fanem marki ale za jego plecami stoi Seat Leon FR miałem takiego w 2006r. Mial 150koni na tamte czasy szybki hatchback, była jeszcze wersja 1.8turbo w Cuprze która miała ponad 200 koni i były też z napędem na 4 kola. Swego czasu była też dość dużo społeczność tych modeli, częste złoty etc. Fajne czasy, ale koszulka przypalowa i tak.
@MercedesBenizPolska: @TurboDynamo:
Nawet gdyby był wielbicielem Ferrari , to nie uzasadniałoby ubierania swojego dziecka w koszulkę z logiem marki.
Jeśli jestem fanem Ferrari to po prostu jeżdżę Ferrari.
@MercedesBenizPolska: Tworzenie kultu wokół marek użytkowych jest tylko po to, żeby sobie siuśka powiększyć. Mój znajomy fan passata cały pokój zajebany volkswagenem. XDD
@eriicforrester to chuj, ja mam znajomego który jest fanem Fiata, kupił nowe Tipo i wjebał w niego fortunę żeby przekroczyć 200KM.
@Popularny_mis: Nie no, takie coś się szanuje. Ja lubię sleepery i miło się patrzy na minę sebka w jego bawarskim gruzidle gdy się go mija na światłach. Ale mój znajomy ma gruza w dieslu i oblepiony cały jakimś syfem. Pełno jakichś emblematów, znaczków naklejek. Bluzy vw, no kurwa.
@EnderWiggin: Nie mogę patrzeć na ten samochod. Co drugi małolat jak wyrósł z golfa4 a nie stać go jeszcze na e90 kupuje Leona własnie.
@eriicforrester: Pokój to jeszcze luz, ale jak ktoś ustawia sobie logo marki w avatarze albo co gorsze ma nick związany z marka samochodu. Gardzę takimi
@MercedesBenizPolska: Ale to spoko furka =] Miałem kiedyś i byłem zadowolony, a miał biedne 110 kunia w dieslu.
@l3gend: gdyby to chociaż jakaś fajna Cupra była, a tu Leon Pierwszy Pospolity xd
pokaż spoiler sam jeżdżę Leonem II (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@whitef84:
Może w takiej kategorii są to fajne auta - pierwszy hot hatch za rozsądne pieniądze.
Ostatnio jeździłem Cuprami - Fermentorem i Leonem hybrydowym. I te auta nie sprawiły mi przyjemności. Nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że to samochody dla pantoflarza, któremu żona nie pozwoli kupić dwumiejscowego roadstera, więc przemyca trochę frajdy z jazdy pod płaszczykiem samochodu rodzinnego.
@Jin no widzisz a ja ostatnio jechałem Leonem z 2012, 265koni z DSG i byłem mega zadowolony :) zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego jako drugiego
@whitef84:
Ja testowałem na wąskich, krętych dróżkach i wyszło mi, że moje stare auto lepiej się prowadzi pomimo trochę mniejszej mocy. Ale jako praktyczne auto rodzinne Leon jest bardzo ok.
Może w takiej kategorii są to fajne auta - pierwszy hot hatch za rozsądne pieniądze.
Ostatnio jeździłem Cuprami - Fermentorem i Leonem hybrydowym. I te auta nie sprawiły mi przyjemności. Nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że to samochody dla pantoflarza, któremu żona nie pozwoli kupić dwumiejscowego roadstera, więc przemyca trochę frajdy z jazdy pod płaszczykiem samochodu rodzinnego.
@Jin: o RS6 powiesz to samo? Bo generalnie ta sama geneza ;) W tych autach po prostu o to chodzi, mają być pakowne, wygodne i jak potrzebujesz to szybkie. I tyle. Tego teraz ludzie chcą, przecież i z tego powodu wspomnianie RS6 jest już produkowane tylko jako avant.
o RS6 powiesz to samo?
@Stitch:
Nie bo to top tier auto w tej kategorii. I ktoś, kogo stać na nówkę, pewnie nie miałby problemu dodatkowo kupić sobie, choćby na chwilę, używaną Miatę do zabawy.
@Jin ale co ma do rzeczy, że to top tier? Ktoś kto kupuje nową cupre tez ma kasę na używana miate (przecież one juz ponizej dychy chodzą). Istota tych aut jest po prostu taka jak napisalem. A gadanie, że to auta dla pantoflarzy to pierdolenie.
pokaż spoiler ps. mam szybkie cabrio, a nie cupre jak cos ;)
@Stitch:
To ma do rzeczy, że RS odpowiada na pytanie "jaki samochód potrafi wszystko". Masz osiągi supersamochodu, jakość wykonania i materiały auta luksusowego i do tego przy okazji można pojechać całą rodziną na narty.
Cupra odpowiada na pytanie "co jest trochę wolniejsze od Golfa i ma gorsze tworzywa we wnętrzu".
Wg. Mnie, mimo oczywistych podobieństw to nie jest ta sama klasa pojazdów.
@l3gend: Szkoda, że grubaskowi kupują ciuchy wyszczuplające. Powinni iść w kierunku sportu i zdrowej diety, a nie maskowania problemu. Biedny dzieciak.
@MercedesBenizPolska: Przypominam jedynie, że istnieje spora grupa fanów tzw. polskiej motoryzacji...
Którą Polkoł dzisiaj jesteś?
#heheszki #glupiewykopowezabawy
0 - Smutnoł
#codziennepolkol - obserwuj jak chcesz być wołany :D
Jak podaje Corriere del Mezzogiorino, Piotr Zieliński zdał wczoraj egzamin z języka włoskiego na poziomie B2, aby uzyskać włoskie obywatelstwo.
Środkowy pomocnik wiąże swoją przyszłość właśnie z Włochami (w końcu gra tam prawie 10 lat) i chce, aby jego dziecko, które niedługo przyjdzie na świat również takie obywatelstwo posiadało
#seriea #reprezentacja