#rozdajo #caraudio
Znalazłem w szafie wzmaka samochodowego którego kupiłem kieeeedyś używanego i nigdy nie założyłem :) więc spróbuję pierwsze rozdajo, choć nie wiem czy ludzie montują jeszcze takie wzmaki w czasach taniej chińszczyzny.
Żal wyrzucić, w olx się nie bawię, jak ktoś jest chętny to plusuje do soboty do północy. W niedzielę zalosuję przez mirkorandom.
Wysyłka na mój koszt do paczkomatu, zielonki reż mogą.
Widzę, że brakuje 2 śrubek ale to chyba nie problem.
@kopszmercen: mam skrzynkę philipsa, akurat ten wzmacniacz by do niej pasował... Mam nadzieję że się uda :)
@HeadH:
@kopszmercen: Jeśli wygram oddaj któremuś Mirkowi, który napisał, że zrobi z tego użytek.
@kopszmercen: +1
@kopszmercen: jak wygram to nagram filmik jak w mojej e4śmieć tak napierdala bassem że szyby z ramek wychodzą
@kopszmercen: w Megane III fabryczne audio wydaje dźwięk słabszy niż dobre smartfony. Taki wzmak + wygłuszenie i większe głośniki i grałaby gitara, a nawet kilka :]
@kopszmercen: jak wygram to przy pomocy tego wzmacniacza spróbuję zrobić taki setup żeby wypadła chociaż jedna szyba w moim polonezie.
@kopszmercen: Brakuje trzech śrubek!
pokaż spoiler Najwyraźniej wzmacniacz pracował w trybie Bridge. Brak dwóch śrubek prawdopodobnie spowodowany nadgorliwością poprzedniego właściciela - co by zwarcia nie było.
Jak mnie wylosujesz to bierę. Przyda się w moim gracie. Nie będę słyszeć stuków w zawieszeniu XD
@kopszmercen: Ooo mam w planach zakup czegoś taniego, by sprawdzić czy będzie róznica. Jakbym wygrał, to by mi wydatek odpadł (ʘ‿ʘ)
@kopszmercen: W sumie robię mój pierwszy wóz - Alfe 147, bo sprzedać jej się nie opłaca, to tuninguje i trzymam jako takie zapasowe auto xD Kupiłem do niej zestaw 8 głośników, wzmacniacz myślę też by się przydał ( ͡º ͜ʖ͡º)
@dwiesciedziewiecdziesiatpiec: niektóre wzmaki można mostkować do mono i wtedy to połączenie działa.
@PeteGriffin: Taki był plan, mała skrzynia 9l mnie wkurzała w bagażniku a tutaj kupiłem skrzynie przerobiłem podłogę i styropian pod nią i pasuje jak ulał :D
Tylko nie mogę znaleźć żadnej kratki na suba fajnej w rozsądnych pieniądzach (plaster miody 80zł...).
No i te kable trochę mnie wkurzają. Wrzucę je w peszel i na rzep przyczepię do ścianki
@kopszmercen: zaplusuje bo będąc w wwa złodzieje ukradli mi taki z mojej Buni 80. I teraz tylko kabelki wiszą ....(╯︵╰,)
@angelNH: 4 wysokotonowe, 4 normalne, akurat w Alfie jest miejsce żeby tyle montować to czemu nie xD Ogólnie trochę już porobiłem (światła przednie z wersji Alfa 147 GTA, ledowe podświetlenie wnętrza, komplet foteli z czerwonej skóry + podłokietnik, nakładki chromowane na lusterka z wersji Black Line, też jakieś detale w stylu asferyczne lusterka czy kupowanie zagubionych zaślepek), w planach mam jeszcze dokładka z seata leona na przód, lotka z wersji GTA na tył, pełne lakierowanie, czerwone zaciski hamulcowe (+ tarcze/klocki brembo, zaciski niestety niedostępne), podniesienie mocy do 200+ km, może dedykowane radio dotykowe z androidem, jak będzie gotowy to pewnie pokażę na mirko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kopszmercen: mój brat ma tubę, której nigdy nie zamontował, razem moglibyście mieć wszytko... xD
@kopszmercen: Od dawna myślałem o wsadzeniu wzmaka do auta. Dołożyłem fajne głośniczki, ale pod samym radiem czuje, że ich potencjał nie jest w pełni wykorzystany.
@kopszmercen nigdy nie miałem wzmacniacza... Jakbym wygrał to żona nie mogłaby mi później wypominać, że bez powodu zmarnowałem miejsce w bagażniku na tubę ( ͡º ͜ʖ͡º)
Fobia wykopków wobec palenia papierosów jest bardzo emblematyczna wobec ich ogólnego spierdolenia i nieprzystosowania społecznego. Każdy normalny człowiek o zdrowych relacjach społecznych w czasach liceum wychodził z resztą klasy na szluga w ramach integracji, w szkole pod klasą siedziały tylko zjeby których nikt nie lubił, ciężko się więc dziwić że takie przychlasty w ramach resentymentupokaż całość
Mojej kumpeli nadal nie ma w domu
Moglibyście popchnąć dalej informacje albo napisać tu chociaż kropeczke tak po prostu w komentarzu???
Wszyscy bardzo się martwimy, rozwieszamy plakaty, piszemy do ludzi żeby puszczali to dalej, robi się coraz głośniejsze i cieszy nas to, ale nadal niewiele wiemy :(
Natalia wyszła z domu i nie wróciła do tej pory
Możliwe zagrożenie zycia pokaż całość