Kacper Kostorz, Górnik Zabrze 1 - [2] Legia Warszawa
Luqi usiądź mi na twarzy
#mecz #golgif #legia #ekstraklasa #gornikzabrze
@Rooofie: za kiblem też powinno być jakieś drewno. Nad kiblem półki koloru czarnego albo brązowego. Pralka powinna być jakoś zabudowana np. po bokach i nad pralką. Za dużo białego a pare elementów odróżniających i wygląda chujowo. I jeszcze to pstrokate bez pomysłu
@Rooofie: zamienić płytki przy sedesie na białe i wyglądałoby to pomieszczenie 10 razy lepiej, chyba że to dla beki, marka pralki trochę to sugeruje
Ten klop bym trochę ładniejszy założył
@Rafalski45: mysle ze ten pasowalby tu idealnie ;p
@Rooofie: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NickciN: Ogólnie się zgadzam, ale pod zabudowę pralki trzeba mieć miejsce, a ostatnimi laty się przekonałem że lepiej mieć osobne pomieszczenie do prania (i suszenia) jeśli się ma własny domek.
@Rooofie: Czy tylki mi się wydaje, że wszystkie nowe łazienki wyglądają identycznie? W zeszłym roku byłem chyba w 3 takich jak ta i raczej żadna nie była Twoją xD
@Rooofie: Długo masz tę pralko-suszarkę? Jeśli powyżej pol roku to ją rozbierz dokładnie i wyczyść kanały wentylacyjne zanim zacznie niespieralnie brudzić ci ubrania.
@Rooofie: jak po coś sięgasz za zlewem, szczotkę, nie wiem, mydło, to nie chlapiesz tam wodą? blat będzie ciągle mokry?
@Rooofie: szkoda, że te kafelki nie są zrobione na całej wysokości do sufitu ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale ogólnie bardzo ładnie
@Rooofie:
właśnie takiego szukałem, nie będę tam kąpał bombelków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie o to tu chodzi. Coś ci się rozszczelni, woda się będzie ulewać przy otwieraniu, nie domkniesz. Może wygląda spoko, ale jest to bardzo niepraktyczne, z doświadczenia wiem. Podwyższenie to według mnie must have przy prysznicu i nie chodzi mi tutaj wcale o bombelki, bo dzieci nie lubię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przypuszczam, że po kilku latach może się coś spierdolić ale póki co jest gituwa
@Rooofie: Ten odpływ i tak nie wyrobi, bo woda (rozbryzgana podczas kąpieli) będzie na równi z podłogą i przy wychodzeniu spod prysznica będziesz miała mokrą podłogę w łazience ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Rooofie: Ładna, minimalistyczna łazienka 4 dominujące kolory, dobrze się zapowiada, a tu nagle jeb jakaś nasrana mozaika za kiblem robiąca z solidnego 7/10 mocne 2/10.
@Rooofie: na różnych grupach fb widziałem że ludzie narzekają na czarna armaturę i kabiny prysznicowe. Daj znać po kilka dniach, czy nie zaszło kamieniem :)
@Rooofie: ile papieru wystawione, by każdy widział, no bogacz.. Ja bym tam jeszcze 2l Pepsi postawił
ale spierdona ta mozajka za kiblem (╥﹏╥)
@AgrrsywnyBusiarz: Wygląda jakby OP zebrał po testowym kafelku od 30 okolicznych firm i wjebał je wszystkie naraz xD
ale spierdona ta mozajka za kiblem (╥﹏╥)
@AgrrsywnyBusiarz: Ale przynajmniej nie widać jak się obszcza.
@Rooofie: Alez cudnie nudny kibel jak kazdy dzisiaj! Alez oryginalny wybor kafelkow z abslutnie nieoklepanym wzorem mozaiki, alez nowatorski wybor koloru baterii, alez wspaniala nienajmodniejsza na swiecie umywalka stojaca na blacie, alez nieoklepana konstrukcja prysznicowa w znow wspaniale kontrastujacym do scian kolorem! I ta bialo-czarna pralka, podkreslajaca ten wspanialy i udanie nienudny kontrast bieli i czerni w calym pomiesczeniu! I te absurdalnie niszowe plytki na podlodze!
Stary, naprawde, czy tak trudno zrobic sobie lazienke wg wlasnego pomyslu i poszukac czegos swojego na rynku?....
Ten odpływ i tak nie wyrobi, bo woda (rozbryzgana podczas kąpieli) będzie na równi z podłogą i przy wychodzeniu spod prysznica będziesz miała mokrą podłogę w łazience ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@sztach: ja mam taką kabinę - czyli całkiem bez niczego na dole i jest git. Spadek zrobiony na płytkach i nic się nie wylewa
@AgrrsywnyBusiarz: dlaczego złe te płytki? mi się podoba. Z nimi ta łazienka nie jest szarobura i smutna jak polskie osiedla zimą.
@AgrrsywnyBusiarz: różowa takie płytki chce jeszcze w kuchni położyć, co zrobić żeby ją ogarnąć. pomuszcie
@Rooofie: od razu jak zobaczyłem te kafelki to byłem pewny, że tylko różowa mogła wpaść na taki pojebany pomysł xD
@Rooofie: @Rooofie: Ogólnie trzy rodzaje płytek by prZeszlo. Często w ubiorze czy innych rzeczach panuje zasada trzech kolorów maksymalne. U ciebie jest 4 rodzaje płytek. To za dużo. Tak jakbyś się bal stylu loft w całej laziece wiec jebnales białe płytki na ścianie i wyszło jak wyszło
@Rooofie niech zgadne, wentylator wlacza sie jak zapalasz swiatlo?
to jest blok czy domek? ktore piętro?
3500 zl to ktos po znajomości robil? jaki zakres robocizny? dobra cena jak za wszystko
@onuceSzatana: daj przykłady oryginalniejszych pomysłów wg Ciebie zamiast jałowej krytyki nic nie wnoszącej do dyskuji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rooofie: bardzo fajnie ale jako prawdziwy potomek husarii przyczepiłbym się do płytek w kabinie. imitacja drewna? serio?
@Rooofie: Jak z tą lampką nad lustrem? Wiadomo, że nic nie jest wieczne, to jak się taki LED przepali, to idzie go jakoś wymienić, czy od razu cała lampka, ściana, albo łazienka do wywalenia?
@Rooofie: daj linka do oświetlenia nad lustrem. Fajnie, minimalistyczne. Są w szerszej wersji? Wrzucisz fotę z włączonym?
@Rooofie: skąd ta moda na sterylne pomieszczenia? Dlaczego wszystko ma być białe i bez wyrazu? Obrzydliwie. Nie bierz tego Mirku do siebie - taka moda. Wszyscy tak robią i w sklepach sama biel
@Rooofie: mozaika jest po to, że jak przyjdzie nawalony rzygać to łatwo trafi, jakby była biała to się kibel zlewa ze ścianą.
mozajka
@AgrrsywnyBusiarz: mozajka to ma powtarzające się fraktale, tam jest kafel każdy inny xD może tak miało być, artystycznie „nasrsne” w koło kibla ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rooofie + to walisz stolca i odrazu krok w bok i myjesz odchłań saurona, - mozaika za kiblem, dałbym białe w tym miejscu.
@Rooofie: ładnie oprócz zjebanej mozajki, i kompletnie nie wkomponowanej pralki w otoczenie łazienki. Myślę że jakbyś wziął slima który ma dobre 10-15cm mniej na grubość by to lepiej wyglądało. Z dupy ta pralka strasznie. Nie obraź się ale to beznadziejnie wygląda w dość ładnym pomieszczeniu.
@Rooofie
Mireczku jesteś pewien, że możesz zamontować aktywny wentylator (chyba tak to się nazywa, chodzi o wentylator na prąd uruchamiany z włącznikiem światła) w łazience? W moim bloku kominiarz dawal za to mandat i ludzie pozmieniali wentylator z aktywnego na grawitacyjny (skrzydła wiatraka poruszają się z ciągiem od kanału)
Ze strony: https://wentylacja.com.pl/news/problem-z-wentylacja-lazienki-w-bloku-64762.html
"Przeciętni Kowalscy masowo montują w łazienkach w bloku wentylatory mechaniczne, wywiewne, nie zdając sobie zupełnie sprawy z tego, że postępują wbrew przepisom dotyczącym łazienek. Po pierwsze, montaż wentylatorów wyciągowych w kanale wentylacji zbiorczej (a z taką spotkamy się w większości mieszkań w bloku) jest niedozwolone – zanieczyszczone powietrze z jednego mieszkania mogłoby być wtłoczone do lokalu powyżej (praca urządzenia powoduje bowiem wytworzenie się wyższego ciśnienia niż ciśnienie wynikające z ciągu w przewodzie)."
@Rooofie
usuń ten wentylator i daj sobie normalna kratkę, ewentualnie z anemostatem jak na kominie maz zamontowany turbowent
Tutaj masz wyjaśnione jak wentylator wplywa na obnizenie sprawności wentylacji. Dodatkowo jest to niezgodne z przepisami. Ludzie to stosuja bo taka moda czy co?
http://wentylacja.org.pl/pages-72.html
Mam uprawnienia budowlane w zakresie sanitarnym, wiec wiem co mówię
@Rooofie: mam tą samą muszlę WC od Cersanita. Już zacznij wybierać nową deskę xD ja miałem trzy od producenta i w końcu kupiłem inna bo non stop pękają zawiasy.
@Rooofie miało być elegancko, a wieś tańczy. Te plastikowe pudełka zajebane kosmetykami i domestos stojący za kiblem...
O pstrokatej, niedopasowanej ścianie nie wspominając.
Wygląda jakby każda część tej łazienki była zainspirowana inną stroną gazetki promocyjnej z Castoramy.
Szanuję za pracę, ale estetyka leży.
@Rooofie: mi się te patchworki co masz na kiblu podobają. moim zdaniem drewno w kabinie trochę zabiło efekt, bo teraz masz aż 4 rodzaje płytek. ja postawiłbym albo na patchworki, albo na drewno, nigdy na jedno i drugie. tak czy siak, nad kiblem pierdolnij jakąś zamykaną szafeczkę, żeby nie było widać tej srajtaśmy i różnych kolorowych płynów, kup jakiś ładny dyspenser na te waciki przy lustrze, bo ten róż jebie po oczach, kup ręczniki w kolorach łazienki i moim zdaniem będzie gituwa xD ps. fajna kabina i brak brodzika
@Rooofie: gdzie kupiony prysznic i jakie wymiary? Poszukuje takiego :) bardzo mi sie ppdoba wystroj i wykonanie
Kacper Kostorz, Górnik Zabrze 1 - [2] Legia Warszawa
Luqi usiądź mi na twarzy
#mecz #golgif #legia #ekstraklasa #gornikzabrze
Patrzcie jak go komunia piecze
#2137 #codziennakomunia