Wielkopolska, 15 policjantów wbijają na wesele xD Myślełem, że wszyscy są dzisiaj Warszawie
#policja #wesele #polska
kanapka halloumi z RIS Food & Beer
@vg24_pl: No tak. Gdyby to była zwykła jadłodajnia, a nie risfódendbir, to nie przepłaciłbyś.
No ale moda kosztuje. ;-)))
raczej człowiek zamawiając danie za 20 PLN liczy
@vg24_pl: Bez sensu. Zamawiasz 20 zł, czy jakąś potrawę?
To kupujący podejmuje decyzję o kupnie, a to, że robi sobie jakieś bezpodstawne założenia, to jego problem, nie sprzedającego.
;)))
Nadal w mocy pozostaje nie kupowanie tam, gdzie mają debilne nazwy, leczące kompleksy właściciela. :-)
@vg24_pl: nie było bagietek w biedrze więc wydają w czym mają xD ja bym to skomentował u obsługi i w google ze zdjęciem. Z 10 bym dał za to uczciwe, ale 20 to skandal
@vg24_pl: o kurde ale ktoś sobie biznes życia wymyślił xD
za 20 dychy w Opolu to ja Ci mogę cały bochenek pszenno żytniego z nasionami o orzechami na zakwasie żytnim upiec jak chcesz :D
@vg24_pl: OTWUŻ WŁASNOM RESTAŁRACJE JAK CI NIE SMAKUJE
pokaż spoiler Tak działa wolny rynek, jak cie prywaciarz wydyma to drugi raz nie przychodź niech dyma każdego po razie - dlatego wszystkie sraczkogenne budki na pkp sprzedają padline od lat 90 do dziś, kient frajer wracać nie musi, do sądu idź płakać biedaku, w pierwszej na bosaka w drugiej da dude
@vg24_pl: Przypomina mi to odcinek kitchen nightmares, gdzie w jakiejś knajpce robili burgery i jak im się skończyły bułki, to zaczęli to pakować w chleb. Jakaś kobieta się autentycznie popłakała jak to dostała XD
@vg24_pl ja kiedyś, z 5 lat temu, w hotelu we Wrocławiu zapłaciłem 16,50 za tosta z sałatką. Tost - zwykły, ale taki zwykły tost z plastrem sera i jakaś sopocką. Sałatka - garstka mieszanki sałat jakie sprzedają w bedrze, skropiona oliwą ¯\(ツ)/¯
@vg24_pl: xD dlatego w ogóle mi nie zal tyhc firm cateringowych typu Pan Kanapka które teraz płaczą, że nie mają zysku. No hello, 20zl za takie coś?
@vg24_pl: jakbyś kupił z jakąś zwykłą goudą to by było 8 zł, ale jak sobie wymyśliłeś halloumi to masz xD
@Pancerwafel: w piekarni HERT mają dobre kanapki; z szyneczką, serem, pomidorkiem i sałatą by się w 6 złotych zmieścił spokojnie za 200g ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@vg24_pl: NIe jest źle, niektórzy przelewają kasę restauracjom za frajer w ramach walki z covidem, przynajmniej Ty masz kanapkę. Potraktuj to jako pakiet pomocowy dla Janusza. Ja tak pomogłem pewnej restauracji z gdańska sprzedającej 200 ml grzanego wina w kartonowym kubeczku po 28 zł.
@vg24_pl: Dwadzieścia ziko za jebaną kanapkę? Pojebało ich w tym Opolskim? Za tyle to ja mogę sobie kupić zupę i drugie danie wtf!
@Shajo: kanapki z herta to majstersztyk
@vg24_pl: napisałeś do nich czy coś?
@Mietla05: nie wiem czym jest kanapkownia, bo nie jestem z regionu opola, natomiast kiedyś w knajpce w dużym ogrodzie botanicznym zamówiłem za 12 zł bruschette i to była wielka pajda, dwa pomidory, pół kulki mozzarelli, trochę mascarpone, oliwa i balsamiczny bez żalu, podpieczona na grillu cebulka. Takie coś za 20 zeta? Wyłącznie dlatego, że właściciel myśli, że jak ktoś wydaje na dobre piwo 20 zł to jest idiotą j wyda tyle na kanapkę. U mnie w pijalni kraftowej też mieli burgery za 38zl. No dziwne że wszyscy kupowali tylko piwo i chodzili do burgerowni obok zjeść za 20-25 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nadal w mocy pozostaje nie kupowanie tam, gdzie mają debilne nazwy, leczące kompleksy właściciela. :-)
@ConanLibrarian: A co Cię tak oburzyło w tej nazwie? To "food & beer"?
@vg24_pl: no z tym 3x8 przesadziłeś, myślę, że ta kanapka jest tej samej wielkości co bułka ze zdjęcia. Ser Halloumi kosztuje 80-100zł/kg. To teraz wsadź w kanapkę 100g i na tym zarób. Opakuj i dowieź. Wszyscy tylko hejt hejt. Stado.
A kanapkę bym oddał i żądał zwrotu kasy.
Ser Halloumi kosztuje 80-100zł/kg.
@MariuszMickiewicz: xD sugerowanie, że tam jest taki ser, a nie produkt z biedry
@Dru_Gru: na luzie ale będzie musiał poczekać do następnego pieczenia (pewnie w piątek) to odłożę więcej zakwasu
@vg24_pl: No masz łeb do interesów :) A mi się wydawało że problem z unikaniem kawy ze starbunia to jakaś abstrakcja a nie problem :D
@WyluzowanyTypek: no masz rację, tam wypisany wiejski chleb, ale raczej nie z własnego wypieku a dalej z biedry xD
ten ser w sklepie grosze kosztuje
@vartan: grosze to kosztuje jakieś gówno z biedronki dla idiotów co myślą, że to będzie to samo.
@vg24_pl: o kurwix, jestem zaskoczona, w risie zawsze się nazeram jak świnia, a te kanapki nigdy tak nie wyglądały... ich odpowiedź też słaba, to że ser jest drogi to nie znaczy, że reszta musi być gówniana i zrobiona na odpierdol
pszenno żytniego z nasionami o orzechami na zakwasie żytnim upiec
@Jerry_the_Coin: Podrzuć przepis. Ciekaw jestem proporcji. Ja wrzucam na oko.
@Matemit: o ile popieram oburzenie OPa o tyle smiesza mnie takie polackie komentarze ze lepiej isc na kebsa bo czlowiek bedzie najedzony. A jakby OP sobie kupil i sie nawpierdalal parówek 5zł/kg to dopiero jaki bylby najedzony i jeszcze 15 ziko w kieszeni co nie? Kebab to gowno i wolalbym za 20zł nadal zjesc ta kanapke niz za te same 20zł kebaba z budy. Inna sprawa ze poza rozmiarem i pieczywem nie ma sie do czego doczepić ze zdjęcia. OP tez sam sobie winny bo w opisie w menu jest "wiejski chleb" wiec generalnie nie mozna bylo spodziewac sie tu jakiejs bagietki czy czegos takiego.
@vg24_pl za 20 zł będę ci robił dziennie 3 takie + wafel dodawał dla środka. XD żenada ja bym ich wyśmiał za to.
@vg24_pl: jprd.jpg
Przecież cały bochenek takiego "chleba" można kupić w dyskoncie za 2zł XD co za janusz biznesu ale fajen brzmi i restauracja to pewnie warto XDD
@TowarzyszStalin: połowa branży gastro tak działa, w polsce większośc je guano w domu, to nie zauważy, że w knajpie też je guano, tylko z marżą kilkaset % xD
@vg24_pl: ale czego tu nie rozumieć? Był lockdown firmy dostały po pupie to teraz muszą straty odrobić. Jak dobry obywatel trzeba było jeszcze napiwek dobry zostawić i nie marudzić. Kupuj, jedz i daj żyć innym.
PS. Jakby mi za 2 dychy taki szajs dali to bym im szyby w knajpie tym dziadostwem wysmarował.
@Matemit: a widzisz cos mi sie pojebalo :P komentarz mial byc do @Masterpolska94 ale chyba zle kliknalem xD
wiesz jak działa ekonomia? XD podnosząc ceny nie zarobią więcej
@slepauliczka: przy takiej samej liczbie klientów też nie zarobią więcej xD?
Nawet jak im spadnie liczba klientów, to nadal mogą zarobić więcej xD
@Reiter no nie, jeśli będą zawyżać ceny albo dawać za małe porcje w stosunku do ceny i jakości to klienci z czasem przestaną przychodzić, a co za tym idzie polecać.
Jak myślisz dlaczego wszyscy solidarnie nie podnieśli cen o np 40%? XD
@slepauliczka: ja wiem jak działa. Oni najwidoczniej nie. Oni najwidoczniej ceny nie podnieśli, wiec obciulali na jakości. Nie wróżę im sukcesów.
@vg24_pl: wrzucaj w Google Maps w recenzji knajpy i oznacz jako zdjęcie konkretnej pozycji.
Przecież to wygląda gorzej niż bieda kanapka, którą robię na szybko w chacie. A często smaruję po prostu masłem orzechowym XD.
@vg24_pl co ty anon pierwszy raz w restauracji byles? Takie są ceny. Rozumiem, że zwykła kanapka cie wkurzyła, ale najbardziej "iconic" kanapka nowego yorku w katz delicatesen też takie pieczywo ma i ludzie płacą 25$
@slepauliczka: 40% xD No z takim przykładem to ja się zgodzę, ale jak mam potrawę, która kosztuje 17 zł, i podniosę na 18 zł to nie stracę nawet 5% klientów z tego powodu, a więc zarobię więcej.
Jak miałbym lokal na rynku w Krakowie i podniósł cenę z 17 zł na 20 zł, to nadal nikogo nie stracę.
Idź na rynek w Krakowie (jak będzie wszystko otwarte) i podam Ci miejsca gdzie sobie zjesz. Będziesz zastanawiać się przez najbliższe trzy dni... jakim cudem ten lokal działa. Odpowiem Ci: takim, że bazuje na turystach, miejscowy tam nie zje nigdy, bo niedobre lub za drogie.
Wszystko zależy od miejsca, klientów, konkurencji w okolicy, sezonu, czy % podniesionej ceny.
@rafal-heros: cooo, która to? najdrożdzy grzaniec jaki widziałem na długiej/stągiewnej to za 12 zł xD
@vg24_pl: to już lepsze dają na Orlenie w granicach 10zl. Nie wiem jak z opcją vegan, ale kanapki z kindziukiem są tam bardzo dobrej jakości.
@suqmadiq2ama w jakim mieście żyjesz, że dalej srake na dworcu sprzedają? U mnie żabka, automat z kawą, Starbucks, McDonald's, chyba kfc, jakaś jadłodajnia firmowa z polskim żarciem i dalej w przesjcu coś typu bar mleczny, w którym żarcie normalne jest jak ktoś chce zjeść kotleta zamiast maka, a na dworcu autobusowym obok wszystko co chcesz, bo na górze jest galeria ( ͡º ͜ʖ͡º) Oczywiście fastfoody to nie żarcie życia, ale są też alternatywy, a już na pewno nie sraka z lat 90. Musi się fajnie żyć na tym Podlasiu.
@vg24_pl: to wygląda jak moja zapiekanka robiona po pijaku o 3 w nocy gdy wrcam i to jedyne co mi przychodzi do głowy.
@vg24_pl: wspieraj gastro i morda cicho xD
pokaż spoiler typowe polackie nastawienie- produkt za 3-4 zł sprzedajesz za 20. Alkohol chcesz kupić?! To płać 100 zl za butelkę wina wartego w sklepie za rogiem 15 zl.
@vg24_pl: Może jakość rekompensuje ilość? Skąd wiesz jak smakuje? CHRUM CHRUM TAK MAŁO , TYM TO BYM SIE NIE NOJOT, KWIIIIK
@PiccoloGrande: Nic mnie nie oburzyło. Mam głęboko gdzieś jak się nazywają, natomiast tę manierę, by za wszelką cenę nazwać się i rzekomo oryginalnie, i po zagranicznemu…. uważam za manierę na pograniczu śmieszności.
Zobacz, że w tym wątku omawiamy drzizasalekulnejmmamynaszegotfuałerowegobarutzn.fóddrinkalkoholikokakolacompany i cenę z kosmosu za małą kanapkę.
Stawiam odważnie tezę, że taka (tej wielkości i z takimi składnikami) kanapka w zwykłym barze czy innej jadłodajni byłaby tańsza.
Zresztą oceny tego wpisu dowodzą, że mam rację - ludzie żywo reagują na taką wyśrubowaną cenę zwyklej kanapki. :-)))
@se_mallo: > tak moga, ale tylko jesli
@vg24_pl: naruszy jakąś zasade google.
Zasady publikowania komentarzy Google
Nie wolno wysyłać spamu ani publikować fałszywych opinii w celu podwyższenia lub obniżenia oceny.
Nie wolno publikować treści o charakterze jednoznacznie seksualnym lub obraźliwym ani zamieszczać do nich linków.
Nie wolno publikować treści stanowiących naruszenie zasad, szerzących nienawiść, zawierających groźby lub służących do nękania innych osób ani zamieszczać do nich linków.
Nie wolno publikować ani linkować plików zawierających wirusy, plików uszkodzonych, koni trojańskich, ani żadnych innych elementów o szkodliwym lub destrukcyjnym charakterze.
Nie wolno publikować żadnych materiałów naruszających prawa autorskie lub prawa własności intelektualnej innych osób.
Nie wolno podawać się za inną osobę, nieprawdziwie przedstawiać swoich relacji z inną osobą lub podmiotem ani w inny sposób fałszować takich informacji.
Nie wolno naruszać innych obowiązujących praw ani przepisów.
Nie wolno używać komentarzy jako forum reklamowego.
Tutaj wiecej jakby kogos interesowało:
https://www.google.com/amp/s/sprawnymarketing.pl/blog/usuniecie-negatywnej-opinii-google/amp/