Na głównej jest znalezisko o "polskim zabójcy covid" czyli spirytusie. Rozgorzała dyskusja na temat cen polskiego spirytusu w USA i faktu że jest o wiele tanszy niz w PL. To teraz patrzcie na to:
W Chinach 0.5 polskiego spirytusu kosztuje 11 zl w cene wliczone są podatki i darmowa wysylka. Juz nawet nie wspominam o kosztach transportu z PL do Chin, zysku producenta, hurtownika i sprzedawcy.
W komentarzach pokarze screenshotu cen innych alkoholi z PL w Chinach
Tradycyjnie przypominam o subskrybowaniu kanału YouTube To są Chiny jiz wkrotce opulikujemy nastepny film z naszej serii o ofercie chinskich sklepow.
#tosachiny #podatki #alkohol
@LuckyStrike: jest piwo halne,
Tu masz to samo rozlane tylko w beczkę plastikowa (peteiner lub coś podobnego) do rozlania będziesz potrzebował głowicy podobnej jak w barze, lub pompkę do wyszynku
@LuckyStrike: no i ja to kupowałem do odtłuszczania detali przed procesami jak byłem w chinach xD sprzedawali to gówno w bańkach po 5l za jakieś śmiesznie niskie ceny.
@LuckyStrike: jedynie jakiś market miałem obok hotelu i było tak łatwiej się dogadać z tą dziczą niemówiącą po angielsku
@LuckyStrike: no i jeszcze w plastiku xD nawet tego próbowałem, myślałem później że zwymiotuje xD
@LuckyStrike: zdarzyło mi się kupić podrobionego Jacka danielsa w niby dużym, znanym i polecanym przez lokalsow sklepie w Guangzhou. Miałem po nim takiego kaca jak nigdy ( ͡° ʖ̯ ͡°) od tego czasu nie ufam chińskim sklepom z alkoholem jakiekolwiek by nie były :(
@LuckyStrike: wiele to mówi o (naszym społeczeństwie xD) naszych lewicowych rządach które dowalają takie podatki że można coś wywieźć coś na drugi koniec świata, po czym przywieźć to spowrotem i nadal jest 4 razy taniej niż po nieopłaceniu tylko części podatków
@LuckyStrike chętnie bym zamówił i dał próbkę do laboratorium by zbadali jakość i czy po takiej wódce nie oślepnę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pokaż spoiler Jakiś link do sklepu? (。◕‿‿◕。)
@LuckyStrike: haha w sumie to głównie takie słowiańskie ryje są kojarzone z chlaniem browarów w metrze wiec całkiem akuratna reklama.
@LuckyStrike: jak bylem w Chinach to kupowaliśmy whisky/brandy Great Walla 0.7l plus 2 litrową cocacole za niecałe 18 pln( po przeliczeniu )
@LuckyStrike: to skądś oni mają na takich cenach xd to sie nie dodaje. Wgl to można alko zamawiać do polski z Chin na legalu? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ps: ten sklep to legitny?
@LuckyStrike: czemu akuart spirytus jest tak tani i czy jest jakaś gwarancja, że to nie podróbki wszystko?
@LuckyStrike: To jako chiński biznesmen sprowadzaj spowrotem do Polski te alkohole, łatwy profit ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
O karwa ( ͡º ͜ʖ͡º) #heheszki #humorobrazkowy
#bekazkatoli #heheszki #nauka #dobrazmiana #bekazpisu #katolicyzm
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)