Wpis z mikrobloga

Chleb z nocnego pieczenia po przekrojeniu: wyszedł trochę mało napowietrzony (pewnie dlatego, że ciasto było na mące żytniej zamiast na pszennej i troche na szybko go składałam xD) Ale jest puszysty i pięknie pachnie (ʘʘ) Zapraszam na piętkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) #chleb #bojowkapiekarska #jedzenie #okiennicagotuje
Okiennica - Chleb z nocnego pieczenia po przekrojeniu: wyszedł trochę mało napowietrz...

źródło: comment_1615962584ZM1nO8qopqgWUsb1scIaRl.jpg

Pobierz
  • 9
@AdiBdg: w sumie cały jest na żytniej bo miał mieć 680g pszennej chlebowej + 90g żytniej razowej ale miałam tylko chlebowa żytnia 720. Dalam troche wiecej wody niż bylo podane na pszenną i wyszedł całkiem ok.
@Okiennica: zawsze piszą, że żytnie to wystarczy lekko wyrobić. Żeby ich nie składać itp bo tylko się ciasto robi ciężkie.
Mi wyszedł podobny, robiłem pare dni temu tyle, że tylko wyrobiłem ciasto i po wyrośnięciu do pieca.