( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki
Przymierzam się do zakupu mieszkania. Rozważam taki układ, co myślicie? Warty zachodu? 72m2
Potrzebuję sypialni, biura i salonu. Myślałem, żeby w jednym pokoju zrobić kuchnię, a przy salonie (w miejscu kuchni) garderobę lub coś innego.
#mieszkanie #nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #budujzwykopem
@Slavis: Nie lepiej w tym 9m2 zrobić garderobę? A w tym po prawej biuro a z lewej sypialnia? Ja przynajmniej bym tak zrobił
Widac w tym 9m pokoju - ze te dorysowane meble sa zupelnie z dupy
@KromkaMistrz: bez przesady - pokój ma 4m długości i łóżko zajmuje mniej więcej połowę, czyli 2m - akurat jak na łóżko :)
> Rury w podłodze albo podwieszany sufit xD
@Slavis: Może mógłbyś sie podłączyć do pionów z WC z wodą i ściekami i kuchnie przenieść do tego pokoju 12m. Gorzej z wentylacją
Rozumiem oddzielną łazienkę i ubikację, ale dwa WC na tak małe mieszkanie?
@Chrystus: 4 pokojowej mieszkanie gdzie bez problemu zamieszka 4 os rodzina lub większą. Dwa wc wciąż wydają się dziwne?
@Slavis: wiem że różne są sytuację i potrzeby ale czy to na pewno dobry pomysł? Piszesz, że masz dwójkę dzieci ale chcesz jeden pokój zaanektowac na biuro a dzieciaki na 11 metrach pomieścić? Biurka, łóżka, szafy i nie będzie gdzie nogi postawić.
Może jednak zaranżować kącik w sypialni?
@Slavis: Jeśli dwie osoby to we wnęce kuchennej zrobiłabym kino. Na ścianach czarna płachta, 70 calowy telewizor i konsola, przed tym wygodna kanapo-leżanka. Ale ja lubię filmy i często tak spędzam czas.
W pokoju środkowym zrobiłabym garderobę, szafy po dwóch stronach ścian, szuflady, plus przestrzeń na rzeczy gospodarcze typu mop, odkurzacz itp.
Pokój po prawej na kuchnię, po lewej na sypialnię ¯\_(ツ)_/¯
Małe WC zmieniłabym na prysznic jeśli chcesz mieć też wannę. Pralkę wywaliłabym do kuchni a w jej miejsce postawiła szafę łazienkową.
Jeśli nie masz firmy i nie potrzebujesz wielkiego biura z gratami to zrobiłabym na niego kącik w salonie w miejscu jadalni która byłaby w docelowej kuchni. Ale jeśli jesteś np. architektem itp. to osobne biuro się przyda, w środkowym pomieszczeniu, wtedy garderobę przeniesiesz do wnęki.
@ATAT-2: Wychowałem się w takim mieszkaniu, gdzie oddzielna jest łazienka i WC, i uważam to za zbawienie w momencie kiedy przyszpili potrzeba, a ktoś bierze prysznic, albo przygotowuje się do wyjścia.
Ja się dziwię tylko dwóm WC.
@Chrystus: Tak powinno sie budować dla cywilizowanych ludzi. Nas jest trzech na 80 metrach i ciągle ktoś stoi pod łazienką ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Chrystus: 4 czy 5 osób w mieszkaniu. Wszyscy wychodzą rano do pracy czy szkoły. Naprawdę nie wiem czym tu się dziwić, szczególnie że wstawienie WC to stosunkowo mały koszt podczas wykańczania.
@Slavis: Wywalić ściany łączące sypialnie po lewej z łazienką i pokojem. Wanne obrócić o 90stopni, w pokoju dać garderobę. Kuchnie wywalić do pokoju dziennego z wyspą i barkierm, w tej klitce co wcześniej zrobić spiżarnię. Stół dzienny obok toalety, po drugiej stronie gabinet. Mam nadzieję że pomogłem
@Slavis: prawie super ... tylko ta kuchnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W miejscu małego wc zrobić kuchnie (odpływ i wodę masz, wentylacje do wyspy da się wyciągnąć z obecnej kuchni obniżając sufit) a w tej pseudo kuchni zrobiłbym garderobę
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki
Gość umoczony po same uszy w korupcji, w procederze który zrujnował polską piłkę i który w znacznym stopniu przyczynił się, że wylecieliśmy na peryferia futbolu na kilkadziesiąt lat został selekcjonerem kadry narodowej. Został twarzą polskiego futbolu już w podobno odnowionej rzeczywistości. Nie chce odpowiadać na pytania, straszy dziennikarzy sądem i nie daje szansy kibicom, żeby uwierzyli wpokaż całość
a po wakacjach xD
#heheszki