Siemka,
po wielu nieudanych próbach znalezienia pracy, mój #rozowypasek zaczął robić i sprzedawać maskotki z włóczki. Wkłada w to dużo pracy, a maskotki wykonywane są z najlepszych materiałów dostępnych na polskim rynku. Chciałbym ją wspomóc w jej małym biznesie bo widzę ile daje jej to szczęścia, dlatego organizuje #rozdajo pluszowego królika w dowolnym kolorze, którego sam opłace. Chciałbym, żeby dotarło to do jak największej ilości osób, dlatego warunkiem jest 100 plusów. Zasady są proste:
plusik - bierzesz udział w losowaniu. Wyniki jutro około 18. Jakbyście chcieli kupić taką maskotkę, albo zostawić miłe słowo, to zapraszam na ten profil
@wish666: bo jest, tylko pracochłonne i nie każdy lubi. Ale programowanie, rysowanie, modelowanie i śpeiwanie też jest proste - o ile poswiecisz czas, prace i będziesz to lubić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jednorybek: nie do końca że śpiewaniem masz rację, nie da się tego wyuczyć aż tak, nie mając np słuchu muzycznego. A co do reszty, to zgoda
@VargoVae: szacunek za pasje różowego i za to że ją wspierasz. Fajnie wyglądają te maskotki.tak trzymać! Czekam na Godzillę albo jakiegoś dinozaura.:D
@VargoVae: Jeśli Twoja różowa umiałaby zrobić takiego ludzika z włóczki z gry "Unravel" - Yarny'ego, wziąłbym chętnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@VargoVae: Podpowiedz różowej, żeby spróbowała coś kreatywnego, takiego wiesz nie szablonowego z tej włóczki zrobić. Jak chce zapchać się zamówienia na kilka miesięcy to np. Goku z Dragon balla i wrzucić info na grupę FB z 30 pójdzie na start, tak samo np. inne drobne rzeczy.
@wish666: szydełkowanie nie jest trudne, w internecie jest masa tutoriali a dodatkowo też rozpisanych wzorów na maskorki - serio nie trzeba niczego z głowy wymyslac bo juz ktoś to pięknie opisał i wskazał jak zrobić. Tak to jest dośc mocno czasochłonne, a efekt cóż... pierdułkowa maskotka ¯\_(ツ)_/¯
@VargoVae: Oceny na Metacriticu są dość porównywalne obu części, ale osobiście jedynka mi bardziej wjechała, bo ona wręcz ocieka takim przaśnym, Skandynawskim klimatem, w dwójce mam wrażenie troszkę to się zatarło, choć nadal jest odczuwalne, szczególnie chyba na 4 mapce w tym lesie. No i też znaczenie może mieć fakt, że w dwójkę grałem sam co jak najbardziej jest możliwe i nawet ma ręce i nogi, ale zdecydowanie lepiej gra się w coopie
Jakbyście chcieli kupić taką maskotkę
@VargoVae: ja tutaj tylko dać plusa za rękodzieło, bo nawet mnie na nie nie stać ʕ•ᴥ•ʔ
@Judger: przecież to wszystko by poszło na świetlaną przyszłość nas wszystkich... a tu takie niemiłe słowa ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@VargoVae: Moja córka lvl 13 tez robi. Nawala w trakcie e-lekcji dziennie jedną taką maskotkę xD
pokaż spoiler Ktoś chętny? ;)
Ja bym chciała :( rozumiem #rozowypasek bo sama aktualnie szukam pracy! Przygarnęłabym takiego królisia i zrobiłabym mu ładne zdjęcia na insta - chyba umiem w ładne zdjęcia na insta :D Królik dla uwagi <3
@Raffaello96: Pisz PW. Cała kasa dla niej. Nie jesteśmy w Chinach żeby dzieci do niewolniczej pracy zmuszać xD
@VargoVae: poproś różową, żeby tu do mnie napisała. Nie mam fejsbooka. Potrzebuję kotka szydełkowego z nietypowo długimi kończynami ;) dla siostrzenicy.
@VargoVae: mam sklep z artykułami do takich maskotek (włóczka, oczka, wypełnienie i inne takie). Nie wiem, czy Twój różowy pasek u nas kupuje, ale chętnie wstawimy jej prace z linkiem do insta na naszego fejsa. Sklep AmiCrafts
nie do końca że śpiewaniem masz rację, nie da się tego wyuczyć aż tak, nie mając np słuchu muzycznego
@banjo: aż tak. Dlatego osoby mające pojęcie triggeruje trochę podnieta jak ktoś umie śpiewać i sie go wychwala xd
Talentu nie zastąpi, ale to samo się tyczy rysowania (zmysł abstrakcyjny) jak i programowania (nauki ścisłe/logika). Ale wkładając wystarczająco dużo pracy można być w tym przeciętnym.
@VargoVae: nie że jestem złośliwy czy coś.. Nie mam tam konta i jak wchodzę to tylko mam i faktycznie żebym się zarejestrował ;(
@VargoVae: :D Pewnie pamiętamy, ale nie wiem, jak się Twój różowe pasek nazywa, więc nie powiem na pewno :P Jakby było potrzeba czegoś, czego w Polsce nie ma, to dajcie znać – jak się da to załatwimy :P
@banjo: I tu przychodzi szokująca prawda, ktoś kto nie podejmował się jakiejś czynności może uważać, że coś czym zajmuje się druga osoba będzie proste. Uznając, że ty śpiewasz, sama bardzo dobrze nakreśliłaś ten schemat bo ja przykładowo jestem programistą i powiem Ci, że bez umiejętności myślenia w konkretny sposób programistą na dłuższą metę nie zostaniesz. Właśnie w ten sposób będzie wyglądało sporo przykładów, które można przytoczyć. Moim zdaniem takie stwierdzenie jak twoje jest raczej krzywdzące aniżeli przynoszące jakąkolwiek korzyść.
@P4jMepR: właśnie sęk w tym, że nie śpiewam. Nie potrafię. Gram na instrumencie, który wymaga ode mnie jedynie poczucia rytmu. Przyjaźnie się za to z kimś, kto najpierw skończył dwa stopnie szkoły muzycznej, potem 5lat Akademii Muzycznej, a teraz jest nauczycielką w szkole muzycznej i ona wprost uważa, że nie ma możliwości, żebym śpiewała choćby "przeciętnie", tak jak napisał subop wyżej. I mnie nie krzywdzi taka prawda.