Wpis z mikrobloga

@CZARNYCZAREK: nananana, mam nadzieję jutro sobie przy śniadanku sprawdzić, uwielbiałam ich kiełbaski, ale po boczniakach boli mnie brzuszek :< w każdym razie dali radę dla mnie z wieloma produktami, jak im to jeszcze wyszło, to oooo panie (ʘʘ)
@bombynaknurow: XDDDDD jaki syf XDDDDD
SKŁAD
Boczniak ostrygowaty
Gluten pszenny, teksturowane białko pszenicy (białko pszenne mąka pszenna)
Oleje roślinne (rzepakowy, kokosowy)
Woda
Nasiona słonecznika
Skrobia grochowa
Aromaty naturalne
Cebula suszona, czosnek suszony, papryka czerwona
Błonnik grochowy, sól, suszony sok z cytryny, pieprz czarny
Aromat dymu wędzarniczego, tymianek

na mój brzusio po prostu boczniaki są za ciężkie, to samo miałam, jak sobie z nich kotlety robiłam czy dodawałam do jajecznicy.
kiełbasa


@r4do5: a to ciekawe, bo myślałam, że chodzi o podłużną formę z osłonki, do której włożone są zmielone rzeczy. etymologicznie też tam mięsa znaleźć nie mogę, no chyba, że chodzi ci o turecką pieczeń, która przecież kiełbasą nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)

no ale skoro tak mówisz to na pewno masz racje, hurr durr ci źli weganie i producenci, jak śmią zawłaszczać sobie nazwy, przecież