• Wykop.pl
  • Wykopalisko 242
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      Muga 1 rok 3 mies. temu

+2

Zrobiłam wczoraj zdjęcie takiej mewy. Czy dobrze myślę, że to jest białogłowa? Jak myślicie, co ma na obrączce napisane? Gdzie zgłosić zaobrączkowanego ptaka?
      #ptaki #ornitologia

źródło: download_20210509_154013.jpg

+: klangor, sedros
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        sedros 1 rok 3 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Muga: Zgłosić możesz tu: http://ring.stornit.gda.pl. Ale uwaga bo spece nie ogarnęli https... Jeśli chodzi o napis to chyba "KFDX" - do zgłoszenia można dołączyć zdjęcie to może lepiej to rozszyfrują. Jak chcesz to mogę to zgłosić za Ciebie tylko będę potrzebował w miarę dokładną lokalizację i czas obserwacji.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Muga 1 rok 3 mies. temu

0

@sedros: Super, dzięki za pomoc z rozszyfrowaniem literek, też tak mi się wydawało :) Nie wiem tylko, czy to na pewno mewa białogłowa. Obserwacja miała miejsce przy Stawach Raszyńskich pod Warszawą 8.05 koło 17.20 ;)

• udostępnij
          • Link
      •  
        sedros 1 rok 3 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Muga: Wygląda jak białogłowa, ale z mewami to mam marne doświadczenie. Skonsultuję to jeszcze z kimś.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Muga 1 rok 3 mies. temu

0

@sedros: No właśnie z mewami to mam spory kłopot, a nie znam żadnych profesjonalistów aby ich zapytać. Będę wdzięczna za pomoc :)

• udostępnij
          • Link
      •  
        sedros 1 rok 2 mies. temu

+1

@Muga: Mam dla Ciebie niespodziankę. Trochę to trwało, ale moje zgłoszenie zostało właśnie zaakceptowane i okazuje się, że jest to mewa srebrzysta zaobrączkowana 24.05.2013 r na terenie Niemiec. Poprawny numer obrączki to XFDX. :-)

W ten oto sposób masz swój drobny wkład w naukę. :-)

źródło: Screenshot_20210519_131708.jpeg

+: Muga
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Muga 1 rok 2 mies. temu

+1

@sedros: Łał :D Bardzo się cieszę i ogromnie dziękuję ci za pomoc. Spotkałam ostatnio zaobrączkowaną krzyżówkę, spróbuję sama ją zgłosić. Mnóstwo czasu poświęcam na obserwacje ptaków, więc mam nadzieję, że jeszcze sporo zgłoszeń będę mogła wprowadzić :) Na razie korzystam namiętnie z Ornitho.pl ;)

+: sedros
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Muga: Ja akurat z Ornitho nie korzystam jeszcze, ale chyba muszę spróbować i zobaczyć co da się tam znaleźć. Jeśli będziesz zakładać konto na stornit to koniecznie użyj całkowicie nowego loginu i hasła, których nie używasz nigdzie indziej - niestety serwer nie ma skonfigurowanego szyfrowanego połączenia więc wszystko jest przesyłane jawnym tekstem.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Muga 1 rok 2 mies. temu

+1

@sedros: Jasne, dziękuję za podpowiedź. Dzięki Ornitho znalazłam parę mega ptasich miejscówek. Ostatnio ktoś błotniaki łąkowe ( jeden zaobrączkowany, drugi ze znacznikami) wrzucał. Ja biegam za stawowymi, które mam niedaleko.

• udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Muga: To tym bardziej muszę się tym zainteresować bo ja za łąkowcami właśnie latam. :D

• udostępnij
          • Link
      •  
        Muga 1 rok 2 mies. temu

+1

Wiem ;) Lubię twoje zdjęcia oglądać :D

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

kamil-talaga-18 11 godz. temu

+349

O takich dzieciach Lewy zawsze marzył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
      #mecz

odpowiedzi (2)

mamut2000 6 godz. temu

+247

#fotografia #usa
      Ulica Lombard Street, San Francisco 1975

odpowiedzi (16)

SynUbeka 2 godz. temu

+524

Oto gra w bebech.
      Zasady są proste - nie gap się na bebech
      1 look = 1 plus
      #trailerparkboys #chlopakizbarakow #glupiewykopowezabawy #heheszki

odpowiedzi (5)

• pełna lista

Wykopalisko

• Polska eksportuje trzy razy więcej prądu niż w zeszłym roku i to mimo kryzysu. Polska eksportuje trzy razy więcej prądu niż w zeszłym roku i to mimo kryzysu. 48
    • Taylor Swift szaleje w prywatnym odrzutowcu, w pół roku 170 lotów. Taylor Swift szaleje w prywatnym odrzutowcu, w pół roku 170 lotów. 33
    • Strzegom (dolnośląskie) - projekt "Miasta stojące murem" Strzegom (dolnośląskie) - projekt "Miasta stojące murem" 32
    • 31 lat temu runął najwyższy ówcześnie obiekt świata - maszt Polskiego Radia 31 lat temu runął najwyższy ówcześnie obiekt świata - maszt Polskiego Radia 31
    • Aby uzyskać dostęp
      zaloguj się lub załóż konto.
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka bekazpisu ciekawostki ekonomia energetyka europa finanse gospodarka heheszki historia katolicyzm kosciol kultura motoryzacja pieniadze polityka polska rosja samochody sport swiat ukraina usa wojna wydarzenia wykop zainteresowania zdrowie

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.