Wpis z mikrobloga

Mireczki pytanie za milion punktów, pomagam mojemu chłopakowi z osp na wiosce przygotować jedzenie na all'a festyn i nie mam pojęcia w jakiej cenie i co sprzedawać, czy spoko będzie za :
-chlopski gar z kociołka na ognisku z chelbkiem 10zl
-szaszlyki wielowarzywne z kurakiem 5zl
-kaszanka z cebulką(dużo cebulki) 6zl
-surowka do dań z grilla z białej kapusty, marchewki i jabłka 2 zł
Nie jest to za mało, albo za dużo? #kiciochpyta #kuchnia #grill #festyn
  • 53
@lijka: kiedyś to co tydzień był festyn na jakiejś wiosce. Disco polo, kiełbasa z grilla na wagę, spocony Andrzej z rozpiętą koszulą tańczący z Klaudią z jedynego sklepu w centrum wsi. Tu jakiś Rafał kłuci się z Grzegorzem, pewnie za chwilę będzie ostro. Kawałek dalej Mateusz sprzedaje grochówkę z wojskowego kotła, pani Alina sprzedaje kołocze z makiem, serem i w tym roku pierwszy raz zaryzykowała i przetestowała ten przepis od sąsiadki
@lijka: przede wszystkim policz sobie Food Cost wliczając no nie wiem, gaz czy wynajem jakiegos tam nalewka do piwa. I narzuca marzę 150-250%
Rozumiem, że zbieracie na coś hajs, na sprzęt dla OSP czy cokolwiek innego na co nie chce dać wam gmina czy powiat, więc i ludzie chętnie kasę wam zostawia bo sprzęt z OSP będzie pomagał również im.
Oczywiście nie wiem jakie macie tam proporcje mięso - reszta składników