Aktywne Wpisy

wykop +19
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
caviar1987 +239
Osiem lat batalii o drogę....
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
Już od ośmiu lat toczy się sprawa sądowa o ustanowienie tzw. „drogi koniecznej”. Sprawę zainicjował sąsiad, którego nigdy w życiu nie widziałem na oczy. Zamiast próbować porozumieć się z sąsiadami – od razu skierował sprawę do sądu.
Problem w tym, że jego żądania z biegiem czasu tylko rosły. Początkowo domagał się drogi o szerokości 3 metrów, ale gdy przepisy zaczęły wymagać szerszych dojazdów dla nowych inwestycji, zażądał 5 metrów
źródło: image
Pobierz

#nbp #inflacja #ekonomia #polska
@vinmcqueen: No na inflacji r/r tego nie zobaczymy bo zależy od bazy więc jedyny sposób na weryfikacje tego to będzie inflacja m/m za luty, marzec, kwiecień i maj 2022 roku i tak to zrobię.
Jestem prostym człowiekiem, dla mnie ceny spadają jak w styczniu idę do sklepu i kupuję bochenek chleba za 4 PLN, a w lutym kupuję za 3.80 PLN. To jest spadek CEN.
Śmieję się właśnie z tego stwierdzenia, bo jak na mój gust to miał na myśli "INFLACJA zacznie spadać" czyli po prostu spadnie jej tempo. Bo w deflację to tu chyba
@vinmcqueen: dlatego najlogiczniejszym wskaźnikiem który jest obiektywny to inflacja m/m za wymienione przeze mnie miesiące.
@vinmcqueen: Pewnie miał ale powiedział "Ceny będą spadać" więc zakładam do sprawdzenia tej przepowiedni
@slapdash: ja nie jestem stroną tego zakładu xD
@diamondhands: ale on powiedział że ceny będą spadać więc sprawdzimy czy miesiąc do miesiąca spadają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1635960252jtmbWufac9hOyutgAzdL64.jpg
Pobierz