Wpis z mikrobloga

Kolejna pyszna odsłona brukselki, jak ktoś chce z mięsem można dodać chrupiącego boczku, super się tu sprawdzi

Brukselka buffalo

350g brukselki
Chlust oliwy
Sól, pieprz
30g masła
Łyżka ostrego sosu*

Brukselki oczyścić, większe pokroić na pół albo ćwiartki. Chlustnąć oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać i wyłożyć na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piec ok 30 minut w 180°C. Można w międzyczasie zamieszać.
Masło z ostrym sosem (u mnie moja domowa pasta, możecie użyć tabasco, Frank's, srirachy lub innego ulubionego, ilość też dostosujcie do swoich preferencji) podgrzewać na wolnym ogniu, mieszając, do uzyskania jednolitej konsystencji.
Upieczoną brukselkę wymieszać z sosem

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
I wspierania mnie przez buycoffee.to
ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz c.....i - Kolejna pyszna odsłona brukselki, jak ktoś chce z mięsem można dodać chrupi...
źródło: comment_1637836996BfDn52Tu0f1LVveMqhyude.jpg
  • 5