Wpis z mikrobloga

@acidd: o kuźwa na jeleniu na bogato

polecam nawalić tyle przypraw aby twoi przodkowie wstali z grobów i powiedzieli "drogie dziecko, dość już", generalnie wszystkie uchodzące za "na trawienie", kminek, tymianek, rozmaryn, piperz, majeranek, kurkuma

no i bez ziela angielskiego i liścia się nie obejdzie

nie wiem czy w twoich kręgach bigos ma być jasny czy zabarwiony na ciemno co zwykle się robiło koncentratem pomidorowym

jeżeli to drugie, to polecam zamiast
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@acidd: uważaj aby nie wrzucić kawałka głąba z tej normalnej kapusty, bo psuje smak.
Nie jedz od razu tylko daj mu poleżeć, bigos lubi leżeć.

Jak ci zostanie to sobie zawekuj w słoik, nie ma nic lepszego niż przypomnieć sobie za miesiąc, że masz bigosik zamiast zamawiać pizze xD