Mirki z #architektura! #chwalesie ponownie
Dzisiaj gmina w #holandia oglosila wyniki konkursu na dwa budynki mieszkalne w centrum miasta pod Rotterdamem. Moj projekt wygral ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pijcie ze mna kompot!
@LasProteinasNoTienenCojones: prawdopodobnie niewiele by to zmieniło gdyby rządziło PO. Tym debilom, którzy dorwali się do władzy szybko odpierdala dlatego trzeba ich zmieniać co 4 lata na nowych, żeby nie poczuli się zbyt pewnie, żeby nie zdążyli się zadomowić. Bo wtedy robią co chcą a że są debilami oderwanymi od rzeczywistości to nic dobrego z tego nigdy nie wynikło. Więc niech rządzą 4 lata a później wypierdalać.
prawdopodobnie niewiele by to zmieniło gdyby rządziło PO
@FejsFak: Jaja sobie robisz? PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka przez ministra w oswiadczeniu majatkowym.
@FejsFak
Przypomnij sobie że za PO wszystkie media łącznie z Wprost TVN TVP grillowaly afery PO a nie wpisanie zegarka są 20 000 to dymisja i porównaj co mamy teraz
wiadomo, poglądów nie można zmieniać, a partia jest jak ulubiony klub jedna na całe życie
@Elijahu: dokładnie, tak jak wykopki mówią, człowiek nie ma prawa uczyć się na błędach. trzeba w nich trwać, a człowiekowi co zmienia poglądy nie zmienić w szczerą zmianę zdania i nazwać chorągiewką
W sumie ten pan to taki klasyczny przykład wykopka - jak chorągiewka
@Ziom166: piękne podsumowanie spierdolenia umysłowego wielu ludzi, zero myślenia, zero refleksji, tylko ślepa wiara w obóz który się wybrało
@Ziom166: dlaczego chorągiewka? Jeżeli głosował uparcie od 11 lat na nich, do czasu aż pokazali swoją władze chłop się zwyczajnie wstydzi tego ze został zaślepiony piękna gadka
prawdopodobnie niewiele by to zmieniło gdyby rządziło PO.
@FejsFak: chyba ci cegła na głowę spadła. Za czasów PO jak kogoś złapali na robieniu nawet błahych wałków, to tracił stołek(Np. Nowak, Grabarczyk). A w PiS to największe mendy rozwalają miliony i im włos z głowy nie spadł.
@Ziom166: jak to kiedyś mówili: tylko krowa zdania nie zmienia. Fakt zmiany zdania oznacza, że się rozwijasz.
@LasProteinasNoTienenCojones:
- głosowaliśmy na konfederację ale już nie głosujemy
- neuropa, wiem że to wy
- kurwa jak
@FejsFak:
Bo wtedy robią co chcą a że są debilami oderwanymi od rzeczywistości to nic dobrego z tego nigdy nie wynikło.
typowy PiS, poprzednie władze tak złe nie były.
Ba, na TVP była krytyka rządu.
PiS jak przejal wladze to nawet kabarety wyjebał żeby sie z nich nie śmiali. Teraz masz tylko i wylacznie propagande rządową na TVP, a wydatki ponad 2 razy wieksze niz za PO.
Serio, nie ma porównania. Po 89 roku nie spotkało nas nic gorszego niż rządy PiSu.
@miki4ever: niezadeklarowanie zegarka? Myślałem ze zabranie oszczędności OFE jest gorsze. Nie wybielaj tak platformy proszę. Jak piszesz o tym zegarku to widać, że nie robiłeś żadnego researchu w temacie afer PO. BTW politycy robią z nas debili - my szare ludki się przekrzykujemy i wyrywamy sobie włosy kłócąc się kto więcej nakradł, a oni? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ziom166: czyli nie należy rewidować poglądów, mieć refleksji tylko ślepo podążać za jednym „obozem”? Co za absurd.
PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka przez ministra w oswiadczeniu majatkowym.
@miki4ever: Nie zapominajmy o ośmiorniczkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FejsFak czy niewiele by zmieniło?
Sklepy otwarte w niedzielę
Aborcja po staremu
Mniej kościoła katolickiego
Mniejsza indoktrynacja papieska
I wiadomości w wiadomościach
A przede wszystkim najpewniej brak tego idiotycznego socjalu i kasa z emisji CO2 nie zostałaby tak rozjebana.
Gaz byłby po starej cenie.
Hmmm... Niewiele.
Brak podsłuchów, trójpodział władzy.
@konstelacjaniesamowitosci:
my szare ludki się przekrzykujemy i wyrywamy sobie włosy kłócąc się kto więcej nakradł
Serio masz co do tego jakiekolwiek wątpliwości?
: W sumie ten pan to taki klasyczny przykład wykopka - jak chorągiewka
@Ziom166 ojej, jak on po 12 latach mógł zmienić zdanie, powinien już do końca życia głosować na pis. Po co robić wybory w ogóle? Niech każdy zagłosuje raz w 18 urodziny, a potem jego głos niech będzie z automatu powtarzany w każdych wyborach bez możliwości zmiany.
Oho, przyszła dzienna i już śmierdzi. Uwaga pajace, na pis głosowało się z powodów instrumentalnych,"bo dajom kase kurna tej, a za peło to nic nie było ja wiem bo żyłam za po wiec milcz ugabuga" więc tak, zmiana poglądów w tej sytuacji jest dalej komiczna, żałosna i zasługuje na wyszydzanie. Dziękuję za uwagę.
@miki4ever Jaja sobie robisz? PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka przez ministra w oswiadczeniu majatkowym.
@miki4ever Amber gold? Zamieszany syn Tuska, z Lotem też była jakaś grubsza afera. O sprzedawaniu państwowych spółek też nie pamiętasz? Niby były mało rentowne, ale jednak komuś się opłaciło je kupić. To tak na szybko z pamięci. Nie bronie pisu bo oni to już kurwa robią walki jawnie i się tym nie przejmują, chce tylko pokazać jak ludzie mają słaba pamięć. Oczywiście @FejsFakma rację, że niewiele by zmieniło kto by rządził.
Najlepszym wyjściem byłoby powiesić jedną partię nad Bugiem, a druga nad Odrą, żeby następna władza zastanowiła się dwa razy.
@LasProteinasNoTienenCojones: Ja mam obawy, że PiS zrobił pewien precedens i teraz kto się nie dorwie do koryta to widzi ile może...
Jaja sobie robisz? PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka przez ministra w oswiadczeniu majatkowym.
@miki4ever: a ofe i dodruk kasy, chęć przyjmowania muzułmańskich imigrantów socjalnych?
PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka przez ministra w oswiadczeniu majatkowym.
@miki4ever: właśnie dlatego jest w tym kraju tak chujowo. PO odeszło od władzy ledwie 7 lat temu i już nikt nie pamięta co odwalali. Afera hazardowa, przejebanie 19 mld z OFE podczas transferu, afera podsluchowa itp. Też było tego w kurwe. Głosowanie na PO po rządach PiSu to absurd. A głosowanie między Tuskiem a Kaczorem to tak jakby się zastanawiać, którą rękę sobie odciąć.
@LasProteinasNoTienenCojones A pamiętacie jak PiS wygrał pierwszy raz i wszyscy myśleli, że będzie koalicja z PO? A oni fikoła z LPR i Samoobroną wywinęli :/
@FejsFak: jest i on, pan symetrysta
o ile nie masz Alzheimera, albo 13 lat i po prostu nie pamiętasz tamtego czasu, to jesteś zwykłym kłamcą
tfu
przejebanie 19 mld z OFE podczas transferu
@BQP:
zabranie oszczędności OFE jest gorsze
@konstelacjaniesamowitosci:
jakieś szczegóły co było takiego strasznego w tej operacji, przecież to całe OFE to był taki szwindel ze strony finansjery, że głowa mała
zabieranie kasy obywatelom i dawanie funduszom które potem skupywały obligacje skarbowe jeszcze pobierając za to prowizję
to już chyba lepiej jak te pieniądze znalazły się w ZUS
a te mityczne 19 mld, zamiast w ZUS zostały zaksięgowane w funduszu rezerwy demograficznej
@miki4ever: XD masz 12? Afera Elewarr, Hazardowa, Raport Pitery, wybieranie lokalizacji elektrowni atomowej przez 8 lat, tymczasowe podniesienie vat XD, opłata zapasowa, ustawa śmieciowa niszcząca wolny rynek gospodarowania odpadami i niszcząca tysiące firm?
Zamieszany syn Tuska, z Lotem też była jakaś grubsza afera.
@uriel_ck: to jest podsumowanie tych wszystkich 'afer' PO, coś gdzieś kiedyś było, nie znam szczegółów, nikogo nie skazali, ale coś było na rzeczy. 'Niezależne' pisowskie media rozdmuchiwały to tak jak teraz tvp, a pożyteczni idioci łyknęli i do teraz w to wierzą.
@miki4ever: największą była raczej Amber Gold i zamieszanie w nią syna Tuska, a także podsłuchy u Sowy.
A nielegalna wycinka lasu?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Sobiesiak#Afera_%E2%80%9Ewyci%C4%85gowa%E2%80%9D
@miki4ever: taki masz sprany mózg, że wierzysz że na autostradach to tylko o zegarkach zapomniał? :D Paradne. Gangster jest gangster nie ważne z jakiej opcji politycznej.
@shinman: i co konkretnie nielegalnego zrobił syn Tuska w związku z Amber gold, i jakie tajemnice państwowe poza tym, że politycy przeklinają wynikły
@KakaowyTaboret: Gdzie te elektrownie atomowe PO, gdzie te autostradki na Euro, gdzie minimalna stawka godzinowa, gdzie obniżka VAT na 22%? xD
@miki4ever: Dla mnie największą aferą, że Tusk nic nie robił przez 8lat. miało być tak pięknie podatek liniowy itp w sumie taka konfederacja wersji light . Co się okazało, że jak Donald mówił do katolików to miał ołtarzyk za plecami jak w licheniu lub brał ślub katolicki, jak mówił do lewicy to cytuje może nie precyzyjnie ,, Nie będę klękał przed księżmi,, . Wole chyba PIS bo jest bardziej przewidywalny nawet w swojej głupocie
@FejsFak: Widzę, że znasz się nie tylko na budowaniu schodów ale i na polityce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@miki4ever Jaja sobie robisz? PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka przez ministra w oswiadczeniu majatkowym.
@miki4ever Amber gold? Zamieszany syn Tuska, z Lotem też była jakaś grubsza afera. O sprzedawaniu państwowych spółek też nie pamiętasz? Niby były mało rentowne, ale jednak komuś się opłaciło je kupić. To tak na szybko z pamięci. Nie bronie pisu bo oni to już kurwa robią walki jawnie i się tym nie przejmują, chce tylko pokazać jak ludzie mają słaba pamięć. Oczywiście @FejsFakma rację, że niewiele by zmieniło kto by rządził.
@uriel_ck Amber Gold nie było wałkiem PO. Lot? Przypomnij proszę, bo poza rozważaniem sprzedaży nic nie kojarzę.
A sprzedanie państwowych spółek wbrew pozorom jest świetnym pomysłem i to, że pod prywatnym się opłaca, to nie przypadek. Z wielu powodów. Spółka przestaje być dojona przez pociotków. Państwowymi zarządzają miernoty dbające tylko o siebie. Tylko prywatny właściciel będzie dbał i zarządzał, bo inaczej straci.
W państwowej jeśli firma traci to traci dyrektor? Zarząd? Najwyżej Sobolewska idzie do nowej rady nadzorczej.
@marcin-pajor: Tez sie nie zgodze. Jednak pare rzeczy zrobil dobrze, jak zniesienie obowiazku sluzby wojskowej, podniesienie wieku emerytalnego.
@LasProteinasNoTienenCojones pamiętam jak za rządów PO traktowane były media. Wyrywanie laptopów w siedzibach gazet i tego typu akcje. Pamiętam, że wtedy powiedziałem sobie - dość, Polsce potrzebna jest zmiana władzy. Dlatego podczas wyborów zagłosowałem na PiS. Prawda jest jednak taka, że to co zrobili z tym krajem przez ostatnie 6 lat swoich rządów jest nie do opisania. Nigdy w życiu się tak nie pomyliłem, mam podobne odczucia jak autor tego wpisu, patrzę na siebie w lustrze i jest mi po ludzku wstyd.
Amber gold? Zamieszany syn Tuska
@uriel_ck: xD. Niby w jaki sposob on byl z tym zamieszany, poza tym, ze byl jakims szeregowym pracownikiem, ktory mial zerowy wplyw na cokolwiek?
Wyrywanie laptopów w siedzibach gazet i tego typu akcje
@Lemon_cheese: Poza ta jedna akcja we Wprost, jakie inne masz na mysli?
@miki4ever: " W 2014 roku rząd Donalda Tuska zabrał przecież ponad połowę aktywów otwartych funduszy emerytalnych. Każdy uczestnik OFE stracił w tamtym czasie 51,5 proc. wartości swojego rachunku w otwartym funduszu emerytalnym."
Dodam tylko, że w pełni popieram wprowadzonego przez niego pozostałe zmiany np. podwyższenie wieku emerytalnego ale to było zwykłe złodziejstwo
@miki4ever: nie możesz pominąć ich zapowiedzi na rządzenie od momentu kiedy przegrali. Dla przykładu, jak tylko przegrali to zadeklarowali że pierwotny program 500+ to za mało i trzeba go rozszerzyć (co swoją drogą pis zrobił, od 1 dziecka bez limitu zarobków), de facto wszystkie kluczowe wydatkowe programy tak samo popierali. Do tego wypowiadają się dużo bardziej zdecydowanie ws. obsotrzeń związanycych z covidem. To chcieliby mniej więcej to samo co pis, tylko inne kadry na stanwosikach i tak samo chcą od lat iść w rozdawnictwo tylko chętniej by chwycili ludzi mocniej za twarz niż to robili pisowcy.
Popełniasz błąd podobny co wyborcy pisu myśląc że głosując na pis w 2015 głosują na Pis z 2005
@MagicznyMateusz: Co do OFE nadal nie widze afery. Jak dla mnie to byl fatalny system i to, ze PiS go dobilo bylo jedna z niewielu dobrych decyzji tej kadencji. Tak czy inaczej, rozumiem, ze ktos moze sie z tym nie zgadzac, ale nadal nie widze, gdzie tu skandal i afera.
@miki4ever pisałem z głowy, wiem, że coś o nim było gadane. Może rzeczywiście był szeregowym pracownikiem który całkiem przypadkiem pracował w piramidzie finansowej.
@KakaowyTaboret: gówno prawda, co za przeinaczanie faktów afery podsłuchowe, coraz większą bezczelność rządu, tvn uważany za propogandowy ściek nie mniejszy niż dziś tvp. Wybory w tym. Roku i to się zaczyna m( ͡° ͜ʖ ͡°)
@stan-tookie-1: Ja na PO od ponad dekady nie glosowalem i nie zamierzam. Wszystko co proponowali od czasu jak Tusk odszedl z rzadu to byla parodia. Roznica bylaby taka, ze PO w 2015 by sie wycofalo z durnych obietnic, a PiS brnal i doprowadzil finanse do ruiny.
wiem, że coś o nim było gadane
@uriel_ck: A tu sie zgodze, TVP srednio raz na miesiac o tym gada. Rozumiem, ze marszalka Senatu tez uwazasz za zlodzieja?
Niby w jaki sposob on byl z tym zamieszany, poza tym, ze byl jakims szeregowym pracownikiem, ktory mial zerowy wplyw na cokolwiek?
@miki4ever: w taki sam sposób w jaki stary Tusk jest odpowiedzialny za inflację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ludzie narzekają na tępą pisowską propagandę, a sami ją łykali w przeszłości.
@krizis: ja tylko wymieniłem jakie jeszcze afery były. Teraz to jest dużo gorzej. Dla mnie 2mld na TVP to kradzież w białych rękawiczkach, która przykrywa wszystkie afery za PO
@miki4ever: a ile miałeś lat jak rządziło po?chyba około 10,ja jako młody dorosły wtedy pamietam aferę za aferą
@LasProteinasNoTienenCojones: O, to tak jak ja, głosowałem na pis po raz pierwszy w 2010 r. (wybory prezydenckie, na JK) potem aż do 2015 r. Wystarczyło mi kilka miesięcy rządów piss żeby ich znienawidzić. Niby powinienem pamiętać lata 2005-2007, ale PO mnie rozczarowała po wygranej w 2007 r. Teraz chlałbym ze szczęścia przez miesiąc gdyby PO wróciła do władzy.
@miki4ever nie oglądam tv, a jakbym miał antenę to na bank bym tvp nie oglądał bo nie robię oglądalności patusom.
a ile miałeś lat jak rządziło po?chyba około 10,ja jako młody dorosły wtedy pamietam aferę za aferą
@Janusz4448: 3 krzyzyki juz byly na karku, wiec w miare dobrze kojarze:)
by sie wycofalo z durnych obietnic
@miki4ever: no albo nie, pis też mógł się wycofać z kilku rzeczy a jednak dopinali tematy jeden po drugim. nie pamiętam tak dokładnie obietnic z 2005, czy pis już wtedy miał łatkę partii która dotrzymuje wszystkiego co mówi, ale chyba nie i tak samo można było zakładać że część to było tylko gadanie.
@LasProteinasNoTienenCojones: Spotkałem się na święta z kolegą, który gorąco namawiał na PiS ze 4 lata temu. Przyznał grzecznie, że to był błąd. A jest to beneficjent PiSu bo pobiera 2x500+ za swoje dzieci.
brak nadziei dla narodu polskiego jedni bronia pisu drudzy po xD
@januszdoe: No widzisz, a ja uwazam, ze wcale nie trzeba na jednych lub drugich glosowac. Mamy sporo innych opcji, a zarowno PiS jak i PO juz rzadzili i zawiedli moje oczekiwania
@FejsFak: Jaja sobie robisz? PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka przez ministra w oswiadczeniu majatkowym.
@miki4ever: To sie nazywa wyparcie, polak to taki przygłup że nawet jak mu pis wyniesie komornikiem sypialnie to i tak sie pocieszy że dobrze zrobił bo jest mądry, łatwiej się dać oszukać niż przyznać do błędu
@suqmadiq2ama: ?
1. Polak piszemy z duzej litery
2. Uwazam, ze rzady PO byly zle, zwlaszcza w koncowce, ale nie ma nikt prawa porownywac ich do tego syfu co robi teraz PiS. Sorry, swiat nie jest zero-jedynkowy, to, ze uwazam PO za mniejsze zlo nie oznacza, ze ich popieram
@miki4ever: no nie, płacz podwykonawców chińskiej firmy budującej drogi i stadiony na euro że mają zapłacić VAT za wystawione faktury za które jeszcze od Chińczyków nie dostali zapłaty, doprowadził wielu do upadłości bo sprzedawali domy z nadzieją że rząd Chińczyków kopnie w dupę i zapłacą w końcu. To była afera
@januszdoe: Za to ty masz typowa chorobe wykopowa. Nie dopuszczasz stanow posrednich, albo cos jest zle, albo dobre. A prawda jest taka, ze PiS to najgorsze co nas spotkalo w historii 3RP i fakt, ze PO bylo o niebo lepsze, nie oznacza, ze rzadzili dobrze.
@Ziom166: piękne podsumowanie spierdolenia umysłowego wielu ludzi, zero myślenia, zero refleksji, tylko ślepa wiara w obóz który się wybrało
@WypadlemZKajaka:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wyparcie
Połowa dorosłych polaków mijanych na ulicy ma iq 14 latka a 1/4 psa, nigdy się nie przyznają do błędu bo by im glejak pierdolnął od dysonansu. Będą kibicować jak polskiej reprezentacji w noge do końca życia nawet jak za 5 lat piłkarze wyjdą na boisko się tylko wysrać BO NASI
@patchupdate: Tak, do dzis nie rozumiem czemu PiS tego nie scigal jak doszli do wladzy.
Nadal, nie zmienia to faktu, ze PO i PiS to inna liga.
@suqmadiq2ama: ?
1. Polak piszemy z duzej litery
2. Uwazam, ze rzady PO byly zle, zwlaszcza w koncowce, ale nie ma nikt prawa porownywac ich do tego syfu co robi teraz PiS. Sorry, swiat nie jest zero-jedynkowy, to, ze uwazam PO za mniejsze zlo nie oznacza, ze ich popieram
@miki4ever: polak piszemy z małej tak jak przygłup czy robak
https://pl.wikipedia.org/wiki/Polack
@miki4ever: fajną masz te kryształową kule co ci tyle o mnie powiedziała ale oddaj ją na gwarancje bo pierdolisz głupoty
@miki4ever: no tak, tamci kradli w białych rękawiczkach, ci kładą brudne gołe łapy bez single second thought
@Patol0g: Na kogo byś nie głosował to nic sie nie zmieni w tym kraju.
Według nich mentalność Homo sovieticus można scharakteryzować następującymi cechami[5]:
człowiek podporządkowany kolektywowi (organizacji partyjnej),
dla jego postawy charakterystyczna jest ucieczka od wolności i odpowiedzialności,
koniunkturalizm, oportunizm,
agresja wobec słabszych, uniżoność wobec silniejszych,
brak samodzielnego myślenia oraz działania,
oczekiwanie, że „ktoś coś załatwi”,
zniewolony intelektualnie,
pozbawiony osobowości i godności,
całkowicie podporządkowany władzy,
izolacja od światowej kultury, stworzona poprzez ograniczanie w ZSRR podróży za granicę i ścisłą cenzurą informacji w mediach oraz wszechobecnością propagandy,
brak respektowania wspólnej własności i skłonność do drobnych kradzieży w miejscu pracy, zarówno dla użytku osobistego jak i dla zysku, zgodnie ze słowami popularnej piosenki „Wszystko należy do kołchozu, wszystko należy do mnie” („Все вокруг колхозное, все вокруг мое”[6]) czy „jeden worek do ciężarówki, jeden worek sobie” (мешок – в кузов, мешок себе) ze wspomnień Stalina[7].
https://pl.wikipedia.org/wiki/Homo_sovieticus
@LasProteinasNoTienenCojones: Najgorsze jest to że on teraz zagłosuje na konfe i jeszcze większy zamordyzm pewnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo po co czytać przyniesły kazały podpisać
@miki4ever: xDD O wybielanie PO xD Co za sprane łby macie, że albo PO albo PIS, albo PIS albo PO brainlety xD
Chociażby afera z podsłuchami, gdzie na bezczela policja weszła do dziennikarzy, zajumanie kasy z OFE, VAT 23% i....
@LasProteinasNoTienenCojones: Pluję na pisowców i symetrystów a dzbanom którzy mówią, że TVP była upolityczniona za czasów PO pragnę iść zbadać wzrok i słuch bo pamiętam każdą aferkę rządzących właśnie z mediów publicznych które wtedy z przyjemnością się oglądało. Dopierdalali się do wszystkiego.
@FejsFak: chyba ci cegła na głowę spadła. Za czasów PO jak kogoś złapali na robieniu nawet błahych wałków, to tracił stołek(Np. Nowak, Grabarczyk). A w PiS to największe mendy rozwalają miliony i im włos z głowy nie spadł.
@szasznik: Ale tamtym też nie spadł tak jak i tym nie spadnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wygrają jak za każdym razem ci co polaków jak bezdomnego kundla pogłaskają najlepiej i napierdolą ściem podkreślając jaki jest on ważny.
Pis przetarł szlak i nikt z tej drogi już nie zboczy co pokazuje zwrot w strone spierdolenia katotalibańskiego konfy a porzucenie wszelkiego pierdolenia o wolności, polacy gardzą wolnością i odpowiedzialnością i zagłosują tak jak w przypadku pis - żeby pelo nie wygrało, to teraz jak zagłosują to żeby pis nie wygrał a za kim to już nieważne, zimnioka zjedzą w ziemiance dumni że tych innych dupa piecze - tych z którymi się kłócili kto mundrzejszy
@LasProteinasNoTienenCojones: prawdopodobnie niewiele by to zmieniło gdyby rządziło PO. Tym debilom, którzy dorwali się do władzy szybko odpierdala dlatego trzeba ich zmieniać co 4 lata na nowych, żeby nie poczuli się zbyt pewnie, żeby nie zdążyli się zadomowić. Bo wtedy robią co chcą a że są debilami oderwanymi od rzeczywistości to nic dobrego z tego nigdy nie wynikło. Więc niech rządzą 4 lata a później wypierdalać.
@FejsFak: bo naprawdę rządzą globaliści i technokraci, których nie da się wybrać.
To jak jak np. koncern, który posiada kilka marek tego samego typu produktu. Np. chipsy Lays i Doritos. Myślisz, że kupujesz produkt innego producenta. Konkurencja i w ogóle, a obie marki należą do PepsiCo.
Tak samo jest w partiami politycznymi. Mogą się różnić w pozorach jak np. podejście do aborcji albo LGBT ale istotne rzeczy będą robić tak samo: wpuszczać imigrantów, drukować kasę bez pokrycia, wprowadzać segregację sanitarną, zakazywać leczenie covid we wczesnym stadium przy pomocy leków, itd. Bo takie wytyczne dostają z góry na zlocie Światowego Forum Ekonomicznego albo Grupy Bilderberga.
Ugrupowanie, które nie chciałoby realizować globalistycznej agendy pogłębiania kryzysu i zamordyzmu, się do władzy nie przebije, gdyż BigMedia i BigTech je zatopią.
zajumanie kasy z OFE
@Klopsztanga: Jaki zajumanie kasy z OFE? xD Ty człowieku w ogóle nie wiesz co gadasz. Gdybyś miał chociaż minimalne pojęcie w temacie to byś popierał ten krok.
@Klopsztanga: A większość z tych "afer" na tym obrazku to PiSowski fejki, powtarzane przez tych co łyknęli propagandę po same kule.
@miki4ever: no popatrz, taka super partia i tak świetnie rządziła. Jak to się stało, że przegrali? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FejsFak:
Pewno by inflacja była o 1.5% niższa. Lawina uchodźców by sobie wjeżdżała jak chce. Paradoksalnie kraj by się wolniej laicyzował oraz kowidowy zamordyzm, paszporty i segregacja byłyby jak w Niemczech albo Austrii. No i w szkołach zamiast o dziadku na chmurce to by było o 100 płciach.
Ech, gdyby tak była jakaś normalna partia...
@LasProteinasNoTienenCojones Szanuję każdego kto potrafi się przyznać do błędu i wyciąga wnioski. To wbrew pozorom nie takie oczywiste i nie takie częste.
A @FejsFak dotknął mimo wszystko ważnego tematu: od nadmiaru władzy każdemu odpierdala. Nie ma oczywiście co porównywać rządów pisu z rządami PO. PO do końca swoich rządów trzymało pewne standardy obce pisowi. Mimo to, w drugiej kadencji PO wyraźnie odbiło. Zachowywali się arogancko i poczuli się zbyt pewnie, bo wydawało im się że będą rządzić kolejne kadencje bo zwyczajnie nie mają z kim przegrać. Nie rozmawiali z ludźmi, nie tłumaczyli dlaczego podejmują takie a nie inne decyzje (np podwyższenie wieku emerytalnego). Rządzili na postawie wyliczeń i słupków oraz tabelek z excela, nie zwracając uwagi albo wręcz nie zauważając społecznych emocji jakie wywoływały ich decyzje. Ta arogancja koniec końców kosztowała ich utratę władzy. To samo stanie się z pisem na zasadzie kropli drążącej skałę. Pisowi też się wydawało/wydaje że będzie wygrywać kolejne wybory bo nie ma z kim przegrać, ale ten trend w końcu się odwróci. Nie da się wszystkiego wygrywać, jadąc dodatkowo na farcie. Do tego dochodzi naturalne zmęczenie materiału. Każda władza się zużywa, i PiS też się zużyje. Upadek pisu będzie dużo bardziej spektakularny od upadku PO.
@Klopsztanga: Jaki zajumanie kasy z OFE? xD Ty człowieku w ogóle nie wiesz co gadasz. Gdybyś miał chociaż minimalne pojęcie w temacie to byś popierał ten krok.
@szasznik: uuuuu Peowiec się odezwał, żyłka pęka ? xD
@Klopsztanga: A większość z tych "afer" na tym obrazku to PiSowski fejki, powtarzane przez tych co łyknęli propagandę po same kule.
@szasznik: większość?
https://naszeblogi.pl/42478-afery-po-juz-1900
https://naszeblogi.pl/18389-afery-po-700-800
https://naszeblogi.pl/39900-afery-po-kolejna-setka-od-1500
https://naszeblogi.pl/41199-jest-1800-do-konca-roku-2000-afer-po
https://naszeblogi.pl/56571-2500-po-wygrywa-takiego-wyniku-nikt-nigdy-nie-osiagnal
https://naszeblogi.pl/46592-kolejna-100-afer-po-2100
https://naszeblogi.pl/51862-kolejne-dwie-setki-afer-po-na-koniec-afera-aferzysty
https://naszeblogi.pl/57993-jest-ostatni-wpis-z-aferami-po
To z tych 2.5k afer chociaż jak wyjdzie 20% niefejki, to masz 500 afer xD
@Klopsztanga: Nadal udowadniasz że nie masz zielonego pojęcia jak działała obligacyjna część OFE.
@szasznik: widzę że żyłka w pupie już pękła XD
Polska to kraj brainletów, albo PIS albo PO xD
@miki4ever: była też afera hazardowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Klopsztanga: Gdzie wybielam PO? Zwłaszcza w drugiej kadencji uważam, ze to był bardzo zły rząd. Nie zmienia to faktu, ze w porównaniu z Pisem to jest przepaść.
@Klopsztanga: Gdzie wybielam PO? Zwłaszcza w drugiej kadencji uważam, ze to był bardzo zły rząd. Nie zmienia to faktu, ze w porównaniu z Pisem to jest przepaść.
@miki4ever: Wiesz, idąc twoją myślą i porównaniem to Hitler przy Stalinie to dobry chłopak był.
@szpongiel: PO rządziła fatalnie. Gdzie napisałem, ze super rządzili?
@miki4ever: ano nie pisałeś. Ale to dlatego przegrali, właśnie. Także jak dziś PiS mówi "wina Tuska", to trochę mają racji. PiS doszedł do władzy tylko dzięki nieudolności i arogancji PO. Co nie znaczy, że PiS nie jest jeszcze gorszy, bo jest.
Przypomnij sobie że za PO wszystkie media łącznie z Wprost TVN TVP grillowaly afery PO
@KakaowyTaboret: xD Do dziś nie zapomnę jak Tadla prawie płakała w TVP na żywo po wygranej PiS. Wszystkie media poza skrajnie prawicowymi były wtedy za PO.
xD Do dziś nie zapomnę jak Tadla prawie płakała w TVP na żywo po wygranej PiS. Wszystkie media poza skrajnie prawicowymi były wtedy za PO.
@Nic_tu_po_mnie:
jasne, jasne dlatego nawet dzisiaj latwiej na stronie TVP znalesc afery PO do roku 2015 niż afery PiS xDDD xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
Serio- do TVP dopłacamy co roku dodatkowe 2 miliardy, chociaż za czasów PO TVP grillowało afery PO (ośmiorniczki, zegarek, Amber Gold, podsłuchy, atak na WPROST)
@owocliczi
@uriel_ck Głupia sprawa ale wiele firm nierentownych staje się opłacalne. Czasem wystarczą kompetentni ludzie na kluczowych stanowiskach którzy w razie niepowodzenia muszą się liczyć że skaza na zawodowym życiorysie a nie idą do kolejnej spółki skarbu państwa robić rozpierdol.
Czasem wymagana jest restrukturyzacja i związane z nią zwolnienia, z reguły dokapitalizowanie spółki i przede wszystkim pomysł na nią. Pomysł polegający na czymś innym niż na tym aby była ciepłym kurwidolkiem dla znajomych partii
Gdzie te elektrownie atomowe PO, gdzie te autostradki na Euro, gdzie minimalna stawka godzinowa, gdzie obniżka VAT na 22%? xD
@GrafikaUltraHaDe:
a) brak elektrowni również za PiSu, ale tak PO też zjebała
b) sporo dróg za PO powstało
c) stawka godzinowa? W sensie? Polska za czasów PO nie odbiegała tempem rozwoju od sąsiadów
d) obniżka VAT? Przecież by VAT się obniżył nic nie trzeba było robić, tak było to napisane przez PO, to PiS przedłużył :D
@Klopsztanga: masz dodam ci jeszcze dwie afery:
- Grodzki brał łapówki
- podatek Tuska przyczyną inflacji
@miki4ever: @KakaowyTaboret: No tak, biedny tylko zapomniał o wpisaniu zegarka.
Zapomnieliście dodać o tym ze nawet na taśmach mowil ze jak sprawdza rachunki jego i żony to boi się jaka kara będzie, ze miał zarzuty wpływu na skarbówkę żeby ominąć kontrole, ze w jego mieszkaniu znaleziono 4mln złotych ukryte, ze finalnie przyjął ukraińskie obywatelstwo i dopiero na Ukrainie mu udowodnili korupcję i siedział w areszcie, naprawdę trzeba być niezłym dzbanem żeby bronić akurat Nowaka
No tak, biedny tylko zapomniał o wpisaniu zegarka.
Zapomnieliście dodać o tym ze nawet na taśmach mowil ze jak sprawdza rachunki jego i żony to boi się jaka kara będzie, ze miał zarzuty wpływu na skarbówkę żeby ominąć kontrole, ze w jego mieszkaniu znaleziono 4mln złotych ukryte, ze finalnie przyjął ukraińskie obywatelstwo i dopiero na Ukrainie mu udowodnili korupcję i siedział w areszcie, naprawdę trzeba być niezłym dzbanem żeby bronić akurat Nowaka
@Mraq95:
a teraz porównaj to do respiratorów od handlarza bronią i 6 miliardów na Ostrołękę xDDDDDDDDDDDDDDDd
Oraz do Obajtka gdzie sprawdzała go agentka CBA którą teraz zatrudnia :D:D:D:D
Nowaka nie bronię- pokazuję, że za PO kończyły się takie akcje dymisjami i kontrolami, a za PiS podziękowaniami Prezesa
@KakaowyTaboret: Przedsiębiorcy do dzisiaj dostają jobla jak nie mogą płacić za pracę 5 zł/h brutto. Kiedyś za PO to było, dymanie ludzi było.
A gdy role się odwróciły…
@Klopsztanga: właśnie po twoim obrazku i komentarzu widać kto tu kurwa jest brainletem łykającym propagandę XDDD
@Klopsztanga: właśnie po twoim obrazku i komentarzu widać kto tu kurwa jest brainletem łykającym propagandę XDDD
@Pedroo: dlaczego tak uważasz? Że nie jestem za PIS ani PO? Bo nie mam wybranej jedne z 2 z słusznych partii ? xD
@KakaowyTaboret: po co mam to porównywać? To nie plebiscyt na to kto ma głupsze afery - ja tez mogę napisać żeby porównać to do skoku na ofe - jak ma się do 150mld mieszkania obajtka?
Pisanie teraz o tym ze za po nie było afer świadczy tylko o tym ze ktos wtedy albo miał 10 lat i nic nie pamięta albo ma wyjątkowo słaba pamięć
@vartan
Mniej kościoła katolickiego
Mniejsza indoktrynacja papieska
I właśnie takie pieprzenie trzyma PiS przy władzy. Dla prawie wszystkich Polaków Kościół to dobro, sprawiedliwość, uczciwość, zasady postępowania, Kościół określa kim jesteśmy, jest spoiwem narodu. Dlatego opozycja atakując Kościół stawia się w roli wroga, opozycja na własne życzenie jest złym charakterem tej opowieści. I nie mówię tu nawet o czołówce polityków starej gwardii Tuska ale o wielu nowych działaczach którzy nie rozumieją współczesnego świata. Naoglądali się netflixa, naczytali wyborczej i myślą że cały świat tak wygląda. Tymczasem lewaków obyczajowych jest kilka, kilkanaście procent, głównie młodych Julek, reszta to emeryci-komuniści którzy głosują na SLD ale raz że już wymierają, dwa że mają negatywny stosunek do lewackiej obyczajówki.
@uriel_ck Głupia sprawa ale wiele firm nierentownych staje się opłacalne. Czasem wystarczą kompetentni ludzie na kluczowych stanowiskach którzy w razie niepowodzenia muszą się liczyć że skaza na zawodowym życiorysie a nie idą do kolejnej spółki skarbu państwa robić rozpierdol.
Czasem wymagana jest restrukturyzacja i związane z nią zwolnienia, z reguły dokapitalizowanie spółki i przede wszystkim pomysł na nią. Pomysł polegający na czymś innym niż na tym aby była ciepłym kurwidolkiem dla znajomych partii
Dokładnie, zgadzam się w 100%. Teraz pytanie: co sądzić o rządzie który nie potrafi zrestrukturyzować państwowej spółki, żeby była opłacalna? Przypomnę tylko, że rząd ma większe pole popisu (choćby kwestia finansowa). Bo dla mnie taki rząd jest do dupy.
W ogóle uważam, że na każdym szczeblu, czy to zmiana wójta gminy czy zmiana jakiegoś ministra na rządzie kończąc, z automatu powinno wchodzić jakieś CBA i sprawdzać papiery. Brakuje jakiegoś papieru? Proste, traktujemy to jako wałek. Już marzeniem by było branie odpowiedzialności finansowej przez urzędników i polityków, a tym drugim za umyślne działanie na szkodę państwa kara więzienia, bądź kara śmierci.
Jaja sobie robisz? PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka przez ministra w oswiadczeniu majatkowym.
@miki4ever: Największa afera, ale nie największy wał - co nie zmienia faktu, że największe wałki PO-PSL to dla PiS po prostu czwartek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla prawie wszystkich Polaków Kościół to dobro, sprawiedliwość, uczciwość, zasady postępowania, Kościół określa kim jesteśmy, jest spoiwem narodu.
@pss8888: Niech zgadnę, masz powyżej 60 lat? Powiedzmy, że "troszeczkę" się pozmieniało i ludzie patrzą już trzeźwiej, niż przez pryzmat PR, w sensie "wroga naszego wroga". Kościół nagrabił sobie niesamowicie, zwłaszcza własną pychą i zasłużył na postępujący upadek. Mówię to jako były katolik, z katolickiej rodziny. Kościół w obecnej formie jest po prostu źródłem zepsucia.
Największa afera, ale nie największy wał - co nie zmienia faktu, że największe wałki PO-PSL to dla PiS po prostu czwartek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NoMercyIncluded: Jasne, moj wpis byl troche "skrotem myslowym", zeby pokazac skale zmian. Nigdy nie twierdzilem, ze za PO bylo super i cacy, rowniez przez ich 2 kadencje juz nigdy wiecej nie oddalem na nich swoj glos. Nie zmienia to faktu, ze to co PiS wyprawia to inny poziom
Przedsiębiorcy do dzisiaj dostają jobla jak nie mogą płacić za pracę 5 zł/h brutto. Kiedyś za PO to było, dymanie ludzi było.
A gdy role się odwróciły…
@GrafikaUltraHaDe:
Pensja minimalna 2014: 1680
Pensja minimalna 2015: 1750
Pensja minimalna 2016: 1850
Pensja minimalna 2017: 2000
Pensja minimalna 2018: 2080
Pensja minimalna 2019: 2250
Pensja minimalna 2010: 1317
Dodaj do tego małą inflację, a nawet deflację na koniec rządów PO. No i to raczej nie zasługa PiSu, może jeszcze PRL będziesz chwalił, że żyło się lepiej niż przed wojną ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@LasProteinasNoTienenCojones: klasyczny przykład wykopków, którzy onegdaj nawoływali by głosować za PiS. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
po co mam to porównywać? To nie plebiscyt na to kto ma głupsze afery - ja tez mogę napisać żeby porównać to do skoku na ofe - jak ma się do 150mld mieszkania obajtka?
Pisanie teraz o tym ze za po nie było afer świadczy tylko o tym ze ktos wtedy albo miał 10 lat i nic nie pamięta albo ma wyjątkowo słaba pamięć
@Mraq95:
Było mniej afer były bardziej nagłośnione również przez TVP, obecnie płacimy miliardy na TVP po to by media publiczne robiły władze laskę z połykiem i by nawet gdy 7 lat PO nie rządzi, atakować bardziej PO niż PiS kompletnie mając w dupie afery PiSu i najwięcej (lub prawie najwiecej) nadmiarowych zgonów w UE.
No ale niech jadą ( ͡° ʖ̯ ͡°) faktem jest, żę za czasów PO groziła minimum dymisja za łamanie prawa, a obecnie TVP będzie jeszcze bronić aferzystów o ile są z PiS (tak jak bronili wypadków rządowych samochodów i byli cicho w przypadku wypadków, łamania prawa przez polityków PiS, ale Tuska to już grillowali)
@LasProteinasNoTienenCojones: szczerze to też głosowałem na Dudę w starciu z Bronkiem bo biorac pod uwagę że prezydent to funkcja głównie reprezentacyjna to kandydat PO był katastrofą.
@mleki: Bronek był katastrofą? ale jednak go gdzieś zapraszali - do długopisa nawet nikt nie dzwoni :)
@miki4ever xDDDD no czyli miales 10 lat, te dwie partie są tak samo nieudolne, a jebanie o zegarek do typa ktory zarabial 10k miesiecznie a zona na minusie w oswiadczeniach wpisywala jako dentystka a on kilka zegarkow nosil po 70k to nieodjebanie trzeba miec, typ za ktorym Ukraina wyslala list gonczy xD a jedo rudy kolega go tam wysłał. W co ty chlopcze wierzysz, ze co inni beda lepsi? Tusk powolal spolke do budowy atomu wydali 200 mln i nawet miejsca nie wybrali. Przyjdzie lewica czy oby nie znowu po i będzie to samo, postrasza się trybunałem itp. Nikt nie pojdzie siedziec ale teatrzyk dla gojow zrobiony, beda sie tak samo rozliczac jak pis mial rozliczyc po ze nikt nie siedzi bo to koledzy wszyscy sa
@LasProteinasNoTienenCojones: Jest do dupy, więc teraz wszyscy zagłosują na PO, ale po jakichś 8 latach okaże się, że też jest źle i wtedy PiS wyskoczy z nowymi obietnicami i tak się to kółko spierdolenia będzie kręcić XD
GŁOSOWAŁEM NA PIS TERAZ ŻAŁUJĘ, tak jakby głos na Platformę był wybawieniem od naszych problemów. Dwie partie, które dzielą ludzi i zniszczą ten kraj do reszty.
@miki4ever: Wy tak serio? Autostrady, stadion narodowy czy amber gold, to rozumiem szczyt gospodarnosci i przejrzystości. Pis to dno, ale takie wybielanie poprzednikow to już sekcją gimnastyczną zalatuje
@KakaowyTaboret: a Ty dalej swoje xD
Po co odwracasz kota ogonem pokazując pensję minimalną na umowę o prace, jak ja o zleceniu piszę, że te pajace nie wprowadziły minimalnej stawki godzinowej i się robiło za 5-8 zł/h brutto.
ja i tak będę głosować na PiS. Możecie mnie wyzywać od najgorszych, ale mam możliwość głosowania, i będę z niej korzystać (też dlatego, żeby PO nie wygrało :)
@LasProteinasNoTienenCojones: echh… Polacy, Polacy… co 4/8 lat ciągle to samo, te same teksty, ta sama amnezja, ten sam grill i ta sama głupota. W tym kraju nic się nie zmieni.
a ja myślałem, że zabranie połowy kasy z OFE
@LordMrok: a ten znowu xD
To powiedz mi, mogłeś kase z OFE wypłacić? I co dokładnie zabrali? Gówniane obligacje skarbu pańśtwa zamienili na równie gówniane zobowiązania w ZUS.
Nic nikomu nie zabrali, tylko zmienili zapis księgowy. No, afera w chuj.
PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka
@miki4ever: xD Może jeszcze zaczniesz pieprzyć, że PO było święte? Ja rozumiem, że skala afer PIS w porównaniu do poprzednich rządów to jest jakieś nieporozumienie, ale typie bez przesady xD
@krizis: oglądnij sobie komisje z amber gold, gdzie nikt nie wie i nic nie pamięta
Żeby ludzie nie zgłaszali się do KNF to dostawali domiary podatkowe o sprzedaży Lasów Polskich nie wspomnę
@Klopsztanga: akurat GMO powinnismy wprowadzic bezzwłocznie
@miki4ever umniejszajac przewinienia wybielasz
@miki4ever: pieniądze w OFE stanowiły realne aktywo, które fundusz był zobowiązany wypłacić z powrotem na określonych warunkach. Trochę tak, jakbyś sam kupił obligacje na 30 lat. Przeniesienie tego hajsu do ZUSu było zamianą realnego majątku na jakąś z dupy obietnicę. Coś tam ZUS ci kiedyś wypłaci jak będzie miał. Albo podniosą wiek emerytalny do 150 lat i chuja dostaniesz. Albo ustawią jakieś z dupy przeliczniki i wyjdzie ci 5 zł emerytury za każde 100k, które "odłożyłes".
Abstrahuję tu od warunków, jakie były w tych umowach, absurdalnych opłat czy faktu, że PiS zajebał to co tam zostało. Tłumaczę tylko na czym ta afera polegała i czemu była to zwykła kradzież.
@miki4ever:
Jaja sobie robisz? PO rzadzilo 8 lat i najwieksza afera to bylo niezadeklarowanie zegarka przez ministra w oswiadczeniu majatkowym.....
Widzę że przykaz z góry jest konsekwentnie nawijany xD
iach wpisywala jako dentystka a on kilka zegarkow nosil po 70k to nieodjebanie trzeba miec, typ za ktorym Ukraina wyslala list gonczy xD a jedo rudy kolega go tam w
@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: o kolejny pisowiec
@miki4ever: a pamiętasz jak budowali drogi na euro 2012?
@miki4ever: Tjaaa... spędziłeś te 8 lat w Australii chyba... takiego gnoju to w PL od sanacji nie było jak z PełO... nie żeby zajebali wszystkim Polakom setki mld z emerytur, nie żeby pozwolili na AmberGold który de facto miał za polskie pieniądze zrujnować LOT, Afera hazardowa, afera Krauzego, Afera stoczniowa, sopocka, podsłuchowa.... serio dziwisz się że ludzie wolą PIS?
Przypomnij sobie że za PO wszystkie media łącznie z Wprost TVN TVP grillowaly afery PO a nie wpisanie zegarka są 20 000 to dymisja i porównaj co mamy teraz
@KakaowyTaboret: no i chuj z tego, czym tu się podniecać? Ich rządy były chujowe, w Polsce żyło się chujowo ale stabilnie.
@ediz4: Z jakiej góry? Bo chociaż gardzę zarówno PiSem jak i PO to byłem tu już do obu partii zapisywany..
@miki4ever: Największą aferą były prawdopodobnie afery z ACTA i OFE, a nie jakiś zegarek
@RafB: OFE to była dobra decyzja, zarówno PO jak i PiSu. Afera sopocka? To wszystko co wymieniasz nawet nie ma podchodu do tego ile Sasin z Macierewiczem przez te lata sprzeniewierzyli.
@anonimowy-anon: To nie były afery tylko decyzje polityczne. To są dwie różne rzeczy.
To tak jakbyś napisał, ze 500+ to była afera.
@bumbp już całkiem łeb przeżarty. Jak krytykuje opozycję to jestem pisomwcem. Każdy normalny człowiek wie, że opozycja to śmiech na sali i nie da się być takim głupim, żeby niespecjalnie nawet w sondażach nie prowadzić przed pisem. Bo może i ma za sobą elektorat moherów i katolow, ale przeciwko są ludzie młodzi i osoby które mają firmy i pis ich gnębi. Chyba nie uważasz, że tych pierwszych jest więcej niż tych drugich?
bzdura. OFE prędzej czy później by padło, ten system nie miał racji bytu
@miki4ever: zwykły opis zdarzeń sprzed kilku lat nazywasz bzdurą a jako argumentu używasz jakichś własnych urojeń na temat przyszłości.
Jeżeli wydawało ci się, że nie jesteś zwykłym pojebem i oszołomem to źle ci się wydawało.
@bumbp jaka narracja mediów? Tak się składa, że nie oglądam tv od roku bo jeszcze anteny nie kupiłem ¯\(ツ)/¯ wiedzę polityczna czerpie z różnych źródeł. Ale serio uważasz, że jak ktoś skrytykuje opozycję/po to jest pisiorem? Jak tak to muszę przyznać, że srogie piguły i wąski tok rozumowania, ale nawet szanuje, że niektórzy nie muszą myśleć bo mają tok rozumowania zero-jedynkowy. Jak jest inaczej to nie masz o co się obrażać.
@anonimowy-anon: Zgoda, natomiast to nie była afera PO
Z niej się raczej dowiedzieliśmy, ze np. taki Sikorski to polityk z ogromnym RiGCzem
@miki4ever: To była afera m. in. PO i przede wszystkim PO, ponieważ PO była wtedy u władzy. Ogrom afery wynikał przede wszystkim z faktu, że to politycy partii rządzącej wypowiadali się w ten a nie inny sposób, w drugiej kolejności ze względu na pozostałych uczestników.
No i litości, Sikorski z RiGCzem? A co było RiGCzowego w jego zachowaniu? RiGCzowy polityk jest po pierwsze zdolny mówić prawdę pospólstwu w twarz a po drugie czynić to tak, żeby nie można było mu nic zrobić. RiGCzowy był na przykład Augusto Pinochet, bardziej RiGCzowy jest nawet Putin, a Sikorski to zwykły demokratyczny tchórz jakich wielu. W ten sposób to i Morawiecki jest z RiGCzem.
@bumbp fakaj sie, pamietam co bylo a ze robisz 60gr za wpis to elo na pis nie zaglosuje bo ten sam syf
@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: Ty robisz za darmo bo nikt za takiego trolla jak ty nie chce zapłacić
Mirki z #architektura! #chwalesie ponownie
Dzisiaj gmina w #holandia oglosila wyniki konkursu na dwa budynki mieszkalne w centrum miasta pod Rotterdamem. Moj projekt wygral ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pijcie ze mna kompot!
mirki mam pytanie, bo nie wiem czy postąpiłem słusznie;
Wczoraj czekając pod makiem na drive auto stojące przede mną nagle zaczęło cofać aż przywaliło w moje. Myślałem w sumie że gość próbuje oc wymusić, ale to trzeba by być debilem w takim miejscu.
Gościu wyszedł z auta, okazało się że Estończyk, co wracał z Niemiec po zakupie auta i nie spojrzal w lusterko cofając. pokaż całość
#anonimowemirkowyznania
Czy praca na magazynie to wstyd? Mam 24 lata pracuje na tych magazynach w uk już 3 rok, odczuwam kurewski wstyd pracując w tak zwykłej gownianej robocie, ale nie potrafię tego zmienic, nie wiem co chciałbym w życiu robic, nie mam konkretnych zainteresowań, a jedynie jakaś chorą ambicje w sobie. Jedyny plus to jak mi się znudzi pokaż całość