@MirkosoftGarek dokładnie, kiedyś się grzebałem coś z wifi przez kupę czasu. A wystarczyło kliknąć rozwiązywanie problemów i od razu naprawiło problem xd
@MirkosoftGarek: @DzikiBomber: zapewne DHCP włączyć, samemu trudno znaleźć to ustawienie a ten gówno program szybko wyłapuje co i jak i jednym klikiem naprawia problem.
@Dark_ness: rozwiązywanie problemów sieciowych, akurat jako jeden z nielicznych windowsowych rozwiązywaczy działa xD
pokaż spoiler Przynajmniej zresetuje kartę sieciową
@Dark_ness: nie wiem jak ręcznie zresetować kartę sieciową, a rozwiązywanie problemów robi to za mnie, więc przydało mi się wielokrotnie. ¯\_(ツ)_/¯
Od jakiegoś czasu mam wrażenie że nikt tych odwołań nawet nie czyta, tylko z automatu odklikują jako nieprawidłowe(a może nawet i tego nie robią, tylko bot je odznacza xD).
@Zgrywajac_twardziela: ja tam kiedys pisalem moderatorowi ze jest jebanym idiotą i inne inwektywy i co? I nic xD tego nikt nie czyta
@Tranzystor_IGBT: Ja mam wrażenie, że oni albo odpisywali do czasu, albo mają jakąś czarną listę osób którym się nie odpisuje. Mi początkowo odpisywali w miarę "normalnie", ale jak zacząłem w odwołaniach pisać głupoty w stylu "a jak Pan Jezus powiedział?" to przestali xD
@Zgrywajac_twardziela: odpisują tylko jak dostaniesz warna albo bana, tak to za 60 groszy na zgłoszenie im się nie opłaca.
@Wujo_Stachu: No właśnie nie wiem jak jest obecnie, ale kiedyś faktycznie odpisywali i czasem nawet przywracali posty, kiedyś nawet to mi przywrócili jak zwróciłem uwagi że przecież tam nie ma nic obraźliwego xD
@Zgrywajac_twardziela: na 99% sprawdza to bot. Ostatnio zanim kogoś zgłosiłem, otworzyłem tę kartę i po wysłaniu ticketu natychmiast odświeżyłem. Oczywiscie zgłoszenie odrzucone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
pokaż spoiler A nie minęło nawet 10 sekund od zgłoszenia XD
@KaiserBrotchen: Też tak miałem, ale równie dobrze może być bot który widzi że ktoś wcześniej zgłosił ten sam post z tego samego powodu i kopiuje powód z poprzedniego odrzuconego zgłoszenia. Kiedyś na pewno odpisywał na te zgłoszenia człowiek, jak jest obecnie, nie wiem.
@Dark_ness: Przy migracji serwera w pracbazie straciłem na chwilę połączenie z nim. Dzwonię do technika na miejscu, żeby zrestartował router. Po chwili połączenie wróciło, wbijam na serwer, a on się uruchamia. Dzwonię ponownie do gościa i pytam się dlaczego go zrestartował?
A ten do mnie, że wyskoczyło mu że nie ma sieci i kliknął na naprawianie błędów i zatwierdził proponowane rozwiązanie i po chwili samo się zrestartowało xD
Efekt? Cała konfiguracja sieciowa (vlany, vswitche itp) zaorane...Trzeba było ponownie generować serwer i powtarzać migrację...
Jak widzę ten komunikat to mam traumę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dark_ness: to najlepiej napisana funkcjonalność Windowsa. Oto kod źródłowy:
write: Detecting Problems;
delay: 3000ms;
write: Windows was unable to detect any problems;
end
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ma ktoś tego mema ale bez napisów? #humorobrazkowy #heheszki #memy #kiciochpyta