• Wykop.pl
  • Wykopalisko 486
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      Mintaa 4 mies. temu via Android

+210

Ktoś kto średnio zna się na produkcjach filmowych postanowił wypuścić trochę prześmiewczy a trochę idiotyczny film. Obejrzałem z grymasem bólu na twarzy i od kilku lat nie widziałem tak złego filmu.

Na wstępie tylko dodam za wynagrodzenie 2 głównych aktorów stanowiło 73% budżetu filmu.

Mocno ironiczny, zakrawający o absurd i nawet nie wiem co więcej można o nim powiedzieć. Irytująca aktorka, nierealne zachowanie. No ale to przecież nie pierwszy film Lawrence w którym nie pokazała nic szczególnego.

#filmy #kino

źródło: ei_1642402096732.png

+: ptt_, greg_26 +208 innych
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        lizak21 4 mies. temu

+681

@Mintaa: a mi się podobał.

+: cotidiemorior, stepniaczio +679 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        lukaschels 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+428

@Mintaa: to prawda co piszesz ale Lawrence zagrała tak jak powinna, wkurwiala i irytowała. Leo również dawał coś niepokojącego że ciężko się patrzyło i myślę że był taki zabieg.
        Zasadniczo cały film jest taki. To film który pokazuje świat jeden do jednego. Bez humoru bez szydery , tak jest. To smutny film. I dlatego też tak wielu osoba się nie podoba ale tak wiele osób go widziało. Bo tak jak obecny świat dzieli ludzi na pół. Jeśli nie jesteś z nami to napewno przeciwko.

+: Kulek1981, eternalmarcos +426 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kulek1981 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+39

@Mintaa: A pamiętasz idiokrację? Też była absurdalnym filmem, tak samo jak Miś. Do takich filmów potrzebny jest jedynie czas ¯\_(ツ)_/¯

+: davoid, Redlic +37 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        4833478 4 mies. temu

+3

Komentarz usunięty przez autora

+: gravcornuto, przejscianiema +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        SlenderCzester 4 mies. temu via Android

+19

@Mintaa przeciez wyprodukował to netflix, czyli filmowa papka dla szarej masy. Okropnie prosty i niesubtelny film. Celowy zabieg nic nie usprawiedliwia.

+: adekk1, Patiomkin +17 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        WuDwaKa 4 mies. temu

+2

@Mintaa: Ja widząc zwiastun oceniałem go na kino klasy B. Wczoraj go obejrzałem i dalej uważam, że to film klasy B ale najwyższych lotów jeżeli chodzi o tematyce katastrofy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+: gravcornuto, SpasticInk
        • udostępnij
          • Link
      •  
        TechnoYoda 4 mies. temu

+15

@Mintaa: pomijając już grę aktorską to był to jeden z najgorszych filmów z Dicaprio w roli głównej. Nie wiem co chłopa podkusiło, żeby grać w tej cieniźnie, chyba tylko obsada i dobra kasa, bo film który miał był w zamyśle głęboki i dający do myślenia, a czasem prześmiewczy czy ironiczny, w istocie okazał się po prostu słaby.

+: ravau, adekk1 +13 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Adam_Hilter 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+45

@SlenderCzester: film wbrew pozorom jest bardzo głęboki ale jak kolega wyżej napisał musi dojżeć. Na moje film dostaje 9/10 za pokazanie świata w stosunku 1 do 1. Idiokracja była śmiesz, a potem zdano sobie sprawę że już nie długo może tak być. Z tym filmem ta różnica że już tak jest. Odbij sobie fabułę filmu do covida. Nie umieszczając anty z pro szczepy po którejś stronie tylko porównaj jak ludzie idą ślepo za ideami z dupy

+: krzych0, szpongiel +43 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        herbatkaZCukremBezCytrynki 4 mies. temu via Android

+6

@Mintaa też się zawiodłem ale mowienie, że 'najgorszy film od lat' to gruba przesada.

+: BluesBeast, Patiomkin +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Titufe 4 mies. temu via Android

+2

@Mintaa a mi się bardzo podobał i dużo się śmiałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+: siemando, Kulek1981
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Mintaa 4 mies. temu

+1

@Titufe: z czego tam się można śmiać w tym filmie ( ͡º ͜ʖ͡º)

+: Kahol
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Titufe 4 mies. temu via Android

+86

@Mintaa tak na szybko to np generał który opierdolil ich na parę dolców w białym domu i Lawrence która nie mogła tego przeboleć i parę razy do tego wracała xD

+: krzych0, Qraape +84 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Mintaa 4 mies. temu

0

@Titufe: Ok ( ͡º ͜ʖ͡º)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Vedar 4 mies. temu via Android

+44

ale się spruł wykopek xDDDD co do filmu - zabawny i dający do myślenia

+: Kroledyp, krzych0 +42 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        wiem_wszystko 4 mies. temu

+7

@Mintaa: jedyny głupi motyw to jak leonardo zdradza. w ogóle nie pasowała to do tego bohatera.

+: krzych0, caru +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        macgar 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+4

@Mintaa: czyli filmu nie zrozumiałeś, widziałeś tylko powłokę

+: krzych0, borzeczka +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Mintaa 4 mies. temu

+4

@Vedar: O kurwa tego się nie spodziewałem xD Dający do myślenia. O czym?

Darciu japy w tv i myśleniu że nikt nie weźmie cię za idiotkę?
        Może o tym że eksperci jednak mogą mieć rację? No tutaj można nawiązać do covid.

Jest masa filmów "dających do myślenia" ale na 200% nie jest to ta szmira z netflixa

+: Patiomkin, potrzebujerady +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        hyzya17nwf 4 mies. temu

+6

nie przesadzajmy, według mnie ten film najgorszy nie jest, ale wybitny też nie - takie mocne 6/10. Jak dla mnie to ta 'druga' część po tym jak pierwsza misja sie nie powiodła strasznie zagmatwana i chaotyczna, a ten koncert to już taka żenada że musiałem pauzować co chwile bo mnie wykręcało (╥﹏╥)

+: luiz1122, Obi-Lan_Kretyni +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Krisskow 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Mintaa: darcie ryja wynika z tego że mówisz o zero-jedynkowym, obserwowalnym I oczywistym fakcie a każdy ma to w dupie ho nikogo faktu już nie obchodzą. Tylko to nie jest covid czy zaraza w relalna kompletna katastrofa. Każdy by krzyczał w jej sytuacji

• udostępnij
          • Link
      •  
        matabora 4 mies. temu

+1

@Mintaa: oto ciekawy opis o czym jest ten film [niekoniecznie podzielam :]
        Kometa z filmu „Nie patrz w górę” dostarcza systematyki dla realnych zjawisk, które tym się różnią od filmu, że sami je uruchomiliśmy.
        src https://wojciechjozwiak.pl/nie_patrz_w_ogole

+: Kangel
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kranuwa 4 mies. temu via Android

+30

Ktoś kto średnio zna się na produkcjach filmowych
        Adam McKay, który jest odpowiedzialny za Big Short i Sukcesje. Bait 2/10 bo odpisałem

+: GerwazyHeghen, salmiak +28 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        CamusVevo 4 mies. temu

+1

@lukaschels:

Jeśli nie jesteś z nami to napewno przeciwko.
        ale w tym filmie (tak jak w prawdziwym życiu) jedna strona ma całkowitą rację a druga się całkowicie myli XD

+: salmiak
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Tatankajotanka 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

Bez szału, poprawne kino a okrzyknięty Hitem ale co ja się tam znam, tutaj apokalipto jest kinem kultowym L O L

• udostępnij
          • Link
      •  
        gumowy_ogur 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Mintaa: a Dzień świra to komedia, right?

+: borzeczka
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Heady1991 4 mies. temu via Android

0

@Mintaa ja Lawrence znam tylko z tego że jej nagie foty krążyły po internetach ¯\(ツ)/¯

• udostępnij
          • Link
      •  
        ItsFine 4 mies. temu via Android

+21

@Mintaa @Krisskow @SlenderCzester ten film był świetna analogią do zmian klimatu i był pisany przed covidem więc prawdopodobnie to było główna inspiracją. Na wykopie dalej masz masę ludzi którzy albo uważają że zmian klimatu nie ma, albo że nic nie możemy z nimi zrobić, a niestety naprawde jest to katastrofa która w bliskiej perspektywie czasu, bo jeszcze za życia dzisiejszych ludzi, zabije miliony

+: mimiron, instalacja +19 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        DarSan 4 mies. temu via Android

+3

@Mintaa film miał być pewnego rodzaju satyrą. A jak to bywa z satyrą- nawet dobra często budzi zażenowanie. Film jest Moim zdaniem wykonany bardzo dobrze, ale jego styl może nie przemawiać do wielu osób.

+: salmiak, Obi-Lan_Kretyni +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        ItsFine 4 mies. temu via Android

+9

@Mintaa najbardziej mnie właśnie śmieszą tacy jak ty którzy uważają że film jest oczywisty i przez to beznadziejny, a kompletnie nie zrozumieli jego przekazu

+: salmiak, mimiron +7 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Mintaa 4 mies. temu

+4

@ItsFine: Bo ten film jest oczywisty i nie ma w nim drugiego dna a co dopiero trzeciego.

+: M.....i, SlenderCzester +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        e_m_p 4 mies. temu

+21

@Mintaa:

źródło: kiepscy-bardzo-panu-dziekuje-za-te-garsc-bezcennych-informacji-ale-ja-to-mam-w-dupie.jpeg

+: xFlorian, salmiak +19 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Jarem12 4 mies. temu

+17

@wiem_wszystko: Właśnie zajebiście pasowało. Naukowiec ze "zwyczajną" żoną i życiem posmakował życia "na poziomie" i go to wciągnęło. Bardzo wiarygodne IMO

+: salmiak, evilman_ +15 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        graf_zero 4 mies. temu

+3

@Mintaa: Nie dałem rady obejrzeć. Przewijałem.

Film był męczący. Bo zarówno na poziomie koncepcji jak i zachowań był przewidywalny.

+: tata_agaty, potrzebujerady +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        szpongiel 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+20

@Mintaa:

Darciu japy w tv i myśleniu że nikt nie weźmie cię za idiotkę?
        Inaczej odebrałem tą scenę. Nawet w obliczu rychłej zagłady, traktowane jest to jako kolejny taking point przez media - jeden z wielu nic nie znaczących tematów. Ważniejsze niż to, że wszyscy zginiemy za kilka miesięcy, jest uśmiechać się do kamery. Na słuszne oburzenie frustracją z takiego podejścia mediów bohaterki naukowca, media dają jej bana, a internet odpowiada karykaturalnymi memami, które ją brzydko szkalują i wyśmiewają. Problem zagłady pozostaje niedostrzeżony.
        Fakt, to może nie było wybitnie głębokie ale nadal zbyt głębokie abyś wyłowił jak, choć może nieco przerysowane, jest to trafne przedstawienie dzisiejszej świata.

Film wg mnie 6-7/10. Nic wybitnego kinematograficznie, jednak frustrująco adekwatny do tego jak wygląda dyskurs publiczny w XXI wieku. I jako parodia tegoż właśnie sprawdza się całkiem dobrze.

+: salmiak, mimiron +18 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Mintaa 4 mies. temu

0

@szpongiel: Baba przychodzi do telewizji komediowej z przekazem dla świata no kto by się spodziewał takiej reakcji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        dev0n 4 mies. temu

+24

@Mintaa:

źródło: i.imgur.com

+: salmiak, cichy_pozorant +22 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        M.....i 4 mies. temu

0

@wiem_wszystko: według mnie pasowało, typowy facet wyszedł, jak jest okazja i łechtanie ego to każdy korzysta

• udostępnij
          • Link
      •  
        pss8888 4 mies. temu via Android

+12

@Mintaa jeden z najlepszych filmów od lat. Świetna oprawa muzyczna, ukazanie ludzkiej natury, ludzkiej ignorancji w świecie przesytu informacji. Świata w którym na przeciwko eksperta staje poplista bez wiedzy jak równy z równym i to populista wygrywa bo jego przekaz jest dla ludzi prostszy i wygodniejszy.

+: zdzi, ambasador_kwiatostanu +10 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        wellwellwell 4 mies. temu

0

Komentarz usunięty przez moderatora

• udostępnij
          • Link
      •  
        Vedar 4 mies. temu via Android

+20

@Mintaa gościu, jeżeli nie rozumiesz przekazu tego filmu to znaczy, że właśnie do ciebie jest on kierowany i właśnie z ludzi jak ty się ten film nabija xDD

+: salmiak, evilman_ +18 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Goronco 4 mies. temu via Android

0

@Mintaa nikt kurwa nie napisał jeszcze tytułu?

• udostępnij
          • Link
      •  
        SlenderCzester 4 mies. temu via Android

+1

Chłopy mi intepretują ten film xd

+: siemando
        • udostępnij
          • Link
      •  
        wcfilmowe 4 mies. temu

+1

Ktoś kto średnio zna się na produkcjach filmowych

@Mintaa: dalej nawet nie czytam, bo widać że będzie jakiś chochoł totalnego ignoranta xD

+: instalacja
        • udostępnij
          • Link
      •  
        msichal 4 mies. temu via Android

0

@Mintaa: film jest taki sobie, dupy nie urwał ale obejrzeć można

• udostępnij
          • Link
      •  
        Mintaa 4 mies. temu

0

@Vedar: tak właśnie było ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        szpongiel 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+12

@szpongiel: Baba przychodzi do telewizji komediowej z przekazem dla świata no kto by się spodziewał takiej reakcji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
        @Mintaa: nie wyłapałem aby to była TV komediowa akurat. Odniosłem wrażenie, że to było TV show informacyjne o dużej popularności/zasięgu.
        Zauważ, że ona nie od razu wybucha tylko dopiero gdy nie wytrzymuje ignorowania powagi sytuacji.
        Przychodzisz ostrzec świat przed bardzo poważnym zagrożeniem i twoja informacja traktowana jest na równi z tyłkiem Kardashian, wytrzymałbyś? I tak, takiej reakcji właśnie należałoby się spodziewać po dzisiejszym ogłupiałym społeczeństwie na ten wybuch. Ale na tym właśnie polega tragizm tej sceny i smutna konstantacja wobec, nie tej z filmu, ale - polecę wypokowym klasykiem, który pasuje jak ulał tym razem - to wiele mówi o naszym społeczeństwie.

+: cichy_pozorant, mimiron +10 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        sasik520 4 mies. temu

0

od kilku lat nie widziałem tak złego filmu.

@Mintaa: jak chcesz zobaczyć, że da się gorzej obejrzyj drugi sezon wiedzmina. Wprawdzie to serial, ale przy 3. odcinku już się odechciewa, więc tak jakby dłuższy film :)

• udostępnij
          • Link
      •  
        K_R_S 4 mies. temu via Android

0

@Mintaa

Na wstępie tylko dodam za wynagrodzenie 2 głównych aktorów stanowiło 73% budżetu filmu.

Gdyby nie ci dwaj aktorzy, w życiu byś o tym filmie nie usłyszał

• udostępnij
          • Link
      •  
        LittleOpa 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+8

@Mintaa: ehh mylisz telewizję komediową z tv śniadaniową i chcesz recenzować filmy? (✌ ゚ ∀ ゚)☞

źródło: comment_TCrhFt94w92NvxLGjlFzPJ9339b8vBsQ.jpg

+: Nester86, instalacja +6 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Proba_Ratowania_Poziomu 4 mies. temu

+1

@Mintaa: mi się bardzo podobał bo niestety oddał rzeczywistość Covidowa w 100%.

trochę prześmiewczy a trochę idiotyczny film

Bardzo prześmiewczy i totalnie idiotyczny. A najsmutniejsze w tym jest to, że taki właśnie jest obecny świat mediów.

+: halucyna
        • udostępnij
          • Link
      •  
        lukaschels 4 mies. temu

0

ale w tym filmie (tak jak w prawdziwym życiu) jedna strona ma całkowitą rację a druga się całkowicie myli XD

@CamusVevo: bańki informacyjnie skutecznie blokują wyjście błędu a wiele osób jakiekolwiek informacje z neta traktują za pewność. Internet nie jest dla każdego

• udostępnij
          • Link
      •  
        Nester86 4 mies. temu via Android

+3

@Mintaa op nie zrozumiał filmu i przez co uważa go za słaby.

+: instalacja, Klepcio +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Faraluch 4 mies. temu

+4

+: janek_m, ButtHurtAlert +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        RotflCopter 4 mies. temu

0

@Mintaa: kurde kolego jak się bawisz w recenzje filmowe to dawaj info co to za film albo dawaj zamiast hujego fan artu okładkę płyty żebysmy sobie przeczytali tytuł

• udostępnij
          • Link
      •  
        instalacja 4 mies. temu

0

@Mintaa: Źródło danych by się przydało - ale po twoich wysrywach tutaj lepiej żebyś już zamilkł.

a potem samo darcie mordy i efekty specjalne.

@4833478: Nie pomyliłeś filmów przypadkiem?

@SlenderCzester: Kolejny ekspert z iście ziemkiewiczowskim riserczem XD

• udostępnij
          • Link
      •  
        Purple 4 mies. temu via iOS

+1

@Mintaa: Ale ty nie łapiesz ani trochę, że to wszystko jest odbiciem tego co już jest ? Chociażby tylko uwieszając się na głównym temacie samego jebnięcia - czy ktokolwiek dziś by uwierzył, że już po nas, jeśli nie potwierdziłby tego jakiś idol ogółu ? Już teraz naukowców nazywa się idiotami, pomimo faktu, że osoba stawiająca ocenę, nie ma najmniejszego pojęcia na ten temat. Zachowanie bohatera granego przez Leo - przegryw z laboratorium nagle staje w świetle kamery i zostaje celebrytą a w związku z tym dostaje hurtem wszystkie związane z tym benefity - zaprzedał się i sam o tym wie, dlatego idealnie gra poczucie winy i rozdarcie. Lawrence gra głos tych twardo stąpających po ziemi, których pozostało niewiele i wytyka oczywistości, których nikt nie chce widzieć. Idealne odniesienie do dzisiejszych czasów, gdzie każdy chce być i mieć ale nie włożyć e to broń Boże żadnego wysiłku. Ma być dobrze i lekko. Konsekwencje ? Na co to komu. Film jest idealnym pokazem jak to wszystko jest chujowe i do czego w końcu prowadzi. Jeśli chodzi o samą konwencje, to chyba pierwszy taki film na masową skale i nie dziwi mnie fakt, że ludzie nie łapią, bo nie wpisuje się w jakiś kanon. To jest taki prostszy montypython. To nie ma być rozrywka, to ma być dramat po którym powinieneś czuć niepokój, czy za bardzo to czegoś nie przypomina. Na przykład naszej rzeczywistości.

+: sqlserver
        • udostępnij
          • Link
      •  
        czasemgramwgry 4 mies. temu

+1

@Mintaa: ten film jest świetny w mojej ocenie ze względu na satyryczny sposób w jaki ukazano jak bardzo zjebana stała się ludzkość.

+: lizak21
        • udostępnij
          • Link
      •  
        LubieChleb 4 mies. temu via iOS

+1

@Mintaa: Według mnie był spoko. Taki zwyczajny. Bez jakiegoś wzniosłego pokazywania ludzkiej rozpaczy w obliczu końca. Tak jakby film nie silił się na wielkie prorokowanie i osądzanie ludzkości. Bardzo proste pokazanie do czego prowadzi ludzka głupota i brak wzniosłości ostatnich scen według mnie bardzo urealnia ten film.

+: lizak21
        • udostępnij
          • Link
      •  
        eloar 4 mies. temu

0

@lukaschels: udało mi się obejrzeć tylko część. film jest tak pełen klisz i standardowej medialnej retoryki, że aż boli. główna postać męska jest nieudolna i ma jakieś problemy psychiczne. główna postać żeńska jest "silna" w typowo holywoodzki sposób, czyli jest irytująca i chamska.

• udostępnij
          • Link
      •  
        josedra52 4 mies. temu

+2

@Mintaa: Film całkiem akuratny. Niestety.

źródło: youtube.com

+: v1st, KKKas
        • udostępnij
          • Link
      •  

0

@Purple ale przecież mamy teraz a akcje z covidem która pokazała że tak się nie stało.

Media nie mówiły że covid nie istnieje no chyba że znasz takie (poważne) które tak mówiły.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Mistrszzz 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Mintaa: no film to typowe 5/10, warto obejrzeć, bo jest popularny i tylko dlatego

• udostępnij
          • Link
      •  
        lightman_ltm 4 mies. temu

0

@Mintaa: zawsze mnie bawi jak tacy internetowi krytycy oczekują niewiadomo jakiego poziomu artystycznego od filmu, który został stworzony do piwa. To nigdy nie miało pretendować do Oskara w jakiejkolwiek kategorii. To jest do obejrzenia po ciężkim dniu w pracy, a nie żeby delektować się grą aktorską, zdjęciami czy ścieżką dźwiękową.

• udostępnij
          • Link
      •  
        ButtHurtAlert 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Adam_Hilter: @lukaschels: im 14 and this is deep

+: Volvostationwagon
        • udostępnij
          • Link
      •  
        t.......................t 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+4

@Mintaa: ten film to jedna wielka laurka dla połechtania ego Adama McKay'a oraz woke boomerów którzy myślą że jeśli innym się ten film nie spodobał to nie zrozumieli jego PRZESŁANIA. Otóż właśnie w tym jest problem, wszyscy go zrozumieliśmy, zrozumiałby go nawet czterolatek bo ten film został napisany łomem a poprawki naniesiono młotkiem. Ta cała SATYRA jest kurwa tak męcząca (i nie, nie chodzi mi styl prowadzenia który faktycznie miał taki być i to wyszło) że przez cały film czułem się jakby ktoś próbował mnie obrazić. Dostawałem bez przerwy obuchem w twarz że ten film ma coś przekazać, że żyjemy w społeczeństwie a ostatecznie jedyne co wyniosłem głębszego z tego filmu to legalny akt ukazania masturbacji do obrazka samego siebie z podpisem "I am intellectually superior".

4/10 za niezły montaż, mocną obsadę i zdjęcia.

+: Otter, outkay +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        bruhh 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Mintaa: właśnie wczoraj oglądałem ten film. No aż taki cudowny nie był. Momentow, gdzie naprawdę się śmiałem było kilka, a nie oczekiwałem nawet jednego. Zdobył sławę bo ma sporo mocnych aktorów w obsadzie i tyle. Głębszy sens też oczywiście posiada, ale jak to Netflix trzeba było to ubarwić tak mocno, że nikt nie ogarnie

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Faraluch: dokładnie tak, zgadzam sie, film dla sojowych freethinkerow którzy sie ciesza bo sa tacy oswieceni a nie jak to bydło co naukowcom nie wierzy i na trumpa glosuje pfff debile.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Faraluch 4 mies. temu

0

• udostępnij
          • Link
      •  
        Mintaa 4 mies. temu

+2

@Faraluch: Nie jestem internetowym krytykiem ale ocenianie tego filmu jako wspaniały czy dobry pokazuje jak nisko upadła nasza potrzeba rozrywki. Kiedyś myślałem że kabaret upada bo ludzie potrzebują czegoś lepszego ale wychodzi na to że jednak się cofamy. Jest masa filmów które może obejrzeć do piwa i bawić się dużo lepiej niż krzyczącą Lawrence

którzy myślą że jeśli innym się ten film nie spodobał to nie zrozumieli jego PRZESŁANIA

@to_jest_chyba_kurcze_zart: w punkt. Ten film ma tak oczywiste przesłanie o ile można go tak nazwać że jest zazwyczaj słaby.

+: Volvostationwagon, outkay
        • udostępnij
          • Link
      •  
        jednakenergetyk 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Mintaa: ja spodziewałem się czegoś w rodzaju Armageddonu który oglądałem chyba z 5x, ale film okazał się idiotyczny i męczyłem się oglądając to...

+: Mintaa
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Freyu77 4 mies. temu

+1

@Mintaa: już myślałem, że tylko ja mam takie odczucia i nie pieję z zachwytu nad tym filmem jak wiele osób wokoło. Centralnie, ten film nie pokazał nic odkrywczego.

+: Volvostationwagon
        • udostępnij
          • Link
      •  
        pili 4 mies. temu

0

@Adam_Hilter: Dokładnie. Ten film ma drugie dno. Jak się patrzy tylko przez pryzmat samego filmu to jest mało śmieszny. Jak się już popatrzy na sytuację z covidem i sytuację przedstawioną w filmie to widzi się sporo wspólnego.
        Dla mnie top film :) Pokazuje, że idioci żądzą krajem wypowiadają się na tematy, które ich przerastają :)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Lisaros 4 mies. temu

0

@Mintaa: w tytule filmu jest jak byk podane clou kwestii, które porusza, a tutaj głosy, że do niego trzeba dojrzeć, jego trzeba zrozumieć xD

Im więcej myślałem o tym filmie, tym bardziej przekonuje mnie myśl, że to nie jest żadna satyra, a komentarz polityczny, gdzie dla bezpieczeństwa dodano elementy komediowe. W dodatku jest absolutnie, nieznośnie "amerykański", wszystko jest z ich punktu widzenia. Jeszcze gdyby to zrobiono typowo "fuck yeah american style" jak np. w Armageddonie z Bruce'em Willisem, gdzie film był aż groteskowo patetyczny, to mogłoby być zabawne same w sobie, ale nie - film nie ma w ogóle dystansu do siebie.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Otter 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+5

@Mintaa: znakomite dzieło, umiejętne przerysowanie na poziomie Kac Wawy i filmów z Adamem Sandlerem

źródło: cover42.jpg

+: t.......................t, Gjt1337 +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        malani 4 mies. temu

0

Mocno ironiczny, zakrawający o absurd i nawet nie wiem co więcej można o nim powiedzieć.

@Mintaa: Dla mnie ten film to takie 2/10. I tylko za to że wzbudza emocje :)

Aż sprawdziłem i na filmwebie gatunek to Komedia xDD.

Przecież właśnie gdyby to miało przesłanki komedii to może i byłoby trochę sensu w tym filmie ale serio tam jest tylko jeden żart (jak algorytm przewidział śmierć prezydent), nic więcej. Film przerysowuje totalnie (szczególnie Pani-prezydent albo autystyczny szef korporacji) a cała reszta jest zwykłym dramatem i to się po prostu źle ogląda, bo masz non stop dysonans.

W ogóle od początku - założenie, że leci w nas kometa a ludzie mają to w dupie jest chyba najgłupszym co można zrobić.
        Przecież covid udowodnił, że własnie katastrofy i tragedie najlepiej się w mediach sprzedają.

Żarty są dobre wtedy kiedy są bliskie prawdzie.

Wszystkie poboczne wątki również nic ciekawego. Jak widać nawet pomimo dobrych aktorów z gównianego scenariusza nic się nie zrobi.

• udostępnij
          • Link
      •  
        p........o 4 mies. temu

0

@Mintaa: Nie oglądałem, ale popularność wśród szurów mi sugeruje, że to może być gniot.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Prezydent-Camacho 4 mies. temu via iOS

0

@Mintaa: Czyli według Ciebie Adam McKay + Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Mark Rylance to ludzie „średnio znający się na produkcjach filmowych”

Na wykopie widzę bez zmian ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Prezydent-Camacho Czekaj ale co mają aktorzy do scenariusza xD o ile wystep DiCaprio jest mało zrozumiały (chyba że chłop jest bankrutem) to reszta nie jest przecież jakaś wybitnie znana no poza Lawrence i jej grze w igrzyskach śmierci gdzie była równie irytująca jak tutaj. A no chyba że jeszcze chodzi o "wyciek" nagich fotek

• udostępnij
          • Link
      •  
        r333m4k444 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Adam_Hilter: chyba dojrzeć...

• udostępnij
          • Link
      •  
        Gjt1337 4 mies. temu

0

@Mintaa: W połowie filmu odpaliłem filmweb i sprawdziłem gatunek filmu. Bo jednocześnie wątpiłem że komedia bo jedyne co to odczuwałem cringe, ale thriller/dramat też nie pasował. Moim zdaniem kompletnie nie oddawał zachowania ludzi w takiej sytuacji. Tak może się wydawać na wykopie haha idiokracja #patostreamy itd. Wyjdzcie z domu.

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Gjt1337 Wyłoncz tv wlooncz myślenie

• udostępnij
          • Link
      •  
        shroon 4 mies. temu

0

@Mintaa: jaki tytuł?

• udostępnij
          • Link
      •  
        memento_mori 4 mies. temu via Android

+1

Film nie podoba się głównie antyszczepom, denialistom klimatycznym, konserwatystom, konfederatom itd. Boli ich że są debilami i ktoś zrobił o tym kasowy film. I dobrze, ma bolec (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)

+: SkonczPitolic
        • udostępnij
          • Link
      •  
        bartez_94 4 mies. temu

0

@Mintaa: dawno nie oglądałem gorszego gówna xD

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@shroon Dont Look up

• udostępnij
          • Link
      •  
        Grash-Varrag-Arushat 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+4

@Mintaa: ale wykopki się zesrały bo komuś nie spodobał się film xDDD elita internetu w pełnej krasie

+: kocurowy, Klepcio +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        M4711v2 4 mies. temu via Android

0

@TechnoYoda jak to co go podkusiło, gejflixowe dolary...

• udostępnij
          • Link
      •  
        siemando 4 mies. temu

0

@Mintaa: fajny. Obejrzałem z przyjemnością

• udostępnij
          • Link
      •  
        LactoseFr33 4 mies. temu

0

@Mintaa: mnie też się średnio podobał, straszne przerysowany, a potencjał był niezły

• udostępnij
          • Link
      •  
        washingtonbullet 4 mies. temu

0

@Mintaa: Lawrence pełna zgoda, wkurwia przez cały film, natomiast Di Caprio jak zwykle świetny. Chociaż najlepsza rola to zdecydowanie Mark Rylance jako ten Musko-Bezos. Film z przesłaniem, bardzo dobrze obrazujący absurdy dzisiejszych czasów.

• udostępnij
          • Link
      •  
        outkay 4 mies. temu via Android

0

@Mintaa mój skromny mózg nie pojmuje jak można dawzc temu filmowi więcej niż 3/10. Czytam opinie w sieci i nie wierzę, przecieram oczy, jak to się może podobać, przecież to jest na maksa głupie! I tak, wiem, że to jest satyra ale skrajnie nie inteligentna, oczywista, prostacka i bez drugiego dna. W dodatku przerysowana w zupełnie nietrafiony i zwyczajnie debilny sposób. W komentarzach do recenzji tego filmu znalazłem idiokracje , której wcześniej nie widziałem, pooglądałem i to jest naprawdę dobry film, choć dość lajtowy to realizuje założenia dont Look up w duuuzo lepszy sposób, który nie sprawia, że czujesz się zażenowany.

• udostępnij
          • Link
      •  
        SpasticInk 4 mies. temu

0

@Mintaa: film jest niestety słaby, netflixowy i przede wszystkim nudny.
        Rzeczywistość jest już tak absurdalna, że ten film mógł się sprzedać kilka lat temu.
        Obecnie jest rysowany już tak grubą kreską, że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
        Zachwyty pod tym filmem mnie nie dziwią, są tu ludzie którzy spuszczają się nad Prometeuszem czy Interstellarem, które gwałcą naukę i logikę w co drugiej minucie filmu ¯\_(ツ)_/¯

• udostępnij
          • Link
      •  
        Tec1976 4 mies. temu via Android

0

@Mintaa Według mnie film może trochę przejaskrawia ale dobrze oddaje dzisiejsze czasy, chyba brak Ci dystansu¯\(ツ)/¯

• udostępnij
          • Link
      •  
        Volvostationwagon 4 mies. temu

0

@Mintaa: Zgadzam się, w połowie zacząłem przewijać, bo już nie dawałem rady. Nie mogłem wytrzymać tego jak bezpośrednio było pokazywane "Patrzcie, ta postać robi coś irytującego, tej nie lubimy, patrz jak trzęsie butelką". Albo oczywista postać, mająca wyglądać jak Tim Cook. W scenach z nim wiało jakąś tanią parodią sprzed dwóch dekad.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Glacial 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Mintaa: ziomek jeśli normictwowa szara masa się podnieca jakimś filmem, książką czy piosenką to jest znak, żeby trzymać się od tego z daleka.

• udostępnij
          • Link
      •  
        kocurowy 4 mies. temu via Android

0

@Grash-Varrag-Arushat już nawet się dowiedziałem od tych wspaniałych znawców że to film dla woke boomerów. Więc teraz myślę, że po prostu część dzieciaków czuje się obrażona i film jest be, bo są ukazani po prostu w tym filmie. Wiara / niewiara we wszystko co przeczytają, gnojenie drugiego człowieka szczególnie gdy mówi na forum niepoprawną opinie, robienie memów na te osoby i nagrywanie / oglądanie dzikich trenerów i innego gówna na YouTube. Wystarczy nawet popatrzeć jakie tagi są popularne na wykopie - walki patusow, Kononowicz, hotel paradise. To wszystko jest właśnie pokazane i dlatego cenie wysoko ten film za ukazanie głupoty dzisiejszego społeczeństwa, a w szczególności wykopków bo ciężko im się do tego przyznać.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Cziken1986 4 mies. temu

0

@Titufe: Sam bys sie zastanawiał dlaczego taki generał ojebał cię na 20 zł xDD

• udostępnij
          • Link
      •  
        Tec1976 4 mies. temu via Android

0

@Mintaa Polecam recenzję Tomasza Raczka jak dla mnie trafiona.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Klopsztanga 4 mies. temu

0

@Mintaa: a mi i większości się podobał ¯\_(ツ)_/¯ Fajny filmik by oglądać na luzie i przemyśleć pewne sprawy.

Fajnie pokazana trochę szydera i minusy tego świata, w szczególności te instagramerki i memy w internecie i zakute łby niektórych.

źródło: i.imgur.com

• udostępnij
          • Link
      •  
        Ramboski 4 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Mintaa: oczekiwanie w kinie gatunkowym realistycznych zachowań to oznaka braku znajomości produkcji filmowych.

• udostępnij
          • Link
      •  
        uriel_ck 4 mies. temu via Android

0

@Adam_Hilter Odbij sobie fabułę filmu do covida. Nie umieszczając anty z pro szczepy po którejś stronie tylko porównaj jak ludzie idą ślepo za ideami z dupy

@Mintaa albo porównaj z sytuacją podczas wojny, kiedy Polacy donosili Anglikom o istnieniu obozów koncentracyjnych, a ci przejęli się jak pani prezydent w tym filmie.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Prezydent-Camacho 4 mies. temu via iOS

+1

@Mintaa: Biorąc pod uwagę, że ten film jest o ociepleniu klimatu to DiCaprio raczej miał sporo wspólnego ze scenariuszem.

Reszta nie jest wybitnie znana? O Meryl Streep nie słyszałeś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ośmieszasz się coraz bardziej

+: PerkoS
        • udostępnij
          • Link
      •  
        janekplaskacz 4 mies. temu

0

@Mintaa:

Mocno ironiczny, zakrawający o absurd i nawet nie wiem co więcej można o nim powiedzieć. Irytująca aktorka, nierealne zachowanie. No ale to przecież nie pierwszy film Lawrence w którym nie pokazała nic szczególnego.

Jak film opisujący absurdy obecnego świata ma nie być absurdalny?

BTW, Idiokracja też była absurdalna, a okazało się, że to film z wizją.

• udostępnij
          • Link
      •  
        krzat 4 mies. temu

0

@Mintaa: Film jest raczej średni, chociaż ma swoje momenty. Ale wywołuje dość głośne dyskusje, i chyba o to twórcom chodziło.

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Prezydent-Camacho czasy świetności ma za sobą. A jechanie na danych sukcesach mało mnie interesuje

• udostępnij
          • Link
      •  
        Purple 4 mies. temu

0

@Mintaa: Eh czy trzeba przenosić coś 1:1 ? Sytuacja przypomina tą z dziś z wirusem, głównie z - bałagan, brak jednego głosu jeśli idzie o informacje, bazowanie na podstawowych niskich emocjach, pełno szumu informacyjnego który nic nie wnosi, masa ludzi którzy po prostu "nie wierzą" itd itp. Przy tym jeszcze jedni chcą robić karierę, inni zarobić itd itp. Wypisz wymaluj to co w filmie. Chodzi o warstwę zachowawczą ludzi, nie sytuację 1 do 1.

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Adam_Hilter: @lukaschels: im 14 and this is deep
        @ButtHurtAlert: no już weź trochę maści. Btw nick samozwańczy hehe

źródło: 20220117_140835.jpg

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Adam_Hilter: ahhaha patrzcie napisze mu ze ma nick o bólu dupy hahaa JESZCZE GO POJADE ZEBY WZIAL MASC BO TO ON MA BOL DUPY JAHAHAHA ALE BEKA XDD NORMALNIE ZARAZ SIE ZESRAM, JESTEM GENIUSZEM KOMEDII!

• udostępnij
          • Link
      •  
        Jamniki2 4 mies. temu via iOS

0

@Mintaa: Film faktycznie chujowy ale jednak wydaje mi się ze kompletnie nie zrozumiałeś co aktorzy mieli ci do przekazania

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@ButtHurtAlert: to, że komuś podoba się film to nie powód do wyzywania od idotów, natomiast można kogoś nazwać idiotą za to, że w awatarze ma izraelską flagę na portalu ze śmiesznymi obrazkami prowokując ich. Zachowaj sobie te wysrywy na potem. Następny z silną psychiką.

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Adam_Hilter: ja pierdole xD

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@ButtHurtAlert: pękła dupa dzbanowi

• udostępnij
          • Link
      •  
        salcefrytki 4 mies. temu

0

@Mintaa: mnie się wydaje, że film miał być łopatologiczny i taki trochę jak polskie kabarety, żeby trafił do statystycznego Janusza

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

MlodyWilk 10 godz. temu

+1165

#trzecieoko #patologiazewsi #karma #wypadek

GFY

odpowiedzi (37)

michau507 9 godz. temu

+1781

-Panie Michale, proszę wyłączyć na chwilę maszynę, trzeba odpocząć przy 17 godzinach ciągłej pracy.
      -Dziekuje panie prezesie, że dba tak pan o mnie.
      -Ja mówiłem o maszynie. Pan zmienia stanowisko na ten moment.

#przegryw

odpowiedzi (16)

mic333 11 godz. temu

+3220

odpowiedzi (28)

• pełna lista

Wykopalisko

• Walczył, by dowieść ojcostwo, ale syna i tak nie widuje Walczył, by dowieść ojcostwo, ale syna i tak nie widuje 52
    • Konfederacja proponuje zniesienie opodatkowania węgla. Konfederacja proponuje zniesienie opodatkowania węgla. 230
    • Wsparcie drona podczas ostrzału granatnikiem. Wsparcie drona podczas ostrzału granatnikiem. 38
    • PiS znów przegrał proces z "Gazetą Wyborczą" PiS znów przegrał proces z "Gazetą Wyborczą" 90
    • artykuł z roku 2010: Kaczyński zapowiada, że pojedzie na defiladę do Moskwy artykuł z roku 2010: Kaczyński zapowiada, że pojedzie na defiladę do Moskwy 106
    • Pieniądze ze sprzedaży praw do CO2 Rząd wydał na niewłaściwie cele,... Pieniądze ze sprzedaży praw do CO2 Rząd wydał na niewłaściwie cele,... 87
    • Polskie T-72 zmierzające na linie frontu Polskie T-72 zmierzające na linie frontu 66
    • PE wyraził zgodę na roczne zawieszenie cła na cały ukraiński eksport PE wyraził zgodę na roczne zawieszenie cła na cały ukraiński eksport 60
    • Tor w Nowej Zelandii, gdzie można ścigać się z górki na gokartach Tor w Nowej Zelandii, gdzie można ścigać się z górki na gokartach 56
    • "Moim zadaniem jest odsunięcie PiS od władzy". Tusk: Chcę zostać premierem "Moim zadaniem jest odsunięcie PiS od władzy". Tusk: Chcę zostać premierem 135

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka 4konserwy bekazpisu ciekawostki ekonomia europa finanse geopolityka gospodarka gruparatowaniapoziomu heheszki historia inflacja katolicyzm kultura motoryzacja pieniadze polityka polska rosja ruskimir swiat ukraina usa wojna wydarzenia wykop zainteresowania

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.