Onuce, jak napiszecie że "macie własne zdanie" albo "pewnie zaraz nazwiecie mnie onucą" to nie zmieni to faktu, że nimi jesteście xD
#ukraina #wojna #rosja #bekazpodludzi
O co kurwa znowu chodzi? Jakiś trend na tiktoku że nie można latać tanimi liniami lotniczymi? Nie można usiedzieć półtora godziny w samolocie? Czy może to ja nie widzę istotnej różnicy (poza ceną) między liniami lotniczymi? Od rana wojna eh
#logikarozowychpaskow #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #podrozujzwykopem
@CJMac: @makrel_gieldowy: to, że ten typ jest non-stop w gorących, to tylko wiele mówi o tym portalu niestety.
Btw. urocza gondola (ʘ‿ʘ)
@Goronco: poznałem dziesiątki księżniczek 9/10+ ale żadna nie była aż tak spierdolona, żeby wstydzić się wizzair czy ryanair xD pewnie fejk rozmowa, no ale Ryanair od LOTu to się różni chyba tylko tą bułeczką ze szpinakiem dawaną w trakcie podrózy.
Dokup jej i daj po godzinie lotu xD
@Goronco: Ja nie widzę innej opcji niż latanie tanimi liniami, wiele ludzi w ogóle może pomarzyć o lataniu samolotem
@Goronco: w Wenecji jest park w którym można biegać (Parco delle Rimembranze), można też popłynąć 5 min tramwajem wodnym na Lido i biegać po piaszczystej plaży :) co do screena to co ja mam Ci powiedzieć, znam takie laski - przeważnie są bardzo ładne i włącza im się tryb księżniczkowania, bo wiedzą że chłopy im wybaczą wszystko - to pewnie nie pierwsza taka akcja? Sama nie wyobrażam sobie tak odpisać mojemu ukochanemu i jakby sprawił mi taki prezent to już bym się pakowała do Italii 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ no ale to taki typ baby, rozważ rozstanie jak Ci to nie pasuje bo lepiej nie będzie. Przeważnie takie po rozstaniu znajdują sobie takiego jelenia, któremu ich księżniczkowe standardy pasują. Jeszcze może zrozumiałabym wątpliwości jakby lot trwał 10h ale na taki 1.5h pierdek potrzebować cateringu to trochę jest tu coś nie tak w głowie a dodając odrzucający ton i tekst "leć sobie sam" to już w ogóle XD
@Goronco: typowy cuckold. "kochanie, kupiłem ci bilet do wenecji", serduszka. A typowy Chad pisze "mała jestem dziś u ciebie 20 szykuj dupę".
@Goronco: Ryanairem to bałabym się latać poza Polskę, bo tam często jakieś strajki są i nie wiadomo czy się wróci do domu xDD A co do wygody no to leciałam raz LOTem, leciałam kilka razy Wizzairem (taki powiedzmy krótki dystans, lot to bodajże 2-3h) i to chyba nawet taki sam model samolotu był. Ryanairem też latałam, ale po Polsce i faktycznie mieli gorszy samolot, ale może dlatego, że krótki dystans i dali taki, że faktycznie jakbym miała 3h tam siedzieć to niewygodnie by było, ale że jestem biedna no to jakbym miała za 80 zł leciec Ryanairem vs za 500 LOTem to brałabym Ryanaira. Natomiast jak chodzi o miejsce to rozumiem jak ktoś ma 2m wzrostu lub tuszę wieloryba, że musi szukać czegoś z większymi siedzeniami i z większą ilością miejsca na nogi, ale dla normalnego człowieka to naprawdę nie robi.
@Goronco: hej, jestem troche starej daty, mam pytanie, co to jest?
Czy to jakiś slang homoseksualnej młodzieży?
@Goronco: byłam :) ten tramwaj to takie łódki zbiorkomu (obsługuje firma ACTV), które kursują między wysepkami + pływają kanałami w samej Wenecji więc jak się nie chce już łazić z punktu A do B to można sobie podpłynąć łódką za kilka euro bo kupujesz jednorazówki. Mają dużo przystanków i często kursują (tzn nie wiem jak teraz, ja byłam we wrześniu). Powinieneś w hotelu dostać mapkę z rozpiską i przystankami, a jak nie to w punkcie obsługi turystów ją dostaniesz. Bardzo fajna sprawa - wokół Wenecji jest sporo fajnych miejsc - ja widziałam tylko Lido bo byliśmy tam przelotem, ale pan w hotelu mówił że są jakieś inne fajne wyspy. Także przed wylotem warto się zapoznać z okolicą i zrobić plan tego co się chce zobaczyć, bo inaczej to możesz się przytłoczyć dużą ilością atrakcji i fajnych miejsc :)
@Goronco: Osoba która pisze poprawną polszczyzną a jednocześnie wrzuca w jedna linijkę po 5 emotikonów to automatyczny fake
@Goronco: darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda ale jednak trochę ją rozumiem. Troche tak jakbyś znalazł tanie bilety na pociąg ale w wagonie towarowym. Jednak to nie usprawiedliwia jej sposoby wypowiedzi i roszczeniowości
@aukolb zawsze podróżuje tylko i wyłącznie z plecakiem :) takze koszty bagażu podręcznego odpadają, jeśli chodzi o lokalizację lotniska staram się wybierać te blisko domu za które dojazd samochodem będzie mnje kosztował około 50-70zloty na dwie osoby (mamalutkie auto które mało pali) także jeśli znajduje bilet za 100 złoty w dwie strony to kosztuje mnje on zazwyczaj cenę paliwa więcej
@Goronco: jak ktoś się wywodzi z plebsu i jest z tego powodu zakompleksiony to nawet "darmowa" woda będzie dla niego nobilitacją
@Goronco: Kochalam podroze tanimi liniami. Najbardziej lubilam Wizzaira.
W zeszlym roku kupilam dla mnie i niebieskiego paska bilety do Rzymu, sobota rano wylot, niedziela wieczorem powrot, swietny citybreak. Nacieszylam sie tym pomyslem jakies dwa tygodnie, zarezerwowalam hotel, zaczelam rozgladac sie za biletami do wiekszych atrakcji... po czym Wizzair poinformowal mnie, ze zlikwidowal moje loty i teraz mam rezerwacje na piatek-poniedzialek. Przelknelam mysl, ze bede musiala wziac urlop na citybreak, anulowalam rezerwacje w hotelu i zarezerwowalam dluzszy powrot, co zrobic. Tydzien pozniej informacja, ze lot powrotny zostal odwolany i wracam w piatek tydzien po przylocie. Tego bylo za duzo, przebookowalam bilety na inny termin. Tydzien pozniej info, ze oba loty odwolane... Serio, pierdolic Wizzaira.
@Goronco: fejk czy nie fejk, na fejsie też widzę dużo ludzi, którzy "gardzą" Ryanairem. Owszem, pewnie do Australii nie chciałbym lecieć przy pełnym samolocie, bo nijak przy moim wzroście i gabarycie w nim odpocząć, ale przecież 95% ich lotów to są loty europejskie - max 3h. Kurde, kiedyś żeby dostać się z Tarnowskich Gór do Katowic trzeba było jechać półtora godziny autobusem bez klimy, upakowany jak śledź w puszce i wszyscy żyli (i to dwa razy dziennie), teraz jak czytam, że koleś woli lecieć z UK do PL KLM z przesiądką w Amsterdamie o 90 minut dłużej "ale za to w luksusie" (no i 4x wyższa ceną) to mi się śmiać chce.
@Goronco: Te tanie linie to największy rak. Na każdym kroku próbują wyciągnąć od Ciebie hajs i jak nie jesteś ultra uważny to wyruchają cie podczas kupowania biletu, czy to na ubezpieczenie czy to na kurs przelicznika waluty ( z którego zeby zrezygnować musisz zaznaczyć fajką opcje ukrytą pod linkiem !!! ). Już nie mówiąc, że nie umożliwiają darmowej rezerwacji miejsc, przez co przed wylotem jest jeden wielki harmider bo ludzie się chcą przesiadać, bo ich 7 letni syn dostał miejsce 10 rzędów dalej matka 5 rzędów w tył a ojciec siedzi jeszcze gdzie indziej. Rak i koniec. Prawdziwie tanie i cywilizowane linie to np Norwegian. Ryanair i Wizzair to rak rak rak rak
ludzie są zbyt inteligentni, żeby wiązać się z tak roszczeniowymi laskami
@losowynick13: przecież niektóre nawet mają konta na wykopie
@Goronco: gdyby moja różowa była taka roszczeniowa, to te kilkanaście lat temu kopnąłbym ją w dupę i elo.
Ale to pewnie fejk.
@Goronco: zazdroszcze, zobaczenie Rzymu bylo na mojej liscie "do zrobienia" od lat i jestem rozgoryczona, ze tak to wyszlo. ( ͡° ʖ̯ ͡°) w czasach przed pandemia wizzair byl cudowna firma do zwiedzania swiata. Teraz jest frustrujaca przechowywalnia pieniedzy (ktora na dodatek nie chce Ci ich oddac)
@Goronco: Goronc Ty to masz cierpliwość do różowych. Co najmniej raz w miesiącu nowy bait z roszczeniową dziewczyną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Goronco: To ta sama różowa, z którą wrzucasz screeny z rozmów od roku? Jeśli to nie bait to współczuję...
@Goronco: dziekuje za odpowiedz, teraz juz wiadomo skad taka a nie inna reakcja dziewczyny. Poprzez swoj sposob pisania stawiasz sie w tej relacji w roli beta orbitera/spermiarza. Twoje desperackie proby podlizania sie dziewczynie prowokują u niej odwrotne do zamierzonych uczucia (głownie odraze/pogardę). Stąd taka a nie inna rekcja dziewczyny na twoje błaganie o wspólne wakacje. Nielicz na inną relację z kobietami dopóki sam nie zaczniesz się szanowac.
@Goronco: Nie widzę jakichś wybitnych niedogodności w tanich liniach oraz jakichś wybitnych luksusów w takiej lufthansie.
@Goronco: Mordo, jak się czujesz z tym że z Twojej strony było staranko, ekscytacja i radość że jej o tym powiesz i sprawisz przyjemność, a ona zgasiła Cię jak kiepa i wystarczy że inny koleś by ją zabrał fajnym autem do kina to już mu da dupy?
To jest w ogóle związek? Czy jakies friend with benefits?
@Goronco: wyżej sra, niż dupę ma, elo
Ja kilkanaście razy latałem na trasie Berlin-Lizbona Easyjetem, a więc dość długa jak na Europę trasa (już nie pamiętam czy 2, czy 2,5h lotu). Spokojnie da się wytrzymać na tak krótkich trasach i realnie jedyny obiektywny minus tanich linii to godziny wylotów (nienajlepsze, ale mogą pasować), mniejsza i dalekie lotniska (ale nie zawsze), no i nie wiem, może towarzystwo np. do UK jak się leci i można na napitych roboli trafić, ale to loteria i równie dobrze w tej turbo prestiżowej (zdaniem tępej dzidy) lufthansie może siedzieć obok wyjącego cały lot gówniaka
Jak to nie bait to weź ją pierdol, bo będzie tylko gorzej, a ty nigdy nie spełnisz jej oczekiwań i zawsze będzie patrzenie, że ta czy inna dziunia ma więcej, a tamtej partner to w ogólnie jest super itd.)
@not_me:
Ryanairem to bałabym się latać poza Polskę, bo tam często jakieś strajki są i nie wiadomo czy się wróci do domu xDD
Raz mieli problem ze strajkami i go rozwiązali. Obecnie jest to jedna z bardziej punktualnych linii w EU.
Natomiast jak chodzi o miejsce to rozumiem jak ktoś ma 2m wzrostu lub tuszę wieloryba, że musi szukać czegoś z większymi siedzeniami i z większą ilością miejsca na nogi, ale dla normalnego człowieka to naprawdę nie robi.
Konfiguracja samolotu w klasie ekonomicznej jest taka sama w locie jak i ryanair. Dokładnie tyle samo miejsca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@przepiorka: Przecież to nie jest ich wina tylko covida. Każda linia lotnicza obecnie robi dokładnie tak samo.
@Goronco: tu nie chodzi o to co piszesz/co robisz tylko o to jaką role w zwiazku pelnisz. Spójrz na swoj screen, ty wrzucasz z 9 serduszek i buziaczkow w 3 wiadomosciach, dziewczyna 0.
Prawda jest taka, ze bardzo czesto kobiety wychowuja swoich synow na przegrywów, miłych, posłusznych, spokojnych. Także zapomnij o tym czego o relacjach z kobietami nauczyla cie mama bo niestety dla ciebie wiekoszośc kobiet szuka innego typu mezczyzny.
a i ogólnie to samolot to taki większy pekaes... Jak ktoś chce czuć się "ekskluzywnie" to niech bierze biznes klasę w jakichś Emirates i nara, a nie wmawianie sobie, ze normalne bilety w "normalnej" linii są jakoś wiele lepsze / inne niż w taniej.
@Goronco: kolejna jebana księżniczka, która musi się nawpierdalać w cenie biletu. Kolega pyta kiedy wylot i jakie atrakcje zapewniasz.
@Goronco Ja pierdolę. Ja rozumiem, że jak się gdzieś leci 12h to przewoźnik może mieć znaczenie. Miejsce na nogi i te sprawy, chociaż może to tylko dla mnie jest istotne, bo dość wysoki jestem.
Ale płacić 4-5x tyle za rejsowy lot, który trwa 2-3h, tylko żeby "poczuć prestiż" to już jest grubo. Pomimo, że nawet byliby mnie na to stać, ale cieszę się jak debil jak uda mi się wyhaczę jakiś budżetowy przelot albo zakwaterowanie.
A już sugestia, że higiena w Lufthansie jest wyższa niż w tanich liniach to kpina XD
@Goronco: za różnice w cenie między Lufą a Rayanem to się może nawpierdalać wszystkiego z gazetki Ryana kupić perfumy, litr Finlandii i sztangę fajek xD olej Karynę Miras.
@epll: Wiem, ze terminy lotow sa bardzo niepewne w tych czasach, ale odnosze wrazenie, ze to glownie tanie linie napisaly biznesplan na pozyskanych bezterminowych pozyczkach. Sprzedaja po bardzo atrakcyjnych cenach bilety a potem nie realizuja lotow i nie spiesza sie z oddaniem kasy...
@Goronco napisz jej że w takim razie jak chce to może pojechać za granicę...własnego województwa, szkoda strzępić ryja na takie dzidy
@losowynick13: widziałem takie coś na żywo podczas lotu Ryanairem, przede mną siedziała para :laska 10/10 robiła cały lot awanturę i pretensje do swojego chłopaka o to że lecą Ryanairem, ona może tylko latać klasą biznes, a tu ciemno, ciasno i śmierdzi.
@Goronco: moja odpowiedź: to znajdź sobie lepszego sponsora i bym się już nie odzywał do pindy, w dupach się poprzewracało o ile to nie fejk xD
Jakiś trend na tiktoku
@Goronco: Nowy trend przepalania styków stulejarzom fejkowymi rozmowami z mesndżera
@Goronco: Zdarzyło mi się latać kill razy tanimi liniami lotniczymi np Air Asia na Bali z Singapuru albo Scootem i w sumie nie ma dramatu na krótkie odległości. Natomiast jak latam do stanów to najczęściej Business class Lufthansa i nie zamieniłbym tego na nic. Cena dobra i żarcie w lounge zajebiste. Szczególnie nowy lounge w Bostonie. Raz leciałem z różowa i była zachwycona.
@Goronco jak coś to ja mogę lecieć, cyk L4 i można lecieć xD
@sroczka007 co prawda do Włoch nigdy nie leciałem ale z tego co dodał Op to leci się nie całe 2 godziny
@Goronco nie wiem czy to trend czy upodobanie, ale ja też nie latam tymi badziewnymi liniami :p nie mniej jednak reakcja laski trochę nie na miejscu xD
@Goronco: ty to jednak umiesz w zarzutki. Nitka na ponad 200 postów, wykopki się zesrywają że aż trzeba stajennego, post pierwszy w gorących. Szacunek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przecież to fajna oszczędność, w przypadku tak tanich biletów to jest czasem nawet pięciokrotna przebitka, jak chcesz to ja się wybiorę z tobą (。◕‿‿◕。)
@Babojadek przecież na messendzerze napisałaś, że dla Ciebie minimum Lufthansa i do Ryanaira nie wsiadziesz bo ci smierdzi i że za gruba jestes na ich fotele
( ͡º ͜ʖ͡º)(✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Goronco Leciałem ostatnio Lufthansą i co? Zamiast kawki/herbatki/winka i kanapki dostałem butelkę wody i czekoladkę z logo lufy. Na pokładzie oczywiście był katalog - o ironio jak w Ryanairze! - z płatną kawusią i %%%.
Jeśli ktoś szkaluje Ryanaira na krótkich dystansach to jest po prostu mało mądry.
Nie można usiedzieć półtora godziny
@Goronco: ludzie którzy tak piszą nie podróżują, przykro mi Mirku, pozdrów matkę.
Nice try, 2/10.
@Babojadek tylko pamiętaj, żeby się zaczepić do marca bo we Włoszech ostro tego pilnują :)
Ale zarzutkę zrobiliście fajną ( ͡º ͜ʖ͡º)
nieee, to jest fejk
ludzie są zbyt inteligentni, żeby wiązać się z tak roszczeniowymi laskami
@losowynick13:
Pewnie, że fajek, różowa nakładka u faceta? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Goronco: chlopaku wez mnie!!! rucham sie dobrze - tak mowi rozowa a kielbache tez ci opierdole. nawet za gondole zaplace i piwo dorzuce mowie wez mnieeeeeeeee
@Twoja__Pani Jezu, nie mam, dzbanie, tak tylko piszę
no ale dopóki mnie nie zaprosisz na randkę, 100% pewności mieć nie będę
@Goronco: jaka p0lka XD jak chcesz ziomuś zabiore się z Tb, ale nie bedziemy płynąć tą gondolą jakby co xd
@Goronco: ale w czym problem. Dajesz swoją stówkę, ona dokłada resztę i kupujecie bilety LOT-u za tysiaka. Nie dość, że więcej miejsca, to jeszcze się wody napijesz po drodze. Możesz też sam lecieć za tę stówkę, ale tutaj jest minus - co prawda będziesz miał więcej miejsca, ale wody się nie napijesz. Aczkolwiek nie wiem co gorsze - brak wody, czy konieczność słuchania babskiego jazgotu. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Goronco: jako freak lotniczy mówię Ci - aktualnie w Lufthansie (LH) nie ma już przekąsek, a ich A320 są skonfigurowane s w ten sam sposób co w Wizzair :P (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
---> https://businessinsider.com.pl/firmy/zarzadzanie/lufthansa-rezygnuje-z-bezplatnego-poczestunku-na-lotach-w-klasie-ekonomicznej/xzfppm7
To nie te czasy :P
@Goronco: Nie wierzę, że to bait, moja była tak samo się zachowywała. Rzucała identyczne teksty. Chuj jej w dupę i na imię. OPie, ewakuacja i to szybko, wasz związek i tak nie przetrwa, szkoda Twojego czasu na to, aż rozpadnie się naturalnie przez tą toksycznośc która od niej zionie.
@Goronco: powiedz jej ze Ryanair ma wiecej samolotów niż Lufthansa (to prawda) i niech zamknie pizde.
@Goronco: Nie jestem gejem, ale jeśli mnie wybierzesz to zrobię co w mojej mocy żeby Ci się podobało. Może gej sexu nie będzie ale mogę Ci gotować i zaoszczędzisz na restauracjach. Jak byłem w Wenecji to za kolację zapłaciłem 800 Ziko. Weźmiemy składniki do plecaka i ugotuje Ci na miejscu xD
@jariosalieri: Przecież teraz podręczny to jest plecak, to co tam spakujesz? Nawet na 3-4 dni to ciężko, a tym bardziej kobieta XD
350 w dwie strony w locie, a jeszcze dokładnie sprawdziłem to było tydzień temu Wenecja za 280zl w dwie strony. Z Plecakiem + bagażem 8kg, z wylotem z Chopina i ładowaniem w Wenecji a nie 50km dalej. Gdzie za oba transporty trzeba jeszcze dopłacić
@aukolb: Ty chyba nigdy tanimi liniami nie latałeś. Na lajcie się spakujesz do plecaka, jeśli potrafisz.
PS. Podręczny w cenie biletu to plecak już od kilku lat a nie "teraz".
@unfolding: Ale po co, jak wole mieć komfort zabrania ewentualnie większej liczby ciuchów, wzięcia jakiś pamiątek, lokalnych przysmaków, nie musieć dojeżdzać 50km do swojego miasta docelowego z podrzędnego lotniska, a wszystko za podobne pieniądze.
A nawet jak różnica jest 50-100zł na bilecie na rzecz tanich lini, to wole zapłacić za komfort podróży, bez zdrapek, bez pijanych januszy, bez błagania o zmiane miejsc bo cebulakom nie chciało się dopłacać do wyboru miejsca w samolocie xD
@unfolding: Tydzień temu była Wenecja w Locie za 280zł w dwie strony z bagazem podręcznym. Lądowało się w Wenecji a nie Treviso.
Tutaj mirek wrzucił Ryanair za 100zł. Dodając 180zł za bagaz podręczny w dwie strony + dojazd z Treviso z Wenecji to wyjdzie drożej niż Lot xD
Tyllko wiadomo, tutaj z Warszawy więc mirkowi się bardziej opłaca Ryan. Jak ktoś mieszka w Warszawie to wybór prosty, jeszcze nie musi jechać na koniec świata do Modlina z przesiadką xD
wole zapłacić za komfort podróży, bez zdrapek, bez pijanych januszy, bez błagania o zmiane miejsc bo cebulakom nie chciało się dopłacać
@aukolb: leciałem w życiu kilkadziesiąt razy samolotem. Chyba tylko w rajanenerze są zdrapki. Pijanych januszy nie spotkałem przez ten czas, nikt też o zmianę miejsca nie prosił. Jest mało miejsca na nogi, ok. Ale lot trwa najczęściej koło godziny. A ja przez zaoszczędzone 150 pln, mogę sobie w roku pojechać na te kilka wycieczek więcej.
@Goronco Latalem zawsze tylko tanimi i głównie czarterami (bardziej luksusowy LOT dwa razy w życiu) i nie wiem w czym problem?
@Goronco: Latałam w delegacje służbowe Lufthansą... Z tego co pamiętam przekąski to batonik za 3 zł, woda 300 ml za 2 zł i jak chcesz, to ci zrobią herbatki lub kawy z najtańszego rozpuszczalnego Tchibo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No warto w chuj 2x więcej za bilet płacić za te "luksusy" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Goronco: ale ty się kurwa chwalisz że jesteś ze zjebem czy zalisz. Co do chuja wstydź się kurwa lamusie
@Goronco: najlepsze jest to, że tam normalnie są przekąski i "wózek" dosyć często jeździ po pokładzie xd. Ostatnio lecieliśmy do Barcelony i z powrotem właśnie Raynair, i było zajebiście. Zero smrodu czy czegokolwiek, przekąski i alko co chwilę wózek, nie wiem skąd takie wymysły ale okej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Goronco: Ciekawe, czy na lotnisko dojeżdża pociągiem z wagonami sypialnymi i restauracyjnymi klasy biznes, czy kiblem, bądź autobusem zbiorkomu.
@Beszczebelny: przybij piątkę :)
@aukolb Co do tego, że baba nie zmieści się w podręczny plecak, nie masz racji :) Lecę teraz do Portugalii na 5 dni - 4 laski i każda z nas bierze tylko plecak. I nie wynika to ze skąpstwa (jakby co zawsze idzie przecież dokupić bagaż), tylko więcej nie potrzebujemy. I często tak się pakuję, niezależnie od sezonu i celu podróży. Polecam ten styl życia :)
mogę Ci powiedzieć, że leciałam w zimę oraz w latwo tylko z podręcznym plecakiem, także uwierz da się zabrać wszystkie potrzebne rzeczy w każdą porę roku ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Babojadek: Jako bagaż podręczny mieści się plecak turystyczny 50l z Decathlonu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nigdy nikt na świecie nie miał o niego problemu, byle nie szaleć z wagą. #cebuladeals
@XpedobearX: tak, znam ten patent - do Szkocji kilka lat temu z takim leciałam, wystarczy wyciągnąć stelaż. Teraz, gdy linie zmniejszyły rozmiar podręcznego, mam plecak, który mi w zupełności wystarcza 40x30 cm i w ogóle nie wzbudza zainteresowania służb, a ja pakuję się bez spiny :)
Onuce, jak napiszecie że "macie własne zdanie" albo "pewnie zaraz nazwiecie mnie onucą" to nie zmieni to faktu, że nimi jesteście xD
#ukraina #wojna #rosja #bekazpodludzi
#dziendobry wszystkim, nie mogłem spać więc powstał oto ten wpis:
Około dwa tygodnie temu dodałem ten mocny wpis opisujący moje perypetie z zarezerwowaniem terminu wizyty w konsulacie w Londynie celem wyrobienia paszportu. Nie udało się do pokaż całość