#logikarozowychpaskow
#tinder ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@CzajkaRuchajka: wykopki poprostu nie wiedzą jak działa rzeczywistość po za internetem, zupełnie nic nowego ¯\_(ツ)_/¯
@szkalownik88: A wiesz że polskie wojsko również mordowało bezbronnych cywilów? W sensie zrobili wjazd na Ukraińskie wsie i tam wymordowali Ukraińców. W ramach straszaka mordowali siekierami, łopatami, łomami, gwałcili, wrzucali granaty przez okna i rozstrzeliwali. Kobiety i dzieci też. Nawet księdza poćwiartowali siekiera.
To jest niesamowite że najbardziej o tym Wołyniu piszą ludzie co mieli naciągana 2 z historii i gdzieś o tym usłyszeli. Z resztą co aktualnie żyjący Ukraińcy mają z tym wspólnego?
@szkalownik88: To samo myślą inni ludzie o Polakach którzy wyjechali za granicę do pracy. A co do twojej pracy to chyba nie wymagają zbyt dużych kompetencji jeśli co chwila biorą jakiś randomowych Ukraińców i są na równi z Tobą xD (Przypominam że są to przeważnie osoby z łamanym językiem i głównie bez doświadczenia)
@szkalownik88: to jak pracowali pod Tobą to jesteś bardzo niekompetentny, jeśli Tobą tak pomiatali. W sumie nie wiem po co z Tobą piszę, beret nieźle masz zryty.
A ty jesteś głupi czy udajesz :)?
@szkalownik88: to Ty nie jesteś zbyt sprytny. Mówisz, że typowy saszka najniższego szczebla zachowuje się jak typowy Seba najniższego szczebla i podciągasz to pod cały naród xD
@Sercem_Wycinane: Źródło?A poza tym to może zacznijmy od tego zę banderowców czci się tam jak bohaterów narodowych, tak jakby wymordowanie 60 000 ludzi(bardzo często sąsiadów ) było jakims heroicznym wyczym,bez którego Ukraina nie mogła by powstać.
@szkalownik88: Im? W sensie tym dziadkom co już nie pamiętają jak mają na imię, czy ich wnukom którzy z tą zbrodnią nie mają nic wspólnego?
@wilk633: Nie mam teraz czasu, ale jak wpiszesz "zbrodnie polskie" to znajdziesz bez problemu.
A co do twojej drugiej części zdania to może być dlatego tak że naród polski był dla Ukrainy tym samym co dla nas rosja. Ogólnie uważam że mordowanie cywilów jest okropne, nie ważne z jakiego kraju by owi byli.
@CzajkaRuchajka: Najśmieszniejsze jest to, że Polaki w Polsce się dystansują od polityki, hehe to ich nie dotyczy, pispo jedno zło. Ale w tym samym czasie INTERESUJĄ się, a jakże!, Polityka w innym kraju. Ci sami ludzie, a jakże!, Nie interesują się polityką dzisiaj, ale są pierwsi do gloryfikowania czy martyrologii historycznej, która, A JAKŻE!, wynikała z polityki. Ciekawe, czy np. Taka pseudo klasa średnia s latach 30, widząc pucz Piłsudskiego, tak jak pucz na trybunał, też się dystansowała k symetryzowala.
Jestem ciekawy, czy to po prostu a DNA Polaka i niezależnie od czasu - zawsze tak bylo
@CzajkaRuchajka: Kto nie miał do czynienia z tymi roszczeniowym i bezczelnym szoszonami będzie teraz płakał nad ich losem
@CzajkaRuchajka: to dzieci co wojnę w BF widziały i żyją w swojej bańce, srogo by się rozczarowały jak by musieli nagle swoje komputerki opuścić i uciekać do schronów... takie jest niestety teraz pokolenie wychowane przez idiotów z yt i instagrama..
@Sercem_Wycinane: podaj jakieś polskie źródła mówiące o tym że Polacy mordowali Ukraińców przed upa.
@CzajkaRuchajka: Niektórym się wydaje, że bedą siedzieć sobie bezpiecznie przed komputerkami i śledzić wojnę online jak w grze. Nie zdają sobie sprawy, że naprawdę niewiele trzeba aby konflikt rozlał się na sąsiednie kraje a Polsce może się dostać rykoszetem przez problem z uchodzcami i ogólnie wpływem załamania ekonomicznego w regionie na nasz rozwój
A wiesz że polskie wojsko również mordowało bezbronnych cywilów?
@Sercem_Wycinane: Tylko skala takich działań jest różna. Pojedyncze przypadki takich zachowań z polskiej strony vs masowe morderstwa z strony ukraińskiej.
A wiesz że polskie wojsko również mordowało bezbronnych cywilów? W sensie zrobili wjazd na Ukraińskie wsie i tam wymordowali Ukraińców. W ramach straszaka mordowali siekierami, łopatami, łomami, gwałcili, wrzucali granaty przez okna i rozstrzeliwali. Kobiety i dzieci też. Nawet księdza poćwiartowali siekiera.
@Sercem_Wycinane: No tak było. Kwestia taka że naszego wojska wtedy tam nie było.
@szkalownik88: Panie ale co ma Wołyń do tego. Myślisz, że to boska kara wyrównująca sprawiedliwość polakom? Myślisz, że istnieje siła wyższa ubiegająca się o wyrównanie rachunków? Wydaje ci się, że taki jest ukryty sens? Po zginięciu wielu ludzi, po zajęciu Ukrainy ta opowieść zakończy się Happy Endem? Rozwiążą się wszystkie waśnie, znikną napięcia, ludzie w przypływie poruszenia uścisną sobie dłonie ze łzami w oczach? Jeśli tak myślisz, jeśli tak odczuwasz sytuacje to wiedz, że psychicznie i intelektualnie masz dziesięć lat. Gdy wojna się rozpocznie to dla nas problemy dopiero się zaczną. Będzie tylko gorzej. Żadne pocieszanie się rewanżem za Wołyń tego nie zmieni. Teraz są inne czasy i z Ukrainą mamy wspólnego wroga. Dlaczego ruscy do swojej propagandy wybierają zawsze takich debili.
@CzajkaRuchajka: tak samo się cieszyli gdy zaczynała się pandemia. To są osoby które mają nudne życie, każda taka afera to dla nich coś ciekawego.
@Sercem_Wycinane:
wiesz że polskie wojsko również mordowało bezbronnych cywilów? W sensie zrobili wjazd na Ukraińskie wsie i tam wymordowali Ukraińców.
O czym mowa bo jakoś nie kojarzę?
@CzajkaRuchajka: A co marzy Ci się dyktatura, w której człowiek nie mógł by się nawet cieszyć z tego co chce?
A wiesz że polskie wojsko również mordowało bezbronnych cywilów? W sensie zrobili wjazd na Ukraińskie wsie i tam wymordowali Ukraińców. W ramach straszaka mordowali siekierami, łopatami, łomami, gwałcili, wrzucali granaty przez okna i rozstrzeliwali. Kobiety i dzieci też. Nawet księdza poćwiartowali siekiera.
@Sercem_Wycinane: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@CzajkaRuchajka: Ja wiem czy smutne. Oni się nie cieszą z tego że ludzie będą ginąć. A z tego że mają o czym dyskutować i choć na chwilę ich życie jest ciekawsze.
Nie zarzucaj im braku empatii, bo brakuje im tylko taktu.
Oczywiście pomijam opłaconych troli, ci mają płacone za robienie fermentu.
@CzajkaRuchajka: ludzie lubią się cieszyć gdy płonie dach sąsiada, nie zauważając, że płomień może sięgnąć Twojego dachu.
@CzajkaRuchajka polska i wojna XD już to widzę, zapewnie bym spakował mandzur i spierdolil za granicę z rodziną,przecież nie będę nadstawiał dupy za wszystkich.
Wojna na Ukrainie - co mnie ma obchodzić? Ani UA nie jest w UE ani nie jest jakimś strategicznym partnerem. Jedyne co to więcej mord ukraińskich będzie u nas.
A jak ktoś się nabiera na te straszenie Putina to jest ostro odklejony i chyba za dużo słuchał dziadka który opowiadał o Rosji jaka to ona zła i sprał wam mózgi.
@CzajkaRuchajka: to nie ich wina. Nie każdy rozumie jak działa świat.
Ja nigdy nie mogłem zrozumieć konfliktów rodzinnych, jak to możliwe, że rodzina robi sobie jakieś świństwa, dopóki mnie to nie dotknęło.
Tak samo nie mogłem pojąć wojen domowych, jak ludzie w jednym państwie mogą się mordować bo ktoś im kazał, ale zaczal rządzić PiS i przyszła pandemia. Przecież jakby ktoś pozwolił Wyborcom opozycji strzelać do wyborców PiSu to jakaś część tych ludzi by to zrobiła bez wachania. To samo się tyczy zaszczepionych i niezaszczepionych
Dawaj link do tej historii
Z resztą co aktualnie żyjący Ukraińcy mają z tym wspólnego?
@Sercem_Wycinane: może to, że nic się nie zmienili co pokazuje ich polityka względem Polski i zbrodnie popełniane na swoim terytorium w ciagu ostatnich 10 lat do złudzenia przypominające te z Wołynia?
Są w potrzasku, mają przejebane i dalej fikają do swojego jednego z głównych sojuszników?
Czy was poyebalo, że cieszycie się z konfliktu za naszą bezpośrednią granicą?
@CzajkaRuchajka: jakiego konfliktu??
@Instrybutor_z_Orlenu: Sam się pofatyguj i poszukaj, pisałem to z pamięci więc linku nie mam. Na wikipedii znalazłem takie coś w mniej niż 20 sekund wiec wy też dacie rade.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Brzusce
Co do drugiej częsci twojej wypowiedzi to nie chce mi sie po prostu odnosić. Mam swoje zasady których się trzymam i uważam że z historii powinno się wyciągać wnioski a nie chować urazę.
-- Mam słaby zasięg w telefonie i wykop mi muli ale ktoś tam wyżej napisał, żebym coś podał przed Wołyniem. To może okupacja wojskowa w 1918r (sam Piłsudski w dokumentach nazywał to okupacją wojskowa)
Codzienne przypomnienie: jeśli Ukrainiec zabiera wam robotę, a Murzyn dziewczynę - to jest duża szansa, że to nie oni są problemem tylko bezwartościowy frajer ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WaveCreator:
@CzajkaRuchajka: Żaden z tych głupich baranów nie dopuszcza że im przez to będzie gorzej żyć a opcja że Ruscy wcale nie szykują sie na Ukrainę tylko na Polskę może nie otwarcie ale cybernetycznie na pełnej kurwie to chyba sci-fi. A jak zlota młodzież, #madki #p0lka, #furry #chinskiebajki, #neuropa #4konserwy, instagramowe i tikowe śmiecie wszelkich hastagów i wyznań wpadną wpierw w panikę a później szał bo ruskie utną WiFi to nie trzeba inskanderów bo praktycznie wojna domowa gotowa.... #takaprawda #pdk
@Distrust: w żadną stronę. To są ludzie zmanipulowani przez TV. Jedyni winni tutaj to posłowie PiS i mam nadzieję, że kiedyś spotka ich sprawiedliwość i nie mówię tutaj o zbiorowej egzekucji.
#logikarozowychpaskow
#tinder ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wpłynęło mi dziś hajsiwo więc robię #rozdajo ale to ja wybieram co zjesz, taka niespodzianka do ~50zl (nie zamówię dziwnego żarcia typu pizza z ananasem czy sernik z rodzynkami, normalny kebab, pizza czy burgery) standardowo zielonki i moderacja out
losowanie dziś ok 18-19
#pizza #pysznepl #jedzzwykopem
1. Wchodzisz na Wayback Machine.
2. Wklejasz link do mojego MIRKOBLOGA, powtarzam MIRKOBLOGA.
3. Znajdujesz snapshota z 20 maja 2022 roku, godzina 17:52:40 czasu GMT.
4. Bzikasz! (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#maxkolonko #kolonko