Wpis z mikrobloga

W smaku goryczka ok, ale ten miodek mocno wychodzi z racji wieku (to na bank piwo bez miodu), niestety tak jak myślałem chmiele uleciały i brakuje takiego boosta w postaci jakieś citry etc.lekoo owocowe

Ciekawe co w skrzynce jescze tam mam :D
Nagazowanie konkret końcówka zmętnila całość i dorobiła trochę goryczki. Alkohol raczej w przedziale 5-6% chyba że tak się ukrył i jak skończę to padnę( ͡° ͜ʖ ͡°
@mat_pl: ja szefowi dałem kveiki hornindale do upieczenia chleba to nie dość, że był gorzkawy od chmieli to się okazało, że albo trzeba się do nich przyzwyczaić albo zakażenie i miał właściwości przeczyszczające xD
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mat_pl: Miód to oznaka utlenionego piwa. Norma dla tak długo leżakowanego, jeśli było jasne.

Gdyby było ciemne, to miałbyś teraz świetne piwo, bo ciemne utlenia się do bardziej szlachetnych aromatów, takich jak np. suszona śliwka.