• Wykop.pl
  • Wykopalisko 486
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      Razenix_1 4 mies. temu

0

Zrobił ktoś sobie kosztorys ile kosztuje utrzymanie samochodu, przez rok tak średnio?
      #samochody #motoryzacja

• udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        rkadjar 4 mies. temu

+5

@Razenix_1: tysiąc pięćset sto dziewięćset

+: wtk___, vikop_ru +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Marynowane_Gowno 4 mies. temu via Android

+1

@Razenix_1 Podam na swoim przykładzie, przebiegi rzędu 10- 15k rocznie Paliwo- ok. 5- 6 tys Serwis olej+ filtry raz w roku, ok. 250 zł Przegląd 100 zł Ubezpieczenie ok. 700 zł No a reszta to już zależy jak Ci się trafi, jakieś bzdety w zawieszeniu, tarcze, klocki, żarówka się jakaś przepali, wycieraczki, płyn do spryskiwaczy, nooo, myślę że w dyszce rocznie da się zamknąć ¯\(ツ)/¯

+: Razenix_1
        • udostępnij
          • Link
      •  
        r5678 4 mies. temu

+2

@Razenix_1: Nigdy tego nie liczylem, ale w serwisie mam.
        Razem (paliwo i wydatki): 37.26 PLN/100km na podstawie 3.5 lat

+: Razenix_1, brh77603
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Razenix_1 4 mies. temu

0

@Marynowane_Gowno: Dzięki za odpowiedź

• udostępnij
          • Link
      •  
        Razenix_1 4 mies. temu

0

@r5678: Dzięki za pomoc

• udostępnij
          • Link
      •  
        nocny-mirek 4 mies. temu

0

@Marynowane_Gowno: jeździsz bez OC?

• udostępnij
          • Link
      •  
        cherrz 4 mies. temu

+1

@Razenix_1: bez paliwa pewnie około 5k

• udostępnij
          • Link
      •  
        Marynowane_Gowno 4 mies. temu via Android

0

@nocny-mirek No przecież napisałem że ubezpieczenie ok. 700 zł.
        OC, NNW i jakiś tam mały Assistance, AC mi do starego trupa niepotrzebne ¯\(ツ)/¯

• udostępnij
          • Link
      •  
        nocny-mirek 4 mies. temu

0

@Marynowane_Gowno: A sorry, piłem

• udostępnij
          • Link
      •  
        ZlodziejBilonownic 4 mies. temu

+1

@Razenix_1: Poprzednie auto (Hyundai Getz 2008 benzynka 1.1), które było od nowości w rodzinie, to koszt roczny to było wyłącznie olej+paliwo+oc, paliwo wówczas po 4,5 było, auto paliło 7l/100km, robiłem rocznie 10kkm, no to rocznie wyjdzie jakieś 3700-3800zł, ale doliczmy jeszcze akumulator i sprzęgło, które wymienić musiałem, no to mamy 4300 (łączny koszt akumulatora i sprzęgła podzieliłem przez te 2 lata jak tym autem jeździłem, przez cały poprzedni żywot to tylko jeszcze zjarany alternator, 2 komplety opon i ze 2x hamulce by policzyć trzeba było, auto kompletnie bezawaryjne). Obecna fura (Peugeot 406 diesel 2.0 HDi 90 2002) no to poza paliwem w rok od zakupu poszło 3k, uwzględniając paliwo (również 7l, tysiąc km miesięcznie, paliwo liczmy po obecnej cenie 5,5zł/litr) no to mamy niecałe 8k (i nawet nic się za bardzo nie zepsuło, ot trzeba było hamulce ogarnąć, sprzęgło wymienić etc.)

• udostępnij
          • Link
      •  
        v-tec 4 mies. temu

+1

@Razenix_1: utrata wartości: ok.4kzł, maintenance z OC ok. 4.5kzł, paliwo ok. 7.5kzł. Czyli jakieś 15kzł rocznie. Robię jakieś 18kkm rocznie.

• udostępnij
          • Link
      •  
        brylek 3 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@ZlodziejBilonownic: Getz super autko ;)

+: ZlodziejBilonownic
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Trusky92 3 mies. temu

+1

@Razenix_1: Wiele zależy od auta i jak dbasz, czy wymieniasz coś jak tylko puknie, czy jeździsz aż będzie nakurwiało. Nie da się od tak policzyć, dla Clio 1.4 będą inne koszta niż dla BMW 3 3.0 :) Mnie Golf 6 2.0 diesel czysta eksploatacja na 25kkm wyszła około 13k - w tym liczę paliwo, olej, ubezpieczenie, podstawowe elementy zawieszenia(gumy, łączniki), tarcze, klocki, opony(część zużycia), po za tym wrzuciłem z 7k na wymianę sprzęgła z dwumasem(profilaktycznie skoro miałem już silnik na wierzchu i 170kkm najechane), turbiny(padła), pompy napędu 4x4(padła) + olej i filtr, amortyzatory + sprężyny (były jeszcze ok, ale wymieniłem profilaktycznie) Tylko u mnie leci wszystko z górnej półki i jest wymieniane jak tylko stuknie, ale tak już mam.

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

Little_Juice 10 godz. temu

+1569

Czy tylko ja mam takie skojarzenie, widząc ten napis, którego nie chciałbym mieć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wroclaw

odpowiedzi (62)

imkobe 8 godz. temu

+917

#wojna #ukraina

odpowiedzi (12)

Roll2 11 godz. temu

+450

Wujek Bačka pokazuje jak się sok otwiera. Dzieci w domu tego nie mają to skąd mają wiedzieć jak otworzyć.
      #ukraina #bialorus #wojna

odpowiedzi (36)

• pełna lista

Wykopalisko

• Więcej złych wiadomości dla cyklistów. Koniec z byciem świętą krową na drodze. Więcej złych wiadomości dla cyklistów. Koniec z byciem świętą krową na drodze. 169
    • Witamy w 2030, nie będziesz miał nic, nawet prywatności. Witamy w 2030, nie będziesz miał nic, nawet prywatności. 53
    • Majątek Morawieckich. Premierem zajmie się CBA Majątek Morawieckich. Premierem zajmie się CBA 81
    • Ukraina otrzymała od Czech eskadrę Mi-24 - The Wall Street Journal Ukraina otrzymała od Czech eskadrę Mi-24 - The Wall Street Journal 61
    • Fotowoltaika - rozmowa bota z botem Fotowoltaika - rozmowa bota z botem 35
    • Pomocy! Skradziono auto ŁÓDŹ! Pomocy! Skradziono auto ŁÓDŹ! 83
    • Lewica złożyła wniosek do CBA o sprawdzenie majątku Morawieckich. Lewica złożyła wniosek do CBA o sprawdzenie majątku Morawieckich. 58
    • Próbował otruć psa. Na dwa miesiące trafił do aresztu Próbował otruć psa. Na dwa miesiące trafił do aresztu 77
    • Ratując twarz Putina Zachód straci własną. [ANALIZA] Ratując twarz Putina Zachód straci własną. [ANALIZA] 33
    • Polski lekarz z Donbasu: „Dzieci dziwią się, że można pić wodę do woli.... Polski lekarz z Donbasu: „Dzieci dziwią się, że można pić wodę do woli.... 89

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka bekazpisu ciekawostki ekonomia europa finanse gospodarka gruparatowaniapoziomu heheszki historia inflacja katolicyzm kultura motoryzacja pieniadze polityka polska prawo rosja ruskimir samochody sport swiat ukraina usa wojna wykop zainteresowania

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.