Wpis z mikrobloga

Ze względu na koronę oraz ferie gotowanie #umniewbarze nie jest takie pokaźne jak kiedyś.

Wszystko powinno wrócić na właściwe tory w marcu, kiedy to ludzie wrócą z urlopów, a dzieci do szkol po feriach.

Dzisiaj na palnikach:
70l - grochówka plus 20l ziemniaków osobno
24l - pomidorówka
24l - fasola do fasolki po bretońsku
30l - sos pieczarkowy
50l - 70 sztuk zrazow wieprzowych w sosie
20l - ziemniaki
30l - ziemniaki
10l - ziemniaki na ziemniaki pieczone (smażone)
10l - bitki wieprzowe w sosie
30l - kasza
20l - makaron penne do makaronu na słodko

Oprócz tego co na gazach dzisiaj pójdzie:
Ok. 30kg buraków zasmazanych
Ok. 50kg kapusty zasmażanej
70 sztuk schabow
70 bułek z kotletem mielonym

W skład bułek wchodzi: bułka, sos musztardowy, cebul, sałata lodowa, mielony, pomidor, ogórek

Obecnie gotujemy dosłownie na pol gwizdka w porównaniu z tym ile tego wszystkiego idzie jak mamy ‚normalny’ rok szkolny.

#gotujzwykopem #gotowanietomojapasja #sniadanie #smacznego #dziendobry #proszesieczestowacmoznabracpodwie
Pobierz KubaJam - Ze względu na koronę oraz ferie gotowanie #umniewbarze nie jest takie pokaź...
źródło: comment_1645077943NKjOwvTdmQ8QK9zAJTFdWG.jpg
  • 52
@bigger: Teraz, jak już sprzedaży detalicznej nie mamy i wiemy ile musimy gotować już poprzedniego dnia to zostają nam tak śladowe ilości jedzenia, ze zabieramy je my lub pracownicy do domu. To są ilości typu: dwa litry zupy, 10 klusek z dziurka itd.
@KubaJam mam nadzieję że dałeś wielkie ogłoszenie że ceny wzrosły przez podwyżki cen prądu, gazu, paliwa i produktów?


@Cointreau: Największa walka była w szkołach. Tam wysłałem faktury jako dowody na podwyżki absolutnie wszystkiego. To nieco uspokoiło rodziców.
@KubaJam: Czy takie ilości jedzenia trzeba przygotowywać nocą (np obierać warzywa, nastawiać wywar itp) czy na luziku dajecie radę rano i w popołudnia? (ʘʘ)


@peszekorzeszek: Ile możemy to szykujemy sobie dzień wcześniej. Pierwsze obiady wyjeżdżają o 7:30 do klientów. Kuchnia pracuje od 3 w nocy.