DAX Futures - nadal jest moc! Scenariusz wybicia z klasycznej odwróconej głowy z ramionami systematycznie się realizuje. Wejście w długie powyżej 13860 okazało się skuteczne, choć maksymalna cofka sięgała prawie 300 punktów (około 142 zł na każdego mikrolota). Zgodnie z kanonem AT mamy więc teoretyczny zasięg ruchu do 15300. Ten poziom sięga znacznie powyżej zniesienia 61,8% całej fali spadkowej od szczytu do dołka (14800), więc przebicie takiego oporu musiałoby się wiązać z jakimś mega pozytywnym otoczeniem informacyjnym. Zasięg powyżej 15 000 uprawdopodabnia jednak ostatnia fala wzrostowa na H4 pomiędzy 12 a 16 marca. Ten wzrost został następnie spowolniony lekko opadającą konsolidacją do 18 marca i właśnie w piątek rynek zaczyna się z tej konsolidacji wybijać górą. Ten ruch jednak ma teoretyczny zasięg do 15085. Oczekując rozwinięcia ruchu można docisnąć stoplossy poniżej minimów z piątku (znaczek X na wykresie). Sam 1/3 pozycji na pewno zamknę przy 14780, na reszcie docisnę stopy i niech się dzieje co chce. Gdyby coś szło nie po myśli byków, to pierwszym sygnałem będzie spadek pod minima z piątku. Osobiście po takim zjeździe zostawię tylko symboliczny strzępek pozycji ze stopem na poziomie wejścia (13860)
Ze ciekawych smaczków klasycznej AT wrzucam jak rynek odwrócił się w piątek 18.03.2022 ze spadku na wzrost. Na interwale 5 minutowym, klasyczna odwrócona głowa z ramionami, gdzie dnem głowy było jednocześnie podwójne dno. Czyste złoto.
W kolejnym komentarzu wykres dzienny z najważniejszymi datami i poziomami postów.
@DJ007: nie znam ani jednego milionera który by się dorobił stosując analize techniczną, trzeba porzucić te głupoty i człowiek o wiele lepiej na tym wychodzi(ja tak miałem)
@Glodny_Lew: Ja ogólnie znam niewielu milionerów, ale raczej dorabiają się na biznesie tradycyjnym. Inna sprawa, że jeśli giełda i spekulacja kojarzy Ci się z milionami, to masz mocno niedojrzałe podejście.
@DJ007: Znam wielu ludzi którzy są milionerami dzięki spekulacji. Nie znam ani jednej osoby co by się dorobiła na analizie technicznej. Skoro chcesz udowodnic że to ma sens to pokaż osobe która dzieki temu regularnie zarabia
@Glodny_Lew: Sczerze Ci gratuluję znajomości z milionerami, pozdrów ich ode mnie. Ja Ci nic nie chę udowadniać, nie interesuje mnie to czy zarabiasz, czy nie, czy uzywasz takiej czy innej metody, czy znasz lub nie osoby handlujące technicznie. Wrzucam te posty od pewnego czasu z klasycznymi kreskami oraz poziomami cenowymi wejśc wyjść i tyle, chcesz, to policz. Możesz do tego dorabiać dowolną motywację, ideologię, cokolwiek. Całuję czule.
@Glodny_Lew: Czytaj ze zrozumieniem Słonko. Mam statement i metodę wysłac w mailu, czy rozpisać piórem na pachnącym papierze czerpanym? Mniemam, że nawet jak dostałbyś czarno na białym, to i tak będziesz tracił kasę, bo Twoi znajomi milionerzy, których znasz wielu, albo nie dali Ci tych porad i metod, albo dali ale nie stałeś sie milionerem jak oni. Cmok, cmok, cmok.
@Glodny_Lew: nie zesraj sie, osobiscie tez nie gram nigdy pod AT, ale wpisy OP-a to ciekawe urozmaicenie na tagu w porównaniu do masy bezwartościowych wysrywów jakie sie tu przewijają, także nie rozumiem czemu sie p------------z
@Glodny_Lew: Nie musisz pisać, że nie zarabiasz, żeby inni to wiedzieli. "Mądrej głowie dośc dwie słowie". Życie z samego tradingu to emocjonalny ciężar, który raz przerabiałem, więc trading to co najwyżej fajny dodatek gdy jest nadwyżka czasu. Smartfon, czy laptop pod palemką na ciepłej wyspie to obrazek raczej fantazyjny niż realny. Przytulaski.
Scenariusz wybicia z klasycznej odwróconej głowy z ramionami systematycznie się realizuje. Wejście w długie powyżej 13860 okazało się skuteczne, choć maksymalna cofka sięgała prawie 300 punktów (około 142 zł na każdego mikrolota). Zgodnie z kanonem AT mamy więc teoretyczny zasięg ruchu do 15300. Ten poziom sięga znacznie powyżej zniesienia 61,8% całej fali spadkowej od szczytu do dołka (14800), więc przebicie takiego oporu musiałoby się wiązać z jakimś mega pozytywnym otoczeniem informacyjnym.
Zasięg powyżej 15 000 uprawdopodabnia jednak ostatnia fala wzrostowa na H4 pomiędzy 12 a 16 marca. Ten wzrost został następnie spowolniony lekko opadającą konsolidacją do 18 marca i właśnie w piątek rynek zaczyna się z tej konsolidacji wybijać górą. Ten ruch jednak ma teoretyczny zasięg do 15085. Oczekując rozwinięcia ruchu można docisnąć stoplossy poniżej minimów z piątku (znaczek X na wykresie).
Sam 1/3 pozycji na pewno zamknę przy 14780, na reszcie docisnę stopy i niech się dzieje co chce.
Gdyby coś szło nie po myśli byków, to pierwszym sygnałem będzie spadek pod minima z piątku. Osobiście po takim zjeździe zostawię tylko symboliczny strzępek pozycji ze stopem na poziomie wejścia (13860)
Ze ciekawych smaczków klasycznej AT wrzucam jak rynek odwrócił się w piątek 18.03.2022 ze spadku na wzrost. Na interwale 5 minutowym, klasyczna odwrócona głowa z ramionami, gdzie dnem głowy było jednocześnie podwójne dno. Czyste złoto.
W kolejnym komentarzu wykres dzienny z najważniejszymi datami i poziomami postów.
Historia wpisów po sznurku:
20 lutego 21 lutego 23 lutego 4 marca 6 marca 13 marca
#gielda #inwestycje #smiesznekreski #dax #bessa
źródło: comment_1647683208H8MUS0gF5N72e0lLGpRl40.jpg
Pobierzźródło: comment_1647683340alGP2aNIp3akhrYCWKZNtW.jpg
Pobierzźródło: comment_1647683387U7wvrxRNGZkf8Cl1Il4w8j.jpg
PobierzNie kłam. Nigdzie nie napisałem że nie zarabiam ze spekulacji, abstrachując od tego że mam też nne źródła dochodu
@DJ007:
To masz słabą psychike po prostu
@DJ007: