Wpis z mikrobloga

Mam catering dietetyczny, ale coraz mocniej się psuje, jakość leci na pysk, cena do góry no i czuje się głodny i muszę dojadać. Chciałbym stopniowo wrócić do gotowania, połowę dni w tygodniu gotować, połowę catering, gdzie ostatecznie sam chce wszystko gotować.

Skąd polecacie inspiracje do przepisów, nie mają być to dania nad którymi się spędza godziny w kuchni, tylko szybkie dania. Głównie chodzi o dania obiadowe. Jak googluje to niestety nie znajduje tego czego szukam, więc może ktoś z was poleci?
#dieta #cateringdietetyczny #gotowanie #mikrokoksy
  • 4
@reddesk: sam kombinuj, zależnie od celów proporcje, ale jw kolega napisał. teraz jest już masa "ułatwień" w gotowaniu, typu np w biedronce masz zayebiste mixy np kaszy z dodatkami jak niżej, plus warzywka na patelnie już "obtoczone" w sosiku też w biedro/lidlu no i najbardziej czasochłonne to dodanie do tego jakiegoś mięsa :). robisz to na 2-3 dni i masz spokój. reszta posiłków w ciągu dnia np z wpc, nabiał -
Pobierz Blahhblahh - @reddesk: sam kombinuj, zależnie od celów proporcje, ale jw kolega napis...
źródło: comment_1649277821ZYZ9Azr5u4KWycILwu16K7.jpg
@reddesk: Największy protip jeśli chodzi o gotowanie w domu, to przygotowywanie porcji na ~3 dni tego samego dania. Załóżmy ze będziesz piekł kurczaka, robił spaghetti po bolońsku czy inne curry. Różnica w czasie przygotowania jednej porcji a kilku jest marginalna, a robisz to np 2-3 razy w tygodniu, a nie codziennie. Podobnie z przepisami, potrzebujesz 2-3, a nie 7.
Co do przepisów to możesz zacząć od policzonej szamy, ale tez na