Ulane dupsko atencjuszki 300 plusów, ten portal nie przestaje zaskakiwać XD
#rozowepaski #bekazpodludzi
173 378 + 52 + 10 + 712 = 174 152
Z ostatniego tygodnia.
711 km od Brzecławia w Czechach do Budapesztu. Miąlo byc pierwsze mocne ultra w tym roku, ale rower odebrany z serwisu tydzień wcześniej okazał się być raczej nie przeserwisowany więc więcej było kurew niż wstchnień zachwytu, choć trasa cudowna.
#kwadraty
Max square: 31x31 (+4x4)
Max cluster: 1532 (+119)
Total tiles: 16501 (+938)
I #zaliczgmine : 970 (+52)
taguję jeszcze #szosa #ultra #warkoczboners i trochę #pokazmorde z miną srającego kota, ale to było już gdzieś pod Wyszechradem;)
#rowerowyrownik #szosa
Skrypt | Statystyki
rower to na tyle prosta maszyna, że nie warto oddawać do serwisu jakimś ciaprokom, już lepiej samemu serwisować
@s---k: no w moim Specu mam Future Shock i nikt się za to nie chce brać - a co dopiero ja. Muszę serwisować w Specialized Katowice :D
Nie mówię nawet o serwisie swojego full suspension.
rower to na tyle prosta maszyna, że nie warto oddawać do serwisu jakimś ciaprokom
@s---k: po prostu to według mnie nie jest prawdą
@s---k: choćby serwis hamulców hydraulicznych.
Podstawowy serwis jest łatwy - tu przyznam rację, ale jakieś grubsze rzeczy to nawet mi się nie chce tego uczyć ;)
Równie dobrze można stwierdzić, że serwis samochodu jest łatwy, bo do naprawy malucha trzeba młotka i płaskiej 13 :D
@s---k: taa prosta... Chyba, że masz do czynienia z prostym popularnym modelem roweru. Ja wolałem zdać się na serwis niż kupować specjalne narzędzie do piasty. Serwis 30zł, klucz do mojej piasty ponad 100zł chyba kosztuje o ile się nie mylę
Miąlo byc pierwsze mocne ultra w tym roku,
@rdza: póki co ta trasa wygląda jak rozgrzewka pod ultra xD
#warkoczboners
Szanuję za ten tag xDDDD
Nie zaliczam ultra bo weszło spanko po drodze. Do poprawy.
@MordimerMadderdin: Spanko musi być ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie zaliczam ultra bo weszło spanko po drodze
@MordimerMadderdin:
Toczę o to konflikt z kolegą, który uważa że ma person best lepszy od mojego o 20km (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) , tyle że cwaniaczek spał 2 godziny gdzieś po drodze xD Przecież to się nie liczy ;)
Toczę o to konflikt z kolegą, który uważa że ma person best lepszy od mojego o 20km (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) , tyle że cwaniaczek spał 2 godziny gdzieś po drodze xD Przecież to się nie liczy ;
@Talarkowy: my z zasady uznajemy, że spanko = nowy trening. Nie mówię jak komuś głowa opadnie pod Orlenem podczas jedzenia hotdoga czy w McD pod parasolką na 15 min. Ale już takie regularne spanko, to nowy trening. BTW pokaż tę swoją życiówkę.
@MordimerMadderdin: Ale to równie dobrze można by liczyć każdy pięciominutowy postój za przerwaną aktywność. Spanko 15-20 minut i jazda dalej xD
@guru8: Mówisz o drzemce (dopuszczalne a nawet wskazane żeby nie zajebać zębami w asfalt), my zaś o regularnym pójściu w kimę.
@MordimerMadderdin: @guru8: @Talarkowy: @metaxy:
Drzemka «krótki, lekki sen»
Krótki: «trwający przez niedługi okres»
Jako odpowiednią ilość czasu na drzemkę przyjmuje od 20 minut w stosunku do 8h aktywności
pokaż spoiler Dzieląc dobę na 8h bloki
pokaż spoiler Do puli drzemek nie wlicza się pokawowej i pojedzeniowej drzemki.
Co za tym idzie dla 24h, 1h (łącznie) to drzemkowanie, powyżej 1h to już spanko.
Przy ciągłym wysiłku wartość ta może, ale nie musi, ulec podwojeniu. Oczywiście po zsumowaniu dobowym.
Jeśli aktywność drzemkowa trwa nieprzerwanie powyżej dwukrotności zalecanej długości drzemki (40 minut), staje się spankiem.
Jestem specjalistką od drzemek i spanka
@Zkropkao_Na: I tego się trzymamy:)
@metaxy: "Tauzena" jechała tak samo o ile mnie pamięć nie myli? Ze spaniem po drodze?
Dyshonor.
@metaxy: @MordimerMadderdin:
Dziękuję!
Badania nad prawdziwością tych twierdzeń to sens mego życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nikt się za to nie chce brać
@Masterczulki: Ja mam jeszcze wersję ze sprężyną. Nic strasznego. Jest instrukcja. Kilka razy już to ustrojstwo wyciągałem włącznie ze zmianą sprężyny ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
@pstrokatasroka: ja parę serwisów odwiedziłem. Nikt nie chciał się tego podjąć a mam wersję 1.0 właśnie - 3 sprężyny dostałem w zestawie :D
@Masterczulki: Tu masz ładne video: https://www.youtube.com/watch?v=fIi6s6_YqL0
A tu instrukcja: https://www.manualslib.com/manual/1309664/Specialized-Diverge.html?page=5#manual
@rdza: rdza: Nie wiedziałem że umiesz użyć guzika "odpowiedz", proszę o wybaczenie:):) To co to za jazda ze spankiem na Twoich "ultra"?:)
Jeśli to sprzeczne z prawidłami ultra, to obiecuję poprawę:)
@rdza: nie ma kapituły, ale wg "nas" jest, bo wersję ze spaniem, można ciągnąć w nieskończoność i zrobić cały RAAM czy miesięczną wyprawę jako jeden trening.
Ulane dupsko atencjuszki 300 plusów, ten portal nie przestaje zaskakiwać XD
#rozowepaski #bekazpodludzi
Murki pijcie ze mną kompota, kupiłam sobie pierwsze w 100% własne auto za gotówkę i jest nim spaniały Peugeot 206 cc (♥ ͜ʖ ♥)
Kapciuszki już ma nowe, rozrząd wymieniony, mechanik mówi że pośmigam nim jeszcze w opór. Jedynie kolor muszę mu zmienić (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
pokaż spoiler Silnik 2.0 i 136 koni <3
pokaż spoiler Tak, wiem, mogłam dołożyć ileś tam tysięcy i kupić BMW bo lepsze, w podobnej cenie Skodę bo wychodzi taniej, Opla bo naprawie śrubokrętem albo wziąć kredyt i kupić nowe. Biorę na siebie konsekwencje tej decyzji xD
pokaż całość