Aktywne Wpisy
malkontent +88
Skąd w kobietach tyle próżności? Jestem na wakacjach za granicą i co druga młoda juleczka strzela sobie focie w klimacie soft p---o albo jak do reklamy na roksie. Wydymają usta jak do loda, wypinają d--y i c---i. Co się stało z naszym społeczeństwem? Dlaczego młode kobiety czują potrzebę żeby zwracać na siebie uwagę dupą i cyckami? Czy kobiety zdają sobie sprawę, że same kreują się na obiekty seksualne? Jak traktować poważnie takie

arinkao +187
Placki ziemniaczane po bandycku - z gulaszem wieprzowym i borowikami, na górze pulpa paprykowa z rydzami, cebula dymka (ʘ‿ʘ)
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: 20250731_155407
Pobierz

No i wychodzi elegancko. Ale mam kredyt w MIllenium i bank twierdzi, ze przy nadpłacie w pierwszej kolejności rozlicza nadpłatę na swoje odsetki a nie na mój kapitał. W takiej sytuacji kompletnie nie opłaca mi się nadpłacać.
Czy taki sposób rozliczania nadpłaty prze bak jest zgody z wykładnią prawa?
#kredythipoteczny #finanse #kredyt
Daj znać Miras jak się to skończy bo sam mam tą samą sytuację - również kredyt w Millenium i właśnie zamierzałem nadpłacać, ale jeszcze nie odezwałem się do banku.
@FargyssSterym: W zależności od banku stosowane są rożne systemy. W części z nich nadpłata księgowana jest wyłącznie na spłatę kapitału, przykładowo kredyt z saldem 100 000 zł po nadpłacie kwotą 40 000 zł będzie
@FargyssSterym: Dlaczego tak uważasz?
@Greggi: Nie, ale pozwala to łatwiej zrozumieć system nadpłat w niektórych bankach.
@Tomaszku: Wg kalkulacji dostępnej na stronie internetowej wynika, że przy racie np 2500 gdzie 500zł to kapitał a 2000 zł to odsetki, nadpłacając 2000zł mój kapitał w ogóle się nie zmieni.
@FargyssSterym: Zmieni się po zapłaceniu kolejnej raty.
@FargyssSterym: Nie ma to znaczenia. Przeczytaj jeszcze raz drugi akapit tego komentarza https://www.wykop.pl/wpis/65207919/obliczalem-sobie-jak-wyjde-na-nadplacaniu-kredytu-/#comment-231105443
źródło: comment_1650968441PVXZB1sc93SXK6P07jP4uT.jpg
Pobierz@FargyssSterym: Bez względu na moment nadpłaty kapitał realnie się zmniejsza. Jest to wyrównywane przy płatności kolejnej raty, która ma taką samą wysokość, ale znacznie większą część kapitałową.
Jeżeli dokonasz nadpłaty 9-ego dnia miesiąca to z nadpłaty zapłacisz za odsetki do 9-ego, reszta pójdzie na kapitał. Z tym, że następna rata dzień później to będą odsetki za jeden dzień plus kapitał. A jeżeli dokonasz nadpłaty 10-ego to cała kwota POWYŻEJ raty przypadającej na ten pójdzie