Wrzucam jeszcze raz dla osób, które nie widziały, bo streamable usunął.
pokaż spoiler #kanalsportowy #mecz #kanalbekowy #reprezentacja #kapitanbomba
Sąsiedzi z przeciwka pieką ciasto na klatce schodowej. Powtarzam: sąsiedzi z przeciwka pieką ciasto na klatce schodowej.
Just Bytom things.
#sasiedzi
@PucamIzMercedesa: wez kawalek, przeciez to jasne ze skoro jest na korytarzu to kazdy moze sie czestowac
@PucamIzMercedesa: A prąd z domu czy z 'żarówki' na korytarzu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak na wspólnym to ciasto też wspólne - nie widzę problemu (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@PucamIzMercedesa: podpowiem, że nie ma przepisuj zabraniającego defekować do piekarnika.... ( ͡º ͜ʖ͡º)
@PucamIzMercedesa: ile opcji xD
Można doprawić tortexem
Można otworzyć, żeby ciastu za ciepło nie było
Można dorzucić obok bagietkę czosnkową, żeby zagrzać za free
Jeśli góra jest też elektryczna można wstawić swój żurek
Można przyspieszyć pieczenia ustawiając 250 stopni
Bytom - miasto możliwości ( ͡º ͜ʖ͡º)
@PucamIzMercedesa: Po prostu wyłączasz i otwierasz drzwiczki. Za godzinę ponownie jeśli włączyli. I tyle. Odechce się, jak wyjdą zakalce i trzeba stać na klatce dla ochrony.
@PucamIzMercedesa: a po prawdzie, to przynajmniej ładnie pachnie, zamiast odoru meliny. Może poczęstunek będzie...
@PucamIzMercedesa pewnie chcą sprzedać mieszkanie i naczytali się, że mieszkanie schodzi drożej jak zapach pieczonego ciasta roznosi się po całej izbie
@PucamIzMercedesa: Srodmiescie to jedna z wiekszych patol. Szczegolnie grossfeld ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@SmokeProspector: jest duża szansa że ten przedłużacz się zapali, taki piekarnik ciągnie ze 2 kv
@SmokeProspector: jest duża szansa że ten przedłużacz się zapali, taki piekarnik ciągnie ze 2 kv
@ainam102 od kiedy piekarniki ciągną 2000 woltów?
@PucamIzMercedesa: słońce przyszło, w mieszkaniu gorąco, to co będą jeszcze sobie dogrzewać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bb89
wez kawalek, przeciez to jasne ze skoro jest na korytarzu to kazdy moze sie czestowac
Rozumiem, że jak ktoś zostawi rower, to też się częstujesz nim, kradnąc go?
@Volki: tak oczywiście jeśli u Ciebie rowerem dzielisz się jak ciastem ( ͡° ͜ʖ ͡°) korytarz to czesc wspólna wiec czemu nie
@PucamIzMercedesa: czytam te komentarze, i zastanawiam się jak bardzo są upośledzeni komentujący. Piecze za swój prąd, a że piekarnik na przestrzeni wspólnej? może są ku temu jakieś racjonalne powody
@PucamIzMercedesa: to jest tak kurwa dziwne że nie mam pojęcia dlaczego akurat na klatce schodowej postawili se piekarnik
@PucamIzMercedesa: Piekarnik podlaczony do zwyklego gniazdka, na przynajmniej 10 metrowym kablu flex? Wez mu to odlacz zanim ci kamienica sie spali.
@Pangia: No nie wiem, zagrożenie pożarowe? Pewnie cebulak piecze na korytarzu/klatce bo nie chce sobie podgrzewać mieszkania bo i tak ma ciepło. Dlatego podgrzewa wszystkim klatkę
@PucamIzMercedesa: sąsiad piekł serniki w prodiżach w piwnicy, ludzie nic nie mówili, każdy woli zapach sernika niż szczurów :D
@Seraphiel: 250°C to jest najlepsza opcja jak dla mnie
- szybka
- mało widoczna
- nie wymagająca zaangażowania
- trudna do udowodnienia
- najlepsza w efekcie, jeśli w porę nie zauważą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kręciłbym kurkiem jak szalony xD
@ainam102: pierwsza się pali wtyczka, wiem z doświadczenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@radziuxd: babcia kiedyś podłączyła taki mały przenośny mały piekarnik przez przedłużacz, skończyło się spaleniem mieszkania, kabel zaczął się palic i podpalił kanapę.
@PucamIzMercedesa: Ale dlaczego jest on na pół piętrze XDDDDDDDDD
Jakby stał pod drzwiami to bym jeszcze to zrozumiał. Może remont i brak miejsca. a tak
@PucamIzMercedesa: @matryja: @bb89: znam taki przypadek, autentyczny, gdzie w szpitalu wojewódzkim, w serwerowni admin miał mały piecyk i sobie tam kiełbasę albo chlebek wypiekał
@matryja
@PucamIzMercedesa
Prąd podrożał a piekarnik dużo bierze no to po co się na swój licznik wpinać jak sąsiedzi się mogą zrzucić
( ͡º ͜ʖ͡º)
@ainam102: to przedłużacz był wyjątkowo chujowy? Jak byłem gnojem i mieszkałem w kamienicy to starzy mieli przepływowy podgrzewacz 4kW podłączony przez przedłużacz i co jakiś czas tylko wtyczka tego podgrzewacza się topiła, bo bolce wtyczki były tak gorące, że było można nimi znakować bydło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@radziuxd: normalnie powinien wytrzymać, ale może kabel był gdzieś lekko uszkodzony, biegły stwierdził że przedłużacz nie spełniał norm i ubezpieczyciel nie chciał wypłacić kasy, na dodatek sprawę wszczęła prokuratura za narażanie życia mieszkańców kamienicy.
@Rysiowata Jasne, dopóki jakieś dziecko nie dotknie nagrzanej szyby i się nie oparzy. Albo będziesz wnosił kanapę/lodówkę i trafisz na piekarnik na pół piętrze.
@PucamIzMercedesa: mam szatański plan, zmontuj w tym gniazdku włącznik na wifi i wyłączaj minute po wstawieniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
może są ku temu jakieś racjonalne powody
@Rysiowata: Oczywiście, że są
@PucamIzMercedesa: Gościu najprawdopodobniej nie chce sobie nagrzewać mieszkania, chociaż nie jest tak jeszcze ciepło jak dla mnie. Ale ogólnie pojebana sytuacja.
@winokobietyiwykop: Wg kalkulatora, na 10m kabla 1,5mm2, zakładając 1000W średniego zużycia, to strata wynosi ok. 0,5%, czyli 5W.
@PucamIzMercedesa: Ulica? Wygląda jak klatka z Moniuszki. Jestem z Bytomia i znam wszystkie kody na klatki na Centrum. XD
@bartosz325: Tylko ludzie najczęściej używają przedłużaczy 0,75 mm2 lub ostatecznie 1 mm2.
1,5 mm2 prawie nikt bo drogie (to są złotówki ale jednak mają znaczenie)
@xaliemorph: Pewnie jeszcze aluminiowe... nie wyobrażam sobie kupować czegokolwiek poniżej 1,5mm2 do urządzeń o wysokim poborze energii.
@PucamIzMercedesa: ale... ten piekarnik tam był wcześniej czy dopiero go wynieśli przed tym pieczeniem ciasta? xdd
@PucamIzMercedesa widząc jak ten piekarnik wygląda z zewnątrz, wyobrażam sobie jak "czysto" musi być wewnątrz. Obrzydliwe.
Wrzucam jeszcze raz dla osób, które nie widziały, bo streamable usunął.
pokaż spoiler #kanalsportowy #mecz #kanalbekowy #reprezentacja #kapitanbomba
Lubię ten zwyczaj tu na południu, jak panowie 50 lvl wzwyż siedzą sobie na wyjebce już od tej siódmej w takich baro-spelunach i piją czarna kawe w takich typowych przezroczystych szklankach. Autentycznie mnie to jakoś relaksuje, ten wolniejszy tryb życia. #gownowpis