Demot od janusza biznesu który nie może znaleźć frajerów do dymania za bóg zapłać, czy od kogoś kto zapieprzał całe życie za grosze i nazywa to "szacunkiem do pracy i pieniądza"?
#demoty #januszebiznesu #cringe
Ej dobra xd co się odwaliło to ja nie wiem... Zaczynając od początku, poznałam faceta było super zaczęliśmy się spotykać, związek i wszystko po prostu bajka. Po roku związku, stwierdziliśmy że możemy wspólnie coś wynająć, ale od około 2 tygodni ciągle się kłócimy o pierdoły. Chciałam z nim o tym pogadać i wybuchła afera. On zabrał swoją torbę, i powiedział że jedzie do mamusi XDDD
Jak pojechał, ja wymieniłam zamki w drzwiach (wynajem mieszkania jest na mnie) i dzisiaj nagle księciunio wrócił i sapie że zmienilam zamki xd Czy dobrze zrobiłam czy przesadziłam? Nie chce być z kimś kto zamiast rozwiązać problem, będzie leciał do mamusi się żalić #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #atencyjnyrozowypasek
@Babojadek: o ile to nie bait, to chyba wyjdę tutaj z niepopularną opinią: mega niedojrzałe ze strony chłopa, że zamiast od razu wyjaśnić problem i wziąć to na klatę, to jedzie do mamusi xD gdyby różowa tak zrobiła, to zostałaby wyśmiana na wykopie i "olej tą karynę miras". Co prawda ty zachowałaś się dokładnie tak samo jak on, bo zamiast być tą, która zachowa jakikolwiek poziom, cofnęłaś się do jego poziomu "dyskusji" z tą wymianą zamków xD, ale zupełnie nie rozumiem komentarzy osób, które chłopaka bronią. Dorośli ludzie ze sobą rozmawiają, a nie biorą bagaże i jadą do rodziców jak obrażone księżniczki.
@Babojadek: a dobra jednak widzę po komentarzach że bait / eksperyment społeczny czy coś xd w sumie dobry motyw
stwierdziliśmy że możemy wspólnie coś wynająć
weź naucz się czytać ze zrozumieniem, ja płaciłam za wynajem
@Babojadek: wspólnie, znaczy ty płaciłaś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Babojadek: wybacz ale jeśli spotykałaś się z gościem tyle, że zamieszkaliście razem, a teraz jak coś poszło nie tak i się z nim pokłóciłaś i zachowujesz się jakby zawsze był gównem (w tym obrażanie go i jego wyglądu w necie więc pewnie i w twarz to robiłaś) to masz coś z głową i powinnaś chyba iść do psychologa albo innego lekarza. Sprawdź sobie tarczycę. Mam koleżankę co jej zaczęło tak odbijać i przy drobnej kłótni mieszała z błotem mimo, że normalnie była super. Jak zaczęła brać lekarstwa na tarczycę to już kilka lat bez problemów.
Bo jako, że ludzie zawsze się trochę wybielają więc pewnie prezentujesz siebie w najlepszym świetle, a jego w najgorszym, a więc zapewne jego przewinieniem była ta "ucieczka do mamusi" (nie wiadomo jak kłótnie wyglądały wcześniej).
W dodatku jeśli jak piszesz, jego rzeczy nadal są w mieszkaniu i dopiero myślisz o spakowaniu go to nie zdziw się jak z policją przyjdzie po nie. Jak wymienisz zamki nawet gdy nielegalny lokator jest poza mieszkaniem to możesz iść siedzieć na 3 lata, więc w takim wypadku jak blokujesz dostęp do rzeczy to na pewno jakiś paragraf się znajdzie.
@Kapitan_Wie_Wszystko: dokładnie, jak wyżej mi się wydaje, że na 100% conajmniej trochę siebie wybieliła, a z tego co mówi to nie widać powodów do zmiany zamków. A więc prawie pewne, że jego wyjazd do domu nie wyglądał jak ona mówi tylko albo przemilcza albo w furii nei słyszała w ogóle co do niej mówił (zakładam, że musiała być w niezłej furii na gorąco skoro później nadal była tak wściekła, że załatwiała nowe zamki i je jeszcze potem wymieniała).
@Babojadek: Kolejna roszczeniowa p0lka z syndromem księżniczki. Wymiana zamków w drzwiach bo chłop pojechał do matki XD to brzmi tak żałośnie że aż ciężko w to uwierzyć. Robienie komuś na złość jak małe dziecko. Oby ten chłop spierdolił z tego związku bo widzę, że pakuje się w niezłe bagno.
@Babojadek: czekaj wspólnie płacicie za wynajem, a ty wymieniłaś zamki, a powodem wymiany zamków było to że on wyjechał do mamy??? (-‸ლ)
@Babojadek: Czekaj... Gość zrobił w Twoim odczuciu coś słabego (już abstrahuje od tego, ze nie wiadomo, jak klotnia wygladala i czy wybiegl z placzem po tym, jak chcialas normalnie rozmawiac, czy po prostu uszanowal swoje nerwy, po tym jak np. probowalas manipulowac). Jednak mimo wszystko po tym Ty decydujesz sie na gówniarską i nieakceptowalną zagrywke zmienienia zamków zamiast UWAGA - POROZMAWIAC Z NIM, skoro tak to potrafisz. Brzmi to wszystko jak odwracanie kota ogonem, hipokryzja i wszystko, co w zyciu widziałem i czego unikam jak ognia.
@ksndr jeżeli kłócisz się z kimś przez 2 tygodnie to jak masz porozmawiać? Chłop pewnie uciekł, żeby jej w końcu nie wywalić sztalugi na czoło, bo ile można żyć w takich warunkach.
Powinien bohatersko znosić tyrady przez kolejny miesiąc, żeby jego wyprowadzka na jakiś czas była usprawiedliwiona?
W każdym meczu potrzebna jest przerwa
@Babojadek: Btw, jakbyś np. siedziala z dzieciakiem, a on by zarabial i placil za zakupy to po klotni mial by ci lodowke wyjebac przez okno?
a on z tym uciekaniem do mamy jest spoko XDD?
@Babojadek: Widać, że coś masz nie tak pod kopułą i chłop chciał ci dać ochłonąć stąd pojechał, gdyż pewnie konflikt z tobą to mega udręka gdzie albo jest na twoim albo nie ma rozwiązania problemu.
Ty zamiast to przemyśleć, ochłonąć I wrócić do tego po czasie zachowałas się jak typowa karyna i wymieniłas zamki w wynajmowanym mieszkaniu.
Zapewne w twojej głowie wygrałaś ten konflikt jednak z opisu wynika, że to ty byłaś dzieckiem w tym związku co nie potrafi na chłodno rozwiązywać konfliktów.
@TrisssMerigold: @FuriousViking: @Simfecstio: @AndyMendy: @Archix: jak coś zamki można wymieniać bez zgody właściciela, jedyne co to trzeba stare wsadzić z powrotem zdając mieszkanie.
Sam właściciel nie ma w ogóle prawa wchodzić do wynajmowanego mieszkania (o ile całe jest wynajmowane)
https://bezprawnik.pl/czy-najemca-moze-wymienic-zamek-w-drzwiach/
Art. 336. Posiadaczem rzeczy jest zarówno ten, kto nią faktycznie włada jak właściciel (posiadacz samoistny), jak i ten, kto nią faktycznie włada jak użytkownik, zastawnik, najemca, dzierżawca lub mający inne prawo, z którym łączy się określone władztwo nad cudzą rzeczą (posiadacz zależny).
czyli wynajmując stajesz się niejako właścicielem na czas najmu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Posiadacz może więc ingerować w daną rzecz, jednak tak aby nie naruszać podpisanej umowy. Zazwyczaj będzie to oznaczało, że po zakończeniu okresu wynajmu, musi zdać mieszkanie w takim samym stanie, w jakim było przy jego przejmowaniu. W przypadku wkładki w zamku, konieczne może być zamontowanie starej, do której klucze ma prawowity właściciel.
@Babojadek: Napisz imię, wiek i skąd jesteś, żeby przypadkiem nikt na Tinderze na ciebie nie trafił. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rabusek: no bo na pewno wymieni na stare zamki xd to bardziej rezydent niz wlasciciel bo rzeczy w srodku sa ciagle wlasciciela.
@Simfecstio: Nie są, nie masz prawa nimi dysponować na czas wynajmu, są wyłącznie wynajmującego.
Czy chcesz czy nie musisz wymienić, inaczej właściciel z kaucji sobie pociągnie za doprowadzenie do stanu pierwotnego :)
@Babojadek no raczej, że to przesada xD jeśli jesteś dobra w łóżku i robisz takie akcje to masz zadatki na toksyczną borderkę :D
Jakby się zabrał nie do domu rodzinnego tylko do kolegi to byłoby ok? Nie wiem jakie to ma znaczenie gdzie sidzial?
@losowynick13: tu się zgodzę , zresztą sam miałem ze trzy laski które jak nabroiły to wysyłały ojców na mediatorów , no i co z tego że 2 nawet lubiłem , szkoda tracić życie i czas.
@Babojadek Podobny case co w przypadku tej głośnej sprawy Amber Heard i J. Deppa - koleś w celu deeskalacji konfliktu wychodził z pomieszczenia żeby się uspokoić i zapobiec awanturze, i potem na spokojnie ewentualnie porozmawiać, tez mu robiła raban o to, że "ucieka od problemów" i go wyśmiewała XD
Wy baby macie najebane we łbach. Dobrze, że ma teraz spokój z Tobą. Zamki wymieniasz XD
@Babojadek: mi ojciec wymienił zamki jak poszedłem do pracy. Wracam o 21 do domu a on że mnie nie wpuści i żebym sobie do mamusi jechał XD. Jeżeli dołożył się już do wynajmu za ten miesiąc to na pewno chujowe zachowanie a jeśli nawet mu nie powiedziałaś że je wymieniłaś to XD
@Babojadek: piękny borderlajn, narcyz, toxyna czy jeszcze chuj wie co, chłop miał szczęście że się dowiedział z kim ma do czynienia zanim wsiąkł głębiej w związek XD
nie, przeczytaj sobie kto płacił za mieszkanie
@Babojadek: a okej, tylko zastanawiam się po co wydalaś kilkaset złotych na wymianę zamków? Skoro gościu jest maminsynkiem to raczej się go nie balas, więc zastanawia mnie cel wymiany zamków?
Wykopki jak zwykle się zesrały, a jest za mało napisane by dawać tu werdykt, np. nie wiadomo o co kłótnia.
@Krolowa_Nauk: to odda mu hajs za mieszkanie i po sprawie , jak jest w stanie to płaci najem sama i tyle, poznałem sporo dziewczyn które zarabiają 5 k na rękę , same wynajmują mieszkania ,i cenią sobie spokój ducha. Kto wchodzi w związek i trzyma się go kurczowo by zaoszczędzić trochę pieniędzy, skoro mieszkanie jest na mirabelkę to o czym tu dyskutować. W życiu kto trzyma za kasę i jest bardziej zaradny w związku rządzi , nie ważne czy chłop czy baba i nic tego nie zmieni.( ͡º ͜ʖ͡º)
@Babojadek: Dobrze zrobiłaś, jak ktoś woli ucieczkę do mamusi zamiast przegadać temat albo zamknąć ryja do końca dnia i wszystko przemyśleć, tak żeby w dzień kolejny o tym pogadać to znaczy że jest niedojrzały. Ciekawe gdzie by uciekł w innych sytuacjach gdybyście mieli spinę np. na wycieczce czy cokolwiek xd Problemy trzeba rozwiązywać a nie od nich uciekać.
@solo_living_yolo: Dyskutować o traktowaniu drugiej osoby po ludzku zawsze można( ͡° ͜ʖ ͡°) Koleś ma tam swoje rzeczy, pewnie pracę w danym mieście, musi gdzieś spać i żyć. Nawet tydzień by wystarczył, żeby mógł chociaż znaleźć kumpla, który go przygarnie na czas szukania nowego mieszkania. Da się rozstać na tyle rozsądnie, żeby nie szkodzić sobie nawzajem, ale rozumiem, że świat rządzi się swoimi prawami.
@Babojadek: Jeśli nie macie yorka to lepiej nie sraj mu do łóżka na złość bo nie będzie na kogo zgonić za kilka lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Babojadek: nie wiem czy ktoś wspomniał o takiej możliwości, ale może pojechał do rodzinnego domu (zamiast np do jakiejś koleżanki się wyżalić) właśnie po to żeby nie eskalowac problemu z dupy i ochłonąć zamiast zostać i się wkurwiać i robić z igły widły.
A jak widać dobrze zrobił, gdy taka jak ty wymieniła zamki jak w jakiejś kurwa kreskówce tom & jerry aby zrobić tylko na złość czy po chuj. Wymienić zamki w mieszkaniu to jednak chwila roboty i trochę planowania a nie działanie w afekcie jak np. pojechanie do domu ze złości. XD
chłop jak mówisz idealny, to niech spierdala żeby z taką sobie życia nie zjebać i nie mieć uprzedzeń do normalnych kobiet. xD
@Krolowa_Nauk: no jak facet pojechał na parę dni do mamy to wystarczy że zabierze swoje rzeczy do mamy ,przez te parę dni dał radę do pracy od mamy jeździć to da radę aż sobie czegoś nie ogarnie ( ͡º ͜ʖ͡º), z najmu można łatwo się rozliczyć. Nawet w przypadku najmu długoterminowego z kaucją.
Nie rozumiem wiekszosci komentarzy tutaj, widac ze wielu z was ucieka pod skrzydelka do mamy kiedy robi sie goraco. Jesli ciagle kloca sie o pierdoly to znaczy, ze siebie tak naprawde nie lubia po glebszym poznaniu. Dlatego przed zamieszkaniem razem warto wybrac sie w jakas podroz trwajaca ze dwa tygodnie. Wszystko wyjdzie wtedy w praniu, ludzie oszczedza sobie ogrom energii i czasu.
W sytuacji w ktorej ktos w zwiazku ucieka gdzies przed partnerem chyba nie nalezy dalej rozwazac kontynuacji…? Zycie jestvza krotkie na proby zmieniania ludzi. Do tego jesli on uciekl do mamy, to naprawde zalosne. Jego mama jest ciagle jego ochronnym skrzydelkiem przed zlem tego swiata - to u doroslego mezczyzny wskazuje na niedojrzalosc emocjonalna, a w polaczeniu z ucieczkami od rzeczywistosci na toksyczna relacje z mamusia.
Panna zrobila to co obojgu ukrocilo meki i tak naprawde otworzylo szybsza droge do szczescia. A jesli koles byl tak zaangazowany w tym zwiazku i byl jego takim cokolem ze nawet wynajmu nie chcia wziac na siebie, to chyba wiedzial co robi pakujac torebke… Zreszta, nie przejmujcie sie, mama go pocieszy bardziej od was.
Masz borderline. I czeka Ciebie kilkaset godzin terapii by uświadomić sobie, jak spierdolił@ś sobie życie. Pozdrawiam i życzę wytrwałości @Babojadek:
@solo_living_yolo: Pewnie faktycznie mama nie mieszka jakoś strasznie daleko, ale w takim razie wystarczyło mu powiedzieć/napisać, żeby zabrał swoje rzeczy, wymiana zamków była jak dla mnie na wyrost (no chyba, że istniało duże ryzyko, że będzie na złość okupował mieszkanie i nie odda kluczy).
@Babojadek: co jest z Tobą Kobieto? Współczuje jemu, że zmarnował sobie te dwa tyg. życia. Przesadziłaś okropnie.
@r3pr3z3nt: ok sam fakt, że uciekł do mamusi jest śmieszny. Ale że z tego powodu bez żadnego słowa, ani wcześniejszego rozstania baba zmienia se z dupy zamki jest 10x śmieszniejsze xD gdyby to jeszcze nie był bait
@Babojadek: Nie znamy drugiej strony medalu, więc możemy się tylko domyślać co tam faktycznie zaszło, ale z tego co piszesz, to fakty są takie, że gość musiał mieć już grubo dość, że postanowił wyjechać - powinno Ci to dać do myślenia, ale nie na zasadzie, że ucieka od problemów, a dlaczego miał tak dość, że posunął się do takiego czynu. Druga sprawa, że z niesamowitą pogardą mówisz o jego matce, nazywając ją prześmiewczo "mamusią", co świadczy zwyczajnie o tym, że jesteś o nią po prostu zazdrosna. Może nie miał gdzie wyjechać, może akurat do niej ma najbliżej - co w ogóle złego, że jedzie się do własnej, rodzonej matki? Dlaczego tyle osób tutaj tak negatywnie do tego podchodzi? To muszą być jakieś naleciałości tego durnego polskiego "usamodzielniania się" jak najszybciej, bo inaczej wychodzi się w oczach pospólstwa na maminsynków itd. Rodzina jest od tego by wspierać i pomagać, tak więc naturalne, że u niej szuka się schronienia w kryzysowej sytuacji, skoro nie mógł tego wsparcia i zrozumienia znaleźć u swojej partnerki.
Trzecia sprawa to taka, że chłop musiał tylko ochłonąć i pewnie wróciłby do tematu, a Ty zamiast to zrozumieć i dać mu chwilę, to zacietrzewiona w swoim pokazałaś mu tylko jak Ci na nim zależy i kim tak naprawdę jest - kimś kogo możesz zostawić przed drzwiami z torbami. Zachowanie skrajnie niedojrzałe i lekceważące, nie szanujesz ani jego, ani jego uczuć i dałaś temu najlepszy wyraz. Jesteś mściwa i zawistna, skoro aż byłaś w stanie przeprowadzić tak daleko idące akcje jak wymiana zamków - to w końcu sporo zachodu, tylko po to aby pokazać kto tu rządzi i jak bardzo nim gardzisz. Lepiej faktycznie będzie jak się rozstaniecie, bo nie jesteś materiałem na partnerkę i zwyczajnie masz wybujałe ego i problemy emocjonalne, przez które zapewne cała sytuacja aż tak się eskalowała, że on musiał od Ciebie odpocząć.
Zamiast szukać poklasku i potwierdzenia na Wykopie, to zastanów się lepiej nad sobą i jak traktujesz bliskich Ci ludzi, jaką pogardę okazujesz i jemu i jego rodzicielce, jak rozwiązujesz konflikty sama, jak skrajne zachowania prezentujesz i jak niedojrzale do tematu podchodzisz. Jak się kogoś kocha, szanuje i wspiera, to się go z otwartymi ramionami wita, nawet jeśli przez jakiś czas musiał odpocząć, a nie po marnych dwóch tygodniach kłótni wymienia zamki i zostawia na bruku. Dodatkowo możesz się pokusić o eksperyment myślowy i wstawić w jego sytuację, jak Ty byś się poczuła gdybyś sama zderzyła się z zamkniętymi drzwiami, mimo dobrych chęci powrotu do niego i załatwienia sprawy w jakiś ludzki sposób.
Ogólnie to gratuluję Ci rozsądku i dojrzałego podejścia.
Jak pojechał, ja wymieniłam zamki w drzwiach (wynajem mieszkania jest na mnie) i dzisiaj nagle księciunio wrócił i sapie że zmienilam zamki xd
@Babojadek: japierdole jaka psychiczna wariatka, za taką akcję to bym już nigdy sie do ciebie nie odezwał i za tydzień miał inną laskę.
Ten twój koleś to musi być jakiś średniak co najwyżej skoro go trak traktujesz, chadów się tak nie traktuje. A skoro jest przeciętniakiem to na pewno nie jesteś hot laską, bo hot laski mają chadów, więc przeciętna mirabelka 5/10 poznała typa 3/10 któremu pokazuje swoją "siłę" i myśli, że każdy facet będzie się łasił na twoją śmierdzącą psiochę xD
Idź na terapię idiotko.
Czy dobrze zrobiłam czy przesadziłam?
dla tego gościa dobrze zrobiłaś, nie musiał czekać do ślubu i dziecka by zobaczyć, ze jesteś wariatką. On to będzie już miał zawsze w głowie nawet jak z tobą będzie, jestes już skreslona, odjebiesz inną mniejsza akcje i cie zostawi albo jak będziesz jego żoną to będzie ruchał sobie na boku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie chce być z kimś kto zamiast rozwiązać problem, będzie leciał do mamusi się żalić
a ja bym nie chciał być z psychiczną laską która myśli, że facet ma grać tak jak ona poprosi.
Twoja mamusia musiała ci dać dobry przykład jak tresowała twojego tatę i myślisz, że tobie też się to uda z innym facetem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wpuszczę cię i możesz zabrać swoje rzeczy
kurwa xD Jakbyś była moją laską to zależy od humoru:
- jebnąłbym ci z liścia i splunął na twarz
- uśmiechnął się i powiedział "ostatni raz widzę taką wariatkę" i se poszedł xD
Ten ostatni punkt zastosowałem z moją dziewczyną, w której nawet byłem dosyć zakochany bo się dobrze ruchała xD
Ale kiedyś przysnąłem na filmie, obudziłem się i patrzę jak ona mi czyta wiadomości w telefonie, wyrwałem jej telefon, powiedziałem, że jest psychiczna, wyszedłem z domu i już mija 5 lat jak jej na oczy nie widziałem i nie chce widzieć.
Laska myślała, że sobie mnie okręciła koło palca bo się zakochałem xD A mi wystarczyła ta jedna akcja by w minutę się w niej odkochać i za miesiąc mieć inną dupę.
@Babojadek: czyli standard związkowy bo kryzys wybucha zawsze po:
0,5 roku, 1 roku, 3 latach, 7 latach (najwięcej par się wtedy rozchodzi) i dalej to nie wiem xD
Moja rada to daj sobie na wstrzymanie. Prawdopodobnie teraz będą kłótnie bo będziecie się docierać i każdy z was będzie próbował ustawić swoją pozycje w relacji. Podstawa to nauczyć się pogodzić.
@Krolowa_Nauk: znam takie przypadki, i kobiety i chłopy potrafią tak zrobić, potrafią wtedy jeszcze sprowadzać kolegów i koleżanki.( ͡º ͜ʖ͡º)
No czyli spoko xd że uciekł do mamusi, zamiast pogadać?
@Babojadek: Jakby mu sie baba sapala przwz dwa tyfosbie o wszysrko to tez bym juz wolal 'do mamusi'. Ale widze, ze koles uniknal sporo klopotow xD
@Babojadek Bardzo dobrze zrobiłaś! Szanuję <3
Jeżeli ktoś nie potrafi rozmawiać i rozwiązywać problemów ze swoją drugą połówką to po prostu nie nadaje się do związku.
@solo_living_yolo: Smutne:C Nie wyobrażam sobie robić komuś specjalnie na złość. Jak się nie lubi czyjegoś towarzystwa, to się zrywa znajomość, a nie utrudnia mu życie (i nadal z nim utrzymuje przez to kontakt, tylko na wojennej ścieżce). Niektórzy chyba po prostu lubią sobie tworzyć dodatkowe problemy, chyba żeby im zbyt nudno w życiu nie było xD
@Babojadek: Odpisze bo duzo wpisow wymiana zamkow co to jakies przygody z podstawowki? Pachnie baitem ale jesli nie to rozejdzcie sie pozdro
@Babojadek: być może to Ty byłaś źródłem kłótni i nieporozumień. Nie wiemy jak wyglądało Twoje zachowanie. Być może facet chciał złapać oddech, spędzić czas bez Ciebie i zebrać myśli. Zerwanie relacji przez wymianę zamków swiadczy o tym, że i Ty nie doroslas do takiej relacji.
Dodatkowo pytasz Mirków co o tym sądzą i kiedy ma inne zdanie Ty i tak twardo stoisz przy swoim. To po wój pytasz?
A tak wgl to 2/10 bo odpisałem.
@r3pr3z3nt: to że umowa wynajmu jest na nią to nie znaczy, że to jej chata jak płacą po połowie ziomuś xD tak czy siak to bait
Nie wierze, że ludzie łykają te bajki o "uciekaniu do mamusi" i "uciekaniu od rozmowy" xD Po pierwsze, gość pewnie nie ma zapasowego mieszkania w zanadrzu, hotel to droga sprawa, a wynajmowanie pokoju/mieszkania pod wpływem emocji to też kretynizm (pomijając fakt, że to też trochę by trwało). Zostaje więc dom rodzinny, gdzie ma pewnie gdzie przenocować za frajer. Każdy by tak zrobił, gdyby niespodziewanie został bez dachu nad głową.
Druga sprawa, niektórzy muszą sobie ułożyć sprawy w głowie i wyjaśnić coś na spokojnie, a nie drzeć na siebie mordy tu i teraz, bo księżniczka/książę tak sobie życzy. Ucieczka od rozmowy to udawanie, że nic się nie dzieje, bagatelizowanie problemu, zbywanie drugiej strony, a nie nocowanie w rodzinnym domu. To jest wręcz przeciwieństwo "ucieczki", bo pokazuje tylko, że ta druga strona tego nie zbagatelizowała/nie udaje, że nic się nie dzieje, bo zareagowała bardzo gwałtownie.
Oczywiście to bait, ale rozpierdala mnie fakt, że ludzie tutaj nieironicznie kupiliby takie bzdury. To pierwszy krok do tego, by wasz partner sam wam robił taką siekę z mózgu, skoro wszystko tak gładko łykniecie.
na pewno, z taką twarzą jaką ma to najwyżej mamusia mu załatwi jakąś super kochana dziewczynkę i razem sobie będą wegetować
@Babojadek: po chuj w ogóle z nim jesteś / byłaś? Jak można o partnerze czy partnerce takie rzeczy mówić czy pisać. Ja pierdziele, kobieto, ogarnij się. Widać wyraźnie że czujesz się z jakiegoś powodu od niego lepsza, to zostaw go kurwa w spokoju, a nie traktujesz teraz jak śmiecia. Ile macie lat? Maks 20 bym dał, czytając o akcji z mamusia i zmiana zamków. Dorośnijcie.
@Babojadek: Ok, on zachował się nie dojrzale. Ale Ty też. Nie można odcinać ludzi od swoich rzeczy tak po prostu.
@zadrawoku: Dwa tygodnie wymieszkal, najwyrazniej bez mamy to nie bylo to samo xD Po co mial sie meczyc… :) Nawet w baitowym universum :)
@Krolowa_Nauk: kobiety bywają różne, a czasem dobrze ukrywają swój charakter, dlatego nie warto czekać ze wspólnym zamieszkaniem , nauczyłem się że związek zaczyna się liczyć od pierwszego dnia wspólnego mieszkania, to co jest przed nie pisze się w rejestr. Może to mało romantyczne ale na pewno praktyczne. A i w przypadku kobiet i facetów w przeciągu pierwszego roku wspólnego mieszkania wyjdzie więcej niż przez 25 lat pisania z kimś na czacie , czy chodzenia na zasadzie spotkajmy się i skoczny na basen do klubu etc. Związki w których ludzie razem nie mieszkają to nie związki tylko zabawa w związku i dziecinada. O facetach nie piszę jestem hetero nie mam więc perspektywy i żadnego doświadczenia w tej kwestii.
@Babojadek: a dałaś mu znać że zamki są wymienione wcześniej?
no przecież to pojebane żeby się NIE zdziwić że zamki są wymienione w mieszkaniu którym wynajmujesz z kimś
bo ja rozumiem że jesteś na tyle zjebaną osobą ze je wymieniłaś nic mu nie powiedziałaś, cały ten czas w głowie cieszyłać piz*ę że będzie miał zonk bo zamki zmienione a teraz o la boga chłop do mnie napisał bo zamki są zmienione w mieszkaniu za które płaci.
I jeszcze ten argument że mieszkanie jest NA MNIE, rozumiecie NA MNIE, huj z tym że umówiłaś się na związek z kimś i życie razem ale PAPIER GÓWNO WYNAJĘCIA JEST NA MNIE!
jesteś zjebana
@solo_living_yolo: ja też, ale patrząc na to, co tu się dzieje, to nie ma czasu na jakieś ręczne wyroby. musi być duży przemiał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@solo_living_yolo No tak, i jeśli wodzie że typ ucieka od problemów to po co mam z nim być?
Plot twist. Może ty jesteś problemem i ucieka od Ciebie?
A wymiana zamków to "truskawka na torcie"
PS. Jak jeszcze musisz pytac na forum z obrazkami czy ta sytuacja to przegięcie sugerując że twój partner jest infantylny... ( ಠ_ಠ)
@Babojadek: o żesz kurwa, ale jesteś pierdolnięta, serio. Chłopak ma rację i pokaż mu ten wpis, żeby wiedział w co się pakuje.
On zabrał swoją torbę, i powiedział że jedzie do mamusi XDDD
@Babojadek: Jak różowa jedzie do mamusi to jest dobrze, jak niebieski to źle. Walnij się w dekiel.
A ty niebieski pasku, jeśli mnie słyszysz...
pokaż spoiler ...to olej tę karynę.
@Babojadek: w związku jeżeli jest toksyczna atmosfera najlepiej jest pogadać, ale jeżeli ktoś doprowadza do takiego stanu drugą osobę to może zastanawiać kto w tym związku jest przemocowcem
@Babojadek dojrzali mężczyźni uciekają do kochanek. Widocznie z tobą i z nim jest coś nie tak ¯\(ツ)/¯
Zmiana zamków bo się pokłóciliście... Brzmi legitnie. Pomijam ze juz kurwa wiem jak to jest z relacja takich wydarzeń od jednej ze strony. Pewnie chciałaś przytulona porozmawiać a on jebnal drzwiami. Ehe.
Generalnie akcja z zamkami wygrywa wszystko :D będziesz stara panna czuje jeśli to wszystko prawda i masz takie zajawki we łbie :D
@solo_living_yolo: Bez mieszkania razem też się poznajesz, więc nie powiedziałabym, że to nie ma znaczenia. Oczywiście zamieszkanie razem daje więcej danych i nie ma co porównywać, ale związek to tylko relacja, pewien układ i każdy może go budować na własnych zasadach (inna kwestia na ile to będzie stabilne). Nie mieszkanie razem według mnie zupełnie nie wyklucza związku - po prostu są różne płaszczyzny, na których można się poznawać.
@Babojadek: ale to są jaja, facet wyjechał najprawdopodobniej spierdolił bo nie chciał się już kłócić, bo ani to niczego nie wnosiło ani nie budowało niczego. Odpoczął może gotowy na spokojną racjonalna rozmowę wolna od emocji.
O tu jeb drzwi zamknięte bo jesteś frajerem !! Mój dom moje zasady gościu ! Zamknij się to Ty wyjechałeś to ty uciekłeś to twoja wina nie moja hahahaha ja mam rację ja mam mieszkanie a ty spier....
Xd mam nadzieję że spotkam jak najmniej ludzi z takim tokiem myślenia.
Acha no i Przesadziłaś
@janekbrzechwa: Barcelona jest piękna , prawdziwa urbanistyczna i architektoniczna perła, a bilety lotnicze tanie warto nawet na weekend polecieć.
@Babojadek jeżeli razem składacie się na wynajem, to jesteś po prostu pojebana, jeśli nie to jest i tak trochę źle z Tobą ¯\(ツ)/¯
@Babojadek: #pieklomezczyzn bo p0lka wyjebała oszusta, który podawał się za mężczyznę a okazał się być tylko chłopcem. Mehehe.
to on jest frajerem
@Babojadek: w zyciu bym tak nie powiedział o swojej partnerce, nawet w gniewie. Widać jaki masz do niego stosunek. Ogarnij sie zanim wpierdolisz w problemy kolejnego faceta.
@Babojadek masz mentalność zbuntowanej nastolatki. Chłop pojechał do rodziców żeby ochłonąć i przemyśleć parę rzeczy, a Ty zamki wymieniasz. Sam ten tekst, że uciekł do mamusi mówi o tobie bardzo dużo
@Krolowa_Nauk: sądzę że warto ,jak najszybciej zamieszkać razem , jeśli sytuacja ekonomiczna na to pozwala to czym szybciej tym lepiej. Jak byłem młodszy to miałem takie poglądy jak ty. Jakość związku jest wtedy dużo lepsza , i nie traci się czasu.
@Babojadek: Cały wokop cię wyjaśnił a ty dalej swoje. Czytając co piszesz to współczuje facetowi. Z tobą nikt nie wytrzyma, nawet największy spermiarz icnel ucieknie byle gdzie aby nie być z tobą.
@NadentyJacenty pomijając całą sytuację to chyba 1 rzecz jaką się robi wynajmując mieszkanie? Skąd wiesz ile osób przed tobą tam mieszkało? Może już 20os mieć klucz do mieszkania. Po zdaniu mieszkania wsadzasz stare i tyle.
@Babojadek: ja z różowym się z rok docierałem jak razem zamieszkaliśmy. Niezła stabilizacja w związku jak po jednej kłótni zamki wymieniasz. Zostaw go bo szkoda chłopa
Nie chce być z kimś kto zamiast rozwiązać problem, będzie leciał do mamusi się żalić
@Babojadek: Nie, po prostu zobaczyłaś w jego matce inną ważną kobietę w jego życiu, konkurencję.
@Babojadek: nie chce nic mowic ale jakos 17 lat temu byla taka rodzina w klatce obok. Ojciec wychodzil z dziecmi na rowery, zawsze spokojny. Raz chyba byla awantura i wyszedl z domu. Nad ranem sasiadka go znalazla powieszonego na klatce na swoim pasku. Zona go nie wpuscila w nocy jak sie dobijal i od tamtej pory dzieci juz na rower nie wychodziły. Nie ze cos porównuje ale z doswiadczenia sam lubie nie robiac awantury po prostu wyjsc i nie dolewać oliwy doognia i uspokoić sytuacje. Kobiety niestety uznają to za tchórzostwo i nie wiem co oczekuja... wchodzenie w kłótnie tylko ja pogarsza.
@Babojadek: on strzela fochy jak panienka, ty robisz sceny jak borderka. Jesteście siebie warci.
A tag #atencyjnyrozowypasek dobrze tu pasuje i wiele mówi o twoim zachowaniu.
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: Jeśli to nie bait, to (nie)szanowna opla również się nie nadaje do związku, jeśli odstawia taka szopkę z wymianą zamków.
No wysłuchuje waszych opinii, tylko aż nie chce mi się wierzyć w to ze uważacie ze postąpi dobrze uciekając od konfrontacji xd
@Babojadek: Od konfrontacji? a co wy się w klatce napierdalacie? Od razu widać że wrogo nastawiona byłaś (w sumie dalej jesteś) to po co miał Chłop z tobą gadać
@Babojadek: To wolisz awanturować się o nie wiadomo o co, robić sobie przykrości o nie wiwdomo o co, bo coś nagle źle się układa. Uwierz mi, że lepiej by któreś z was uciekło na jedną, dwie noce do rodziców niż szukać kochanka/i, ochłonąć, wrócić porozmawiać szczerze i się pogodzić. Ja nauczyłem się na swoich błędach i to za późno było. Od miesiąca żona rozwiodła się ze mną, dziecko widzę co jakiś czas, muszę się pytać o pozwolenie. Sumienie mam czyste, starałem się, pieniądze do woli.
Rozsądek i tylko tyle.
@Babojadek: czasem nie zmieniaj zdania i daj mu odejsc, znajdziesz kogos rownie pierdolnietego jak ty w koncu, a jemu oszczedzisz zycie
@Babojadek: Ja Ci tylko coś powiem, możesz myśleć, że to słabość, ale lepiej jest czasami pojechać do starych i przemyśleć, wrócić i się dogadać, niż się kłócić z gorącymi łbami. Przesadziłaś w chuj, bo pokazałaś, że nie jesteś w żadnym stopniu z nim zżyta i w żadnym stopniu się o niego nie martwisz. Po pierwsze to może coś innego też go trapiło i miał jakiś problem, uwierz my faceci też nie jesteśmy ze stali, nam też czasami na coś braknie siły fizycznej czy psychicznej, też potrafimy się podłamać i chcieć na chwilę znaleźć się w bezpiecznym miejscu, a dla mnie takim miejscem jest dom rodziców czy dziadków, oczywiście oprócz mieszkania mojej kobiety w którym razem mieszkamy.
Pokazałaś tylko, że nie jesteś zdolna do relacji, bo podejmując taką decyzję zaledwie po jednej kłótni to możesz żyć co najwyżej z kotem, o ile nie wyjebiesz go z balkonu jak Ci gdzieś nasra.
Bardzo, bardzo słabe i niedojrzałe zachowanie. Przemyśl to sobie jeszcze raz, jak Ty byś się poczuła, gdybyś potrzebowała na chwilę uciec, wracasz, a tam stary wymienił Ci zamki i kazał wypierdalać, po twojej wypowiedzi jestem w stanie w 100% stwierdzić, że masz grube problemy w głowie z którymi sobie nie radzisz, jakieś fobie, kompleksy, albo brak samoakceptacji czy zaniżona samoocena, normalni ludzie tak nie odkurwiają.
@Babojadek Powiedz, że to jeden wielki bait i wszystkich ładnie strollowałaś, wtedy nawet zaslużysz na jakąś specjalną odznakę z Wykopu.
@Babojadek ale masz nasrane. Oby ten facet skumał ze sama mu się wystawiłaś do rozstania i trzeba skorzystac
@Babojadek:
W sumie to Ty żalisz się na wykopie, problem jest taki że księciunio nie może zmienić zamków na wykopie.
@Babojadek: Olej tego mirasa karyna.
Zresztą po co Ci tchórz który ucieka? Pewnie jeszcze ma fochy i obrażon jak królewna co chwilę? Uważam że w normalnym związku pipke powinna mieć tylko jedna osoba ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
pokaż spoiler a maminsynki to najgorszy sort, niestety nie wyrastają z tego nigdy, ew. długa i żmudna terapia
@Babojadek: Jak to nie bait to jesteś ostro nienormalna i nie potrafisz komunikować się i funkcjonować jak człowiek.
Te dwa tygodnie kłótni pewnie wyglądały tak, że wjeżdżałaś na tego swojego chłopa i go obrażałaś (sądząc po tym z jaką pogardą go tutaj opisujesz) aż typ nie wytrzymał i postanowił wyjechać gdziekolwiek, gdzie nie będzie słyszeć twojego pierdolenia. Ochłonął, wrócił sobie do mieszkania, żeby odkryć, że księżniczka zmieniła zamki i wyrzuciła go ze swojego życia jak zużytego peta.
Mogłaś z nim normalnie pogadać i skończyć związek jak cywilizowana osoba. Dać mu zabrać rzeczy i kulturalnie się pożegnać. Ale musiałaś go upokorzyć, wdeptać w ziemię jak jebanego robaka. Chciałaś żeby stał pod tymi drzwiami i czuł twoją pogardę. Nigdy by mi do głowy nie przyszło, żeby być tak okrutnym i tak pogardliwym wobec osoby z którą się jest albo było w związku. Co z tego że legalnie możesz zmienić sobie zamki, tak się nie zachowują normalni, empatyczni ludzie.
Powiedziałbym, żebyś zastanowiła się nad sobą albo zaczęła się leczyć, ale osoby tak narcystyczne i okrutne nie mają skłonności do autorefleksji ani chęci poprawy swojego zachowania, więc mam szczerą nadzieję, że każda osoba którą znasz kiedyś się od ciebie odwróci, dla własnego dobra.
@Babojadek:
Ty wymienilas zamki w nie swoim mieszkaniu? Przeciez za to jest kryminał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I ty kurwa uwazasz sie za doroslą?
@Babojadek: chyba cię bozia opuscila.
Ludzie sie kloca. Czasem tej przestrzeni potrzebuja.
Po co te zamki?
nom lepiej żeby awantura trwała dalej albo żeby spał na ulicy(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@MSDS: Czyli lepiej niech się kłóci o pierdoły i niech jej zatruwa życie? Ta, super rada xD
chlop mądry, że się ewakuuje
@jmuhha: mądry mężczyzna mówi że odchodzi i odchodzi. Chłopaczek leci do mamusi i wraca z podkulonym ogonem jak do siebie (a mieszkania przecież nie wynajmuje).
@JackDaniels pojechał do domu, ma tam może jakieś rodzeństwo i ziomków, a baba powie "pojechał do mamusi" xD
@blk01: albo "mamusia" to takie określenie jego nowej, starszej i bardziej dojrzałej emocjonalnie kobiety (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Babojadek: pierdolnięta jesteś jakaś - chłop dobrze, że się spostrzegł zanim się w większe gówno wpakował.
dobrze zrobiłaś. Co to za facet, który po kłótni ucieka do mamusi?
@TakiTaki: No ale kobieta już może po kłótni uciec do mamusi xD
Demot od janusza biznesu który nie może znaleźć frajerów do dymania za bóg zapłać, czy od kogoś kto zapieprzał całe życie za grosze i nazywa to "szacunkiem do pracy i pieniądza"?
#demoty #januszebiznesu #cringe
Kurwa bo poumierają z głodu xD
#heheszki #bekazpisu #bekazlewactwa
Jestem fanem placka po węgiersku. Zawsze jak jadam w restauracji to sprawdzam czy jest w menu. Jesli jest to biorę. Niestety coraz częściej spotykam się z tym, że zamiast placka ziemniaczanego, który jest podstawą tego wspaniałego dania, na talerzu mam jakiś omlet z dodatkiem ziemniaka. Raz miałem placek z jakiejś kaszy i zawsze składając reklamację słyszałem:
-"my tak zawsze robimy bo pokaż całość