Thug Life
edit. dodam jeszcze, że 50 metrów dalej jest jezioro i molo #polska #humorobrazkowy
#heheszki
@michal_gol: gratuluję sukcesów w życiu, które muszą być wielkie sądząc po tym że zawracasz nam dupę termomixem swoim ¯_(ツ)_/¯
@michal_gol: Milem, po pol roku sprzedałem po odważ stal i się kurzył. Szybciej robiłem coś ręcznie niż w nim,
@nie_programista_20k: popsuł się bo żona zajechała silnik. Nie będę wchodził w szczegóły ale jej wina.
Za to w termomixie po 3 latach pokrętło działa jak chce. Może uda ci się ustawić 30 sekund może 30 minut. xD super jakość nie ma co. A wyświetlacz jaki w tej paście co ktoś tu wrzucił 100 procent racji- straszne gówno- pomijając responsywność urządzenia, któraś jest tragiczna.
Może uda ci się ustawić 30 sekund może 30 minut.
@AdelbertPeel: WTF? Nie miałeś tego TM przypadkiem z Aliexpres?
@Logan00: @Weretek: problem z TM jest taki, że dla ludzi którzy go kupują to jest kolejny powód do chwalenia się i mówienia każdemu jaki to on nie jest i każdy go musi mieć.
Sam mam TMa - używam, bardzo mi się dobrze z niego korzysta i spoko jest to urządzenie. Ale nie opowiadam każdemu, że go mam i nie chwalę się nim na prawo i lewo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trochę jak z iPhonem - dla niektórych jest to sprzęt do chwalenia się, dla innych po prostu urządzenie które im odpowiada i z niego korzystają.
@Logan00: dlaczego uważasz, że w zwykłym garnku zrobisz smaczniej?
Bo większość produktów nie jest zawsze taka sama. Każdy pomidor ma różna konsystencję/smak. Gotowanie ścisle z przepisem często się nie sprawdzą. Do tego wszystkie produkty które musisz użyć w termomixie musisz uprzednio przygotować (obrać, pociąć itp). Jest to produkt czysto marketingowy, nie przyspiesza i nie ułatwia gotowania. To że miesza za ciebie, to żadne ułatwienie.
@michal_gol: ból dupy miałbym mieć o garnek online? Jak Cię to jara i Ci się przyda to bardzo się cieszę razem z Tobą :) Niech Ci dobrze służy.
@michal_gol: Plusy thermomixa: w sumie zmusza cię do korzystania z nowych ciekawych przepisów; można się pochwalić wśród znajomych młodych lekarzy i prawników XD
Minusy: wydajesz 5000zł na urządzenie, które można zastąpić kilkoma mniejszymi za 1/10 tej kasy + jak ktoś normalnie gotuje to trochę strata czasu (ja więcej książek przesłuchałem w kuchni niż na drodze)
@FreezMan: No wiadomo, ta wojenka nakręcana jest przez obie strony "konfliktu". Ja znam osoby chwalące sobie TM i potrafię dostrzec jego zalety, ale sam nie chciałbym go nawet w prezencie bo tylko zajmowałby mi cenne miejsce na blacie. Dlatego napisałem, chcesz to kup, nie chcesz nie kupuj. Ale nakręcanie konfliktu z którejkolwiek strony to dziecinada.
nie rozumiem fenomenu tego urządzenia, to chyba jakaś sekta, bowiem lepiej i szybciej i smaczniej zrobię potrawy w garnku / na patelni
@Logan00: Jak byś zapłacił 5k za tego typu urządzenie to co byś mówił?
@michal_gol: czemu aż tak długo się czeka?
@fesaczi: żeby zamawiający miał poczucie, że zamówił coś wyjątkowego i luksusowego niczym lamborghini ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@michal_gol: no ja kupiłem rodzicom lidlomixa i osobiście to się chyba tylko na zupy kremy nadaje. Oni trzymają to w szafce
@Zulf: Thermomix często jest w laboratoriach kontroli jakości. Zapewnia dobrą powtarzalność, przez co wiesz, że zawsze produkt wyjdzie taki sam, a jak coś będzie nie tak to wina składników, a nie gotowania. Jak ktoś chce za każdym razem mieć takie same potrawy bez możliwości popełnienia błędu podczas gotowania to thermomix jest fajnym rozwiązaniem. W tradycyjnym gotowaniu jest trochę więcej zmiennych podczas przygotowywania posiłków, przez co potrawy nie zawsze wychodzą identycznie pomimo stosowania się ciągle do tego samego przepisu.
@michal_gol nie przejmuj się opiniami hejterów, niektórzy ludzie lubią żyć w erze kamienia łupanego i dalej podgrzewają zupę w garnku albo ręcznie trą ziemniaki na placki
@Logan00: @michal_gol: to jest taki "ból dupy" jak jeszcze niedawno z ajfonami
"jak to nie lubisz jabłuszka? bo co, nie stać ciebie na taki telefon, co? APPLE NAJLEPSZE, co boli dupka? no powiedz że boli"
troche jak pececiarze vs konsolowcy (ps vs xbox) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FreezMan: No niestety. A wystarczy wiedzieć co jest dla kogo i z jakiego powodu. Ale wtedy można się oczywiście pokłócić Xbox vs PS. A później wjedzie fan Nintendo i też na wszystkich nasra. I tak w kółko.
@michal_gol: najbardziej przereklamowane przehypowane kuchenne urządzenie ostatniej dekady. Zawołaj za 5 miesięcy jak będzie się kurzyło w szafce.
@michal_gol: @acan123: @Logan00: nie umiem gotować, ale chcę zabłysnąć przed znajomymi jadalną kolacją - THERMOMIX ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@michal_gol: też właśnie lubię i chyba odkupię go w tym właśnie celu. Jak byś miał pomysł co jeszcze prostego i szybkiego można w tym zrobić to chętnie usłyszę. Ryż do sushi jeszcze mi się udało w tym ugotować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nie rozumiem fenomenu tego urządzenia, to chyba jakaś sekta, bowiem lepiej i szybciej i smaczniej zrobię potrawy w garnku
@Logan00: oczywiście, że to sekta i wmawianie sobie samemu, że zapłaciłem 5k za blender z tani tabletem i opcją podgrzewania, bo jest WSPANIAŁYM URZĄDZENIEM xD
Ich system sprzedaży jest scamerski, niczym się nie różni od tych wszystkich pokazów garnków naciągających starych dziadków, a najlepsze jest to, że ci ludzie, którzy nabijają się że dziady łapią się na pościel za kilka tysięcy, sami z jezorem na wierzchu idą na pokaz termomixa i łykają wszystko jak pelikany xD
Pierwszy przykład z brzegu - mam w lodówce kilka produktów, z których nie wiem co mogę przygotować. Wpisuję w thermomixa i od razu podaje mi dania, które mogę zrobić z tych produktów.
@wykop_to_sciek: o popatrz, to ja mam podobny sprzęt, który działa tak samo. Nazywa się rozum. Dzięki niemu mogę sam ocenić co da się przygotować z tego, co mam akurat w lodówce.
nie rozumiem fenomenu tego urządzenia, to chyba jakaś sekta, bowiem lepiej i szybciej i smaczniej zrobię potrawy w garnku / na patelni
@Logan00: też tak myślałem dopóki nie kupiłem lidlowej podróbki thermomixa (de facto lepszej i tańszej niż ten oryginalny). A co do sensu posiadania to w sumie tak jakby porównać samodzielne parzenie i kawy a robienie jej w ekspresie.
@michal_gol: Ból dupy mam tylko o to, że masz tyle pieniędzy na wydawanie na głupoty. Współczuję posiadania takiego mózgu i samego urządzenia
o popatrz, to ja mam podobny sprzęt, który działa tak samo. Nazywa się rozum. Dzięki niemu mogę sam ocenić co da się przygotować z tego, co mam akurat w lodówce.
@wcfilmowe: O to ten ból dupy o którym pisze op. Jedni lubią gotować i spędzać czas w kuchni, a inni nie i kupują roboty kuchenne jak TM
@michal_gol: ale to ty dzwonisz :)
Wiesz co, to jest całkiem wygodny sprzęt, nawet jak ktoś umie gotować. Ma bardzo dobrą bazę przepisów (wychodzą smaczne danie, na które byś sam nie wpadł). Ja nie mam, bo mi szkoda kasy / nie stać mnie, ale rodzinka i znajomi mają, prezentowali przy okazji i chwalili. Ogólnie tak, jest to drogi garnek z wyświetlaczem i spokojnie można zrobić wszystkie dania nie mając tego, ale jak ktoś ma kasę i miejsce to jest to dobra rzecz.
@JoeGlodomor: a w dobrych restauracjach uzywaja thermomixa czy garow ?
@Zulf: zaskoczę Cię, ale w restauracjach używają thermomixów xD
Kumpel ma knajpę i ma trzy urządzenia. Głównie robią sosy na nich.
@Logan00: "nie rozumiem fenomenu tego urządzenia, to chyba jakaś sekta, bowiem lepiej i szybciej i smaczniej zrobię potrawy w garnku / na patelni"
nie rozumiesz fenomenu tego urządzenia
nie zrobisz lepiej, szybciej i smaczniej w garnku / na patelnii
też mi się tak wydawało dopóki nie spróbowałem kilku rzeczy z thermo
@michal_gol: czarny to chyba mocniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dziękuję za zapoczątkowanie tego pięknego wątku opie
@Logan00 ja natomiast bardzo sobie cenie thermomixa, bo jestem kulinarnym barbarzynca, a tutaj wszystko jak na tacy plus znacznie szybciej niz sam robie sobie chinszczyzne :P
@michal_gol: kilka osób mi o nim mówiło, bo korzysta, a ja dalej nie wiem czym to się różni od garczka, ręki i książki kucharskiej. Moim zdaniem już lepszym wyborem są urządzenia wielofunkcjyjne, które są mniejsze od piekarnika, mniej prądu zużyją i potrawa jest szybciej zrobiona. Cena jest 4 razy niższa od termomixa. Jednak jeżeli tego Ci brakowało do szczęścia, to gratuluję.
@ZdeformowanyKreciRyj: o jest i ten jeden filmik który non stop przeklejasz xDD termomiksiarze to serio jakaś sekta
Już wole se planetarnego z podgrzewaniem kupić, nie dość że tańszy, solidniejszy, mocniejszy, to ma w sumie te same funkcje co termomix xD
@michal_gol: ja teraz zamówiłem drugi TM6 i jest gituwa.
Zastanawiałem się nad tym czarnym, ale brud i kurz na nim to co 5 minut by trzeba ścierać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@michal_gol: Ostatnio zamówiłem sobie nową maszynkę do golenia ciała, myślę, że też wrzucę byś miał o nią ból dupy.
@michal_gol szwagierka nam to gowno wcisnela ponad rok temu jako "ambasadorka marki" została tą ambasadorką tylko żeby jej to za darmo dali do rzekomych prezentacji. 6k zabulilem bo żona sie upierala jakie to nie jest zajebiste i że wszyscy mają. Może 10 razy przez ponad rok cos w tym udupczyła
@michal_gol: Najbzdurniejszy sprzęt kuchenny :) ale jak ktoś kompletnie nie umie gotować to nawet daje radę
@ska87
po dzis dzien nie rozumiem fenomenu tego garnka z internetem. Mam równiez w domu (zona chciala) i mi sluzy tylko do siekania/ugniatania (zonie juz sie odechcialo w nim gotowac).
Właściwie sam opisałeś na czym polega fenomen. To klasyczna piramida. Znudzone Grażynki odkrywają nowość, wszystko dzieje się w kręgu koleżanek. Jedna kupuje to urządzenie ale jeśli sama nakłoni jeszcze inne osoby to będzie miała określoną korzyść. Więc zachwala kolejnym babom które z kolei dostają chcice i wydają kasę i tak dalej, i tak dalej.
@Logan00: " lepiej i szybciej i smaczniej" xDDDDDDDDD
Miałeś, że jesteś tego taki pewny? Czy tak o gadasz?
@ButtHurtAlert: skoro non stop to dwa razy w życiu to ok. Nie fascynuje się tym tematem więc nie mam kolekcji filmów pokazujących thermomixy w różnych restauracjach. Jeden w zupełności wystarczy żeby obalić wasze bzdurne tezy, że nikt nie używa w powaznych restauracjach thermomixa. W tamtym wątku z tego co pamiętam dawałem przykłady warszawskich restauracji z otwartą kuchnia gdzie można iść sobie na żywo zobaczyc, że w każdej jest thermomix skoro ktoś nie wierzy filmom z yt.
@Logan00: ma być drogie i nie musi działać ani być użyteczne. Niektórym to wystarczy żeby sobie przedłużyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@michal_gol: Mam już kilka lat i nie padł a części zamienne są normalnie dostępne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pod względem jakości nie odbiega od thermomixa. Zawołaj jak zalejesz silnik gdzie tam nawet thermo zabezpieczenia przed tym nie ma (╯︵╰,) Jakie to uczucie opłacać zlodziei w mlm ?
@michal_gol: ból dupy o termomix :-D:-D:-D co ty myślisz że tu jakieś kury domowe siedzą w 90%? :-D:-D:-D:-D:-D
@Logan00: no jak inaczej nazwać zrzeszenie ludzi, którzy wciskają produkt innym ludziom i można go kupić tylko od innych ludzi, którzy próbują go im wcisnąć robiąc pokazy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale wiadomo, to produkt premium, tego w elektromarkecie nie znajdziesz, no i trzeba game passa kupić
bowiem lepiej i szybciej i smaczniej zrobię potrawy w garnku / na patelni
@Logan00: nie psuj bo wyznawcy termomixa się obraza
@michal_gol: Ja myślałem, żeby kupić nawet. Ale ostatecznie jednak nie pozamieniałem się chujem na łby.
@michal_gol: nie mam bólu dupy z tego powodu, ale moim zdaniem znacznie przydatniejszą rzeczą do gotowania, która sobie sprawiłem był grill gazowy za polowe tej ceny ;) oszczędzam w cholerę czasu na gotowaniu.
ból pupy co niektórych
@michal_gol: O co, o brzydki, kilkukrotnie przepłacony blender z grzałką, Wi-Fi i abonamentem na użytkowanie?
@michal_gol: mm moje spaghetti rok temu z thermomixa ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rabusek: ale to przed, czy po zwymiotowaniu?
@Logan00: podam Ci przykład z dzisiaj, zostałem na HO z dzieckiem, na obiad poswieciłem 10 min, a standardowo robi sie go przez godzine, no i faktycznie godzine spedził w thermomixie ale nie musialem nad nim stać i niczego pilnować. Generalnie tym sie ludzie, w tym ja, jarają.
@michal_gol: po komentarzach widać, że wywołaleś dokladnie to, co chciałeś, czego szczerze nie rozumiem. Skoro ktoś chciał i sobie go sprawił, to nie rozumiem, dlaczego aż tak triggeruje to innych i zaczynają robić cyrk w koemtarzach...
To dokladnie dotyczy każdego sprzetu, ktoś chce i kupuje i tyle.
@michal_gol: u nas w TM5 zaraz po gwarancji zepsuła się waga. Chwilę później pokrętło. Drugi raz nie kupię nic od Vorwerk. Może kiedyś ta marka była synonimem niezawodności. Teraz to przereklamowane gówno w chorej cenie, nic więcej. Jeżeli ktoś się zastanawia to ostrzegam. Będziecie żałować.
@Logan00: dzisiaj gulasz wolowy z pure z marchewka ale alternatywnie robi też zajebisty bolognese nad ktorym nie trzeba stać, carbonare lepsza niz w 90% knajp wloskich, czy krewetki na maśle, a chcialbym tutaj tylko podkreslic ze nienawidze gotować i nie widzę sensu w siedzeniu nad garami
@michal_gol: czyli to prawda, że są ludzie, którzy czują się elitą, bo kupił drogie urządzenie do kuchni i myślą, że kogoś innego boli to, że ktoś to urządzenie ma xd
Tak będziesz mordo śpiewał za kilka lat jak lidlomix padnie i nie będzie części zamiennych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@michal_gol: Jeśli myślisz że za kilka lat będziesz regularnie tego Thermomixa używał to podziwiam twój optymizm :) znam jakieś 5-6 rodzin, które mają ten sprzęt i po początkowej fascynacji trwającej kilka miesięcy regularnie korzysta z niego jedna rodzina a właściwie jedna osoba - moja teściowa. U reszty wykorzystywany jest albo sporadycznie albo wcale :)
Pierwszy przykład z brzegu - mam w lodówce kilka produktów, z których nie wiem co mogę przygotować. Wpisuję w thermomixa i od razu podaje mi dania, które mogę zrobić z tych produktów.
@wykop_to_sciek ale wiesz ze może tak samo zrobić za darmo w Google? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@michal_gol: dwa miesiące będziesz nakurwiać przepisy ile wlezie, potem włączysz raz na rok, a potem sprzedasz za 1/5 ceny z płaczem. Ból dupy to ty będziesz mieć co najwyżej :) Ale miłej zabawy.
@michal_gol: Dostałam to i nawet z tego nie korzystam. Latem tylko lody w tym robię i ryż tam gotuję
@Logan00: Mam tego thermomixa i stoi to tylko. Dostałem w prezencie. Do domu przychodzi mi catering wcale nie jest drogi jak niektórzy myślą bardzo podobnie jak zakupy w sklepie a nawet i mniej a jakbym chciał sam gotować to podstawowe dania każdy potrafi zrobić nie potrzeba żadnego thermomixa on tylko mówi co ile wrzucić to samo mi robi Google. Przecież on nie smaży nie da się zrobić frytek, nie usmaży jajecznicy mieszając ja jednocześnie żebym ja nie musiał stać i przewracać omleta.
Nie wiem dla kogo jest takie urządzenie za wiele tysięcy złotych bo napewno osoby które kompletnie nie potrafią gotować czyli np. dzieciaki, starsi panowie co im żona cale życie gotowała ale umarła to ich nie stać. Dla mnie przedstawiciele sprzedaży tego urządzenia to to samo co CI co wciskają kołdry emerytom albo studentki wciskające wkłady papierosowe za ankiete w galeriach.
lepiej i szybciej i smaczniej zrobię potrawy w garnku / na patelni
@Logan00: XD na koniu jeździj
@Logan00 też tak całe życie myślałem. Żona gotuję doskonale, jak nie jedna nasza babcia. I potrawy które do tej pory robiła robi dalej ręcznie. Jednak w tym głównie robisz rzeczy których być na codzień nie zrobił, nawet mając przepis przed oczami. Lody, likiery, buliony. Wszystko naturalne. Wiesz co pijesz czy jesz.
Fakt w kuchni stoi kilkanaście przypraw extra czy jakiś octów olejów itp których przez 30 lat na oczy nie widziałem to gdyby się rozjebał to by odrazu kupił nowy, albo odrazu dwa patrząc na inflację. Nie jest w użyciu codziennie. Beke cisnę z ludzi którzy mówią że to urządzenie dla tych co nie potrafią gotować. Wg mnie może też są tacy ludzie ale to huja prawda - to ułatwienie życia jak suszarka do ubrań, pralka w wifi , zmywarka, irobot, przenośne odkurzacze itp.
@krdk: thermomix obiera warzywa, jest taka koncowka do obierania, wlewasz litr wody, wrzucasz ziemniaki, marchewke itp. i za 4 min masz obrane. a woda z tymi obierkami sie dobrze podlewa ogrodek. ja mam mala kuchnie i kupujac ten garnek mam kilka sprzetow w jednym, moze i przeplacilam, ale to dobrze wydane pieniadze, duzo z niego korzystam, lista zakupow w apce tez pomocna sprawa. moja matula za to kupila sobie lidlomixa i jakos sie nie moze przekonac, ale ona tak srednio technologie ogarnia, mimo ze udzielilam jej instrukcji
@michal_gol: cena to chuj
mnie to najbardziej interesuja czestotliwosc uzycia po miesiacu slubnym
albo po pol roku, czy to wchodzi pare razy na miesiac czy laduje obok innego smiecia
cóż to była za potrawa?
@Logan00: rozumiem, że moja odpowiedź wyczerpała temat i jednak garnek/patelnia niekoniecznie okaże się szybsza i mniej angażująca? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Potwierdzam, info od rodziny. Zakup 18 marca, dziś przyszło. PS nie rozumiem fenomenu tego urządzenia i nie wiem na co to / po co to potrzebne jest w ogóle.
mieli mięso?
@krytyk__wartosciujacy:
– Czy jest mielone.
– Mielim.
– To ja poczekam.
– Mielim wczoraj.
@michal_gol: czym sie rozni thermomix od zestawu garnkow albo poscieli za 5k na pokazach dla emerytów? to i to sie przyda w domu, to i to kosztuje 6x tyle co powinno, jedyna różnica to target konsumencki
@michal_gol: ludzi pojebało na punkcie tego gówna. dostałem od teściów na wprowadziny i stoi toto, najdroższy młynek do kay
@michal_gol: tak czytam i czytam te komentarze... Potrafi taki thermomix zrobic eggs benedict na bekonie ze szpinakiem i hollandaise sauce? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Steka moze usmazyc? Poledwiczki w kremie z kurek?
Tylko pytam ( ͡º ͜ʖ͡º)
bowiem lepiej i szybciej i smaczniej zrobię potrawy w garnku / na patelni
@Logan00: ale uzywales i wiesz z doswiadczenia?
@Logan00 sekta jak kiedyś garki marki Zepter (imo jakość była fenimenalna. Do tej pory są u mnie w rodzinie i nic się z nimi nie dzieje. Jakieś 30 lat.)
@michal_gol: też mam ale jeszcze biały, jak czarnych nie było. I ja sobie mega chwałę. Nie umiem gotować i nie chce mi się nauczyć bo nie mam smykałki, ale dzięki temu gotuje zupy i drugie dania jak żona w pracy a ja na popo. Więc jak dla mnie dobry zakup.
@ska87 przynajmniej masz argument gdy wymyśli kupić coś równie głupiego przez swoją zachciankę ( ͡º ͜ʖ͡º)
@michal_gol: Powinieneś być zawstydzony. Ten model wyszedł już dawno dawno temu a ty dopiero po paru latach go masz.
@Logan00 kwestia oszczędności czasu. Żona mówi, że TM oszczędza około 20 min dziennie. Powiedzmy, że czasami jesteśmy na wyjeździe lub z innego powodu nie gotuje, no to mamy 300dni * 20min = 100h rocznie. Wyceniając godzinę na 30zł, jest to 3k rocznie oszczędności
@Logan00: to bardzo dobry sprzęt. Jedynym problemem jest stosunek ceny do jakości i tu już jest średnio. Ale jeśli wyeliminujemy czynnik ceny, to jest to naprawdę solidny kawał sprzętu, bardzo wygodny i przydatny.
Kwestie "hardware" nie ma się do czego przyczepić - gotuję dobrze, sieka dobrze, świetny sprzęt. Jedynie wbudowany tablet działa jak jakiś stary chiński szajs.
Natomiast jeśli bierzemy do równania cenę sprzętu.. No tu już jest słabiej. Jak kogoś stać - polecam, bo naprawdę warto. Ale daleko temu od ekonomicznego zakupu.
@michal_gol: bratku kup sobie na allegro szkło hartowane na ten wyswietlacz to jest chyba 7” lub 10”, ja mam tak samo naklejone polecam. Jak Ci wypadnie z reki jakis kubek czy sloik z przyprawami i spadnie na wyswietlacz to szklo hartowane ochroni Ci TM, inwestycja 30 zl a warto
@michal_gol: biały lepszy, bo jak się czarny zarysuje będzie widać
@Logan00: i tak i nie, chodzi o to że przepisy są sprawdzone i szukasz sobie dań po składnikach, większość rzeczy zrobisz też właśnie też w nim. Chodzi o te łatwo dostępne przepisy i prowadzenie za rękę każdego punktu.
I to wcale nie chodzi że ktoś nie umie gotować, tylko o uproszczenie pewnych rzeczy.
@michal_gol: szkoda, ja w kwietniu kupiłem białą. Ale wiesz, czarna jest modna. ¯\_(ツ)_/¯ bo nikt jej prawie nie ma.
Thug Life
edit. dodam jeszcze, że 50 metrów dalej jest jezioro i molo #polska #humorobrazkowy
#heheszki
Dobry transporter piechoty XD
#ukraina
Ja pier**lę, dzisiaj miałem być pierwszy dzień w januszexie na próbę. Napisali mi "zapraszamy 10-16", a ja zrozumiałem, że mam przyjechać nie na 10 tylko między 10 a 16 i przyjeżdżam na 12, a baba mi mówi: "ee myślę, że powinieneś iść do domu" XD
#przegryw #spierdolenie