Zdrajcy kraju i obywateli - to najdelikatniejsze słowa, jakie można powiedzieć o politykach pis i polakach (celowo z małej), którzy ich popierają
#bekazpisu #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #neuropa #4konserwy
@Lolenson1888: kielecki Park technologiczny.
Ohoho ale dojebali do pieca.
Gdyby tylko jeszcze tam coś się budowało xd
@zt_im w kieleckim parku techn. siedzibę ma chyba textil Vive - sortownia używanych ciuchów, jakby nie patrzeć to moda tam tonami się przewala każdego dnia, więc mają rację.
@Lolenson1888: Zaśmiane. Swoją drogą ja pier... le ciepło macie w tych #kielce , to jest moje zdanie ja tak uważam. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Lolenson1888: jeszcze petent przez przypadek gotów pomyśleć, że urząd jest dla niego a nie odwrotnie xD
@Lolenson1888: Może temat dość upośledzony ale podobają mi się odpowiedzi rzeczowe i zwięzłe. Nie ma źródeł to nie wypisują pierdół językiem prawniczym aby nikt nie ogarnął o co chodzi tylko walą prosto z mostu.
@Lolenson1888: Swoją drogą to jako urzędnik powiem, że zdarzyły się takie wnioski o udostępnienie informacji publicznej ze człowiek siedział nad tym dwa dni. Wyciąganie danych które i tak później nic nie pokazywały, a praca zablokowana ¯\(ツ)/¯ mieliśmy tez takiego petenta, który wysyłał nam np 30-stronicowe pismo, a za miesiąc takie same, tylko na stronie 16 w ósmej linijce była zmiana. A za dwa miesiące zmiana w innym miejscu :)
Mimo wszystko dobrze ze coś takiego działa i sama wysyłałam do mojej gminy zapytania, chociaż często odpowiedzi wyglądają jak powyżej.
@Lolenson1888: są wnioski o dostęp do informacji publicznej, gdzie widać, że są wysyłane do całego kraju, celem zebrania informacji. Dla przykładu ostatnio mieliśmy wniosek, gdzie pytanie o kary umowne dla wykonawców przy zamówieniach publicznych powyżej 130 000 zł. Gość to rozesłał po całej Polsce i ma bazę danych wykonawców którzy nie wykonują rzetelnie umowy. Przy takich wnioskach doskonale rozumiem krótkie i lakoniczne odpowiedzi.
@Lolenson1888: no i chuj, jebać obywatela bo i tak nic nie moze ani nie zrobi, równie dobrze mogli napisac spieprzaj dziadu
@maateusz123: w sumie dlaczego byś się wstydził? Prezydent przedstawił swoją opinię a ktoś szuka naprawdę dziury w całym, pewnie jakiś włókniarz z Łodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bardzo dobra odpowiedź, później że irzedasy nic nie robią jak 5 dni musisz latać by gówno odpisać i każda linijkę odpowiedzi z szefem uzgadniać 10 razy a później dostaniesz gówno sprawozdanie z GUS które jest niepoliczalne, kłamiesz rok w rok a baby wngusie nie mają technicznej wiedzy jak to zweryfikować i takie kwiatki wychodzą.
@genesis-p: 19 lat byłem Kielczaninem, obecnie wlókniarz z Łodzi i oba te miasta maja tyle wspólnego z modą co reszta Polski XDD
@Lolenson1888: Kielce stolica mody? Xd jakby Lodz tak napisala to bym zrozumiala - wlokiennictwo to byl mega duzy biznes kiedys w Lodzi. Ale skad kurwa Kielce? XD
@ultramale: no w porządku, ale skoro już prezydent coś takiego powiedział i wpłynęło zapytanie to urzędnik musiał coś odpowiedzieć i o tej odpowiedzi tutaj rozmawiamy. Moim zdaniem zrobił to bez zarzutu.
@Lolenson1888: No i między innymi przez taką butę ten pan stracił fotel prezydenta. W przepierdalaniu publicznych pieniędzy według własnego widzi-mi-się to za jego kadencji Kielce naprawdę były liderem. Nawet głosy starych tercjanek go nie uratowały. Kasa szła na takie bzdury, a moja ulica czekała na asfalt od lat siedemdziesiątych. O światłowód nie można się było doprosić (tak wiem że telekomunikacja kładzie światłowody, ale były na to dofinansowania). Dopiero za obecnego prezydenta wylali asfalt i podciągnęli światłowód. Szkoda że do tego czasu już zdążyłem się wyprowadzić, bo to miasto nic nie oferowało młodym ludziom. Sypialnia emerytów.
Swoją drogą to jako urzędnik powiem, że zdarzyły się takie wnioski o udostępnienie informacji publicznej ze człowiek siedział nad tym dwa dni. Wyciąganie danych które i tak później nic nie pokazywały, a praca zablokowana ¯(ツ)/¯ mieliśmy tez takiego petenta, który wysyłał nam np 30-stronicowe pismo, a za miesiąc takie same, tylko na stronie 16 w ósmej linijce była zmiana. A za dwa miesiące zmiana w innym miejscu :)
@Mq555: Byłeś urzędnikiem w jednej z gmin pod Warszawą? Chyba znam tego pana.
pokaż spoiler Fajnie się to pisma mu pisało
Prezydent przedstawił swoją opinię
@genesis-p: czyli rozumiem, że jak Otwock ogłosi się stolicą narciarstwa i zacznie na to przeznaczać jakieś tam pieniądze żeby w ten sposób próbować Otwock to wszystko gra i nie ma nic dziwnego? Serio można se tak wymyślać "bycie stolicą w jakiejś kategorii"?
@zmasowanyatak: mówię o tym że prezydent coś tam powiedział, a urzędnik musiał się z tego tłumaczyć i zrobił to nieźle.
Kielce nie mają niestety szczęścia do kolejnych prezydentów i vice. Że by chociaż mieszkali i pochodzili z Kielc. Niestety ludzi z ościennych gmin rządzą miastem i wydaje im się że miastem zarządza się jak wsią.
@Lolenson1888 ale chyba ktoś z wykopków zauważył że pismo nie ma nawet elektronicznego podpisu?
Zdrajcy kraju i obywateli - to najdelikatniejsze słowa, jakie można powiedzieć o politykach pis i polakach (celowo z małej), którzy ich popierają
#bekazpisu #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #neuropa #4konserwy
Beka z mojego kolegi, który puścił swoją dziewczynę samą(w sensie bez niego) na #opener .
Może ta ulewa trochę pokrzyżowała jej plany, ale na pewno było boltzowane z chadami i dynamiczniakami. Szkoda mi go trochę, bo fajny chłopak, ale głupi.
Puścić dziewczynę samą, z koleżankami na festiwal. Śmiechu warte XD.
# pokaż całość