Podobają wam się takie pary?
#ankieta #ulanekurwy #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #milosc #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski
Nieprzyjęcie mandatu za brak maseczki w sklepie - ciąg dalszy: Wpis1, Wpis2
Na początku marca dostałem listem poleconym wyrok nakazowy w którym wymierzono mi karę grzywny w wysokości 300 zł i zasądzono 30 zł opłaty sądowej oraz 70 zł tytułem zryczałtowanych wydatków postępowania. Łącznie: 400 zł.
Na wyrok złożyłem sprzeciw, który w ciągu 7 dni od otrzymania wyroku wysłałem listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Sprzeciwu w żaden sposób nie argumentowałem - składam sprzeciw i tyle.
Wczoraj przyszło zawiadomienie o terminie posiedzenia w przedmiocie umorzenia postępowania, co tak naprawdę oznacza, że sprawa zakończy się pomyślnie. W pierwszym komentarzu zrzut krótkiej rozmowy z moim kolegą - prawnikiem.
Gdy przyjdzie mi pismo z umorzeniem, popełnię podsumowujący wpis, bo na jesień historia może znów się powtórzyć i może komuś się to przyda.
#koronawirus #maseczki #covid19 #policja
@forfame: bagiety chciały błysnąć, jakiego to groźnego przestępcy nie złapali, a tu klops ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@forfame: Ja jebie, taki aparat państwowy zatrudniać, tyle papierkowej roboty bo ktoś nie założył kawałka materiału na usta i nos a i tak gówno zrobią bo umarzają xD Za dużo policjantów jest w Polsce, ich brytyjscy odpowiednicy jak tu w UK zarządzili maski w sklepach to od razu zaznaczyli że nie będą tego ścigać bo nie ma ich na tyle xD
@forfame: Masakra wręcz xD Potem się dziwić że sprawy o spadek trwają 10 lat jak sądy zapycha się takimi bzdetami xD (moja prababcia zapukała do św. Piotra w 2006 roku i nie zostawiła testamentu a dopiero w 2016 dostaliśmy pismo że uprawomocnił się wyrok i że zmienili zapisy w księgach wieczystych i podatku od nieruchomości na jej dzieci tj. mojego dziadka i rodzeństwo xD)
@forfame: jak już dostaniesz umorzenie to oskarż tych policjantów o przekroczenie uprawnień i odszkodowanie tak żeby ci spłacali w ratach po 200-300 zł miesięcznie. Za nękanie ludzi i blokowanie firm powinni odpowiadać z własnej kieszeni
@forfame Teraz już wszystkie sprawy umarzają, bo znieśli obowiązek noszenia maseczek, a u nas sądy są na tyle opóźnione w rozwoju, że zamiast stosować prawo, które obowiązywało w momencie popełnienia wykroczenia, to stosują to, które panuje aktualnie, więc nie ma to większego sensu.
@Pan_Orama: Lepiej siedzieć, przyjmować mandaty z dupy i płacić.. ty to musisz mieć zajebiście zjebane życie
że sprawy o spadek trwają 10 lat jak sądy zapycha się takimi bzdetami
@MarianoaItaliano: To Twój spadek to bzdety, dużo dużo mniej ważny niż sprawa mirasa.
Tyle zachodu o to by i tak się okazało że od początku to Ty miałeś rację,
@Noxter20: nic takiego się nie okazało.
@forfame: O ty szurze, ciekawe ile babć zabiłeś( ͡° ͜ʖ ͡°) Teraz każdy wykopek gratuluje i popiera olewanie tych bezprawnych zakazów, a z pół roku temu jak pisałam, że nie noszę maski to leciały wyzwiska od szurów i foliarzy ¯\_(ツ)_/¯ Ciekawe gdzie się podziali ci wszyscy covidioci z wykopu?
@ewolucja_myszowatych Nie będę wchodził z tobą w polemikę, bo rozmowa z szurami nie ma sensu. Zobacz sobie większość wyroków sądów z czasów, gdy był obowiązek zakrywania ust i nosa.
@SpasticInk O widzę naczelny szur wykopu i rycerz ortalionu przemówił. Nawet mi was nie żal błazny. XD
Zobacz sobie większość wyroków sądów z czasów, gdy był obowiązek zakrywania ust i nosa.
@Nanuno: tego obowiązku nigdy nie było, a jeśli był to zawsze był on bezprawny, nakazy i zakazy jasno mają wynikać z ustawy i na kogo mają być nakładane, w ustawie tego nigdzie nie ma tylko jest w rozporządzeniu
@Jurigag Oczywiście, że był taki obowiązek i był on zgodny z prawem
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/szczegolne-rozwiazania-zwiazane-z-zapobieganiem-przeciwdzialaniem-i-18966440
https://lexlege.pl/kk/art-165/
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-wykroczen-16788218/art-116
@Nanuno: szurskie to były wasze głupie przepisy, ludzie zaczęli jeść na ziemi jak w średniowieczu, o czym tu w ogóle dyskutować
@arsze_nick:
Niektórzy z tych covidiotów nadal aktywnie się wypowiadają i twierdzą, że to, co się odpierdalało, było całkowicie słuszne. Jeden nawet przypełzł do tego wpisu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na szczęście większość sobie odpuściła. Można tylko mieć nadzieję, że poczuli choć trochę zwykłego ludzkiego wstydu...
@forfame: Jak na jesień znów zrobią zabawę w pandemię to udowodnią tylko tyle, że większych idiotów u władzy nie było. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@forfame: Nie jestem prawnikiem, ale co to zmienia że został zniesiony nakaz noszenia maseczek? Przecież prawo nie działa wstecz.
@AlKaczone: sąd stosuje przepisy korzystniejsze dla oskarżonego, jeżeli te zmieniły się w czasie między skierowaniem sprawy do sądu, a orzeczeniem
@forfame: że też mają czelność dalej to ciągnąć, u mnie przyszło że sprawa umorzona bo zmieniły się przepisy i zdarzenie nie spełnia znamion czynu zabronionego a tobie jeszcze zawracają dupę że dopiero będzie posiedzenie
@Nanuno: panu covidiocie już dziękujemy za występ, na szczęście cyrk już się spakował i nas nie nęka ale widzę że niektórzy jeszcze dalej myślą że siedzą na karuzeli spierdolenia
@forfame Tutaj kolegów nie szukam, bo wstyd mi by było kolegować się z takimi przygłupami
@forfame: choć osobiście uważam, że powinieneś zostać ukarany, bo mierzyliśmy się z czymś nowym, nieznanym i wszelkie próby podważania „autorytetow” powinny być tłumione to Twój przypadek pokazuje, że w tej chlewni obesranej gównem naprawdę wszystko trzeba robić na opak i na pohybel sprawie. Nikt absolutnie nie ma kontroli nad oborą i finalnie i tak kończy się to kompromitacją na każdym możliwym szczeblu.
u mnie przyszło że sprawa umorzona
@Pangia: u mnie nawet nie wysyłali do sądu
12.05 rok temu, środę odmowa mandatu za brak maseczki na świeżym powietrzu, proponowali 20 PLN
15.05 sobota, zniesienie zakazu
do dzisiaj żaden papierek mi nie przyszedł
@forfame: W związku ze zniesieniem obowiązku noszenia maseczki z dniem 1 kwietnia, wszystkie sprawy procedowane po tym dniu muszą zostać umorzone. Art. 5 par.1 pkt.2. KW.
Jeżeli popełniłeś wykroczenie, a w dniu procedowania sprawy nie jest już zabroniony ustawą, nie mogą cię za ten czyn ukarać.
@dr_Strange_Love: Zabłądziłeś, bo to wtedy właśnie Johnson zakazywał lotów z RPA ,bo pojawił się superwariant Omikron, który wszystkich zaskoczył że względu na mutacje i osłabienie działania szczepionek. Niedzielski przywracał część obostrzeń i byliśmy w szczycie fali Delty.
@forfame: Nie rozumiem tego pouczenia. Sądy pomimo zniesienia stanu epidemii mają dalej stosować się do tych pandemicznych obostrzeń "dla bezpieczeństwa"? Nigdzie poza podmiotami leczniczymi i aptekami już się tego nie stosuje, nawet w komunikacji miejskiej, ale w Sądach? Po co? Jak możesz to podaj datę nadania pisma, bo może to leżało w szufladzir i wysłali je jako aktualne.
@Devilus: Tacy jak ty po prostu wolą słuchać chłopskorozumujących pokroju Dzikiego Trenera i innych patocelebrytów zamiast lekarzy i naukowców z autorytetem. Później się dziwić, że mamy tyle szurów w społeczeństwie i spiskowe teorie pojawiają się jak grzyby po deszczu.
@forfame: Gratuluję! To świetna informacja. Niestety, ale wszystko wskazuję na powrót historii - szykują się dużo gorsze rzeczy.
@waldemarpawlacz: jak już zacząłeś to wyjaśnij, a jak masz zamiar zachowywać się jak dziecko to zamknij mordę cymbale
@forfame ciekawe jak by się sprawa potoczyła jakby obowiązek nie został zniesiony ,weź zapytaj ziomka jak on to widzi,tak z czystej ciekawości
Tyle zachodu o to by i tak się okazało że od początku to Ty miałeś rację, ten kraj to kpina
@Noxter20: O to to, dokładnie. Pomylił się policjant, pomylił się "sąd pierwszej instancji", tylko po to, żebyś się po odwołaniu dowiedział, że miałeś rację. Te wyroki nakazowe to jakaś kpina. Jak wyrok to rozumiem sąd. Jak sąd to znaczy kto? I dlaczego jest to klepane z automatu a nie jednak mimo wszystko ktoś coś sprawdzi? Nie daj Boże wyjechałbyś na 3 tygodnie za granicę i nie odbierał pisma, jest wtedy uważane za dostarczone (kolejna kpina z prawa) i będziesz się musiał pałować z systemem.
Ten kto uważa, że w Polsce system prawny działa pomieniał się z chujem na głowę.
@manny24:
Mhm, bo wcale nie było żadnych szanowanych naukowców, którzy już w 2020 roku podkreślali szkodliwość lokdałnów i proponowali innego rodzaju rozwiązania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A nie, czekaj... jednak byli tyle, że media głównego ścieku robiące biznes na ogólnoświatowej panice postanowiły ich ocenzurować, zakrzyczeć, zaszczuć lub uciszyć. Przy aprobacie całego tłumu pożytecznych idiotów zresztą.
Podobają wam się takie pary?
#ankieta #ulanekurwy #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #milosc #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski
W maju w Rosji odnotowano spadek produkcji samochodów osobowych o 96,7% w stosunku do maja zeszłego roku. Produkcja samochodów ciężarowych spadła o 39,3%
#ukraina #rosja #wojna #gospodarka #ekonomia
Tutaj wrzucamy ludzi których wojna skompromitowała najbardziej, ja zacznę z grubej rury
#ukraina #wojna #geopolityka