Takiemu to dobrze (。◕‿‿◕。)
#pokazpsa
Dla miastowych co nigdy nie byli na wsi krótkie wyjaśnienie, pierwsze od prawej jajko przepiórki, następnie kury i po lewej krowy.
#wies #patologiazmiasta
@zsokiemowocowym: Heheszki heheszkami, ale istnieją ssaki znoszące jaja (chociaż są tak dziwne, że pewnie każdy o nich słyszał).
@Blaskun: nie. Jajo strusia jest łyse na czubku. To na pewno jajo krowy. Mam babcię na wsi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zsokiemowocowym: ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i prawilnie.
Mam przyjaciela, ponad 40 lat a ostatnio mówił mi o "projekcji", że tak naprawdę nie ma nieba a to, co widzimy to projekcja holograficzna. Wiec mu przytakiwałem, a kiedy już skończył swój wywód, poprosiłem, aby wyjaśnił mi co z samolotami. Aż się zasapał ze złości. Tak, dorosły człowiek, który ukończył kiedyś technikum zaoczne. Ludzie są głupi, więc pozwólmy im chwalić się własna głupotą.
Krowie jajko ,w zaleznosci od rasy ma cemnoszare lub ciemnobrązowe plamy.
@chubala: Wieś chyba znasz tylko z telewizji. Nie wszystkie gatunki krowy mają łaty. Białe krowy znoszą białe jajka bez plamek.
@zsokiemowocowym: Pf, ale nabraliście wszystkich...
Przecież to oczywiste, że jajo krowy jest po prawej. Krowy są łaciate, więc ich jaja też są łaciate. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zsokiemowocowym: wtf, przecież jajo krowy jest po prawej. Wiem bo jest łaciate
Przecież to jakiś wieśniak, może nie rozróżniać kierunków
@zsokiemowocowym: pff, pewnie jakieś bio, z wolnego wybiegu, kosztujące 100zł za sztukę. Nigdy takiego w sklepie nie widziałem, jakaś ciekawostka dla hipsterów pewnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zsokiemowocowym: słyszałem że krowy są cwane i nikt nigdy nie udokumentował jak krowa znosi jaja.
Zawsze tego nie robią jak ktoś patrzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Właśnie skończyłem ostatni odcinek Better Call Saul i powiem tylko tyle na gorąco: o żesz kurwa
#netflix #seriale #bettercallsaul
@Phyrexia: W okolicach mojej wioski sa tylko czarnobiałe lub brazowe.Podałbym nazwy ras ale nie chce mie sie po francusku albo niemiecku pisać.
@eshabe: On nie Mazur, on Warmianin!
A tak naprawdę to jest prawdziwy wieśniak, jak on nawet Olsztyna nie może kurwa przejść.
@zsokiemowocowym: z tego co mi wiadomo to byk ma jaja a nie krowa. Ale mogę się nie znać. O jestem z miasta.
Takiemu to dobrze (。◕‿‿◕。)
#pokazpsa
Bunt w gabinecie Borisa Johnsona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
BoJo walczy właśnie z buntem swoich ministrów. Rishi Sunak (kanclerz skarbu) i Sajid Javid (minister zdrowia) zrezygnowali ze stanowisk w rządzie i wezwali BoJo do podania się do dymisji. Na podobny ruch zdecydowało się także wielu członków rządu piastujących niższe stanowiska - łącznie z pracy w rządzie zrezygnowało 40 pokaż całość