• Wykop.pl
  • Wykopalisko 351
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      acidd 1 mies. temu

+844

X kur#a D

Choć, jak ustaliliśmy, nie jest to cud, tylko pomysł na uatrakcyjnienie postumentu, to miejscowi kupcy już sprzedają „wodę papieską”, która popularnością ma przebić nawet słynne wadowickie kremówki.

Jprd (-‸ლ)

https://gazetakrakowska.pl/wadowice-z-papieskiej-laski-trysnela-woda-ludzie-mysla-ze-to-cud-mozna-ja-kupic-po-50-zl-za-butelke-wideo-27052022/ar/c1-14515685

#bekazkatoli #religia

źródło: Clip.jpg

+: Bekovsky, Sinti +842 innych
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        Azerbejdzanski 1 mies. temu

+339

@acidd: prawda jest taka, ze religia to jest hobby. dziwne hobby - fakt, ale nieszkodliwe (w zamysle). i jak sie zastanowic to calkiem rozbudowane. cos a'la planszowka rpg plus mozna pojsc do nieba (o ile istnieje). niestety klechy przerobily to na swoja modle (XD z okreslenia) i mamy co mamy. palenie kotow. gwalcenie dzieci. etc.

+: acidd, Roxil +337 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        DPRS 1 mies. temu

+47

@acidd: dobrze ze nie trysnela z innego miejsca bo by domy swoje w Providencie zastawili żeby mieć kilka kropel kremówkowego nasienia XD

+: acidd, bn1776 +45 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        acidd 1 mies. temu

+453

@Azerbejdzanski: a ja mam taką rozkminę, że katolicy:
        1. bezmyślnie powielają schematy, które otrzymali w darze od rodziców/społeczeństwa
        albo
        2. są typem niewolnika, który musi czuć nad sobą bat (piekło) bo inaczej nie potrafiliby się przyzwoicie zachowywać

Ale oczywiście niech robią sobie co chcą, byle by tylko nie wbijali się w moje życie.

+: Jakly, lipson +451 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Bekovsky 1 mies. temu

+12

@acidd: why not both

+: acidd, bn1776 +10 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        acidd 1 mies. temu

0

@Bekovsky: albo i tak

• udostępnij
          • Link
      •  
        Azerbejdzanski 1 mies. temu

+2

@acidd: ale to jest domena wiekszosci ludzi na calym swiecie niezaleznie od wyznania XD

+: acidd, Wlasciciel_prawakow
        • udostępnij
          • Link
      •  
        acidd 1 mies. temu

+4

@Azerbejdzanski: nie wiem, nie znam się na innych religiach. Nie znam ludzi innych wyznań, więc się nie wypowiadam :P

+: Jakly, SamiS +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        damiz74 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@acidd: To może jakiś cud z Oplem relikwią np święty olej czy cuś.

+: acidd
        • udostępnij
          • Link
      •  
        RotflCopter 1 mies. temu

+1

@acidd: kupcy xd

• udostępnij
          • Link
      •  
        Silmarils 1 mies. temu

0

Komentarz usunięty przez autora

• udostępnij
          • Link
      •  
        hirko 1 mies. temu via iOS

+10

@acidd: Frajer jest po to żeby go doić ¯\(ツ)/¯

+: jPaolo2, nxtpl +8 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        kubson93 1 mies. temu via iOS

+24

@Azerbejdzanski: To najbardziej szkodliwe hobby jakie tylko może być

+: Zaqwsxe, acidd +22 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        labla 1 mies. temu via Android

+4

@acidd after mature we went for creampies

+: nortonas, acidd +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        acidd 1 mies. temu

+10

1. bezmyślnie powielają schematy, które otrzymali w darze od rodziców/społeczeństwa

@acidd: Bo wiara to od dawna swego rodzaju tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie, która jest bezmyślnie odklepywana. Śmiem stwierdzić, że większość katolików nie jest w stanie wytłumaczyć czemu coś robią /czemu ma to służyć, poza tym, że tak trzeba, bo rodzice/dziadkowie tak robili. Zresztą pamiętam jak za dzieciaka pytałam matkę/babkę po co idziemy na jakąś procesję czy po co coś tam robimy, to poza tym, że "bo tak", "tak trzeba" nie otrzymywałam sensownej odpowiedzi xD

2. są typem niewolnika, który musi czuć nad sobą bat (piekło) bo inaczej nie potrafiliby się przyzwoicie zachowywać

@acidd: Lwia część i tak nie potrafi się przyzwoicie zachować ¯_(ツ)_/¯ Po opłatek co tydzień są pierwsi, ale godzinę później i tak trzeba sąsiadowi dupę obsmarować i życzyć, żeby temu Grześkiowi samochód yebnął xD

Niestety przez wiele lat obracałam się w środowisku katolików + do tej pory jestem naocznym świadkiem tego, co odwala kościół. Nawet nie potrafię się ukrywać ze swoją niechęcią do katolików, bo uważam ich za bandę hipokrytów i chorych ludzi, jakkolwiek jest to paskudne z mojej strony.

@Silmarils: czemu usunęłaś? przecież nic złego nie napisałaś

+: Gienkollo, AnonimowyGentleman +8 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        vorio 1 mies. temu

+5

@Azerbejdzanski: nieszkodliwe? serio?

+: Duszqable, Augustin_Pedroza_Espinosa +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Silmarils 1 mies. temu

+6

@acidd: Pomyślałam, że na dobrą sprawę komentarz zupełnie niepotrzebny i skasowałam

+: acidd, AnonimowyGentleman +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        acidd 1 mies. temu

+1

@Silmarils: jak chcesz to skasuję

+: AnonimowyGentleman
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Silmarils 1 mies. temu

+8

@acidd: Nie trzeba, niech zostanie :D

+: acidd, Gienkollo +6 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        acidd 1 mies. temu

+3

e na dobrą sprawę komentarz zupełnie niepotrzebny i skasowałam

@Silmarils: Wiadomo, że naszej dyskusji na Mirko nic specjalnego nie wyniknie, ALE kropla drąży skałę ( ͡° ͜ʖ ͡°) powoli powoli i może kiedyś się skończy ten cyrk. Grunt żeby co raz więcej ludzi było świadomych tej paranoi.

+: AnonimowyGentleman, mimiron +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        realizta 1 mies. temu

+3

@acidd: przypomniało mi się jak budowali to muzeum robotnicy sprzedawali "cegły z domu papieża" po stówce starym bo babom.

+: acidd, efek +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Papierzosy 1 mies. temu

+6

@acidd: trysnęła z laski czy z pastorału? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+: acidd, JV44 +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Silmarils 1 mies. temu

+19

powoli powoli i może kiedyś się skończy ten cyrk

@acidd: Jakby młode pokolenie było konsekwentne i zgodnie ze swoim stanowiskiem, że "to bzdury" nie posyłali dzieci na religię/do komuni/bierzmowania, nie pchaliby się do chrztów i ślubów dla świętego spokoju, to może progres byłby szybszy, ale jest jak jest. Mam nadzieję, że za mojego życia jeszcze zobaczę jak KK spadnie z rowerka.

+: acidd, efek +17 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Rick_Sanchez 1 mies. temu

+4

@acidd:

Urząd Miejski po ponad dekadzie naprawił zamontowaną w nim fontannę, ale pielgrzymi wierzą, że to cud
        Cud bo tylko 10 lat naprawiali

+: acidd, turboyonek +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Tommy__ 1 mies. temu

+36

@acidd: Zawsze mnie to dziwiło za gówniaka, że krzyczeli, żeby nie czytać Harrego Pottera bo tam są czary i okultyzm a u nas zawsze były "święte źródełka", "pielgrzymki w miejsce objawień", "święte obrazki i medaliki", "święcenie samochodów" xD

+: acidd, efek +34 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Powiew_morskiej_bryzy 1 mies. temu

+6

@Tommy__: nikt nie lubi konkurencji

+: acidd, efek +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        mendrix 1 mies. temu

+8

@acidd: .

źródło: image.jpg

+: acidd, Benito_Mussolini +6 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        MaszBaboTalerz 1 mies. temu via Android

+4

@acidd jebanie frajerów na hajs part 2137

+: acidd, Zuchwaly_Pstronk +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Smokalaskanski 1 mies. temu via Android

+2

@acidd wszyscy ludzie powielają schematy jest to socjalizacja. 10 przykazań mógłby każdy przestrzegać. Od 4 do 10.

+: Intellectually_superior, acidd
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Rusther 1 mies. temu

+6

@Azerbejdzanski: nieszkodliwa w zamyśle? Przecież w zamyśle słowo samego Boga każe zabijać za najróżniejsze irracjonalne przewiny, kapłani nie wzięli tego znikąd

+: PrankmeisterXD, deeprest +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        SlenderJr 1 mies. temu

0

@Azerbejdzanski: https://youtu.be/Q0b8HIbpQAs ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        istp 1 mies. temu

+5

ale nieszkodliwe (w zamysle)

@Azerbejdzanski: patrząc na ultra-katolików to widzę, że religia degeneruje umysł i zdolność racjonalnego myślenia.

+: brere, mimiron +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Anaheim 1 mies. temu

0

niestety klechy przerobily to na swoja modle (XD z okreslenia) i mamy co mamy.palenie kotow.

@Azerbejdzanski: Czy ja o czymś nie wiem? Długo jestem w internecie ale jeszcze o paleniu kotów przez katoli nie słyszałem XDDDDD

• udostępnij
          • Link
      •  
        Mochiron 1 mies. temu

+1

a ja mam taką rozkminę, że katolicy:

@acidd: Zmień "katolicy" na "ludzie" i masz świetny komentarz.

• udostępnij
          • Link
      •  
        szukanko 1 mies. temu

+1

@Azerbejdzanski: "religia w zamysle jest nieszkodliwa" - co ja wlasnie przeczytalem

+: mimiron
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Polanin 1 mies. temu

+1

prawda jest taka, ze religia to jest hobby. dziwne hobby - fakt, ale nieszkodliwe

@Azerbejdzanski: religia nawet w wykonaniu "przeciętnego" wyznawcy jest szkodliwa. Stanowi fundament dla ekstremistów, którzy nie istnieliby bez rzeszy zwykłych wiernych.

+: srogie_ciasteczko
        • udostępnij
          • Link
      •  
        warchol- 1 mies. temu

+2

@Azerbejdzanski: no tak średnio nieszkodliwe to hobby. Słyszałeś na przykład że ostatnio katolicy zmusili kobiety do rodzenia śmiertelnie chorych dzieci które umrą w cierpieniu chwilę po urodzeniu, bo ich Bóg sobie tego życzy?

+: Pally, srogie_ciasteczko
        • udostępnij
          • Link
      •  
        sasik520 1 mies. temu

+7

@acidd: mnie jest szkoda, że Kościół poszedł w takim kierunku, w jakim poszedł. W zamyśle to jest świetna organizacja - pomagaj, nie chowaj urazy, szanuj bliźniego i tak dalej. To powinna być wspólnota ludzi, którzy się znają i robią wspólnie coś dobrego, a przy okazji się pomodlą.

Widziałem taki kościół na studiach - w duszpasterwach akademickichwe Wrocławiu. Ludzie się tam znali, razem jedli, spędzali wolny czas, pomagali w bidulu, pomagali starszym itp. Kazania na mszach najczęściej odnosiły się do wydarzeń z życia tej grupy, a nie były zmyślonymi historyjkami. To mi się podobało, chociaż było też okrutnie czasochłonne.

A typowy kościół to niestety kult jednostek, obrazów, figurek, kazania przypominające wymuszone wypracowania z podstawówki i bezmyślnie powtarzane obrzędy dla samych obrzędów. To trochę tak, jakbym miał ciągle czytać i słuchać jak się buduję domy ale nigdy nie postawić nawet płotku.

Szkoda, wielka stracona okazja.

+: DizzyEgg, whiteKANDER +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Leniek 1 mies. temu

+2

prawda jest taka, ze religia to jest hobby. dziwne hobby - fakt, ale nieszkodliwe

@Azerbejdzanski: nieszkodliwe to by było gdyby się kapłani do polityki i legislacji nie wpierdalali i nie wykorzystywali swojej pozycji do bezkarnego molestowania dzieci

+: Matemit, srogie_ciasteczko
        • udostępnij
          • Link
      •  
        rafal4444 1 mies. temu via iOS

+1

Z papieskiej laski… ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+: Levander
        • udostępnij
          • Link
      •  
        PyromirZiemniakov 1 mies. temu

+2

@acidd: to samo można powiedzieć np. o tęczowcach:
        1. bezmyślnie powielają schematy, które otrzymali w darze od tęczowej społeczności/propagandy/ideologii,
        2. są typem niewolnika, który musi czuć nad sobą bat (oskarżenia o rasizm i inne podobne brednie) bo inaczej nie potrafiliby się przyzwoicie zachowywać

( ͡° ͜ʖ ͡°)

+: acidd, Levander
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Mike_Oxmaul 1 mies. temu

+1

@acidd: woda podlaska papieska xD tego jeszcze nie grali

• udostępnij
          • Link
      •  
        Scrappy 1 mies. temu via iOS

0

• udostępnij
          • Link
      •  
        Scrappy 1 mies. temu via iOS

+2

+: Sharan, acidd
        • udostępnij
          • Link
      •  
        pawel-kowalczuk 1 mies. temu

+3

@acidd: to nie woda tylko sperma papieska

+: Intellectually_superior, acidd +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        SpaceMonkey 1 mies. temu

+1

@acidd: jak dla mnie wychowanie ma duże znaczenie bo ja nie byłem wychowywany w wierze katolickiej, nie chodziłem do kościoła nie znałem modlitw. Dopiero zmuszanie do tego zaczęło się przed komunią i po ale to już było za późno bo ja po prostu nie wierzyłem. Teraz to nawet jakbym chciał to i tak nie potrafiłbym uwierzyć w Boga.

• udostępnij
          • Link
      •  
        franaa 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+2

@acidd: Tylko niestety wbijają nam się wszystkim w życie i nie dość że płacisz za to ciężko zarobionymi pieniędzmi to jeszcze brakiem wolności.

+: acidd, srogie_ciasteczko
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Roman_ 1 mies. temu

+3

@Azerbejdzanski: @acidd: kurwa, nieszkodliwego hobby. Niech robią co chcą tylko niech nie ingerują w nasze życie...

Czy wy kurwa zapomnieliście, że przez nich mamy prawo aborcyjne jak w afryce, w szkole uczy się religii a państwo wydaje gigantyczną kasę i płaszczy sie przed kościołem przy każdej okazji?

+: acidd, srogie_ciasteczko +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        SEBZER 1 mies. temu

+5

@acidd: oba punkty są poprawne. Żeby być wierzącym nie trzeba nic robić. Wystarczy być pasywnym. Rodzisz sie w wierzacej rodzinie i bezkrytycznie przyjmujesz wszystko to co ona wraz z spoleczenstwem ci dyktuje.

Zeby byc ateistą potrzeba wysiłku.
        Musisz sam pomysleć, zaczac kwestionować otaczajaca cie rzeczywistosc. Dostrzec niezgodnosci. Dojsc do wniosków. I na sam koniec miec odwage zeby wbrew oczekiwaniom wszystkich dookola byc innym, wolnym.

+: acidd, Minister_Vulva +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Tuff 1 mies. temu via iOS

+1

Pomyślałam, że na dobrą sprawę komentarz zupełnie niepotrzebny i skasowałam

@Silmarils: też tak kiedyś myślałem ale takie komentarze są bardzo potrzebne. Gdyby religia nie była ekspansywna to byłoby jeszcze ok ale niestety skoro ludzie się obnoszą ze swoimi wierzeniami i narzucają je innym to potrzebna jest przeciwwaga.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Jarek_P 1 mies. temu

+1

religia to jest hobby. dziwne hobby - fakt, ale nieszkodliwe (w zamysle).

@Azerbejdzanski: w zamyśle - być może tak, w zamyśle nawet Islam jest religią bardzo tolerancyjną i pokojową.
        Tylko kurna, miliony ludzi wymordowanych z powodu, że "mój Jezus jest bardziej święty, niż twój" trochę z tym zamysłem nie przystają :)

BTW, wszystkim uważającym ciapatych islamistów za kolebkę terroryzmu przypominam, że w drugiej połowie XXw terroryzm w Europie kwitł za sprawą organizacji z korzeniami tkwiącymi w chrześcijaństwie.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Rain_ 1 mies. temu via iOS

+1

Przyszedłem posmieszkowac z wody z papieskiej laski a tu religijne wywody o sensowności lub nie wiary w Boga, ludzie ( ಠ_ಠ)

+: Minister_Vulva
        • udostępnij
          • Link
      •  
        genburson 1 mies. temu

+2

@acidd: Właśnie tam wybierają PiS ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+: acidd, srogie_ciasteczko
        • udostępnij
          • Link
      •  
        AndyMendy 1 mies. temu

+1

@acidd: lepiej stać z boku i cieszyć się że ciżba jest w prosty sposób sterowana niż mierzyć się z niekontrolowanym niczym motłochem ¯\_(ツ)_/¯

• udostępnij
          • Link
      •  
        Xysz 1 mies. temu

+1

@acidd:
        Gosciu od naglowka wiedzial co robi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        srogie_ciasteczko 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

mnie jest szkoda, że Kościół poszedł w takim kierunku, w jakim poszedł. W zamyśle to jest świetna organizacja - pomagaj, nie chowaj urazy, szanuj bliźniego i tak dalej. To powinna być wspólnota ludzi, którzy się znają i robią wspólnie coś dobrego, a przy okazji się pomodlą.

@sasik520: no witamy ignoranta, który nie ma pojęcia o czym jest Biblia. Jak ci się nie chce czytać, to mógłbyś chociaż zerknąć na moment obdarowania ludzi Dekalogiem. Zaraz po przykazaniach zostały wymienione kary za ich złamanie - często jest to śmierć, nawet za coś tak błahego, jak praca w dzień święty.

Kościół zmienił niezmiennego Boga, a także dogmaty. Ba, jest tak bezczelny, że zmienił sam Dekalog, czyli jedyny taki zbiór praw danych przez samego Boga. Zrobili to, żeby dostosować się do zmian w świeckich wartościach, żeby nie odpychać ludzi i dalej mieć władzę i nie odstraszać swoimi prymitywnymi regułami. Niestety obecnie są bardzo do tyłu za świeckimi wartościami i muszą wymyślić nowy kit, który będą mogli wciskać ignorantom, którzy nigdy nie przeczytają Biblii.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Parker_ 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@DPRS: mentzen i bosak pili by

+: DPRS
        • udostępnij
          • Link
      •  
        sasik520 1 mies. temu

0

@srogie_ciasteczko: dlatego piszę o zamyśle. Traktowanie Biblii bardzo dosollownie uważam za zwyczajnie głupie.

• udostępnij
          • Link
      •  
        patrysk 1 mies. temu

+1

@acidd: Ciekaw jestem, czy ta woda papieska jest bezpieczna do picia, bo woda fontannowa raczej niezbyt nadaje się do picia.

• udostępnij
          • Link
      •  
        srogie_ciasteczko 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@sasik520: głupotą to jest wybieranie części Biblii i ignorowanie reszty, przy jednoczesnym twierdzeniu, że była pisana pod natchnieniem Boga, dlatego zawiera prawdę.

To jak mówienie, że islam to religia pokoju. Wystarczy wybrać odpowiednie fragmenty i nazwać te niewygodne metaforą.

• udostępnij
          • Link
      •  
        sasik520 1 mies. temu

0

głupotą to jest wybieranie części Biblii i ignorowanie reszty, przy jednoczesnym twierdzeniu, że była pisana pod natchnieniem Boga, dlatego zawiera prawdę.

@srogie_ciasteczko: czemu coś musi być albo czarne, albo białe?

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

Nateusz1 7 godz. temu

+751

Jeden plus, jedno splunięcie na ten upadliński ryj
      #ukraina #wojna

odpowiedzi (63)

LubieGroszek 9 godz. temu

+1047

odpowiedzi (29)

Mescuda 8 godz. temu

+900

odpowiedzi (12)

• pełna lista

Wykopalisko

• Sąd Najwyższy: obrazy płodów w miejscu publicznym nie są nieprzyzwoite Sąd Najwyższy: obrazy płodów w miejscu publicznym nie są nieprzyzwoite 90
    • Poleciał za Polski Ład, teraz ma nową pracę. J. Sarnowski trafił do zarządu KUKE Poleciał za Polski Ład, teraz ma nową pracę. J. Sarnowski trafił do zarządu KUKE 63
    • Dlaczego netflix i nie tylko, jest tak mocno pro woke culture. Po angielsku. Dlaczego netflix i nie tylko, jest tak mocno pro woke culture. Po angielsku. 68
    • Czy liberalizm działa? | Rozmowa z profesorem Matczakiem Czy liberalizm działa? | Rozmowa z profesorem Matczakiem 7
    • Ordo Iuris przegrało w sądzie, ale nie chce przeprosić profesora ze Śląska Ordo Iuris przegrało w sądzie, ale nie chce przeprosić profesora ze Śląska 49
    • Białoruś wprowadza ruch bezwizowy dla Polaków Białoruś wprowadza ruch bezwizowy dla Polaków 69
    • Dokąd trafia skradzione zboże z Ukrainy? Dokąd trafia skradzione zboże z Ukrainy? 52
    • Wykop.pl RZĄDZI! DZIĘKUJĘ! Wykop.pl RZĄDZI! DZIĘKUJĘ! 26
    • Rosomaki otrzymają "przeciwpancerne" wieże. Rosomaki otrzymają "przeciwpancerne" wieże. 45
    • Strzelanina w Zabrzu - są ranni i zatrzymani! Aby uzyskać dostęp
      zaloguj się lub załóż konto.

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka bekazpisu ciekawostki ekonomia europa finanse geopolityka gospodarka heheszki historia inflacja kultura motoryzacja pieniadze polityka polska prawo rosja ruskimir sport swiat ukraina usa wojna wojsko wydarzenia wykop zainteresowania

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.