Aktywne Wpisy
dexterpol +265
mpetrumnigrum +338
#motocykle #simsony #simson #heheszki #simsonemdojugoslawi
To już ostatni wpis gdyż jesteśmy w Polsce.
Dziękuję że czytaliście i plusowaliście moje wpisy.
100km od granicy 50km po zatankowaniu nagle Simson zrobił podczas jazdy Buuuuu przy prędkości 55km/h. Pomyślałem sobie że paliwa zabrakło ale przecież tankowałem niedawno jednak postanowiłem przełączyć na rezerwę. Kranik mam przy lewej nodze więc schylam się i lewą ręką podczas jazdy macam kranik. W
To już ostatni wpis gdyż jesteśmy w Polsce.
Dziękuję że czytaliście i plusowaliście moje wpisy.
100km od granicy 50km po zatankowaniu nagle Simson zrobił podczas jazdy Buuuuu przy prędkości 55km/h. Pomyślałem sobie że paliwa zabrakło ale przecież tankowałem niedawno jednak postanowiłem przełączyć na rezerwę. Kranik mam przy lewej nodze więc schylam się i lewą ręką podczas jazdy macam kranik. W
źródło: temp_file8264854694707087152
Pobierz

Moja odpowiedź jest taka, że ludzie mojego rodzaju nie odczuwają takich bodźców, jakie dla człowieka normalnego niesie park ze swoją zielenią, ławkami, parami ludzi, śpiewem ptaków itd. - nie jesteśmy do tego zdolni na poziomie osobowościowym. Jest to trochę tak, jakby widzieć czyjeś ruszające się wargi i nie móc nic usłyszeć - w taki sposób mówi do nas świat (pod park można tu podstawić i miłość, i cel życiowy, i wyjście do kina, i grę w piłkę itp.). Ten brak dźwięku, bodźca, z konieczności wypełnić muszą wewnętrzne refleksje i domysły - są to zresztą myśli z zasady swej czarne.
(Stąd też brać musi się umiłowanie jesieni i zimy, kiedy szarzyzna i brak wegetacji w opozycji do wiosny i lata nie przypominają nam sobą, że powinniśmy czuć coś, czego czuć nie możemy.)
W ten sposób przedstawiłbym tę schizoidalną samotność, to "rozdarcie" od świata ludzi normalnych. Jest to - by użyć analogii do gier komputerowych - życie w innym layerze; niby plansza jest ta sama, ale nie można w ten świat wejść, dotknąć go, wejść z ludźmi w interakcję. Życiowa dynamika jest osłabiona, ponieważ wszelka praca, należąc do tego drugiego porządku, nie przynosi korzyści, a jedynie wysiłek - jest to sadzenie i pielęgnacja drzew, których owoców nie można nawet dojrzeć, nie mówiąc o posmakowaniu.
#depresja #feels
źródło: comment_16544657824TNMUThEk8UEbtW4M0zhSa.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Problem natomiast leży gdzie indziej. Stanowi go inna część, również Ciebie, ta odpowiedzialna za nawiązywanie relacji z innymi ludźmi.
Wyobraź sobie co by było jakbyś spotkał kogoś, kto myśli podobnie jak Ty. A może nie podobnie, ale równie