Aktywne Wpisy
Poniedziałek rano. Niechaj energii na resztę tygodnia doda wam widok sensualnej Anki ocierającej się o Alvaro 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#bachata #lewandowski #lewandowska #p0lka
#bachata #lewandowski #lewandowska #p0lka
mickpl +47
Oglądam sobie prezentację możliwości kolejnego zastosowania AI (niestety nie dam linka, bo wewnętrzna, ale też nic odkrywczego, po prostu dobrze sobie radzi z refaktoryzacją kodu) i powiem tak: ludzie którzy dzisiaj rozpoczynają studia z #programowanie wtapiają życie, podobnie jak studenci marketingu na marketingowej górce (kiedyś na to było ogromne ssanie, kto wszedł w prime time zarabia ogromną kasę, reszta podaje hot-dogi w Żabce).
Nie będzie takiego ssania na programistów za góra 5
Nie będzie takiego ssania na programistów za góra 5
#dietaopartanapizzy #pizza #pieczzwykopem #gotujzwykopem #bojowkapiekarska
Na cieście jest sos biały (masło, mąka, cebulka i śmietanka 30%), mozzarella, nduja i podgotowane szparagi a po pieczeniu żółtko jajka
hydracja to stosunek wody do mąki, 100g mąki i 60g wody to 60 %, lepsze mąki pozwalają na użycie większej ilości wody
takie półprofesjonalne piece elektryczne wyciągają 400-450 stopni i pozwalają na wypiek w około minutę
W zwykłym piekarniku, mając kamień do pizzy( sluży do akumulacji ciepła) można na nim wyciągnąć ponad trzysta stopni, mi wypiek zajmuje wtedy 2-4 minuty
Bez kamienia używając samej blachy czas wydłuza sie o kolejen minuty