• Wykop.pl
  • Wykopalisko 293
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      Zkropkao_Na 3 tyg. temu

+61

392 302 + 121 + 42 + 87 = 392 552

121 - Kaszebe Runda, dystans Doktor, z Mireczkami. Jedzonko było dobre, tempo było dobre, ogólnie dużo lepsza impreza niż Cyklo.
      Było fajno!
      Może w przyszłym roku bujnę się na Profesora ʕ•ᴥ•ʔ
      42 - wczorajsze rozruszanie nogi przed Kaszebe.
      87 - pojechałam się przejechać, zaliczyłam przeprawę promem, który miał godzinę opóźnienia, bo linka się zerwała na starcie, przez co, ja miałam godzinę opóźnienia I bardzo szybciutko zrobiłam resztę trasy.

#rowerowyrownik #rowerowetrojmiasto #rower #ruszgdansk

Skrypt | Statystyki

źródło: IMG_20220612_125821.jpg

+: k3lt, z_dystansem +59 innych
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        SzemranyInkub 3 tyg. temu via Wykop Mobilny (Android)

+2

@Zkropkao_Na: Z tym porównaniem do cyklo bym się kłócił trochę. Cyklo ma charakter sportowy jednak, a Kaszebe amatorsko turystyczno szamany. W cyklo startują piwosze z gravelami i jakieś ambitne typy zbierające podia tam gdzie kozaki nie jeżdżą. Kaszebe to festyn dla wszystkich.

+: lilafro, Zkropkao_Na
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Zkropkao_Na 3 tyg. temu

+1

@SzemranyInkub: zeszłoroczne Cyklo Owidz miało być festynem, a nie wyścigiem, żeby złapać pucharek :(
        Na pucharki to ja się nie nadaję :D

+: SzemranyInkub
        • udostępnij
          • Link
      •  

+2

@Zkropkao_Na: O cyklo Owidz się nie wypowiem bo nie jechałem. Jeździłem inne ich imprezy i wrażenia są takie jak napisałem. Spina + amatorzy :).
        Kaszebe rundzie w tym roku też bym coś dorzucił do ogródka. Te rozrzucone starty, mety i festyn po ktory było ciężko znaleźć. W sensie w info mieli podany rynek.

+: Polinik, Zkropkao_Na
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Zkropkao_Na: Może przyjmij taki wyznacznik, że jak jest live tracking to będzie jazda po pucharki :D

+: Zkropkao_Na
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Polinik 3 tyg. temu

+3

Z tym porównaniem do cyklo bym się kłócił trochę.

@SzemranyInkub:
        W zeszłym roku nie było Kaszeby, a Cyklo Owidz promował się, jako zastępstwo i chęć przejęcia Kaszebowej klienteli.
        A okazało się, że na godzinę przed zamknięciem mety, po prawilnych 100km zrobionych w 4h usłyszeliśmy na mecie z głośników "I na tym kończymy oficjalną część imprezy" a medaliki to odbieraliśmy na zapleczu z kartonów, bo myśleli, że 3,5h to max, jaki ludziom z ostatnich okien startowych zajmie przejazd.
        I po nas jeszcze było ze 20-30 takich osób.

Żarcie w bufetach średnie (głównie kanapki ze zjełczałym od ciepła masłem), w dodatku widzieliśmy, jak je pakowali i zawozili na kolejny bufet. XD

W mojej opinii -- Cyklo Owidz zrobiło w zeszłym roku "pikników" w chuja -- ściągnęli ich tylko po to, żeby impreza zrobiona dla zapierdalaczy im się spięła finansowo.

+: SzemranyInkub, Zkropkao_Na +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  

+2

@Polinik: Brzmi prawdopodobnie. Na cyklo gravel w tym roku było już dużo niższe frekwencja. Pytanie tylko cze że względu na "klimat" czy na wysyp imprez w tym roku.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Polinik 3 tyg. temu

+3

@SzemranyInkub: Pewnie jedno z drugim, ale osobiście dołożyłem tyle cegiełek ile się dało, żeby zniechęcić ludzi do Cyklo. ( ͡º ͜ʖ͡º)

+: Zkropkao_Na, SzemranyInkub +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  

+2

@Polinik: Ja mogę ewentualnie dodać cegiełkę do serwisu spod ich szyldu. Wymieniali przewód w hamulcu hydrualicznym bo miałem za krótki. Nie rozciągnęli wąsów między klockami po - w górach pierwszy zjazd na trasie i po drugiej hopie chce zwolnić i klocki wypadły.

• udostępnij
          • Link
      •  
        ikov 2 tyg. temu

+2

@Polinik: @Zkropkao_Na @SzemranyInkub Dzięki za wszystkie komentarze na temat Owidza. Myślałem nad udziałem, bo to na tyle bliskie mi okolice, że znam je jeszcze sprzed powstania grodziska, jakkolwiek to brzmi :) Mają tam zaplanowane grupy z ustaloną z góry średnią prędkością, więc te pewnie 24-26 bym ujechał, ale teraz sam nie wiem czy warto. Wszystkie drogi i miejscowości znam, wpadłoby dosłownie 6 nowych kwadratów. Nie wiem też, czy plan trasy na 100km to tylko na szosę, czy ta sama będzie dla gravela, bo prowadzi prawie wyłącznie asfaltami.

+: Zkropkao_Na, SzemranyInkub
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Zkropkao_Na 2 tyg. temu

0

@ikov: jeśli jest to ta sama trasa, co w zeszłym roku, to jest ona na szosę. Aż zobaczę w zapisach kto będzie prowadził

• udostępnij
          • Link
      •  
        ikov 2 tyg. temu

0

@Zkropkao_Na: W pliku gpx na stronie jest data utworzenia z 2020 r., więc pewnie to ta stara. A trasę wrzuciłem na garmina, może polecę sobie tam w pojedynkę jakoś niedługo.

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

MlodyWilk 10 godz. temu

+747

#trzecieoko #motoryzacja #rajdy

GFY

odpowiedzi (35)

Fix 8 godz. temu

+442

#morze #wczasy #urlop #heheszki #humorobrazkowy #ekonomia #inflacja

odpowiedzi (12)

omogl1n 10 godz. temu

+48

Rosja w nieco ponad tydzień zajęła dwa 100-tysięczne miasta na wschodzie Ukrainy oraz wszystkie pobliskie tereny niszcząc najlepsze jednostki ukraińskie przy okazji.
      Co robi wykopek? "HURR DURR RUSCY PRZEGRYWAJĄ, POTĘŻNA OFENSYWA NA CHERSOŃ TRWA ( ALE SZCZEGÓŁÓW NIE WOLNO UJAWNIAĆ ), DONIECK TO JEDYNIE ODWRÓCENIE UWAGI, KILKA SYSTEMÓW HIMARS SPOWODUJE ODBICIE MARIUPOLA!!111111"
      #ukraina #rosja #wojna #bekazwykopkow
      pokaż całość

odpowiedzi (71)

• pełna lista

Wykopalisko

• Tak wygląda rozpuszczony, amerykański dzieciak Tak wygląda rozpuszczony, amerykański dzieciak 260
    • Libacja księży z młodymi dziewczynami w Krakowie Libacja księży z młodymi dziewczynami w Krakowie 69
    • George Friedman: Polska to wschodząca potęga George Friedman: Polska to wschodząca potęga 100
    • MacBook Pro M2 osiąga aż 108 stopni C i się dławi. Nawet Intel był chłodniejszy MacBook Pro M2 osiąga aż 108 stopni C i się dławi. Nawet Intel był chłodniejszy 62
    • Kiedy skończył się czerwiec i można pochować tęczowe wystroje Kiedy skończył się czerwiec i można pochować tęczowe wystroje 50
    • Morawiecki się wygadał. "Naszym celem było doprowadzić do wzrostu inflacji" Morawiecki się wygadał. "Naszym celem było doprowadzić do wzrostu inflacji" 72
    • Szwedzi budują nowoczesny okręt podwodny w technologii Stealth. Szwedzi budują nowoczesny okręt podwodny w technologii Stealth. 54
    • Bartosiak: NATO, G7, BRICS, wojna na Ukrainie - układ sił w połowie 2022 r. Bartosiak: NATO, G7, BRICS, wojna na Ukrainie - układ sił w połowie 2022 r. 46
    • Ukraiński atak artyleryjski likwiduje rosyjski obiekt wojskowy Ukraiński atak artyleryjski likwiduje rosyjski obiekt wojskowy 36
    • NIK: poważne problemy z czołgami Leopard 2A4 NIK: poważne problemy z czołgami Leopard 2A4 59

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka bekazpisu ciekawostki ekonomia europa finanse geopolityka gospodarka heheszki historia inflacja kultura motoryzacja pieniadze polityka polska prawo rosja ruskimir sport swiat ukraina usa wojna wojsko wydarzenia wykop zainteresowania

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.