Debil na rowerze nie ustępuje samochodowi, który włącza się do ruchu. Natychmiastowa karma
#rower #pedalarze #bekazpodludzi
Nieoczywiste plusy z mieszkania w #gdansk
+ Jak ktoś nie lubi gorąca, to latem jest chłodno
+ Można pośmieszkować z Januszy, którzy przyjechali kilkaset km, żeby moczyć dupę w wodzie o temperaturze kranówki, jeszcze z sinicami pewnie
@oruniak:
+ Unikalna na skalę światową okazja do doktoryzowania się z oferty zbiorkomu.
+ Możliwość życia w mieście, w którym nie rządzą politycy myślący tylko o swoich stołkach, ale poważni biznesmeni-deweloperzy.
+ Życie w mieście, które nastawia się na komunikację prywatnymi samochodami a nie jakimiś neolewackimi rowerami czy zbiorkomem.
@oruniak: No przecież piszę -- miasto zarządzane przez deweloperów, którzy wiedzą, czego mieszkańcy potrzebują a nie przez owładniętych ideologią utrudniania życia mieszkańców politykierów. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@oruniak: Ja bardziej o #trojmiasto niz #gdansk
Brakuje mi czasem sezonu na "o zobacz, to ten smieszny krzywy domek". Byl to zawsze ten moment w roku kiedy wiedziales, ze sie zaczyna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@oruniak: +masz problemy króla Arabii Saudyjskiej- już nie wiesz co masz robić z pieniędzmi. Opłacisz czynsz i nie wiesz czy reszta na jedzenie czy na bilet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poproszę o szczegóły.
@Headcrab_B:
Niestety, jeszcze nie mam tego doktoratu, więc tych szczegółów nie jestem w stanie podać.
@oruniak Ja się tu ostatnio pytałem o Oksywie w Gdyni, bardzo przemiła kompetentna pani od nieruchomości nie udawała, że coś tam jest jakoś lub nie tak, tylko jak pytałem, to odpowiadała zgodnie z tym co usłyszałem od innych.
Mieszkania w Gdańsku to kosmos, ale nie taki jak w innych miastach, znalazłem tanio rzekome 'mieszkanie' w Gdańsku, daleko od centrum okazja, zdjęcia super. Wszedłem do środka fajnie spoko. Na pytanie a kto tu ogrzewa dostałem odpowiedź:
pokaż spoiler No pan, tu jest pięć kaflowy na zewnątrz na drewno. xD
Gdańsk jest spoko na dłużej jak masz auto, SKM jest super. Dobrze przemyślane inwestycje budowlane, piękne widoki. Ciało prezydenta w kościele Mariackim xD. No generalnie taki Wrocław zanim stał się wypierdem korporacji. Tam będę mieszkał. Jedyne czego brak to rowery miejskie.
Trójmiasto>Wrocław>Warszawa>Poznań>Szczecin>Kielce> Kraków>długo nic... > Bydgoszcz> Toruń
Oczywiście od względem życia jako takiego, nie rozwoju czy jakichś memów
@Cwelohik: W Gdańsku jak mieszkasz za obwodnicą, to wszędzie jest daleko. Przeprowadziłem się do Łodzi i tutaj nie ma takich problemów, nawet mieszkając na największym wygwizdowie (np. Olechów/Andrzejów vs Osowa). W Łodzi wszędzie jest blisko czy to autem czy komunikacją miejską. Komunikacyjnie Łódź>Gdańsk. Co nie zmienia faktu, że pod innymi aspektami Łódź wygląda gorzej :)
@oruniak: wlasnie wróciłem, zwykle mieszkalem w centrum albo na brzeznie teraz wybralem jakies...przy wysypisku. Ja jebie jeszcze sm dala mi mamdat za wjazd w uliczke z zakazem jak szukalem miejsca parkingowego
@yggdrasil: We Wrocku niewiele lepiej. Dobrze skomunikowanym miastem z mojego doświadxzenia pod zbiorkim jest chyba tylko Wawa.
@monkiusz: Warszawa chyba poza konkurencją w kwestii komunikacji miejskiej. Pewnie Warszawiacy się nie zgodzą, że u nich komunikacja miejska jest spoko. I pewnie mają racje, ale w takim razie warto się zastanowić jak kiepska jest komunikacja w innych miastach :D
Debil na rowerze nie ustępuje samochodowi, który włącza się do ruchu. Natychmiastowa karma
#rower #pedalarze #bekazpodludzi
Animacja skończona. Jest to podsumowanie mojej ponad siedmiomiesięcznej przygody z programem multimedialnym Blender (ten konkretny projekt robiłem ponad 2 miechy). Jak się komuś spodoba to zapraszam tutaj po więcej:
https://www.behance.net/drzewiecki
Mam nadzieję, że to fajna animacja. Pozdrawiam!
pokaż całość