Haha, pan Ćwiąkała top xD
#pilkanozna #kanalsportowy
WTF Co ja pacze. Leci jakis material na tvn24 gdzie mowia ze w USA wladze chca sie pozbyc broni i organizuja akcje ze ludzie moga oddawac bron ktora posiadaja. I akcja cieszy sie powodzeniem.
Wezcie mnie teraz wytlumaczcie jak debilowi bo nie ogarniam. Co to zmieni?
Jak ktos mial bron i dobrowolnie ja oddal to co to zmieni? Serio ktos taki tej broni by uzyl w sposob nieodpowiedni?
Serio bron oddal ktos kto ma zapedy zeby do szkoly pojsc i strzelac?
#bron #usa
Serio bron oddal ktos kto ma zapedy zeby do szkoly pojsc i strzelac?
@gorzki99: może jego dzieciak nie weźmie broni ojca/matki
Wezcie mnie teraz wytlumaczcie jak debilowi bo nie ogarniam. Co to zmieni?
@gorzki99: To potrzeba jakiegoś lewaka, żeby wyjaśnił.
Też tego nie rozumiem. Rośnie ilość strzelanin, BLM robi rozpierduchę, ryzyko bycia ofiarą napaści rośnie -- no nie całkiem najlepszy moment, żeby dobrowolnie pozbywać się broni.
Chyba, że ten "sukces" to taki sam jak parę lat temu -- ta "broń" oddawana za 100-200 USD to jakieś samoróbki robione w 30 minut kosztem materiałów z marketu za 5 USD albo wręcz fabrycznie nowa broń sprzedawana taniej niż koszt wykupu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to jakieś samoróbki
@Polinik: nawet Serbu firearms wypuściło model specjalnie zaprojektowany na gun buyback gb-22 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
akcje ze ludzie moga oddawac bron ktora posiadaja. I akcja cieszy sie powodzeniem.
@gorzki99: jak już ktoś jest zwolennikiem takiej akcji to można by chociaż sprzedać do jakiegoś sklepu czy lombardu pistolet za kilka baksów zamiast oddawać za darmo, chyba, że taki dobrodbyt w tych stanach mają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i już widzę, jak BLMy oddają swoje gnaty ( ͡º ͜ʖ͡º)
A co sie zyskuje jak normalny obywatel dobrowolnie odda bron?
@gorzki99: Będzie bezbronny w obliczu ataku, ale za to nie zrobi masakry w szkole, czego nie rozumiesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No wlasnie tego
@gorzki99: No to mówię -- to trzeba jakieś lewicowego umysłu, żeby wyjaśnił te zawiłości przyczynowo-skutkowe. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gorzki99: chłop poczuje sie lepiej, pomyśli że dokłada swoją cegiełke do bezpieczeństwa czy jakieś inne pierdolenie.
Haha, pan Ćwiąkała top xD
#pilkanozna #kanalsportowy
Ale jutro i w piątek będzie festyn na tagu. Ogłaszam pełną mobilizację. Nie przyjmuję usprawiedliwień, bo już po maturach i zakończeniu roku szkolnego, więc #wkpinvestments powinien się stawić w komplecie.
#nieruchomosci #gielda #stopyprocentowe #standup
Jestem pierwszy tydzień w nowej robocie (tzn. od piątku, tylko wtedy jakieś bhp czy coś) i mieliśmy pierwszy planning dzisiaj w którym brałem udział. Normalnie robimy wycenę i tam teamlead rzuca, że ile integracja z PayPalem będzie trwać, no to normalnie mówię, że 2-3 godzinki zejdą, bo trzeba przetestować, a inni takie wielkie oczy i mówią, że to 4-6 dni roboty. Trochę próbowałem wyjaśnić, że topokaż całość