Tragedia w kilku aktach xD
Druga fotka w komentarzu.
Tl;dr:
pokaż spoiler Laska pomalowała całe auto farbami akrylowymi, bo myślała że kupiła akwarele xD
#samochody #woodstock #bekazpodludzi #bmw
ten list to za zdrowo nie wygląda, lepiej SM/Ekopatrol wezwać
@zaltar: ten lis wygląda bardzo zdrowo. Niezdrowo wyglądający lis wygląda jak ten od kawusi i git
@alberto81: eh lis wśród ludzi to zły znak. Ja bym nawet nie podchodził. Chuj wie czy nie ma wścieklizny czy coś
@alberto81: dwa lata temu wychodziłem tam żabki i bym na niego nadepnął bo maseczka i okulary mi zaparowały. Myślałem co to za dziwny piesek xd
@Gacek_: Jest pierdyliard widocznych objawow wscieklizny, ale ludzie i tak zawsze jak zobacza perfekcyjnie zdrowo wygladajace zwierze, ktore kreci sie wsrod ludzi beda robic hurr durr na pewno wsciekly xD
@Peeleejin: Z dzikimi zwierzętami trzeba uważać, ponieważ często gdy nie boją się ludzi i podchodzą to zarażone są wścieklizną a to śmiertelna choroba.
@zaltar: @Gacek_: @hesuss: lis ze wścieklizną https://v.redd.it/9f2hf0otlws81/DASH_720.mp4?source=fallback.gif
@alberto81 ten lis tam już tyle lat chodzi, że ma wywalone. Zresztą to pewnie ul.Chmielna więc nie ma się co dziwić, że wygląda jak wygląda xd
@alberto81: Choćby wyglądał najzdrowiej na świecie to i tak bym nie podszedł na bliżej niż 10 metrów. Wścieklizna to jeden z gorszych sposobów na śmierć, przejebana i przerażająca choroba a do tego nieuleczalna
@alberto81 kiedyś byliśmy w Gdańsku i zobaczyliśmy lisa w środku miasta baraszkującego po śmietnikach. Stwierdziwszy że to raczej nie jest normalne, zadzwoniliśmy na SM. Strażnik stwierdził jednak, że to całkiem normalne w Gdańsku i żeby się nie przejmować ¯\(ツ)/¯
@swiadekkoronny: Paryż ma szczury, Gdansk ma lisy. Każdy ma jakiegoś zwierzaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@alberto81 lisy wbrew pozorom łatwo się oswajają wśród ludzi w większych miastach, gdzie mają żarcia pod dostatkiem, wiec tak sobie tuptają, i ani oni nikomu nie wadzą, ani nikt im. W Krakowie przy politechnice co chwila jakiegos widać w lecie jak studenty grillują:p natomiast gdybym spotkala lisa niebojącego się ludzi w lesie, to bym uciekała, bo to juz nie jest normalne.
Jest pełna symbioza
@efek: zazdroszczę, u mnie stare baby masowo wydzwaniają do magistratu, że ich pieski się denerwują i spokojnie nie mogą srać na chodnik. magistratowi w to graj, myk budżecik na specjalną operację odławiania dzików.
#jebacpradem
@magda_em no nie wiem, na co dzień mieszkam w mieście, gdzie w centrum są co najwyżej szczury. Nie wiedziałem że lisy w śmietnikach to u was normalność xd
lisy w śmietnikach to u was normalność
@swiadekkoronny: jesteśmy nienormalni, bo na widok lisa nie dzwonimy do strażaków miejskich. super argument bulwo.
@dumplingsmusic: Aaaa nie musisz bo za 650 euro możesz sobie takiego sprawić
https://m.olx.pl/d/oferta/lisy-liski-lis-hodowlany-rezerwacja-oswojone-lisy-hodowla-CID103-IDO96NM.html
beda robic hurr durr
@hesuss: i bardzo dobrze. Lepiej hurr durr i unikać zamiast rzucać mu plaster szynki.
@Mam-na-imie-Porucznik: dobrze że 15 tysięcy lat temu ktoś się jednak odważył rzucać plasterki szynki wilkom, dzięki temu teraz mamy pieski ;)
@alberto81 chyba nie pierwszy raz tam jest skoro tak siedzi i jeszcze od razu reaguje na rzucone jedzenie, oby wściekły nie był bo przyps :/
@zaltar: jakby cie ktos nagral jak stoisz pod żabką z rana skacowany po calonocnej imprezie to wcale bys lepiej nie wygladał( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rudelusterko: Dokładnie, jak lis od małego mieszka blisko ludzi, to zaczyna ich traktować jak element krajobrazu. Oczywiście trzeba zachować ostrożność, ale lisy potrafią odwalać niesamowite numery, jak się trafi co bardziej ciekawski egzemplarz.
@hansschrodinger: spotkałem go osobiście, a poza tym ktoś go już wrzucał na wykop rok, czy dwa lata etmu
Choćby wyglądał najzdrowiej na świecie to i tak bym nie podszedł na bliżej niż 10 metrów. Wścieklizna to jeden z gorszych sposobów na śmierć, przejebana i przerażająca choroba a do tego nieuleczalna
@YankeeKiller: jebniesz szczepionke i będzie git
@unhollywood co wakacje go ludzie wrzucają bo mieszka przy osiedlu mieszkan na krótkoterminowy wynajem
skąd wgl się ten mit powielany wziął?
@FreeRiderr: ja go znam z kilku tekstow o wsciekliznie. Biorac pod uwage ze wscieklizna jest nie uleczalna wole sie trzymac od takich lisow z daleka.
@Nowystaryziel: Albo po prostu są nauczone ze ktoś z restauracji sypnie resztkami żarcia.
Ehhhh tak jak napisał @hesuss, jest pierdyliard objawów wścieklizny,ale ludzie wbili sobie do łba,że gdy nie ucieka to na bank jest chore.
Zwierzęta są inteligentne i dostosowują się do otoczenia.Po co ma szukać żarcia,jak podejdzie na gotowe i rzuca pod nos.
@e3b0c dobra źle to ujołem, chodzi mi o to, że równie czesto zwierzęta chore na wściekliźnie unikają kontaktu i o tym jakoś nikt nie pamięta tal samo jak o innych objawach, za to zawsze każdy piszę tylko o tym, że zwiwrze się nie boi. No zazwyczaj się nie boi bo jest przyzwyczajone xd
moze jestem debilem ale poglaskalbym go bo fajny
@dumplingsmusic: potwierdzam, jesteś. Jakie urocze zwierzątko, szkoda że przy próbie dotknięcia szybciej byś się pozbył palców niż go dotknął .
@hansschrodinger: gdzieś mam na starym telefonie jak zaczął się pojawiać, teraz już wszyscy wyjebane mają
@FreeRiderr: to nie jest mit
zwierzęta dzikie - głównym objawem jest utrata wrodzonego lęku. Występuje także agresja przejawiająca się atakami na zwierzęta domowe, gospodarskie i ludzi. Dodatkowo, u nietoperzy obserwuje się utratę zdolności lotu, nadpobudliwość na dotyk i dźwięk, przewracanie się na grzbiet i aktywność dzienną niespotykaną u zdrowych osobników.
@lukasz-piwiszkis: Nie powinno się dokarmiać dzikich zwierząt. Ja wiem, że w miastach takie zwierzęta jak dziki czy lisy żyją sobie dobrze, ale nigdy nie ma pewności czy takie zwierzę jest zdrowe.
@jascen: wirus wścieklizny atakuje układ nerwowy i to, że zwierze nei boi się ludzi to po prost jeden z objawów totalnego rozpierdolu który dzieje się w ich czaszkach. Utrata zdolności motorycznych, jadłowstręt i wodowstręt, przewracanie się, chaotyczne ruchy - to są objawy typowe i widoczne gołym okiem, natomiast agresja to naturalna reakcja na obecność człowieka w bezpośredniej odległości, kiedy zwierze nie panuje nad swoim ciałem i nie może uciekać.
To, że zwierze w środku miasta nie ucieka i żebrze o jakieś smakołyki, znaczy tylko że się przystosowało do żebrania i wie, że może w ograniczonym stopniu zaufać ludziom.
@hesuss: ja tylko odpowiedziałem komuś, że fakt, że dzikie zwierzęta, które nie uciekają przed ludzmi, mogą być chore na wściekliznę to nie mit
@alberto81: Ten lis jest wściekły!
pokaż spoiler jak żarcia pod żabką nie dostanie
@Gacek_:
eh lis wśród ludzi to zły znak. Ja bym nawet nie podchodził. Chuj wie czy nie ma wścieklizny czy coś
W Gdańsku to akurat byłoby niepokojące jakby ten lis uciekał XD Na nich samochody nie robią wrażenia a co dopiero jacyś tam ludzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zaltar: @Gacek_: @Nowystaryziel: @YankeeKiller: @swiadekkoronny: Aż strach pomyśleć co zrobilibyście po spotkaniu trójmiejskiej świnki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@demonox: ta wygląda sympatycznie xd
a o lisach jedyne co wiedziałem z biologii to że się trzymają z dala od ludzi a jak się nie trzymają z dala to pewnie mają wściekliznę xd
@swiadekkoronny: U ciebie szczury, a u mnie sarny i zające się trafiają, ale nie są oswojone tylko przypadkiem xD
@mitchumi: biedny lisku, jak się skończyła historia? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ah, widzę, że u zwierząt też śmiertelna (╯︵╰,)
@rudelusterko:
natomiast gdybym spotkala lisa niebojącego się ludzi w lesie, to bym uciekała, bo to juz nie jest normalne.
Po kilku nocach spędzonych pod namiotem w lesie stwierdzam, że bierdolisz bo jest to w zupełności normalne. Lisy to mega ciekawskie zwierzaki (w odróżnieniu od dzików, saren i reszty leśnej zgrai, która faktycznie boi się ludzi i ich unika) i co noc jakiś lisek kręci się nam wokół obozowiska. Ostatnio nawet jeden obudził szturchając mają głowę łapką przez tylną ścianę namiotu. Muszę przyznać, że po takiej pobudce w środku lasu to mało brakowało i śpiwór byłby do prania xD
@Rustyyyy: owszem, ale większość hodowli oferuje lisy syberyjskie, które teoretycznie są bardziej udomowione i przystosowane do życia z człowiekiem
@zaltar: @Gacek_: @hesuss: lis ze wścieklizną https://v.redd.it/9f2hf0otlws81/DASH_720.mp4?source=fallback.gif
@mitchumi: co on odpie$&dala? (ಠ‸ಠ) czemu chciał wejść do środka?
@lukasz-piwiszkis: No ja przestałem wychodzić z domu, bo wściekłe gołębie nawet nie uciekają na mój widok, a wściekła sroka siada mi na balkonie i gapi się na mnie, jak pracuję XD
@alberto81: to jest stoczniowy lisek, czasem szwenda się po Śródmieściu. Niemal oswojony. Nie płoszyć, dożywiać. On jest prawie jak kotek spod bloku.
Tragedia w kilku aktach xD
Druga fotka w komentarzu.
Tl;dr:
pokaż spoiler Laska pomalowała całe auto farbami akrylowymi, bo myślała że kupiła akwarele xD
#samochody #woodstock #bekazpodludzi #bmw
Polecacie obejrzeć Kac Wawa? Wciąga, że chce się dalej oglądać?
#film #filmnawieczor