Polecacie obejrzeć Kac Wawa? Wciąga, że chce się dalej oglądać?
#film #filmnawieczor
Kwintesencja Polski, a zarazem mojego pięknego miasta Gliwic. Odnowiona elewacja 3/4 budynku w centrum miasta, ponieważ jedna klatka się nie zgodziła. Tak się prezentuje finalnie budynek ( ͡° ͜ʖ ͡°) #bekazpodludzi #heheszki #nieruchomosci #gliwice #patologiazmiasta
@Jantar997: niby śmieszne, ale jak tam będą największe spadki to się będziecie zabijać o mieszkania tam, a potem będziecie pisać, że płyta czy z czego toto jest to jest super decyzja, lokalizacja, dookoła brak innych bloków itp itd
@Jantar997 kto próbowal się dogadać na coś z Polakiem w liczbie większej niż 1 ten się w cyrku nie śmieje, dlatego wszędzie dominuje styl cygański a polonez caro to szczyt naszej myśli technicznej.
Ot to jak wygląda dany kraj odzwierciedla umiejętności organizacyjne danego narodu, niezależnie od średniego IQ. Dlatego Polacy, których średnia IQ jest taka sama jak Austriaka czy Niemca nigdy nie będzie żył tak jak jego kolega z zachodu.
@Jantar997: za dwa lata będą chcieli sobie odnowić budynek i zrobią w innym kolorze albo w tym samym ale ten stary się za brudzi i będzie nadal wyglądało jak gówno XD
@Jantar997: a idź. całe studia mieszkałem za rogiem na Jagiellońskiej, teraz omijam ten chlew jak tylko mogę xd
Jesteś z Gliwic ze taki doinformowany? Skończyli robić elewacje, tamta klatka się nie zgodziła na odnowienie. Tak zostaje i tak to będzie wygladac wiec nie pierdziel głupot
@Jantar997: tak sie składa że jestem z tamtej klatki. Na remont nie zgodziło sie pare osób, bo na 20 lat fundusz remontowy wzrósłby o chyba 200zł jeśli dobrze pamietam. Plus należy zaznaczyć że wczesniej każda klatka miała swoją wspólnotę jak i zarządce. Jakiś czas temu 3 klatki sie dogadały i połączyły. 4 klatka wyjebane w to miała. Zarządca 4 klatki rozszedł sie z żoną, to potem nie miał nawet rozpisanych wydatków. Teraz zostało to połączone i w Tym roku będzie brany kredyt na remont także tej części, wliczając w to część od Jagiellońskiej.
@Jantar997: gosciu 2 miesiace temu dopiero to przegłosowali. Wystąpili dopiero o kredyt na to. Myślisz ze to sie zrobi w 3 dni? xD
@Jantar997: zresztą po co ci mam sie tlumaczyc, sam zabiegałem zeby do remontu doszło wiec nie wiem co tam twoi znajomi ci na uszy nawijają.
@Jantar997: gdzie dwoch polakow tam trzy opinie (zaloze sie ze w tej nieodnowionej to jakis element socjalny siedzi)
@Jantar997: w Toruniu to samo, bo dwie klatki należały zdaje się do spółdzielni kolejowej, która nie miała hajsu na remont,ostatnio nie byłem na tej dzielni ale dziś aż się przejadę obczaić czy coś się zmieniło.
Najlepsze że jedna klatka na pół zrobiona ...
@Jantar997: mmm, na tych nowych styropianoza mocno, wszystko na gładko jebnięte, a jakieś podziały elewacji nieudolnie udaje różnobarwne malowanie.
Stara część przedstawia cokolwiek z architektury.
Nie chcieli, nie mieli kasy, to nie zrobili. Będą płacić więcej za ogrzewanie. Co ci do tego?
Nie chcieli, nie mieli kasy, to nie zrobili. Będą płacić więcej za ogrzewanie. Co ci do tego?
@general_bomba: a co ci do tego, że na środku trawnika leży gówno?
@Jantar997: Normalnie,da się.Chyba,że znowu się nie da,nie wiem bo też nie byłem tam jakiś czas ʕ•ᴥ•ʔ
@Jantar997 Ostatnio chciałem dogadać 4 wspólnoty, w tym moją, na wymianę wiaty śmietnikowej. Jest za mała, kosze stoją na zewnątrz, a śmieci naturalnie zapierdalają po całym podwórku. 3 wspólnoty odrzuciły, powody:
- za drogo
- nam to nie przeszkadza
- zaraz zniszczą i tak (wtf, śmietnik?)
@Cyslav: podejrzewam (choć nie bez wątpiwości), ze u niemca:
-wspólnota nie dostanie zgody na częściowy remont elewacji bez czekania na pozostałe "klatki"
-wspólnota nie dostanie zgody na takie "zgwałcenie" oryginalnego detalu i zrobieniu "byle taniej, na gładko"
co,w ogólny rozrachunku, zapobieże takiemu wizualnemu bałaganowi (choć kosztem opóźnienia i podniesienia kosztu renowacji)
@Jantar997 mnie to zawsze rozwala w Polsce powiatowej jak są takie 2 rodzinne domki przyłączone do siebie. I jeden pięknie ocieplony i otynkowany a 2 już nie z czego większość inwestycji osoby A idzie na marne
@Vetinari: z tego co pamietam na początku było wlasnie pół miliona, teraz podrozało wszystko do ~700k
@Drail: Masakra, w życiu bym nie pomyślał, że to takie drogie. Nic dziwnego, że tak mocno rośnie czynsz.
@Vetinari: no ale to też jest patologiczna sytuacja że jedno mieszkanie sie nie zgadza i wszystko blokuje (dlatego jest tak jak jest). Overall będzie to zrobione też. Trzeba także zadać sobie pytanie, kto wydał pozwolenie na częściową renowacje budynku...
@Jantar997: U mnie jedna rodzina mieszkająca w jednym domu nie zgodziła się na remont xD Finalnie wygląda to tak, że połowa domu jest ocieplona i wymieniony dach a na drugiej stronie nic xD No zgadnij kto teraz kurwa krzyczy najgłośniej jak zaczął przeciekać dach i wchodzić grzyb na ściany XDDDDD
kto próbowal się dogadać na coś z Polakiem w liczbie większej niż 1 ten się w cyrku nie śmieje, dlatego wszędzie dominuje styl cygański a polonez caro to szczyt naszej myśli technicznej.
Ot to jak wygląda dany kraj odzwierciedla umiejętności organizacyjne danego narodu, niezależnie od średniego IQ. Dlatego Polacy, których średnia IQ jest taka sama jak Austriaka czy Niemca nigdy nie będzie żył tak jak jego kolega z zachodu.
@mookie: 3 słowa - zabory, wojny i prl.
Wymordowali całą naszą inteligencję, a w jej miejsce wstawili oportunistów, cwaniaków i debili. Jeżeli młode pokolenia, które nie zaznały PRLu się nie ogarną, to polska pójdzie na dno.
@orany:
Tak tak oczywiście, ty za to jesteś światowym człowiekiem i byles w Indiach, Chinach, Brazylii, Australii, Austrii, Francji, Hiszpanii i w Egipcie przez bardzo wiele lat tam mieszkałeś dlatego możesz z łatwością dokonać tego jakże precyzyjnego i trafnego porównania mentalności innych nacji i Polaków i szybko stwierdzić ze Polska to chlew obsrany gownem i powinni go już dawno zaorać bombami
Kys retard
Akurat pracuję z nacjami z całego świata i mam jakieś tam porównanie. Polacy są w środku stawki pod kątem organizacji, więc na tle światowym nie wypadamy najgorzej jednak do czołówki nam sporo brakuje.
Powinniśmy starać się równać do najlepszych jak Szwajcarzy czy Japończycy to będzie żylo nam się lepiej.
@Jantar997: u mnie dobrych kilka (może i z 15) lat temu pojawił się temat ocieplania bloków to oczywiście stare grzyby emeryty się nie zgadzały, bo trzeba by płacić 20 złotych miesięcznie więcej, a oni i tak zaraz umrą to po co im to i osiedle ocieplano etapami, co chojowo wyglądało, a finalnie i tak zrobiono całe. A dziad z mojego bloku, który najwięcej bóldupił (stary komuch) żyje do dzisiaj.
@Jantar997: powinni teraz dostać mandat za zaśmiecanie przestrzeni publicznej i za te pieniądze wyczyścić budynek :)
@Jantar997: no i prawidłowo, jak miałem lokatora syfiarza to umyłem pół umywalki w łazience i pół lustra
@mookie: Polacy potrafią się tylko jednoczyć, gdy sytuacja jest skrajnie prze*ebana. Patrz: bitwa warszawska i 2 wojna światowa.
3 słowa - zabory, wojny i prl.
Wymordowali całą naszą inteligencję, a w jej miejsce wstawili oportunistów, cwaniaków i debili. Jeżeli młode pokolenia, które nie zaznały PRLu się nie ogarną, to polska pójdzie na dno.
@Gumaa: W przypadku Górnego Śląska powód jest tylko jeden - imigracja zarobkowa w okresie PRL i relokacje ludności ze wschodnich wiosek do cywilizowanego regionu, skutkujące wzrostem ilości kradzieży, cwaniactwa i braku kultury. Stąd też na Śląsku gorol jest określeniem pejoratywnym.
@Jantar997: U mnie na osiedlu odmalowali dwie ściany wieżowca i tak to już drugi rok stoi bez perspektyw na pozostałe dwie ściany xD
@Jantar997: no jak to. Przecież polska husaria wolnościowa uwielbia korzystać ze swojej wolności nie mądrze, tylko żeby dojebać somsiadom XD
@Drail: 200zł rocznie? (nie wiem co ile się płaci na fundusz remontowy, nigdy nie mieszkałem w bloku)
@Drail: To fundusz remontowy wzrósłby na 20lat o 200zł dla całej klatki czy czy dla każdego mieszkania?
@Jantar997: chcialbym wiedziec, co takiego przeszkadzalo mieszkanca w posiadaniu odnowionego budynku
@Wmordejerza5000: To niestety dla ciebie ale My Polacy jesteśmy rasą panów nie to co ty kacapku. Takie wpisy pełne zazdrości jedynie utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Swoją drogą przejrzałem sobie twój profil. Niezły materiał dla psychoanalityka :) Pachnie mi tu nieleczoną ojkofobią z przerzutami. Doradzam wizytę u specjalisty. Lecząc swoje kompleksy wobec Polaków na wykopie jedynie pogarszasz sytuację.
@Wmordejerza5000: Buahaha :) no i po ci było to podskakiwanie mały ruski pachołku? Teraz sobie nie popiszesz do końca lata haha:)
Nam? Polakom - Rasie Panów chciałeś podskoczyć? Widzisz jak kończą tacy jak ty. Hahahaha :) Ruski pachołku z chlewu obsranego gównem - pod moim Polskim butem byłoby ci lepiej!
Polecacie obejrzeć Kac Wawa? Wciąga, że chce się dalej oglądać?
#film #filmnawieczor