Ej dzisiaj zrobili mi ósemkę kanałowo. Czy cena 1400zl to nie przegięcie? Dodam, że leczenie na jednej wizycie pod mikroskopem, jakieś krzywe kanały itp. Oczywiście pełna profeska gabinet i stomatolog dr n med. ale jeszcze nigdy nie byłem w takim szoku jak dowiedziałem się o cenie.
#medycyna #stomatologia #dentysta
@black_fort: oczywiście że przegięcie, też byłem w szoku jak pierwszy raz prywatnie robiłem kanałowe. To nie jest kraj do życia
@black_fort: kanałowe tyle kosztuje. No i nikt nie da Ci gwarancji, że po leczeniu kanałowym ząb nie będzie do ekstrakcji.
@black_fort: Sądząc po miniaturce, powinieneś się cieszyć, że z żyrantem nie kazali przyjść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@black_fort: Fajnie koresponduje Twój wpis z avatarem. A tak serio to się cieszę, że ten atawizm jakim są zęby mądrości u mnie nie wystąpił i wedle prawdopodobieństwa nigdy nie wystąpi
@black_fort: przyjmując że 8. są trudno dostępne, mają bardzo dużo kanałów, które jeszcze mogą być zobliterowane, krzywe itd, to nie jest to dziwna cena, zwłaszcza jeżeli oczyścili już wszystkie kanały. Ta cena może być zarówno trochę wygórowana, jak i całkiem atrakcyjna, w zależności od wykonanej pracy. Pytanie tylko, czy warto leczyć 8. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@black_fort: jak mi się ósemka psuła, to ja wyrwałem. Wyszło taniej i nie będzie bolec w przyszłość :p
Co byście zrobili na moim miejscu?
Prolog jest taki że udało mi się kupić rodzicom 3.5t ekogroszku z PGG na swoje dane, rodzice biedni nie są (tata pracuje za granicą, niedawno młodemu kupili moto za 6k a ma 15lat) a auto mam zarejestrowane na tatę bo OC tanie.
Ubezpieczenie wychodzi wiec zażartowałem że w ramach ostatnich urodzin i jako podziękowanie za kupno węgla mogliby mi opłacić pokaż całość