Dziś 56 urodziny mojej mamy. Dajcie jej plusa bo każdy plus to #jebacraka
Może mi ktoś wytłumaczyć fenomen Dawida Podsiadło? Showman z niego żaden, muzycznie jest co najwyżej poprawny, a sympatię publiczności zyskał w dużej mierze przez swój wizerunek nieogarniętego chłopaka z "małego miasteczka" - Dąbrowy Górniczej (prawie 120 tys. mieszkańców). Tak na oko, na Stadion Śląski przyszło na pewno ponad 50 tysięcy ludzi. Czy to chwilowa moda, efekt przekładania koncertu od 2 lat czy może jeszcze coś innego? #podsiadlo #koncert #chorzow #stadionslaski fot. Paweł Kurczonek
Dawid Podsiadło rozbujał Chorzów
@vathus: jest średni, a to na polskiej scenie popowej już zajebiście.
Poza tym nie ma się wrażenia, że na siłę próbuje być fajny, przynajmniej ja nie mam.
@vathus: fenomen to jest tam iść, stać w tłumie, godzinę do kibla, piwo pewnie po 20 zł, no i najważniejsze gówno słyszeć i widzieć.
Eh stary maruda jestem
@vathus: Musiałam sprawdzić czy to foto to nie kombajn w zbożu xD
A Dawid jest super, jak widać lubi go więcej osób niż ciebie także musi być fajny ;p
@vathus:
Sympatyczny chłopak, który nie próbuje być na siłę przebojowy, gra przyjemną, lekką muzykę o przynajmniej jedno oczko bardziej ambitną niż to co serwują jego koleżanki z pop-sceny.
120 tys mieszkańców to wiocha.
@Masuj: te jego podejście na rzucanie sucharami to też było bardziej żenujące niz śmieszne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cat_in_hat: Nie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Aj dżast łant ju to nooooł nooooł nooooł nooooł posłuchaj sobie mi się podoba
@Opportunist: Ja tam byłem ze względu na różowa jednakże najbardziej podobał mi się utwór z tej sekcji leśnych pojebów oraz to z orkiestra. Największy fuckup to remix techno figur geometrycznych czyli te trójkąty i kwadraty. W pewnym momencie każdy już nie wiedział co gra i powypadali z tempa. Klawiszowi się nie dziwie bo grał od dwóch minut te same akordy a to może się każdemu już pojebać :D
@vathus: gorszy jest Ralph, na sile podczepia sie pod np. Takiego Dawida, wielka gwiazda, diva. I sie lansuje. Spiewa takie kocopoly że dramat
@vathus: laski go lubią, więc ciągną tam swoich partnerów i/lub koleżanki i z jednego zainteresowanego robi się X2/3. Pójdą na koncert raz i stąd frekwencja. Nie słyszałem aby ktoś na jego koncerty jeździł pół Polski.
@kocot: Ten to w ogóle odklejeniec jakiś XD Głosu nie można mu odmówić ale cała otoczka kolorowego ptaka jednak jest mocno odpychająca a wręcz niesmaczna.
@vathus: u nas nie ma "gwiazd" więc stosunkowo próg wybicia jest dość łatwy. Nie tak dawno był wywiad z kimś z radia ze nie sa w stanie puszczać tylko polskich utworów bo ich po prostu nie ma
@vathus: A właśnie, że bardzo dobrze śpiewa. Umie w liryczne, smutne piosenki, te bardziej rockowe często wychodzą mu też super. Poza tym śmieszny typek jak się jakieś wywiady z nim poogląda.
@vathus: hmm fenomen polega na tym że ludziom się podoba jego muzyka, a tobie nie, bo ty to nie wszyscy. Pozdrawiam mam nadzieję że pomogłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@vathus: mam dokładnie te same odczucia, ani muzyka odkrywcza, ani głos wybitny, media go pompują i tyle, teoria tłumu i ludzi bez własnej opinii, idą bo wszyscy mówią że warto. Dokładnie 3 lata temu byłem na narodowym na Phil Collins. Nie ma obecnie polskiego wykonawcy na którego koncert bym szedł
@vathus: byłem na jego koncercie, on tworzy super muzykę.
Jeśli jednak chodzi o koncertowanie to brak kontaktu z publiką, śpiewanie zmodyfikowanych piosenek na tyle że publika nie może z nim tego zaśpiewać. Był to tylko jeden koncert Dawida na którym byłem i tak średnio mi się podobało. Gdzie dalej uważam że muzykę robi super
@vathus: teksty ma bez sensu, ale ma tak dobrane wszystko łącznie z wąsem, że dobrze się tego słucha.
@vathus: moja kobita jest jego fanka. Wizerunek, showbiz i inne takie srednio ja kreca (bo lubi sluchac brzydali rownie mocno co takich Podsiadlow), i lubi jego muzyke mocno. Wytlumaczyla to w ten sposob- i silnie zaznaczam, ze to jej zdanie, ale osobiscie sie bardzo zgadzam.
Jego muzyka odnosi sie czesto o starszych czasow, ona nazywa owa muzyke "muzyka pokolenia Myslovitz". Jestesmy roczbik 94 i 95, wiec wychowalismy sie na "Statkach na niebie", Kayah, Bajm czy Lady Pank. Jego feeling uderza w te struny. Poza tym byla to (i najwyrazniej to co tworzy) muzyka na prawde wyjatkowa i zajebista.
Twierdzi tez ona- moja kobita- ze wybila sie w ciagu kilku ostatnich lat ekipa tworzaca cos ala piskomunistyczny new wave, do wora wrzuca tu Sannah czy Vito Bambino i innych, ktorych nie znam- muzykow trzymajacy sie ciasniej lub luzniej razem, tworzacych swoja sztuke na podobnych vibe'ach, co sprzyja rozpropagowaniu tego typu artystow. Samonakrecajaca sie maszynka.
Powtorze dla przypomnienia- to jest jej zdanie, ale zgadzam sie z nim.
@vathus: to samo co Sanah - gość ma niesamowity dryg do wpadajacych w ucho piosenek. Czy pomagają w ich komponowaniu czy akurat nie - znają się na tym co wybrać
@vathus: ma ładny przyjemny głos, potrafi wpasowywać się w różne konwencje i style muzyczne - dogra się do utworu rapowego jak i umie także stworzyć rockowy kawałek, ma dość oryginalne i niebanalne teksty jak na utwory do radia, trudno go zaszufladokować - jest zbyt mainstreamowy i przystępny dla mas by uznać go za alternatywę, jednocześnie nie jest tak banalny i schematyczny jak reszta typowego popu. Do tego ma wizerunek spoko gościa, który ma talent i go wykorzystuje, nie zależy mu na dodatkowej sławie związanej ze swoją osobą.
@vathus byłem na tym koncercie. Fanem raczej nie zostanę, słucham trochę innej muzyki zazwyczaj. Ale, po pierwsze nie można mu odmówić, że muzyka jest po prostu słuchalna. Nie jest to gówniane disco polo, nie jest to wyjąca Nosowska ze swoim Hey i nie jest to po prostu Rogucki ze swoją Comą.
Po drugie nie można mu odmówić tego, że potrafi zrobić show. Byłem na różnych koncertach, ale takiej oprawy jeszcze nie widziałem u wykonawcy, który raczej gra na krajowym, a nie światowym formacie.
Babochłop, czyli ten typ w różowym ciuchu też mnie wkurwił, nie lubie takiego kreowania wizerunku i tłumaczenia to byciem artystą. Jak Michał Szpak czy ten drugi babochłop, typiara z brodą z Austrii, co parę lat temu Eurowizję wygrał.
Wciąż uważam, że obecnie największy talent wokalny jeżeli chodzi o wykonawców młodego pokolenia to Igo i wielka szkoda że rozwiązali z Kubą zespół Bass Astral × Igo, bo robotę robili fenomenalną.
@pomaranczowyogorek: myślę że nie chodzi o to że tych utworów nie ma, tylko część z nich jest po prostu słaba albo to kopia kopii, przeklejka z zachodu. Kiedyś słyszałem tekst radiowca że jak ma coś puścić polskiego to ma być to po polsku bo jak chce po angielsku to ma tysiące perfekcyjnych utworów.
Z drugiej strony bardzo bym chciał żeby istniało takie radio gdzie leciałby tylko polska muzyka. Jak od czasu do czasu zobaczę że jakaś Steczkowska wydała rok temu album i przymierza się do kolejnego to chciałbym wiedzieć gdzie to się podziało? Oczywiście to byłoby g, ale służyłoby mi do utwierdzania się na temat stanu polskiej muzyki, a może coś by się trafiło.
@Viarus_: Rzucanie sucharów to nie jest show ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zero zabawy z publika. Już większe show jest na koncertach hiphopowych
@vathus: Nie jestem jakimś wielkim fanem jego, ale nie przełączam w 5 sekund jak leci w radiu tylko posłucham. Teksty są fajne, niektóre naprawdę plastycznie napisane. Muzyka dobrze brzmi, on sam śpiewa bardzo poprawnie. Jak słyszę Sanah albo inne Young Leosie to od razu wyłączam radio, a na Spotify mam wszystkie te nowe polskie gowna poblokowane poza np. właśnie Dawidem
@vathus: Wyjdz spierdontronie z piwnicy, podejdz pod stadion u zapytaj z tysiac ludzi i sie dowiesz.
Hejtowanie czlowieka, bo ci sie nie podoba, nie znaczy, ze masz racje albo ze to, co piszesz, ma cokolwiek wspolnego z faktami, bo to tylko twoje oceny, ktore projektujwsz na obiektywne i powszechne.
@vathus: Podoba się ludziom (mnie akurat nie) no i jak mają tam zapraszać konarenke czy martyniuka to już niech se ten dawid zarobi też jestem z dg
@vathus: Nie jestem zbytnio fanem Dawida, lubię te jego największe hity i kawałki z Męskiego, w zasadzie tyle. Jednak nie przeszkadzało mi to dobrze się bawić na tym koncercie, sprawia wrażenie takiego nierogranietego Maćka i to trafia do ludzi bardziej od kolejnego wielkiego gwiazdora w skórzanych kurtkach czy wokalistkach w jakiś kosmicznych kreacjach.
Rzuci jakiś suchar, robi fajne nowe wersje swoich starych kawałków, bardzo fajnych gości dobiera, dodaje orkiestrę.
Jest bardzo ciekawie muzycznie, taki przyjemny i można chillowo się pobawić:)
@vathus: a jaka ma konkurencję na polskim rynku? Bije innych polskich gwiazdorow o głowe ¯\_(ツ)_/¯
@vathus: Raczej nie słucham tego typu muzyki, ale Podsiadło jest bardzo przyjemny dla ucha. Dobre teksty, różna stylistyka, fajne featuringi no i przede wszystkim wydaje się sympatyczny.
Raz na jakiś czas chętnie wracam do jego kawałków, bo generalnie po kilku utworach pod rząd ta magia lekkości pada.
@vathus: prychlem jaki jesteś ograniczony. Piszesz ze miasto 120k a na stadion weszło 50k. Nie wiem ile weszło ale nie uwzględniłeś faktu że w bliskiej odległości od Chorzowa są inne miasta. Znajoma wahała sie do którego miasta jechać na jakiś koncert bo w jej mieście nie było. Druga sprawa że "przejściowa moda" trwa już z 10lat xD
@vathus: te stadionowe koncerty to naprawdę złoto, jak jeszcze jakiś będzie to się przejdź. Byłem na Narodowym i w Gdańsku. Pójdę znowu
@vathus: jak zaczynał te ~9-10 lat temu to to co sobą prezentował było dosyć nowe, przyjemne w odbiorze. Przez ten czas wykreował poniekąd nową markę, a przy tym wydaje się sympatycznym chłopakiem. Te wszystkie sanah czy inne Vity uderzają w te same nuty co on, bo widzieli, że taki Podsiadło super się przyjął.
@vathus: Nie ma za bardzo konkurencji, więc nie musi trzymać wysokiego poziomu. Piosenki jego wpadają w ucho, disco polo też xD
@vathus w pop kulturze ogarniętej influencerami tik toka, jakieś ekipy, team x, supermariotrener czuje muje kabanosy, mata wyskakujący już z lodówki, to taki Podsiadło jawi się jako oaza sztuki
@vathus: wśród ogólnej chujowości na współczesnej popowej scenie muzycznej nie ma się chęci odrywania rąk od kierownicy, żeby przełączyć kanał gdy on leci w radio a to już duże coś
@vathus: myślę, że promowanie go przez TVN i Wojewódzkiego na początku kariery dało mu dużego kopa jeśli chodzi o popularność. Nic do niego osobiście nie mam, ma fajne niektóre piosenki, ale nic specjalnego dla mnie też.
@RussellSuperFan nie mogę się nie zgodzić. Albumy Discobolous i Orell, które pokazywały jak powinna ich twórczość wyglądać to właściwie obowiązkowe sety które załączam zawsze jak jadę w dłuższą trase
promowanie go przez TVN i Wojewódzkiego na początku kariery
@koniecswiatajestbliski: Na początku kariery to mocno promowała go "Trójka".
@ViFio: weź tej samah nie porównuj nawet. Te jej piosenki są tak bezsensowne i infantylne że się zygac chce jak gdzieś to słychać
@Viarus_: Mój pierwszy i jedyny koncert tej formacji to zeszłoroczna trasa pożegnalna. Dopiero na bis zagrali "Pussy, cock and god", cała reszta to ballady. Siedziałem w bańce pierwszych płyt, i zupełnie nie tak to sobie wyobrażałem.
@RussellSuperFan ja byłem na Torwarze parę lat temu, to było fajne show, nie myślałem wtedy że zobaczę ich ostatni raz
@vathus: Mnie bardziej ciekawi moda ja tego RALPHA XD Kamińskiego.
Nie śledzę w ogóle polskiej sceny muzycznej, mógłby ktoś powiedzieć ocb xD. Różowe w biurze się tak jaraja, a dla mnie takie meh
@Jin: Tak jak do opinii nt. Podsiadło z tobą 100% zgody, tak OP twierdzi i w tym ma rację, że on jest tak małomiasteczkowy że jego miasto jest 10 pod względem powierzchni w tym kraju, a czy 120 tys. to wiocha? Polemizowałbym.
@vathus: a co sądzicie o Vito bambino ? Bo o ile Podsiadło lubię , to nie jestem w stanie zrozumieć tak dużej popularności tego Vito w ostatnim czasie, i kompletnie nie pasuje on do męskiego granie. Wróciłem teraz do albumów z poprzednich lat i tam Zalewski i organek naprawdę dawali radę.
@vathus: Na wykopie piszesz i nie wiesz? Gra takiego sympatycznego przegrywa z którym wykopki mogą się identyfikować.
@vathus: pisalem to juz kiedys na wykopie- on byl po prostu napastliwie promowany przez Wojewodzkiego jako niewiadomo jaka gwiazda, a on po prostu jest slaby.
@vathus: może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ludzie słuchają innej muzyki niż mi się podoba? skąd ten fenomen?
@Bloodaxis1: Nie popadajmy w skrajności bo ma przyjemny głos i tworzy fajne, miłe kompozycje a ze robi takie a nie inne numery no coz
@vathus: nie wiem czy fenomen bo pierwszy raz o nim słyszę. Nie oglądam tv i nie słucham radia ale coś tam do mnie dociera info a i nim słyszę pierwszy raz.
No ale to że Tobie się coś nie podoba to nie znaczy że inni mają tak samo
@vathus: Masz inny gust niż ludzie którzy kupią jego płyty albo chodzą na koncerty. Tylko tyle i aż tyle.
"Jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki"
@asymetryczny_: ale sobie wybrałeś ranking, akurat wg powierzchni. W granicach dąbrowy jest dużo lasu, stad powierzchnia. Wg populacji jest 30.
@szasznik96: Vito ma całkiem spoko solową "poczekalnie "(wiadomo to wykop to pop jest be) kawałki z Bitaminą też niektóre są fajne, mi męskie granie a raczej singiel nie siadł totalnie(jak na artystów Zawialow,Podsiadło,Vito był bardzo slaby). Ale wszystkie jego gościnki głównie u raperów są świetne.
@cat_in_hat: to nadal jest pop,ma być w miarę lekki,przyjemny i nadawać się do radia. Mimo to ja wolę takiego Podsiadło(którego lubię bardzo) niż Sanah
@Jin: biedny Paryż. w polsce by nic nie znaczył ( ͡° ʖ̯ ͡°)
pokaż spoiler tak, wiem. cała aglomeracja Paryża jest o wieeele większa
@cat_in_hat: nie no, ok, chlopak gra, publicznosc go lubi i chyba przychodzi na jego koncerty bez przymusu-bo tak wypada i kazdy powinien na jego koncert pojsc,, wiec pewnie zapotrzebowanie na taka latwa i lekko wpadajaca w ucho muzyke bylo.. Akurat wyswietlil mi sie koncert w Chorzowie i sobie cos slucham, co on tam spiewa.
@vathus: co Ty pierdolisz chłopie,podsidlo jest zajebisty a od takich wpisów MAM MĘTLIK W MOJEJ MAŁEJ GŁOWIE!!!1!1!!1
@vathus: byłem w Gdańsku na stadionie 4.06. Na wiele koncertów chodzę, nikt nie zabija tempa koncertu jak Podsiadło bo mu coś nie siądzie xd.
@vathus Widzę po zdjęciach kto ze znajomych był na koncercie we Wrocławiu i teraz na Śląskim. Pokolenie 30 i 40-latków, którzy od 2 lat nie wychodzili z domu na żadne wydarzenia. Podsiadło po prostu znają i skorzystali z pretekstu by wyrwać się z domu. Żadni tam fani - ot normiki robiący selfie z wypełnionego po brzegi stadionu.
@vathus: on jest człowiekiem ironią i nie próbuje być fajny na siłę. Do tego ma talent i tworzy dość oryginalne utwory. Poza hitami w jego albumach jest trochę dobrych kawałków. No i są ciekawe kooperacje gdzie robił coś naprawdę nowego - teledysk z Zalewskim i Kortezem nakręcony w jednym ujęciu, kolejny z Zawiałow i Vito Bambino, niespodziewana kooperacja z Taco Hemingwayem w postaci utworu i rekordowego koncertu na Narodowym, podcast z gościem który tworzył Polimaty. Gość się zręcznie porusza w showbizie w sporej grupie innych bardziej ambitnych gwiazdek i robi to ze specyficznym luzem.
@vathus wydaje mi się (nie znam wszystkich jego utworów), że gość ma muzykę inna niż reszta, nie pierdoli o dupach, ruchaniu i hajsie, autotune tez chyba nie używa (przynajmniej ja nie słyszałem), wokal ma bardzo dobry, jest skromny. W skrócie, wydaje mi się, że jest inny niż popowe gwiazdeczki których utwory są praktycznie o tym samym.
@vathus: Fenomen polega na tym że to normalny ziomek bez specjalnego parcia na szkło i robienia z siebie chuj wie kogo
Szanuję mimo że piosenki znam ze 2 ;p
@ZSXTC: Ja ten „postkomunistyczny New wave” nazywam po prostu „formatem Męskiego Grania”. Wszyscy muzycy regularnie występujący na tych koncertach prędzej czy później zaczynają brzmieć podobnie. Zalewski z fajnej alternatywy, a wcześniej rocka przeszedł na taki radiowy pop a la Podsiadło, podobnie Król, a ostatnio w tę stronę zmierza też Organek. Wszystko brzmi jakby tworzone przez tych samych muzyków i producentów, ale śpiewane innymi głosami. Rzygam tym już, ale przyznaję, że jak na jest to muzyka dla mas tworzona na nie najgorszym poziomie.
@vathus: Chwilowa moda od 9 lat? Swoja droga jak przyszedl do Mam talent czy jak sie to zwalo to juz na eliminacjach mowilem rodzicom ze on wygra bo jest dobry.
Muze ma bardzo lekką i przyjemną, bardziej ambitna niz
„ruchalam sie z czadem,
On zostawil mnie,
Teraz płacze se”
No i jest skromnym chlopakiem z malej miejscowosci (tak 120k to mala miejscowosc)
nieogarniętego chłopaka z "małego miasteczka" - Dąbrowy Górniczej (prawie 120 tys. mieszkańców).
@vathus:
Dąbrowa Górnicza to taki zlepek mniejszych miasteczek, Podsiadło pół młodości mieszkał w Ząbkowicach- jak zerkniesz na mapę Dąbrowy to dużo Ci to powie na temat tego miejsca- ogólnie straszne zadupie, ale obecnie bardzo prestiżowa dzielnica bo jest pięknie i zielono.
Swoją drogą, konkretniej mieszkał na tzw. "Osiedlu Młodych Zbójników".
A co do samej muzyki Podsiadło to według mnie jest co najmniej dobry. Nie wszystkim może się podobać, ale kunsztu i pewnej oryginalności nie można mu odmówić.
@kopawdupeswiniom: to już nie wolno słuchać prostej muzyki od prostego chłopaka z małej wiochy? Ty to na pewno Chopina do śniadania słuchasz?
@vathus: fenomen to jest tam iść, stać w tłumie, godzinę do kibla, piwo pewnie po 20 zł, no i najważniejsze gówno słyszeć i widzieć.
Eh stary maruda jestem
@adik3x dzwiek na koncertach powinien być zajebisty, ale nie każdemu fanowi o to chodzi, niektórzy chcą pokazać swoją obecnością, że doceniają to co robi artysta. Ja np. kupuje płyty i wiele z nich leży w folii, ale w ten sposób chcę podziękować artyście za poświęcony czas, że mogę słuchać jego kawałków na spotyfie.
@vathus: Sądzę że przyczyną jest to, że jego twórczości da się słuchać bez torsji. Tylko tyle i aż tyle. ¯\_(ツ)_/¯
@vathus: nie słucham jego muzyki ale z tego co kojarze, jest raczej spoko mordeczką. zawiesił karierę solową żeby grać z ziomkami z wcześniejszego zespołu, nie ma żadnych afer z nim związanych, ludzie co go spotkali w życiu prywatnym mówią, że śmieszek i mega pozytywny. co do muzyki to już się nie wypowiem bo słyszałem może z dwie jego piosenki
@vathus: DP nie jest najgorszym ścierwem w muzyce polskiej, ale żebym to komuś miał polecić, czy też samemu się w ten produkt zasłuchiwać to też nie. Takie radyjkowe grajczydło.
@vathus: ta małomiasteczkowość to musiało być jakieś alter ego, tak jak pochodzący z komosu Ziggy Stardust Bowiego.
Dąbrowa Górnicza pod względem powierzchni jest największa w województwie i przewyższa Katowice ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kocot: Ralpha wlasciwie poznałem przez Dawida na koncercie. Inne jego piosenki mi nie podeszły, ale „Kosmiczne energie” w ich wykonaniu to jebany majstersztyk.
Swoją drogą to powinien być hymn wykopu. Bo to taki hymn przegrywów w sumie. (tylko trzeba się wsłuchać i zrozumieć słowa)
@vathus: nie słucham, ale rozumiem, ma fanów, komuś się to podoba, ja w 2006 za Guns N Roses to na rozpoczęciu trasy po Europie to byłem na Rock In Rio Lisboa w Porugali i parę krajów odwiedziłem, podczas tej trasy, podobnie miałem z Guano Apes, gdzie nawet na Białorusi byłem w Minsku, jak ktoś lubi niech jeździ na konerty
@Potezny_PiSowski_Inwestor: Fenomen jest taki, że polak ma tak chujowy gust, że ktoś zwyczajnie dobry staje się u nas z marszu ikoną na poziomie Freddiego
Jak dla mnie to żadnego fenomenu w tym przypadku nie ma. Głos ma dobry, piosenki jak każdy pop czyli w sumie o niczym byle wpadało w ucho. Ludzi z podobnym talentem w internecie można spotkać na pęczki. Po prostu jemu udało się wybić. Nie wnikam czy przez znajomości czy też fart, ale muzycznie nie jest jakiś wyjątkowy.
120 tys mieszkańców to wiocha.
@Jin:
wiecej, niz niektore miasta wojewodzkie mialy mieszkancow, jak byl podzial na 49 wojewodztw ;)
@vathus: chyba po prostu trafił ze swoim wizerunkiem w odpowiedni czas, teraz jest moda na takich chłopaczków
@vathus: Jaka chwilowa moda. Gość od samego początku (pomijając że skradł sympatię jury xfactor i Wojewódzkiego) miał niesamowity głos i wyczucie muzyczne. Pomimo nacisków wielu producentów pierwszą plytę nagrał w swoim klimacie i ze swoimi utworami,ryzykując. Mimo to plyta Comfort and happiness sprzedala się dobrze i naprawde zrobiona byla na wysokim poziomie i muzycznym i osadzona w niezwyklym klimacie. Ja sam mimo,że zawsze lubiłem dobre rockowe brzmienia,mam slabość do niego od początku. Akustyczne wykonania w Leśnej muzyce uwielbiam. To jest koleś ktory mimo,ze nie pokazuje sie w tv,nie widac go w mediach gra koncert na Stadionie narodowym czy jak ostatnio w Gdyni. Malo kto z naszej sceny muzycznej zapelni stadion. Podsiadlo to nie jest chwilowa moda. Gośc swiadomie i bedac sobą tworzy pokolenie dobrej muzyki,gdzie nie ma miejsca na audiotune. Nawet jesli komus nsie odpowiada styl muzyki,nie moze zaprzeczyc ze ma swietny glos a rytmika jego utworów jest genialna. Jestem zdecydowanie ZA promowaniem muzyków takich jak Podsiadlo wsród mlodych osób w zamian za takiego Mate czy Sobel(a)?
@vathus: nagrał parę lat temu z trzy fajne piosenki i jedzie na opinii. Norbi robi karierę cały czas a zrobił tylko jedna piosenkę xD
@sylwek2k:
To nie ma znaczenia. Po prostu w państwie w którym nie ma dużych miast, te małe i średnie musiały być wojewódzkimi.
@vathus: mnie się wydaje, że on jest prawdziwy w tym co robi i ludzie to czują.
Wydaje się, że jak on tworzy to układa tekst i muzykę tak jak czuje i to się wszystko ze sobą klei - jego wizerunek, tekst, wykonanie, mimo żę nie jest to wybitne.
Jest całą masa wykonawców, która ma sztab muzyków, tekściarzy i producentów i mimo świetnych wokali i aranżacji, wszystko co robią jest jakieś bezduszne i fałszywe.
Było wielu artystów w historii, którzy nie byli wybitnymi muzykami i wokalistami, a byli niesamowicie popularni - np. T.Love.
@vathus: Przystojny, elokwentny, dobrze śpiewa, twoja loszka by się mu oddała bez chwili zastanowienia. Po prostu CHAD, z tym się człowiek rodzi
@vathus: Ciekawe, czy 50 lat temu jeden z drugim mówił, że nie rozumie fenomenu Led Zeppelin lub Pink Floyd, a 150 lat temu nie rozumieli fenomenu Bacha bądź Beethovena ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O,wykopki czujące się lepsze od innych bo słuchają jakieś wysumbilwanej muzki typu "nocny kochanek" dawno nie było tego wątku na wykopie,dajcie jeszcze do wyszydzenia tę ną...Sanah!!1!
@vathus: wydaje mi sie ze jest naturalny w tym co robi i ludzie w morzu kiczu to doceniają. No i potrafi spiewac co dzisiaj nie jest norma jesli chodzi o muzyke
120 tys mieszkańców to wiocha
@Jin: chyba dla kogoś kto wychował się w dużym mieście wojewódzkim
120 tysięcy to więcej mieszkańców niż 29 miejscowość w kraju - Elbląg.
Dla mnie to po prostu średnie miasto. Wioska to to do kilku tysięcy
chyba dla kogoś kto wychował się w dużym mieście wojewódzkim
@brednyk:
Ja się wychowałem w lesie, dlatego nie muszę bronić mojej pipidówy, że to jakieś fajne miasto.
Za to mieszkałem i pracowałem w kilku największych miejscowościach w PL, a zlecenia robiłem prawie wszędzie i mam porównanie. I tak jak Poznań, Gdańsk, Łódź, Wrocław, Kraków, Katowice nie dotrzymują kroku stolicy, tak Elbląg, Ełk, Zielona Góra, Opole, Radom, nie mają szans z powyższymi. To nawet nie jest kwestia liczby mieszkańców i powierzchni, tylko pewnych możliwości, które oferują. (Wrocławiowi chętnie odjąłbym kilka punktów za gówniany styl jazdy i komunikacji samochodowej ale nadrabia całą resztą) .
@adik3x Na stadionie piwo Tyskie, pewnie do 4%, ale nie bezalkoholowe. Cena: 15zl/szt. Kolejka do kibli? Zależy od czasu, bo na wyjściu toi toi chyba z 50 stało i kolejki na 1-2 osoby/szt. W środku bez kolejki w czasie koncertu (podobno). Bilety wyprzedane w kilka minut, na następny jesienny koncert również, chociaż pojawiają się również przed koncertem.
Polecam wszystkim, super doświadczenie.
Można różnie o nim myśleć, ale gość nie falszuje na żywo, śpiewa "jak w telewizjerze", atrakcyjne wizualnie, zaskakujący gościnni artyści, ogólnie mega pozytyw i tego wam wszystkim mirkówska życzę.
Trochę uśmiechu w tym waszym marnym życiu.
@patchupdate: > media go pompują i tyle, teoria tłumu i ludzi bez własnej opinii, idą bo wszyscy mówią że warto
Otworzyłeś mi oczy. Szedłem z tłumem i jak ten debil udawałem że podobają mi się po prostu jego piosenki. Takich ludzi jak ty ten świat potrzebuje. Wolnomyśliciel i filozof, dziękuje mistrzu. Od razu po twoim komentarzu usunąłem z historii YouTube odtworzenia jego piosenek, a na samą myśl o nich pluję na podłogę.
@vathus: Podsiadlo to jeden z najlepszych polskich wokalistow ever. Ma swietny glos, jest spoko kolesiem, i ma fajne teksty piosenek.
byłem wczoraj na koncercie, bo różowa go bardzo lubi i kupiła nam bilety. Ja raczej słucham cięższych brzmień, ale nie miałem nic przeciwko. Koncert zdecydowanie na plus, ma wpadające w ucho kawałki, a jednocześnie nie są kiczowate. Do tego na scenie jest bardzo wyluzowany, nie zgrywa gwiazdy, ma duży dystans do siebie. Było sporo osób 40+, więc ludzi którzy wychowali się na Lady Pank, Maanam, Perfect, później Myslovitz czy T-Love. Cieszę się, że takich muzyków Polacy słuchają i idą na koncerty w liczbie 50 tysięcy, a nie na jakieś bieda rapy czy Disco Polo.
@vathus nie mój typ muzyki bo wolę rock, metal czy rap, ale Podsiadło słuchałem i muszę stwierdzić, że nie odstrasza mnie jego muzyka. Na koncert bym nie poszedł i nie kupił bym płyty ale gdyby leciał w tle w pubie to raczej by mi nie przeszkadzał.
Myślę że ludzie lubią jego wizerunek zwykłego chłopaka bo mają już dość tych sztucznych udawanych gwiazdeczek bez wyrazu.
@IlIlIlIlIllll: nie obrażaj się, no tak go widzę, nic nie zmienię, i tak widzę ludzi słuchających go, przepraszam jeśli poczułeś się urażony, ale to odwaga przyjmować krytykę na klatę, pokaż że ją masz
muzycznie jest co najwyżej poprawny,
@vathus: muzycznie jest rewelacyjny, muzykow jego klasy na palcach jednej reki mozna policzyc. Ale oczywiscie czy ci sie podoba to rzecz gustu
@vathus: ja uważam, że to naprawdę dobry muzyk, który odnajduje się w wielu różnych klimatach. Potrafi zagrać typowy pop radiowy, ale z jakimś troszke głębszym tekstem, potrafi zagrać coś z bardziej rockowym charakterem jak np. "Wataha", świetnie wpasował się w klimat kawałków Taco czy Pro8l3mu, a to ogromna rozbieżność gatunkowa. Do tego wydaje się być sympatyczny, nie robi z siebie pajaca i nie próbuje zabłysnąć i za to go ludzie lubią.
Dziś 56 urodziny mojej mamy. Dajcie jej plusa bo każdy plus to #jebacraka
Dokładnie tyle zajął w dzisiejszych Wiadomościach temat skarżenia Odry. Warto zauważyć, że sama tragedia zajęła pierwsze 30 sekund, a cała reszta została poświęcona Donaldowi Tuskowi, Rafałowi Trzaskowskiemu, Hannie Gronkiewicz-Waltz, awarii oczyszczalni ścieków na Wiśle oraz sugestii, że Niemcy wykryli rtęć, ale Polska tego nie potwierdza, więc istnieje prawdopodobieństwo kłamstwa po ichpokaż całość