• Wykop.pl
  • Wykopalisko 394
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      Bartekgkw 1 mies. temu via iOS

+395

Ja pierdole ludziom serio nie jest wstyd odpierdalać taki cyrk? XD
      Serio kurwa taki problem uzbierać 6000 złotych na swoje MARZENIE? XDD A cyk jebnę zbióreczkę i na łatwiznę się uda.
      Masakra kurwa, dla mnie to żenada poniżej jakiegokolwiek poziomu godności XD
      W pełni rozumiem te zbiórki, że komuś np. zachoruje dziecko i potrzebuje na już pół banki na operacje, ale to jest kurwa jakaś abstrakcja XDD
      Może zbióreczkę na nowy samochód albo na wakacje, bo to tez moje marzenie XDD
      INB4 CHUJ CIĘ OBCHODZI CO LUDZIE ROBIĄ ZE SWOIMI PIENIĘDZMI I GDZIE JE WPŁACAJĄ - chodzi mi tylko o to jaki proces zachodzi w głowie osoby zakładającej taką gowno zbiórkę XD ja bym się spalił ze wstydu.
      #mikrokoksy #mirkokoksy #silownia

. . . kliknij, aby rozwinąć obrazek . . .

źródło: IMG_4986.PNG

+: Habemuspapam69, mikorz +393 innych
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  

+4

@Bartekgkw: 1/2

źródło: IMG_4984.PNG

+: hoszin, Futyporyt27 +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  

+7

@Bartekgkw: 2/2

źródło: IMG_4985.PNG

+: CwanyLis93, Soczystyjakkalafior +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kryskamatyska 1 mies. temu

+1246

@Bartekgkw: Taki, że ma zaledwie 22 lata, studia i inne wydatki?
        Ja tam nie rozumiem twojego bólu dupy zbytnio, ale OK.

+: Pozytywny_gosc, phiq +1244 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        AVOIDME 1 mies. temu

+439

@Bartekgkw: No, ale tak na chłopski rozum - to uprawiając taki niszowy sport w jaki sposób może zorganizować taki wyjazd? Sponsorów brak, jedyne wyjście to iść do pracy, ale z drugiej strony co złego w zrobieniu zbiórki? I tak głównie wpłacają osoby z tego środowiska i do nich jest kierowana ta zbiórka.

Jeszcze rozumiem jakby ktoś tym spamował na wykopie, albo robił znaleziska i tam byś to skomentował to luz. Spośród wielu absurdów akurat ta zbiórka jest dla mnie dość uzasadniona.

+: 1marcin1, kefas_safek +437 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Zelber 1 mies. temu

+186

@AVOIDME:

jedyne wyjście to iść do pracy,
        A znowu łączenie pracy, studiów i treningów na poziomie mistrzostw świata jest bardzo ciężkie/niemożliwe.

+: 1marcin1, matteo_moravietzky +184 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Pozytywny_gosc 1 mies. temu

+461

@Bartekgkw: ale teraz przesadziłeś.

Wolę wpłacić takiej lasce która coś robi ze swoimi życiem i po prostu studia, pasja, nauka zabiera jej za dużo czasu, zeby zarobić 6k niż wpłacić jakiejś patologii samotnej matce co się puszczała z czadem i teraz sobie nie radzi z dzieckiem

+: phiq, Szlasio +459 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        hasek34 1 mies. temu

+3281

@Bartekgkw: patologią jest to, że w kadrze polski trzeba placic za wyjazd

+: phiq, lentilek +3279 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        karl_sosa 1 mies. temu

+87

Mnie zastanawia jaki proces zachodzi w głowie osoby, którą tak to poruszyło, że musi wylać swoje żale na wykopie xD

+: phiq, kefas_safek +85 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        lalalama 1 mies. temu

+7

@Bartekgkw: jakimi osiągnięciami dysponujesz?

+: Pierorzek, EdekMoczygeba +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Pozytywny_gosc 1 mies. temu

+20

W Polsce jest patologia jesli chodzi o sporty, praktycznie nie ma finansowania. Nie wiem co to za laska, ale widać że to nie jest pierwszą lepsza laska co się zainteresowałam sportem, ma jakies sukcesy w skali kraju i chce wziąć udział w mistrzostwach świata.

+: Pierorzek, EdekMoczygeba +18 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        DywanTv 1 mies. temu

+127

@Bartekgkw: Też nie rozumiem twojego postu. Wyjazd na zawody to często droga sprawa, o której dowiadujesz się nie tak długo przed wyjazdem. Polski związek to gowno i nie dopłaca nic. Skąd wziąć nagle 6k na coś takiego? A ten sport ma na tyle zgrane community, że myślę, że uzbiera to bez problemu. To nie jest jakieś tam 500 zł, ktore mozna odlozyc w miesiąc. 6k to sporo dla studentki. Ludzie chcą, żeby ten sport się rozwijał, żeby polscy zawodnicy i zawodniczki jeździli na zawody i na pewno chętnie wesprą laskę.

+: phiq, smok_bozy +125 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Karoleer 1 mies. temu

+83

Serio kurwa taki problem uzbierać 6000 złotych na swoje MARZENIE? XDD

@Bartekgkw: mając zaledwie 20~ lat? tak, to spory problem - zwłaszcza dla kogoś, kto poświęca swoje życie tej dyscyplinie. o ile w wielu przypadkach pewnie bym Cię poklepał po plecach za samą koncepcję wpisu, to chyba nie zrobiłeś researchu i nie wiesz kto to jest xD

bo to nie jest jakiś random, co sobie postanowił że zacznie dzwigać ciężary i dajcie pieniążki, tylko laska, która robi to od lat, posiada potwierdzonych oficjalnie kilkadziesiąt rekordów, medali i innego rodzaju sukcesów.

+: phiq, pansterydziasz +81 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  

+7

To chyba serio ze mną jest coś nie tak, bo nie wyobrażam sobie założyć zbiórki na 6000 bo chce pojechać na zawody XDD pierwsze co mi przychodzi do głowy to znaleźć jakaś fuchę i pozapierdalac miesiąc czy dwa i po prostu zarobić te 6 tysięcy lol

+: kufelmleka, Horkheimer +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Karoleer 1 mies. temu

+2779

znaleźć jakaś fuchę i pozapierdalac miesiąc czy dwa i po prostu zarobić te 6 tysięcy lol

@Bartekgkw: aha xD czyli jesteś jeszcze na tym etapie życia. myślisz, że jak pójdziesz do roboty za 3k netto miesięcznie, to po dwóch miesiacach będziesz mieć 6k? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

+: DywanTv, Saprofit +2777 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        dasvolk 1 mies. temu

+48

@Bartekgkw: a wiesz, że np. na kopaczy się składamy wszyscy w podatkach i nikt nie pyta czy jesteś chętny, czy nie?

+: DywanTv, phiq +46 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  

+7

znaleźć jakaś fuchę i pozapierdalac miesiąc czy dwa i po prostu zarobić te 6 tysięcy lol

@Bartekgkw: aha xD czyli jesteś jeszcze na tym etapie życia. myślisz, że jak pójdziesz do roboty za 3k netto miesięcznie, to po dwóch miesiacach będziesz mieć 6k? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@Karoleer: Jestem na takim etapie życia ze pracuje już od kilku lat od razu po skończeniu szkoły i na swoje „marzenia” czy zachcianki odkładam pieniądze, a nie zakładam kurwa zbiórkę XDD

+: mtkc, MROWA_SPURS_TOTTENHAM +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Saprofit 1 mies. temu

+27

@Karoleer: mieszkanie z rodzicami przecież jest za darmo ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■

+: dobrosulka, Syn_Diabla +25 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kasahara 1 mies. temu

+2

@Bartekgkw: sam zbierałem na pomóc klubowi ale robiłem za to personale lub dawałem plany treningowe/konsultacje xd

+: Bartekgkw, IntruderXXS
        • udostępnij
          • Link
      •  

+2

@Bartekgkw: sam zbierałem na pomóc klubowi ale robiłem za to personale lub dawałem plany treningowe/konsultacje xd

@Kasahara: No jest to spora różnica w porównaniu do zajebania zbióreczki z postawą DAJCIE NA MARZENIE.
        Chociaż dałeś cokolwiek „w zamian” od siebie.

+: PlesniakPospolity, Bulfrogg
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Eagleburger 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+62

@Bartekgkw: tak się składa że trójbój nie jest sportem olimpijskim więc zawodnicy nie dostają ani złotówki od związku na wyjazdy czy inne rzeczy ale stare dziady chętnie wybija się na plecach zawodnika jaki to nie jest ich sukces trenerski xD. Np taka wice mistrzyni świata Agata Sitko (18 czy tam 19 lat) która ostatnio była na zawodach federacji IPF i jeszcze chodzi do szkoły żeby zarobić cokolwiek na ten wyjazd jeździła na inne zawody innych federacji w Polsce tylko po to żeby być na obsłudze pomostu i przepierdalać krążki innym zawodnikom na sztangę przez 14 godzin :)

+: DywanTv, 1marcin1 +60 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kasahara 1 mies. temu

+1

@Eagleburger:

Hmmm? Akurat stypendia przecież są dla studentów i to nawet nie za wysokie miejsce. Chyba, że się mylę

+: Bartekgkw
        • udostępnij
          • Link
      •  

+9

@Kasahara: stypendium sportowe to są jakieś śmieszne grosze i nie każdy zawodnik jest studentem lub wiecznie nim też nie będzie

+: Ten_Ktory_Zwyciezyl_Dla_Swego_Ludu, Pierorzek +7 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kasahara 1 mies. temu

+11

@Eagleburger:

Z tego co wiem wystarczające przez rok, aby taki wyjazd pokryć
        A te osoby robiące teraz zbiórki (to chyba 3cia, którą widze na ten konkretny turniej wyjazd) to właśnie są stricte studentami z tymże stypendiami

Ja się w temacie nie wypowiadam, bo mam w dupie kto na co i kto komu wpłaca. Jednak to nie jest też tak, że taki trójboista nie ma możliwości zarobku. Zbierają osoby z IG liczbą followów 2k+ gdzie w tej branży idzie to w spieniężyć w cholerę stypendia i tak dalej.

Nie wiem, ja jakbym zbierał to bym napisał, że część sam uzbierałem lub coś mogę zaoferować w zamian nawet małego, ale rozumiem, ze każdy ma inną wrażliwość. Dla mnie niech robi każdy to co uważa za słuszne. Jednak nie możemy kreować takich ludzi na męczenników, którzy nie mają rąk do pracy. Bo to już prawie na poziomie pasty "mieszkaliśmy w jeziorze, jedliśmy piach".

+: Bartekgkw, Xandress +9 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Lewusx 1 mies. temu

+68

@Bartekgkw: To zrób sobie zbiórkę na swoje marzenie, jak będziesz miał grono osób które stwierdzi, że warto Cię wspomóc to innym chuj do tego. Kasa jest oddawana dobrowolnie, jak bede chciał wesprzeć dziewczynę to wesprę dziewczynę, jak pieski w schronisku to pieski, proste.

+: Kasahara, DywanTv +66 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        KondominiumKatoSocjalistyczne 1 mies. temu

0

@Bartekgkw: a to nie jest tak, że to bardzo niedofinansowana dyscyplina i np jak masz inną dyscyplinę np judo to koszty takich mś pokrywa związek?

• udostępnij
          • Link
      •  

+3

@Bartekgkw: To zrób sobie zbiórkę na swoje marzenie, jak będziesz miał grono osób które stwierdzi, że warto Cię wspomóc to innym chuj do tego. Kasa jest oddawana dobrowolnie, jak bede chciał wesprzeć dziewczynę to wesprę dziewczynę, jak pieski w schronisku to pieski, proste.

@Lewusx: chyba kurwa napisałem, że chodzi mi o osoby zakładające takie zbiórki, a nie wpłacające. Koło chuja mi to lata na co se wpłacasz swoje pieniądze.

Ja po prostu nie wyobrażam sobie założyć takiej zbiórki i jestem zdziwiony, że dla tylu osób to normalka XD

Zaczynam chyba pojmować skąd PiS’owskie rozdawnictwo ma w tym kraju 40% poparcie XD

+: Kosah, Bulfrogg +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Kasahara: Masz rację ale też bardziej piję do tego że takie mistrzostwa świata to jednak powinien pokryć zawodnikom związek. Nie wiem czy u wszystkich reprezentacji jest tak samo chujowo ale z tego co wiem to reprezentacja UK co start ma nowy zestaw od sbd + chyba pokryte koszty związane właśnie z wyjazdem

+: Pantegram
        • udostępnij
          • Link
      •  
        matteo_moravietzky 1 mies. temu via iOS

+3

@Bartekgkw: Ale jaki masz problem? Nie ma obowiązku wpłaty.

+: Byku-z-Plastiku, vinath +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kasahara 1 mies. temu

+1

@Eagleburger:

Z tego co mi wiadomo też to

- Najlepsi zawodnicy mają opłacone np. top 10
        - Kolejne X-XX osób jest powołane do kadry i może lecieć na własny koszt
        - To też mistrzostwa świata juniorów jednak a nie seniorów.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Krzysio_misio12 1 mies. temu

+2

@Bartekgkw: ja też może jestem jakiś inny i w pizdzie mam kto na co wpłaca, ale nie wyobrażam sobie będąc młodym, zdrowym chłopem/babą robić sobie zbióreczke na coś co prędzej czy później można sobie zarobić, bo dzisiaj to każdy tylko daj i daj, ta kasa mi się należy, po najłatwiejszej linii oporu (-‸ლ)

+: Bartekgkw, Kosah
        • udostępnij
          • Link
      •  

+2

@Krzysio_misio12: Tylko w sumie jaki jest z tym problem? Ty sobie nie wyobrażasz, ja tez nie, ale dla kogoś innego jest to zupełnie naturalne. Inny system wartości i wrażliwości. Rozwiązaniem jest po prostu nie wpłacać i tyle.

+: Fosfofruktokinaza, ranunculus
        • udostępnij
          • Link
      •  

0

@matteo_moravietzky: ale ja mam wyjebane na co kto wpłaca, po prostu mnie to śmieszy, że najlepiej bez żadnego wysiłku założyć zbiórkę i wyjebane XD
        I tyle

• udostępnij
          • Link
      •  
        bizonsky 1 mies. temu via Android

+4

@Bartekgkw te osoby nie różnią się niczym od żebraka w przejściu podziemnym poza tym że mają mniej odwagi

+: Bartekgkw, ZielonyMati +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Krzysio_misio12: Cóż, ja tam oceniał nie będę. Widziałem wiele rodzin, ludzie są tez w przeróżnej sytuacji. Dla kogoś te 6k to naprawdę może być wiele.

+: ranunculus
        • udostępnij
          • Link
      •  
        DywanTv 1 mies. temu via iOS

+1

@Kasahara: Sitko ze swoich musiała ogarniać przelot i nocleg. Przez to po kilkunastu h lotu miała jeden nocleg i od razu start. Potem w nocy wylot prawie od razu jeśli dobrze pamietam, bo noclegi drogie. ¯\(ツ)/¯

+: slackbot
        • udostępnij
          • Link
      •  
        hsossd 1 mies. temu via Android

+34

@Bartekgkw smieszniejsze jest to, ze jest w kadrze narodowej i musi to sama finansowac xD

+: artekF, Jcdx +32 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Ogniwo_Paliwowe 1 mies. temu

+42

@Bartekgkw: Też uważam że to cyrk że państwo nie funduje jej tego wyjazdu w 100% i nie daje jeszcze stypendium za wyniki. Ten kraj z gówna w żaden sposób nie wynagradza ambicji i sportowcy muszą kombinować.

Prawdopodobnie nie wiesz jak to jest anonku, ale jak się ćwiczy i jeszcze utrzymuje siebie dom i tak dalej to może nie być łatwo jebnąć dwie fuszki i zarobić 6tys.

Pomijam już fakt że laska prawdopodobnie już wpierdala w to swoje oszczędności.

Gardzę ludźmi takimi jak Ty. Nabierz zainteresowań, dorośnij.

+: artekF, smok_bozy +40 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        artekF 1 mies. temu via iOS

0

Akurat w trojboju cos wygrywamy. Sport z zerowymi budzetami, a wyjazdy kosztuja. Duza czesc zbiorek tez jest na zabiegi refundowane przez nfz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        krdk 1 mies. temu

+1

patologią jest to, że w kadrze polski trzeba płacić za wyjazd

@hasek34: Osobiście jakieś zawody mam gdzieś więc nie widzę w tym problemu. Publiczne pieniądze wydawane na sport, powinny być przeznaczane na dbałość o kondycję fizyczną wszystkich obywateli, a nie wąskiej grupy najlepszych.

• udostępnij
          • Link
      •  
        SannTi_25 1 mies. temu

0

Komentarz usunięty przez autora

• udostępnij
          • Link
      •  
        smok_bozy 1 mies. temu

+6

@SannTi_25: To 125 kg a nie 70

+: fudiasz3k, WarmWeather +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        hasek34 1 mies. temu

+2

@krdk: to tak nie działa, im więcej masz utalentowanych sportowców w kraju na skalę światową to dzieciaki chętniej uprawiają sport.
        patrz R. Lewandowski, Małysz, Błachowicz itp

+: WarmWeather, Kundzia999
        • udostępnij
          • Link
      •  
        DarkGL 1 mies. temu

+35

@Bartekgkw: Dzięki za info wpłacone ¯\_(ツ)_/¯

+: nieyakov, smok_bozy +33 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        krdk 1 mies. temu

+1

@hasek34: A jeszcze chętniej uprawiają sport jak mają go gdzie i za co uprawiać.

+: Byku-z-Plastiku
        • udostępnij
          • Link
      •  
        windows95 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+25

@Bartekgkw: Dzięki, wpłacone. Ważny cel, więc wrzucę jeszcze na insta, może ktoś wesprze dziewuchę

+: smok_bozy, nieyakov +23 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        nieyakov 1 mies. temu

+18

@Bartekgkw: dzięki miras za udostępnienie, chętnie cos wpłace ( ͡º ͜ʖ͡º)

+: smok_bozy, fudiasz3k +16 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        mieszczanin 1 mies. temu

0

@Karoleer: A to wszystko trenując pewnie z 6 razy w tygodniu, trzymając michę i chodząc do fizjo.

• udostępnij
          • Link
      •  
        przegralamzycie 1 mies. temu

+42

A ja myślę, że Szanowny Pan OP, tutaj specjalnie trolluje, zeby rozpocząć gównoburze dzięki czemu zwiększy zasięgi zbiórki i pozwoli dziewczynie na spełnienie jej marzenia <3 Fantastyczna inicjatywa! Winszuje, ja juz wplacilam <3 <3 <3

+: nieyakov, Byku-z-Plastiku +40 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Nano22 1 mies. temu

0

@Bartekgkw: trójbój to niszowy sport, nie da się z tego wyżyć. Mi by się nie chciało płacić 6k nawet jakbym miał mieć złoto, więc się nie dziwię, że zbiera kasę.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Kasahara 1 mies. temu

+2

@DywanTv: a to dziwne jak zmienili. To po co ten chlew jak związek i składki?

+: Bartekgkw, Michuy
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Kokonidas 1 mies. temu

+5

@Bartekgkw: trenowałeś kiedyś jakikolwiek sport poza graniem w piłkę na WFie? Wiesz ile czasu na to schodzi? To nie jest przecież marzenie typu "dajcie mi na wakacje" tylko kobieta z osiągnięciami chce pojechać na mistrzostwa świata, to chyba kurna jest mała różnica, co?

W pełni rozumiem te zbiórki, że komuś np. zachoruje dziecko i potrzebuje na już pół banki na operacje, ale to jest kurwa jakaś abstrakcja XDD

abstrakcja bo zarabiasz więcej a ona tylko 6k potrzebuje czy cel Ci się nie podoba? KUHWA BIEDNE POLACZKI!!!!!!

Coś czuję że łyknąłem zarzutkę...

+: MorkGryningBM, WarmWeather +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        MROWA_SPURS_TOTTENHAM 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: odpalila by liva na tik toku z treningu ze dwa razy dupe by wypieła przy przysiadzie do kamery i by miała na wyjazd

• udostępnij
          • Link
      •  
        kermaszkeszko01 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: Dzięki, że wrzuciłeś, nie wiedziałem o tej zrzutce,dorzucę.

+: HaloJadzia
        • udostępnij
          • Link
      •  
        stan-tookie-1 1 mies. temu

0

@Bartekgkw: jak ci może ktoś dać kasę za darmo to czemu nie? u sportowców to dość popularne że się nie pokrywa kosztów ze swoich tylko szuka sponsorów

• udostępnij
          • Link
      •  

+3

Komentarz usunięty przez moderatora

+: Kosah, scotieb +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Ogniwo_Paliwowe 1 mies. temu

0

@Bartekgkw: Na wypadek gdybyś chciał się jeszcze produkować - dałem Cię na czarno po przeczytaniu tych bzdur na górze. Nie trać czasu

• udostępnij
          • Link
      •  
        van_der_bike 1 mies. temu via iOS

0

@Eagleburger: Ogólnie zgoda, ale znów jest to dorosła osoba i wydaje się, że powinna wiedzieć jakie jest finansowanie w tym sporcie ty bardziej, że jakieś mistrzostwo ma. I teraz pytanie czy jest sens w tym się babrać skoro kasy z tego nie będzie. Ba nawet emerytury nie będzie bo nie jest sportem olimpijskim

• udostępnij
          • Link
      •  
        kroud 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Bartekgkw: weź się odpierdol chłopie

• udostępnij
          • Link
      •  
        MrBoston 1 mies. temu

+2

@Bartekgkw: kurwa, mordo, ale ty jesteś ograniczony. Już nie wspomnę o tym bólu dupy przelewającym się w tym wysrywie.

+: WarmWeather, matteo_moravietzky
        • udostępnij
          • Link
      •  
        rastowy 1 mies. temu via Android

+9

@Karoleer: Jestem na takim etapie życia ze pracuje już od kilku lat od razu po skończeniu szkoły i na swoje „marzenia” czy zachcianki odkładam pieniądze, a nie zakładam kurwa zbiórkę XDD

@Bartekgkw i byłeś już na mistrzostwach świata?
        Łączysz studia, pracę i treningi? Pewnie tak, pewnie zostaje Ci jeszcze kupa wolnego czasu na dodawanie tak głupich postów na wykopie ( ͡º ͜ʖ͡º)

+: Skierak, WarmWeather +7 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Nowystaryziel 1 mies. temu

+8

@Bartekgkw: Rozumiem Cię, ale podałeś zły przykład kolo. Żebracy, którzy zbierają na wycieczki, na auto, itp to są akurat moralne zera bez wstydu, ale tutaj dziewczyna widać, że reprezentuje nasz kraj i to wstyd, że żaden związek jej nie zasponsoruje tego wyjazdu, tylko sama musi żebrać bo łączy pracę ze studiami i treningami.

+: Skierak, WarmWeather +6 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Rizzo 1 mies. temu via iOS

+2

@Bartekgkw: Przecież to piękny wolny rynek, zero publicznej kasy, sportowcy znajdują swoich sponsorów i startują za swoje pieniądze

Nic tylko propsować. Jak nikogo nie interesuje jej sport to nie pojedzie i tyle, nikt nie każe Ci wpłacać pieniędzy

+: WarmWeather, Jefferson55
        • udostępnij
          • Link
      •  
        profildogier 1 mies. temu

0

@Bartekgkw: Bo ambicji nie masz albo bananowiec jesteś. Jak ma iść do pracy jak same treningi/studia/odpoczynek pochłania cały czas? jeszcze przygotowanie posiłków itp. Przykre jest, że państwo leje kasę na piłke nożna w której chuja nam wychodzi a jak ktoś wygrywa w innych dyscyplinach to już nie. Większym chujostwem jaki spotkałem na zbiórkach jest np "naprawa samochodu" albo wakacje a nie takie coś.

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@van_der_bike: No tak dlatego większość zawodników odchodzi po jakimś czasie z kadry i ipfu bo woli po prostu zająć się pracą jako trener czy czymkolwiek innym i cokolwiek z tego mieć niż uścisk dłoni prezesa starych dziadów ze związku. Z drugiej strony z takim podejściem do tego sportu nigdy nic się nie zmieni i finansowania nadal nie będzie. Trochę szkoda bo w takich niszowych sportach jest sporo ludzi z wysokimi tytułami w porównaniu do np piłki nożnej gdzie nawet w kadrze Polski są totalne patałachy i jeden Lewandowski xD

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Bartekgkw: Bo ambicji nie masz albo bananowiec jesteś. Jak ma iść do pracy jak same treningi/studia/odpoczynek pochłania cały czas? jeszcze przygotowanie posiłków itp.

@profildogier: HAHAHAHAHA

Dobra kurwa żałuję, że napisałem ten post XDDD ja poerdole

• udostępnij
          • Link
      •  
        Kosah 1 mies. temu

0

@Bartekgkw: jedna zbiera na wyjazd, drugi zbiera na siłownię, żeby "szybciej długi spłacić" i cyrk się kręci

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@Bartekgkw: Ale w czym widzisz problem? Czy na zbiórkę idą podatki nasze? nie. Czy kuje Cię to w jakiś sposób? bo? Przecież na wrzutka masz masę idiotycznych zbiórek jak pisałem od naprawy auta po wakację wymarzone a Ty przypierdzielasz się do dziewczyny która idzie w sport samemu siedząc przez komputerem i plując jadem.

• udostępnij
          • Link
      •  
        van_der_bike 1 mies. temu via iOS

0

@Eagleburger: Zgoda, tylko mnie zastanawia kiedy coś się zmienia z hobby w jakąś wizje medalu czy czegoś z czego się nie wyżyje. Ale znów ja nie rozumiem ludzi biegających w maratonach o medal ukończenia czy puchar wójta.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Christoph_4 1 mies. temu via iOS

+2

@Bartekgkw: I cyk, wpłacone:) dzieki za zwrócenie uwagi na zbiórkę, to jest jeden z nielicznych celów na które mogę wpłacić:)

+: WarmWeather, miszynreddot
        • udostępnij
          • Link
      •  

0

@Bartekgkw: jeszcze masz masę sportowców którzy pracują i jeszcze zbiórki organizują bo jeszcze do zawodów trzeba dokładać. Poczytaj i pointeresuj się. Nie każdy zarabia jak Messi.

• udostępnij
          • Link
      •  
        once-ler 1 mies. temu via iOS

+2

@Bartekgkw: Ojej a co to jest - https://www.rmf24.pl/regiony/poznan/newsamp-zbieraja-na-wyjazd-na-prestizowe-zawody-studenci-chca-wyslac,nId,5962214

Kurcze ciekawe ciekawe - dobrze że żyjemy w kraju gdzie nie ma problemów z finansowaniem takich rzeczy… a nie czekaj

• udostępnij
          • Link
      •  
        Cyk_dwujeczka 1 mies. temu

+2

Masakra kurwa, dla mnie to żenada poniżej jakiegokolwiek poziomu godności XD

@Bartekgkw: Poniżej godności i rozumu jest dwoje zachowanie. Obsrałeś się cały bo dziewczyna zbiera na wyjazd zawodowy i to jeszcze powołana do kadry narodowej. Takie osoby należy wspierać i motywować, wracaj do piwnicy smutny człowieku.

• udostępnij
          • Link
      •  
        windows95 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+13

Dobra kurwa żałuję, że napisałem ten post XDDD ja poerdole

@Bartekgkw: Napisałeś ten post bo mimo że jesteś bezużytecznym stulejarzem, zwiększyłeś jej zasięgi dzięki czemu w tym momencie dziewczyna ma już uzbierane 970 zł. Nawet zawistnemu patałachowi uda się zrobić w życiu chociaż raz coś dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+: WarmWeather, matteo_moravietzky +11 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        WarmWeather 1 mies. temu

0

@Bartekgkw: nie dziwie się, że w tym kraju pis rządzi skoro mamy takich krótkowzrocznie patrzących obywateli jak ty. Dziwne, że jesteś w stanie jeszcze samodzielnie oddychać. Ale dzięki Tobie przynajmniej dowiedziałem się o zbiórce, dzięki Miras! ¯\_(ツ)_/¯

• udostępnij
          • Link
      •  
        szynszyla2018 1 mies. temu via Android

0

@Bartekgkw to i tak ujdzie. Na tych zbiórkach zbierają normalnie na mieszkanie i się tego nie wstydzą to jest dopiero żenada

• udostępnij
          • Link
      •  
        Pierorzek 1 mies. temu

+2

@Bartekgkw: nie da się pogodzic wielu godzin treningu dziennie 6dni w tygodniu i pracy.

+: WarmWeather, LordRegis
        • udostępnij
          • Link
      •  
        waldemarpawlacz 1 mies. temu

0

• udostępnij
          • Link
      •  
        r333m4k444 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Bartekgkw: zgodziłbym, gdyby laska nie miała żadnych dokonań, a tu widać, że jakieś ma, idzie jej dobrze, a 6k to niedużo. Póki nie ma sponsorów jakoś musi sobie radzić

+: WarmWeather
        • udostępnij
          • Link
      •  
        mango2018 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: Dzięki za info. Dorzucę się jej.

+: bbeniutek
        • udostępnij
          • Link
      •  
        czlowiek_z_lisciem_na_glowie 1 mies. temu

+5

@Bartekgkw:
        Ale jak na Kononowicza, Tigera Bonzo i Magicala leci w luj donejtów to dupa cicho, a teraz ktoś zbiera na fajny cel, to jest afera :(((

+: Kundzia999, Thermosflasche +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Instrybutor_z_Orlenu 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: rozumiem Cię mireczku ale jak sam widzisz: wystarczą odpowiednie genitalia i kasa sama się zbiera. Nie wstydzą się bo większość kobiet całe życie tak funkcjonuje tylko po prostu mąż/partner/rodzic płaci

• udostępnij
          • Link
      •  
        Parker_ 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Bartekgkw: przynajmniej nie świeci dupskiem na onlyfans czy twitchu trochę przyjebka na siłę

• udostępnij
          • Link
      •  
        SStoumer 1 mies. temu via Android

0

@Bartekgkw stary,
        ale to że pojedziesz na zawody nie wiesz tego kilku miesięcy przed
        różnie bywa w dyscyplinach sportowych
        ale tutaj jest wprarcie prawdziwego rozwoju i pasji,
        poza tym ja sam mając 21 lat pracując nagle ci w 2 miesiące nie odłożę 6 k

• udostępnij
          • Link
      •  
        Malthan 1 mies. temu via iOS

+1

@Bartekgkw: W tym wypadku mylisz się - zbiórka jest uzasadniona. Dziewczyna po prostu z braku dużego sponsora który by pokrył cała kwotę zwróciła się do społeczności. Studiuje, trenuje, teraz jest w formie - wiec nic dziwnego ze szuka szansy pojechanie na zawody. Jak by teraz włożyła cała energię w miesiące dodatkowej pracy zawodowej żeby odłożyć, to na pewno odbiło by się to negatywnie na wynikach. A tak może skupić się na trenowaniu i coś osiągnąć. Tak to już jest - jak ktoś zajmuje się dyscyplina wymagająca wiele czasu i wysiłku to albo ma szczęście i rodzine która mu sfinansuje to hobby, albo musi kombinować.

+: ksndr
        • udostępnij
          • Link
      •  
        witam101 1 mies. temu

+1

patologią jest to, że w kadrze polski trzeba placic za wyjazd

@hasek34: nie jest to patologią, po prostu jak ktoś chce się bawić w niszowy sport który nikogo nie interesuje to powinien płacić ze swojej kieszeni a nie z pieniędzy podatnika #niepopularnaopinia

• udostępnij
          • Link
      •  
        Nester86 1 mies. temu

+3

@Bartekgkw: ale się żałośnie zesrałeś, ale spoko będziecie mieć w domu co jeść.

+: matteo_moravietzky, WarmWeather +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        GajowyKapota 1 mies. temu via iOS

0

• udostępnij
          • Link
      •  
        Zabojcza_Rozowa 1 mies. temu via iOS

+4

@Bartekgkw: Na nią jeszcze bym wpłaciła, za to żałosne są zbiórki dzieciorobów co się płodzą nie mając siana ani warunków.

+: parys88, pizmakcorleone +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        hesuss 1 mies. temu via iOS

0

@Bartekgkw: I tak lekko zagrala, mogla wrzucic do zrzutki ktores ze zdjec z instagrama i sami spermiarze w dobe by jej te 6k nabili ;D

• udostępnij
          • Link
      •  
        Dementor_ 1 mies. temu via iOS

+4

@Bartekgkw: kwiat polskości ma tez swoje marzenia ( ͡€ ͜ʖ ͡€)

źródło: IMG_1486.JPG

+: Zabojcza_Rozowa, pizmakcorleone +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        darvd29 1 mies. temu

+9

Korzystając z zasięgów wpisu podrzucam link do omawianej zbiórki gdyby ktoś był chętny dorzucić cegiełkę :) https://zrzutka.pl/66ydmd

+: assurin, robert0 +7 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        assurin 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+3

@Bartekgkw: ziomek! Dzięki za to zrzutkę. Dołożyłem swoją cegiełkę. Lec dziewczyno i reprezentuj nas dobrze

+: darvd29, miszynreddot +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Prima_aprilis 1 mies. temu

+4

@Bartekgkw: hehe sprytne, teraz wykopki będą wpłacały jak szalone (✌ ゚ ∀ ゚)☞
        Podaje link dla leniuszków:
        https://zrzutka.pl/66ydmd

+: darvd29, choochoomotherfucker +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        ElMagiko 1 mies. temu via Android

+1

@Bartekgkw a widzisz, dzięki Tobie już złapała kilka wpłat, w tym ode mnie. Buźka!

+: darvd29
        • udostępnij
          • Link
      •  
        darvd29 1 mies. temu

+15

@Bartekgkw: szacuneczek, wywołałeś pospolite ruszenie i już jest 700 zł więcej odkąd wrzuciłeś wpis ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ

źródło: Screenshot 2022-06-28 at 17.19.07.png

+: patrasxd, CyrekLax +13 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        gdziemojimbuspiatka 1 mies. temu via iOS

+2

@Bartekgkw: Mordeczko. Ale spoko na to z innej perspektywy. Zapierdalasz na siłowni i na treningi, żeby być najlepszym. Do tego studia. Może mieszkasz u rodziców, może zapierdalasz w żabce czy gdzie indziej po uczelni i w weekendy. Przez to, ze 100%dajesz na treningi jesteś w kadrze na mistrzostwa. To jest ten czas, żeby dać z siebie 110%. Ale musisz znaleźć 6k na wyjazd. Wiec abp się osłabiał i zamiast ćwiczeń pójdziesz do dodatkowej tyry, żeby zarobić na wyjazd, na którym bedzies mięczakiem bez formy, albo poświecisz wszystko, żeby siedzieć na silce czy tam innych treningach, żeby mieć życiówkę na wyjazd. Może łaska ma tej natury problem?

+: parys88, WarmWeather
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Jank3s 1 mies. temu via iOS

0

@Bartekgkw: Dziekuje za podrzucenie fajnej zbiorki, pieniazki wplacone (ʘ‿ʘ)

• udostępnij
          • Link
      •  
        acowarddiesathousandtimes 1 mies. temu via Android

0

@Bartekgkw nie znasz życia chłopak, wstyd to może być za wiele rzeczy, ale na pewno nie za coś takiego

• udostępnij
          • Link
      •  
        Jank3s 1 mies. temu via iOS

+1

Pomóżmy dziewczynie dumnie nas reprezentować -
        https://www.wykop.pl/link/6719179

+: TeEf
        • udostępnij
          • Link
      •  
        MinnieMouse0 1 mies. temu

+4

Jestem na takim etapie życia ze pracuje już od kilku lat od razu po skończeniu szkoły i na swoje „marzenia” czy zachcianki odkładam pieniądze, a nie zakładam kurwa zbiórkę XDD

@Bartekgkw: No to widzisz różnica między Tobą a nią jest taka że ona jeszcze nie skończyła szkoły XD Zapomniał wół jak cielęciem był, no chyba że miałeś dzianych starych którzy ci wszystko sponsorowali.

+: prawilna_mordeczka, WarmWeather +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        slavoy 1 mies. temu

0

• udostępnij
          • Link
      •  
        Aliuss 1 mies. temu via Android

+1

@Bartekgkw widać kolega nigdy do czynienia z zawodowym sportem nie miał. Szczególnie niszowym

• udostępnij
          • Link
      •  
        AnanasowyOcelot 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: Uwielbiam trójbój, ale a) zupełnie nie mam do niego genetyki b) poświęcam cały wolny czas startom w innej dyscyplinie. Ale tak się złożyło, że stać mnie i mogę dorzucić się 1k komuś kto ma inną sytuację i może startować. Tak samo kiedyś dorzuciłem się Boreckiemu 2k na start w kulturystyce.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Marczeslaw 1 mies. temu via Android

+3

@Bartekgkw ty się zesrałeś, a wykop zaraz jej zasponsoruje wyjazd xD
        Ode mnie też hajs poszedł. Dzięki za udostępnienie

+: WarmWeather, darvd29 +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        ColdMary6100 1 mies. temu

+2

bym się spalił ze wstydu.

@Bartekgkw: no to akurat ty

A ta osoba sobie po prostu założyła zbiórkę, nie jest to nielegalne

Tu się ludzie na różne rzeczy już zrzucali np na środki antykoncepcyjne dla dziewuchy z sm bo chciała mieć bobo lub jajowar (ale to podstępem) albo na wózek inwalidzki itd

Jesteśmy wolnymi ludźmi i każdy robi ze swoim hajsem co chce

+: WarmWeather, CommanderKeen
        • udostępnij
          • Link
      •  
        jebluschytrus 1 mies. temu

+3

@hasek34: patologią jest finansowanie przez państwo tych wszystkich związków sportowych

+: Positano1, WarmWeather +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        DywanTv 1 mies. temu via iOS

0

@Kasahara: Nie wiem, mnie nie pytaj, ja w nim nie jestem xd

• udostępnij
          • Link
      •  
        buczubuczu 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@hasek34: ale panie ARECZKU, diety to są dla działaczy, dla zawodników jest żebranie o pieniądze i spanie na podłodze oraz dieta czokoszokowa.

• udostępnij
          • Link
      •  
        variss 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: Ludzie na bezczela robią zbiórki na wszystko. Robią tak nawet osoby mające pieniądze.

+: Positano1
        • udostępnij
          • Link
      •  
        kiwors 1 mies. temu via Android

+1

@Bartekgkw Spermiarzy wpłacających nie brakuje. Jest masa sposobów żeby zarobić (w końcu jest mistrzynią, za dietę czy trening może wziąć sporo), czy nawet pożyczyć te 6k na kredyt studencki. No ale darmowe 6k zawsze się przyda.

• udostępnij
          • Link
      •  
        tomtom666 1 mies. temu

+3

kadrze polski

@hasek34: przepraszam, w jakim sporcie? Tym, gdzie na widowni są zawodnicy i ich mamy?

+: sketel, Positano1 +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        elvlad 1 mies. temu via iOS

0

@Bartekgkw: o huj ci chodzi? nikt ci niekarze przelewac kasy. boli cie dupa ze ktos ma jakas pasje i sie realizuje.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Halbr 1 mies. temu via Android

+3

@hasek34 patologią to jest płacenie na sport z podatków

+: Positano1, Jefferson55 +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Slavcel 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Bartekgkw:

Wolałbym 100 razy bardziej wpłacić na sportowca, który reprezentuje nas jako kraj na arenie międzynarodowej.

Jest to sport gdzie naprawdę trzeba poświęcić całe życie pod to żeby robić to na wysokim poziomie, a zarobki są nawet takie jak na etacie dla nielicznych, ale rząd jak już musi to woli dać pieniądze na ludzi, którym nie chce się robić lub przewalić wszystko na piłkę nożną gdzie i tak nie mamy żadnych osiągnięć zamiast wspierać niszowe sporty w Polsce w których jesteśmy dobrzy i propagować coś więcej niż piłkę nożną w którą jesteśmy chujowi.
        Mimo tego, że zarobki są w trójboju silowym takie jakie są to akurat w tego typu sportach jako kraj jesteśmy naprawdę wysoko jezeli chodzi o wyniki na świecie.

• udostępnij
          • Link
      •  
        WujaChoNoTu 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Bartekgkw: ale ty masz silną psychikę

• udostępnij
          • Link
      •  
        GFG_ 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+3

@Bartekgkw: Niestety żyjemy w takim miejscu, że łucznik musi trenować w domu, a na igrzyska lecieć z własnym sprzętem - ale spokojnie, jeśli odniesie sukces to zostanie NASZYM ŁUCZNIKIEM, POLAKIEM RODAKIEM, tak samo będzie z tą dziewczyną. Nasze państwo finansuje bandę kopaczy-pajaców i ich trenera powiązanego z mafią, podczas gdy ludzie z zajawką, talentem i tysiącami włożonych w to godzin zostają bez wsparcia.

+: WarmWeather, pizmakcorleone +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Panczenisci 1 mies. temu via Android

0

@Bartekgkw po co zbierać kiedy kukoldy wpłaca jej nawet dwukrotność potrzebnej kwoty ( ͡º ͜ʖ͡º)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Papieska_kremowka 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+16

@Bartekgkw: xD twój wpis sprawił, że już ma ponad 1200 ziko łapcie link mireczki i chętni niech wpłacają. Studia i mistrzostwa świata i jeszcze by miała dymać w januszexie, chyba lepiej dać 100% w trening i liczyć na wysokie miejsce niż dymać dorywczo stracić forme i pojechać na zawody żeby obskoczyć wpierdol xDDD
        Jak ktoś chce wpłacać to zbiórka dalej aktywna: https://zrzutka.pl/66ydmd

. . . kliknij, aby rozwinąć obrazek . . .

źródło: Screenshot_2022-06-28-17-54-53-805_com.android.chrome.jpg

+: szurszur, GFG_ +14 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        borjaki 1 mies. temu via iOS

+1

@Karoleer: nie trzeba isc do pracy za 3k netto. To ja w 2003r majac 21 lat, wyjechalem do USA na Work&Travel i leko przez 3miechy odlozylem sobie 15k w przeliczeniu, i nie zarlem gruzu a byla dobra zabawa zwiedzanie stanow no i wiadomo tez praca.
        Teraz mozliwosci sa duzo wieksze zeby zarobic.
        A 6k to nie jest duza kwota szczegolnie w dzisiejszych realiach.

• udostępnij
          • Link
      •  
        Positano1 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: ja uważam że zakładanie takich zbiórek i wpłacanie na nie pieniędzy to jest głupota XD dziwię się ludziom że wydają swoje pieniądze na takie rzeczy zamiast zainwestować je w siebie i swoich najbliższych to ktoś wpłaca żeby jakaś kobieta pojechała na zawody XD śmieszy mnie to po prostu. Rozumiem jak to są jeszcze jakieś chore dzieci albo coś po wypadku, ale zbiórka na wyjazd na zawody to XDDD

+: Krzysio_misio12
        • udostępnij
          • Link
      •  
        ejshuud 1 mies. temu via iOS

+1

Laska ma jakieś osiągnięcia i chce się realizować. Ma 22 lata, studia - takiej osobie ciężko jest uciułać 6k. A czas nagli i za rok/dwa/trzy może już być za późno. No i trójbój siłowy nie jest tak hojnie sponsorowany jak bieganie za piłką, wiec i o fundusze ciężko.

• udostępnij
          • Link
      •  
        GOOF1 1 mies. temu

0

Ja pierdole ludziom serio nie jest wstyd odpierdalać taki cyrk? XD

@Bartekgkw: tez mnie to zastanawia, rozumiem żeby to jakis małolat zbierał. Oczywiscie o kosztach wyjazdów nic wczesniej nie wiedziała Pani redaktur kazali podpisać mistrzostwa świata teraz trza płacić.

• udostępnij
          • Link
      •  
        eloraptak 1 mies. temu via Mikroblog+

+1

@Bartekgkw „To chyba serio ze mną jest coś nie tak, bo nie wyobrażam sobie założyć zbiórki na 6000 bo chce pojechać na zawody XDD pierwsze co mi przychodzi do głowy to znaleźć jakaś fuchę i pozapierdalac miesiąc czy dwa i po prostu zarobić te 6 tysięcy lol”

2/10 bo odpisałem xd

• udostępnij
          • Link
      •  
        Karoleer 1 mies. temu

+5

@borjaki: tak, laska chwile przed zawodami rzuci wszystko i pojedzie do usa na work&travel xD

+: WarmWeather, r333m4k444 +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Zydomasoneria 1 mies. temu via iOS

0

@Bartekgkw: patologią jest to, że w kadrze polski trzeba placic za wyjazd

@hasek34: Z drugiej strony są setki a może i tysiące sportów gdzie możemy mieć kadrę. Czy według Ciebie mamy się zrzucać na nich wszystkich? Lepiej niech rynek weryfikuje takie osoby.

• udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Karoleer: work&travel to byl tylko przyklad. mozliwosci ma duzo i skoro bylo to marzenie ktore jest juz od kilku lat , to istnieje cos takiego jak planowanie- czyli jak 2020 nie pyklo bo covid to mozna bylo sobie zalozyc ze kiedys moze sie on skonczy i bedzie mozna pojechac na mistrzostwa w miedzy czasie odkladac na nie nawet skromnie po 500zl miesiecznie w skali roku dalo by te 6k.
        no ale wiadomo lepiej przyjac filozofie "daj bo nie mam "

• udostępnij
          • Link
      •  
        Karoleer 1 mies. temu

+7

@borjaki: XD

nie doczytałeś pewnie, ze powołanie dostała dzisiaj, a zawody są w sierpniu?

+: WarmWeather, r333m4k444 +5 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Karoleer: no pewnie zaskoczylo ja to powolanie jak to ze po piatku jest sobota.chyba nie doczytales ze gdyby nie c19 to bralaby udzial juz w tych mistrzowtwach 2 lata temu. jak ktos nie potrafi zaplanowac dalej niz dwa wdechy i wydechy do przodu to widocznie nie moze byc reprezentantem kraju :).

• udostępnij
          • Link
      •  
        ediz4 1 mies. temu

0

@hasek34: w sensie że mamy się składać może jeszcze na reprezentacje bierek podwodnych co

• udostępnij
          • Link
      •  
        WarmWeather 1 mies. temu via Android

+10

@borjaki tak, bo każdy przeciętny student który zapierdala połowę dnia na uczelni, a drugą połowę na treningu zarabia średnio 10k miesięcznie pracując na 1/100 etatu w żabce. XD Oczywiście na utrzymanie wydają średnio 21,37 zł miesięcznie.

W jaki Wy bańce żyjecie to jest szok...

+: r333m4k444, Luigi___ +8 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        r333m4k444 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Kasahara: no ale ona może coś umie oprócz kucia dupska, jak ty

• udostępnij
          • Link
      •  
        Kasahara 1 mies. temu

+3

Poszło

źródło: Zrzut ekranu 2022-06-28 o 18.51.20.png

+: CommanderKeen, bbeniutek +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        LordRegis 1 mies. temu

+1

No i takie zrzutki to ja rozumiem, dzięki za udostępnienie, wpłacone! Super, że dziewczyna nie tylko widzi się w sporcie, ale także studiuje i poszerza wiedzę. Są tacy, co nie trenują, nie studiują ani nie pracują, a robią zrzutki.

Kto kiedykolwiek był blisko zawodowego sportu i codziennych treningów po kilka godzin dziennie, ten wie że dodatkowo studiowanie to naprawdę ciężka orka. Jeżeli ktoś sądzi, że zamiast spać powinna robić na nocnej zmianie układając produkty na półkach, ten ma nie po kolei w głowie, delikatnie mówiąc.

• udostępnij
          • Link
      •  
        octopussy8 1 mies. temu via iOS

0

@Bartekgkw: Avatar nieprzypadkowy

• udostępnij
          • Link
      •  
        krne 1 mies. temu

+1

• udostępnij
          • Link
      •  
        getin 1 mies. temu

0

jakie spermiarstwo w tej zrzutce haha

• udostępnij
          • Link
      •  
        Noiwuj0 1 mies. temu via Android

+1

+: bbeniutek
        • udostępnij
          • Link
      •  

+2

@WarmWeather: czlowieku w jakiej znowu bance , sam studiowalem dziennie i tak jak pisalem wyzej co za problem przez rok odlozyc pare kola, a to sie choinki w grudniu sprzedawalo(mozna bylo dobrze zarobic) , a to w wakacje wyjazd jakis jak np Work and Travel albo do UK do Tesco. To sie nazywa zaradnosc zyciowa ktora po latach procentuje.

+: getin, Bartekgkw
        • udostępnij
          • Link
      •  
        WarmWeather 1 mies. temu

+1

@borjaki: studiowałeś i nadal problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

+: GienekZFabrykiOkienek
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

@WarmWeather: no mam wrazenie ze to Ty masz problemy z czytaniem bo bronisz postawy "daj bo nie umiem sobie w zyciu radzic". podalem kilka mozliwosci zarobienia sumy ktora nie jest jakas astronomiczna. mowimy o mlodej zdrowej osobie ktora nie potrafi zycia zaplanowqc na kilka miesiecy do przodu by ogarnac finansowo relatywnie niedrogi wyjazd.

• udostępnij
          • Link
      •  
        WarmWeather 1 mies. temu

+1

@borjaki: tak, bo przecież przygotowanie do mistrzostw świata to jest pójście na siłownię 3x w tygodniu po godzince. Przecież może sobie na choinkach dorabiać.

• udostępnij
          • Link
      •  
        cham_i_bezczel 1 mies. temu

0

@Bartekgkw: dobre prowo, ludzie się nabrali, 9/10

• udostępnij
          • Link
      •  
        Fixusa 1 mies. temu via Android

0

@Bartekgkw Juz wolę wpłacić na zrzutkę w którym dziewczyna startuje i będzie reprezentować nasz kraj, niz wspierać idiotów Influencerow czy gwiazdy Instagrama

• udostępnij
          • Link
      •  
        skandal01 1 mies. temu via iOS

0

@Bartekgkw: to sie spalaj i odpierdol sie od ludzi

• udostępnij
          • Link
      •  
        Endrius 1 mies. temu

0

@Bartekgkw:
        A przyszło Ci do głowy, że może potrzeba więcej a tyle jej brakuje? 6k w jej wieku to nie tak łatwo oszczędzić. Poza tym ona przynajmniej coś robi ze swoim życiem, nie to co niektórzy inni "zbierający".

• udostępnij
          • Link
      •  
        GienekZFabrykiOkienek 1 mies. temu

0

czlowieku w jakiej znowu bance , sam studiowalem dziennie i tak jak pisalem wyzej co za problem przez rok odlozyc pare kola, a to sie choinki w grudniu sprzedawalo(mozna bylo dobrze zarobic) , a to w wakacje wyjazd jakis jak np Work and Travel albo do UK do Tesco. To sie nazywa zaradnosc zyciowa ktora po latach procentuje.

@borjaki: Patrzcie ludzie, debil! xD

• udostępnij
          • Link
      •  
        unfolding 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+3

Taki, że ma zaledwie 22 lata, studia i inne wydatki?

@Kryskamatyska: Ohui. Studia powodują, że ludzie są niezdolni do pracy.

+: getin, Bartekgkw +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        maQus 1 mies. temu via iOS

0

@Bartekgkw: Dzięki ze wrzuciłeś. Twoja ignorancja skłania mnie ku temu by wpłacić tej dziewczynie i pomoc w realizacji marzenia.

• udostępnij
          • Link
      •  
        anttrza 1 mies. temu

+1

@hasek34: sport zawodowy nie powinien być finansowany z podatków.

• udostępnij
          • Link
      •  
        R2D2_z_Sosnowca 1 mies. temu via iOS

0

@Bartekgkw: Ale to nie ma obowiązku jej płacić. Nie trzeba nawet tego czytać.

• udostępnij
          • Link
      •  
        coopa999 1 mies. temu via Android

0

@Bartekgkw fajnie że to wrzuciłeś, zaraz jej coś przeleję ¯\(ツ)/¯

• udostępnij
          • Link
      •  
        niecodziennyszczon 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: CHUJ CIĘ OBCHODZI CO LUDZIE ROBIĄ ZE SWOIMI PIENIĘDZMI I GDZIE JE WPŁACAJĄ!
        ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Marty_Mcfly87 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: to jest obraz społeczeństwa jakie nas czeka. Nowoczesne żebractwo. Moim zdaniem jesli chodzi o tą zbiórkę to niech wplacają kibice tego sportu i kibice zawodniczki. Porownywanie tego do sponsoringu nowego auta czy wakacji to jednak nie jest to samo. Tutaj jednak jest chyba wizja reprezentowania naszego kraju na zawodach. Kpina jest brak sponsoringu m, tym bardziej ze kwota jest dosc niska.

• udostępnij
          • Link
      •  

+3

Beka, nie spodziewałem się że pisząc z rana taki gównopost z krytyką dla zbiórki na marzenia wywołam taki trzask XD może post dotrze też do polskiej śmietanki trójboju i będę mógł poczytać ich wysrywy.

Osoby, które piszą w stylu, że na złość mi wpłacają jej hajs to nie wiem czy myślą, że pęknie mi dupa, bo typiarka uzbiera te 6k czy co XDD

Oczywiście nie mogło zabraknąć porównania do piłki nożnej XDDD Z jakiej racji Państwo ma fundować takie dyscypliny jak trójbój siłowy, które nie maja kurwa żadnej popularności i trenuje to garstka ludzi? XD jeden w miarę ciekawy mecz piłki nożnej generuje większą oglądalność i zainteresowanie niż trójbój wygenerował od swojego powstania.

Porównywanie tego do sytuacji, że ktoś ma sponsorów na wyjazd też jest z dupy, bo sponsorzy też mają z tego korzyść (reklamę, rozgłos czy dobry PR) i jest to obopólna korzyść, a tutaj jest po prostu zbiórka i „mam marzenie - dajcie mi pieniądze pls” XD

Od samego początku pisałem jedynie o moich odczuciach co do zakładania zbiórek, a najebało się komentarzy o tym, że się przysrałem do wpłacających ludzi i co mi do tego co robią ze swoimi pieniędzmi.

Zostałem wychowany w taki sposób i z takimi wartościami, że dla mnie jest to po prostu abstrakcja zakładanie takiej zbiórki na ufundowanie realizacji swoich marzeń.

Nie wyobrażam sobie też, żeby normalny facet z jakimiś podstawowymi zasadami w życiu odjebał taki cyrk zamiast zarobić te pieniądze samemu lol. No ale zbiórka założona przez kobietę, które chyba coraz bardziej dostosowują się do obecnego społeczeństwa, w którym parobki je we wszystkim wspomogą bo maja cipe XD Zresztą nie wyobrażam sobie również żeby normalna kobieta tez coś takiego odstawiła.

Niżej wstawiam profil gościa, który niedawno wygrał mistrzostwa świata w Streetlifting (dyscyplina na podobnie słabym poziomie jakiekolwiek popularności co trójbój siłowy XD)w Holandii czy kurwa Kazachstanie. Na codzień gościu jest marynarzem i pracuje na statkach. JAK TO MOŻLIWE MA CZAS NA TRENINGI, „PRZYGOTOWANIE POSIŁKÓW”, ODPOCZYNEK I JESZCZE CIĘŻKĄ PRACE FIZYCZNĄ?
        I nie uwierzycie ale SAM ZAROBIŁ SOBIE I ZAPŁACIŁ ZA WYJAZD NA TE ZAWODY XDD

Jestem przerażony takim sporym poklaskiem dla takich żałosnych praktyk zbiórek na swoje marzenia ale wyjebane.

ESSAAAA

źródło: IMG_4999.PNG

+: Krzysio_misio12, van_der_bike +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

Poza tym sama idea zbiórek, polega chyba na tym, że ludzie znajdujący się w sytuacji bez wyjścia (jakieś poważne choroby wymagające kosztownego leczenia czy katastrofy w stylu powodzi czy pożarów) zakładają taka zbiórkę prosząc ludzi o wsparcie i jest to dla nich z pewnością poniżające, ale jest to ostatnia deska ratunku.
        Tutaj typiara zakłada se tak o zbiórkę na 6 koła na wyjazd i elo XDD jeszcze pajace przyklaskują za zaradność ja pierdole XDDD

Nie udzielam się w tym temacie więcej i nawet nie chce więcej myśleć o tych zbiórkach, bo to jest serio kurwa paranoja.

+: Krzysio_misio12
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Grzabek 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: Jedzie reprezentować Polskę, nikt nie musi łoić ze swoich podatków tylko zbiórka jest dla chętnych. To nie jakaś Cipa co jebnie 4 zdjęcia w bikini, poszczuje cycem i poprosi o pieniądze na jej wyjazd do madagaskaru bo chciała w przerwię od ciagniecia fitów pogłaskać lemura.

+: Giban
        • udostępnij
          • Link
      •  
        kazoo1988 1 mies. temu

+6

@Bartekgkw:
        Ale trzask pękającej dupy :D IMO zazdrość tego typu to o wiele większa patologia ;)

+: MaYoT, Giban +4 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        shnitzel 1 mies. temu via iOS

+2

@Bartekgkw: Jej zrzutka to jeszcze nic takiego. Nie jest to duza kwota, nie jest to jakiś bez sensu cel. Często trafiam na naprawdę z dupy zbiórki, typu na imprezowanie, czy tak o, i jeszcze co drugie zdanie to ze w dupie ma hejterow, nie chcesz nie płać karawana jedzie dalej (xDD nawet tego nie skomentuje…) i debile wpłacają

+: Bartekgkw, Giban
        • udostępnij
          • Link
      •  
        mathix 1 mies. temu

+1

@Bartekgkw: No i dobrze. Sport się powinien opierać na mecenacie.

• udostępnij
          • Link
      •  
        steven44 1 mies. temu

+1

aha xD czyli jesteś jeszcze na tym etapie życia. myślisz, że jak pójdziesz do roboty za 3k netto miesięcznie, to po dwóch miesiacach będziesz mieć 6k? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@Karoleer: dokładnie, a do tego dochodzi rezygnacja z większości treningów przez prace, wiec i tak już nie ma po co tam jechać.

• udostępnij
          • Link
      •  
        wykopiwniczanin 1 mies. temu

+4

@Bartekgkw:

kupowanie zdjęć stóp, dup i cyców kobiet - "mhmmm"

wspieranie sportowców - "wzięłaby się jebana szmata do roboty"

Wykop w pigułce

+: Replica, GienekZFabrykiOkienek +2 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  

+1

@Bartekgkw: szkoda słów, zesrańsko bo miałeś czelność skrytykować nowoczesne żebractwo KOBIETY, POWTARZAM KOBIETY

• udostępnij
          • Link
      •  

+1

@wykopiwniczanin: przecież większość krytykuje tu spermiarzy płacących za takie gówna

• udostępnij
          • Link
      •  

0

@GienekZFabrykiOkienek: ta chyba twoja stara

• udostępnij
          • Link
      •  
        angela09 1 mies. temu via iOS

+1

@Bartekgkw: Tu się akuratna czepiasz. Najpierw przeczytałam wpis, a później zobaczyłam ss. No i to nie jest zbiórka na wakacje czy auto dla pełnosprawnej osoby, ale coś uzasadnionego. Jak dla mnie spoko

• udostępnij
          • Link
      •  
        TullamoreD 1 mies. temu

+2

@Bartekgkw: Dzięki, właśnie dorzuciłem swoją cegiełkę aby pomóc spełnić marzenie. Good Job Mate

+: Giban, AAA90
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Giban 1 mies. temu

0

@Bartekgkw: Po tysiąckroć bardziej wolałbym wpłacić na dobrze rokującego sportowca, którego talent się zmarnuje, bo jako student, nie ma pieniędzy na zawody w kadrze, niż na madke, która popuściła szpary w klubie i teraz płacze. Gówniaka zrobić potrafi każdy chomik, wziąć udział w trójboju siłowym, garstka kobiet w tym kraju i trzeba je wspierać

• udostępnij
          • Link
      •  
        sssabae 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Bartekgkw: ty nawet nie wiesz o czym piszesz pytając jak gość może mieć czas na treningi pływając na jednostce xd

• udostępnij
          • Link
      •  
        wielkimustaf 1 mies. temu via iOS

0

@Bartekgkw: No i jeszcze w międzyczasie treningi, studia i odpoczynek który w sporcie jest ważny xD jestem turbo ułomem, że nie potrafisz tego zrozumieć

• udostępnij
          • Link
      •  
        AAA90 1 mies. temu

+1

To chyba serio ze mną jest coś nie tak,

@Bartekgkw: Dobrze, że przyszła refleksja, szkoda, że niezbyt szczera.

bo nie wyobrażam sobie założyć zbiórki na 6000 bo chce pojechać na zawody XDD

Sieć jest pełna zbiórek na tatuaż czy nowy telefon, a Ciebie poruszyło to, że ktoś chce jechać na zawody? To nie wycieczka turystyczna. Powiem więcej: wolę taką dobrowolną zbiórkę, niż finansowanie niszowych sportów przez państwo z podatków. Tu płaci kto chce i komu zależy.

pierwsze co mi przychodzi do głowy to znaleźć jakaś fuchę i pozapierdalac miesiąc czy dwa i po prostu zarobić te 6 tysięcy lol

Najlepiej niech robi studia, dwa etaty i jeszcze codzienne treningi, żeby nie było przypału na międzynarodowych zawodach, na których zmierzy się z koleżankami, które prawdopodobnie miały ciut lepsze warunki do rozwoju.

Beka, nie spodziewałem się że pisząc z rana taki gównopost z krytyką dla zbiórki na marzenia wywołam taki trzask XD

Ale to Ty dzwonisz. Emotki tego nie zakryją.

+: wiera87
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Brok_Sambor 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@AVOIDME: tak. Ten przypadek rozpatrywał bym właśnie jako sponsoring. Tak samo jak sportowców światowej sławy sponsorują znane marki, tutaj mogą zwykli ludzie, zwykłej dziewczynie zasponsorować wyjazd na zawody. To jeszcze mnie tak nie mierzi

• udostępnij
          • Link
      •  
        Krzakol 1 mies. temu

0

@Karoleer: Tez tak kiedys liczylem ile bedzie mnie kosztowac Nissan 240SX. Jak zarobie 10k na miesiac w czasie studiow, to po roku studiowania bede miec. Liczylem tak jak wyszedl NFS Underground...

• udostępnij
          • Link
      •  
        mj_computer 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@hasek34: bo za dużo idzie w piłkę kopaną. Stosunkowo. Ale to biznes.. Zacznijcie oglądać co innego to środki przepłyną.

+: wiera87
        • udostępnij
          • Link
      •  
        wiera87 1 mies. temu via Android

0

@Bartekgkw z pewnoscią studentka 3 roku uzbiera 6 tysi na wyjazd xD wstyd w cebulandii, że ktoś kto chce reprezentować kraj na arenie międzynarodowej, musi płacić za swoje.

Gwiazdeczki które nie potrafią prosto piłki kopnąć dostają miliony i wszystko z naszych podatków opłacone.

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

DurzyHarakter30 11 godz. temu

+179

#tomijerry #gruparatowaniapoziomu

odpowiedzi (18)

Vanderbright 7 godz. temu

+295

Damn, maybe I AM gay
      #heheszki #humorobrazkowy

odpowiedzi (8)

cppguy 11 godz. temu

+45

poszedlem za namowa mirkow na #divyzwykopem i rano sie obudzilem z takim jezykiem - podejrzewam, ze to od minety, co to do chuja jest?

#zdrowie #seks #zalesie

odpowiedzi (23)

• pełna lista

Wykopalisko

• "Ojcowie adopcyjnymi” oskarżeni o zmuszanie dzieci do czynności seksualnych. "Ojcowie adopcyjnymi” oskarżeni o zmuszanie dzieci do czynności seksualnych. 117
    • Borys Budka mowi jak jest Borys Budka mowi jak jest 113
    • W Państwie PiS mamy nowe oszustwo nieznane w żadnym innym ustroju W Państwie PiS mamy nowe oszustwo nieznane w żadnym innym ustroju 124
    • Aby uzyskać dostęp
      zaloguj się lub załóż konto.
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp
    • Aby uzyskać dostęp

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka bekazpisu ciekawostki ekonomia energetyka europa finanse gospodarka heheszki historia inflacja katolicyzm kosciol kultura motoryzacja pieniadze polityka polska rosja samochody sport swiat ukraina usa wojna wydarzenia wykop zainteresowania

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.