Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mizantrol: ja tak kiedyś na żaglach robiłem jak różowa kupiła mrożoną pizze na obiad xD
Daj na patelnię trochę oliwy i na bardzo małym gazie (ale na prawdę bardzo małym, żebyś nie spalił spodu) podgrzewaj całość pod przykryciem. Jak spód już się zrobi, to daj kilka kropel wody na górę i znowu przykryj patelnię. Para wodna stopi ser, ale nie będzie to tak smaczne jak normalna wersja.
@mizantrol: tak, ja kilka razy robiłam pizzę na patelni. Oczywiście lepiej w piekarniku, ale jak nie ma opcji... Powoli rozgrzewaj patelnię, na małym ogniu, dodaj olej i rozprowadź równomiernie, połóż placek, zwiększ delikatnie ogień, tak żeby się smażył ale nie spalił, po kilku minutach, jak się zarumieni, odwracasz, zmniejsz ogień, szybko sos i składniki i przykrywasz. I gotowe. Smacznego.