Panowie ja już w polu karnym a nikt do mnie nie podał?
#mecz #pilkanozna
Ale jutro i w piątek będzie festyn na tagu. Ogłaszam pełną mobilizację. Nie przyjmuję usprawiedliwień, bo już po maturach i zakończeniu roku szkolnego, więc #wkpinvestments powinien się stawić w komplecie.
#nieruchomosci #gielda #stopyprocentowe #standup
@mickpl: jaki jest kon, kazdy widzi, tym razem jednak bedziemy sie z nim kopac.
Albo nasz zeton z orzelkiem zrobi bulbulbul ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mickpl: obstawiam 75pp i pierdolenie, że nie ma co podnosić ostrzej, bo warunki zewnętrzne i zawirowania na rynku globalnym.
@mickpl: jedyny śmieszny polski standup. Liczę na mocny pokaz absurdu. Obstawiam 0,5 pp
@Lancor911: Ale czego nie możesz się doczekać? Wiesz że to dotyczy też wszystkich Polaków mieszkających w Polsce którzy mają więcej niż 18 lat, a nie tylko kredyciarzy którzy wzięli sobie mieszkanie/dom na kredyt? Firmy też jadą na kredytach, a jak ujebią firmy to ujebią też zwykłego Polaka który nie ma kredytu. Firmy podniosą sobie ceny i będą miały wyjebane jajca, a Ty jako konsument będziesz za to wszystko płacił.
@lIENll: Nie mam z tym problemu i swietnie zdaje sobie z tego sprawe. Moze jak januszexy sobie glupi ryj rozpierdola i bedzie bezrobocie 20% to w koncu ten glupi narod wyjdzie na ulice i zrobi porzadek z tym skurwysynstwem. Milego popoludnia i smacznej kawusi zycze
@lIENll: nie zesraj się. Zgadza się to dotknie wszystkich polaków, na przykład moich rodziców którzy są załadowani po same kule w obligacje indeksowane stupkami i inflacją. Gdybym nie otwierał firmy to też bym był załadowany po same kule. JASZCZOMB MUSISZ +300PB
@mickpl: 1pp pęknie jak nic. Dolar leci w kosmos więc trza ratować złotówkę no i wakacje więc następna możliwość podwyżki we wrześniu dopiero.
Ale czego nie możesz się doczekać?
@lIENll: Jak polacy się zesrają z głodu. Latami wszystkim dookoła mówiłem, że wybieranie PiSu to szybka droga do rozjebania państwa w każdym możliwym aspekcie.
Oczywiście "to tyle doł synek", "mnie sie lepiej żyje", "byleby te elgiebete nie bylo" itd.
Teraz odpalam popcorn i oglądam, bo uważam, że rząd i NBP swoimi działaniami nie uratuje złotówki, a jednocześnie rozpierdoli gospodarkę. Jutro jest preludium do Armagedonu.
Moze jak januszexy sobie glupi ryj rozpierdola i bedzie bezrobocie 20% to w koncu ten glupi narod wyjdzie na ulice i zrobi porzadek z tym skurwysynstwem
@Lancor911: Nic takiego nie będzie. Zaczną się znowu wyjazdy za granicę, część się powiesi, inni przejdą na czarną stronę, przestępczość wypierdoli w kosmos. Ale tym chujom odpowiedzialnym za ten stan rzeczy nie spadnie włos z głowy
@mickpl: Uwielbiam ten kabaret. Jego stand-upy to istne złoto. Historie o psie to chyba moje ulubione ale inne też nie odstają. :3
@mickpl: Witam, mam dobry humor więc rzucę żartem
+3,25pb na stopach
zatrzymanie programow socjalnych
zamiast programow socjalnych wysokie dofinansowania na wlasny biznes
@Pietiapk1: Latwo byc biznesmenem na leasingach, kredytach obrotowych, pozyczkach z UE, tarczach antyiflacyjnych, rolowaniu dlugu i zyc z tego co skapuje. Przynajmniej bylo do tej pory w czasach prosperity. Teraz gdy wchodzimy w recesje, szaleje inflacja, a st00pki wypierdala przez sufit, okaze sie kto jest przedsiebiorca a kto cwaniakiem, ktory wzial na siebie za duzo zobowiazan
@mickpl: pytanie, czy będzie 0,75, 1, czy 1,25
Biorąc pod uwagę, że złotówka leci na poziom shitcoina to może i więcej, ale z drugiej strony NBP jasno mówi, że my stópki podnosimy, a rząd podlewa inflację swoimi działaniami, więc moze jednak dolne przedziały
@random123xdxd: zaskoczy +25pb XD
@matwes: ale kapuczinę będzie co tydzień popijał wtedy i standup co piątek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaczną się znowu wyjazdy za granicę
@pifqo: ale za granicą nie będzie jakoś super koniunktury + jukej zamknięte dla typowego robola, a to najpopularniejszy kierunek zawsze był
@mickpl jacy wy pojebani jesteście. Czy zdajecie sobie sprawę że takie podnoszenie stop wpłynie na wszystkich? Tych co kredyty mają ale i tych co nie mają żadnych? Ludzie tu nie trzeba skończyć ekonomi żeby wiedzieć że jest źle a im wyżej tym gorzej. Ja rozumiem że Ci co wynajmują kurnik i nie mają kredytu to Hej niech im dopierdola ale wiecie że wasz kurnik który wynajmuje cię za chwilę będzie kosztował dwa razy tyle? Pomijam tych co mieszkają razem z rodzicami i gimbaze która bladego pojęcia nie ma ale się wypowiada. Mimo wszystko nawet jak mieszkacie z rodzicami to też te pieniądze skąd się muszą wziąć. Jak bezrobocie sięgnie zenitu i jak gospodarka dosłownie się zatrzyma w martwym punkcie to wtedy chętnie posłucham co macie do powiedzenia. Narazie to widzę że wszyscy sobie popcorn robią bo Glapa stopy podwyższa. Popcorn to będziecie wspominać jak Wam bieda w oczy zależy i skończy się pierdolenie. Fajnie się gada jak mama albo tata kaskę daje gorzej jak zabraknie i trzeba będzie szukać pracy której nie będzie wtedy pogadamy. A jak widzę te wsrywy tutaj to aż szkoda słów. Ludzie którzy brali pod korek na zasadzie postaw się a zastaw się złote klamki i sedesy to sorry macie problem Ci co umieli przeliczyć siły na zamiary dadzą sobie radę. Tyle ode mnie. Nie pierdolcie o Glapie i stopach bo jakby nie było żyjemy w tym samym kraju i dotyczy mas to wszystkich. Czy masz kredyt lub czy nie masz niea znaczenia wszystko się sypie jak domek z kart.
@netevil ale ty wiesz ze pis nie chce ratować polskiej gospodarki? Ludzie śmieją się przez płacz bo to co pis wyrabia przechodzi ludzkie pojęcie. Do tego wyborcy pisu klaszczą uszami bo kto tyle doł. Może jak pierdolnie i im tynk zostanie że ścian to przejrzą na oczy że rozdawnictwo pisu i dodruk mld złotych ujebal ostatnie 20 lat rozwoju polski .
@mickpl: standuper wjedzie minimum z 100pb.
Jeżeli nie zatrzymają deprecjacji złotówki to, słabnące euro do dolara całkiem pociągnie naszą walutę w przepaść.
@netevil: stópki ponad inflację i robi się deflacja, tym samym ceny paliw spadają. Tak mniej więcej walkę z inflacją wyobraża sobie wykopowy ekonomista. Szkoda komentować
@Pawulonek ja wiem że to jest bardziej skomplikowane niż schemat który przedstawiłem. Aczkolwiek jak polski rząd nie przestanie dosypywać non stop hajsu to lepiej nie będzie. Co prawda jakoś tam ściągają pieniądze z rynku jedna ręka ale druga dosypują. Wypada czekać i tyle. Ja osobiście cieszę się że przez kolejnych 5 lat mogę spać spokojnie bo mam stała plus sporą poduszkę finansowa. Mimo to z drugiej strony szkoda że pieniądze i ich wartość topnieją jak śnieg na wiosnę bo lokaty są nędzne mimo to nawet lądując się w lokatę z x pieniędzmi to i tak częściowo zrekompensuje to utratę wartości.
Panowie ja już w polu karnym a nikt do mnie nie podał?
#mecz #pilkanozna
Gdy widzisz jak twój główny rywal do sportowca roku opuszcza monachijską maszynę i odjeżdża w stronę Barcelony.
#mecz
Uwielbiam ten francuski luz. Impreza w szkole podstawowej (od 3 lat). Przestawienie "Królowa lodu" dla dzieci a dla rodziców stoisko z alkoholem (mocno oblegane). Piwo po 2€, wino 1€ za "szklankę z kantyny" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To z czerwca ale teraz dużo więcej osób zobaczy.
#francjadasielubic #emigracja #francja