• Wykop.pl
  • Wykopalisko 266
  • Hity
  • Mikroblog
  • Szukaj
  • Dodaj
  • Zaloguj się
    • lub
    • Zaloguj przez Facebook
    • Nie masz konta? Zarejestruj się.

Mikroblog :

• wszystkie wpisy
    • aktywne
    • gorące dyskusje
    • ulubione
    •  
      witam12 1 mies. temu

+1539

Mało kto zdaje sobie sprawę, że harmonogram posiedzeń Rady Polityki Pieniężnej jest planowany z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Dla przykładu najbliższe posiedzenie odbędzie się 7 lipca, w Światowy Dzień Czekolady, której to głównym składnikiem jest kakao - pieszczotliwe określenie części ciała w którą zostaną wyruchani wszyscy kredytobiorcy.

#nieruchomosci

+: Bazy1i, nie_mowie_po_kociemu +1537 innych
      • udostępnij
        • Facebook
        • Twitter
        • Link
      ‹ embed ›
      •  
        Metylo 1 mies. temu via Android

+3

@witam12 wykop bawi, wykop uczy (。◕‿‿◕。)

+: Corona_Beerus, AnonimowyGentleman +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        ProofOfConcept 1 mies. temu

+38

@witam12: nie wszyscy. ktos kto z glowa wzial na stalej chociazby na poczatku tego roku, ma dodatkowo deprecjacje kredytu dzieki inflacji i zarabia w IT, stomatologii, medycynie czy weterynarii ten moze spac spokojnie ( ͡° ͜ʖ ͡°). po 5 latach splaci reszte kredytu z kilku h w projekcie/zabiegow. reszta niech zacisnie zeby i bedzie optymistami.

+: mat0707, fortySeven +36 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        MG78 1 mies. temu

+91

@witam12: *oszczędzający, nie kredytobiorcy

+: ziolowow, BukkakeWarrior +89 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        snipspod22 1 mies. temu

+3

@witam12: XDDDD gdybym mógł to bym dał dwa plusy

+: Ukryta_mucha, Ehhh_jest_jak_jest +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        zwodek 1 mies. temu via Android

+3

@ProofOfConcept

@witam12: nie wszyscy. ktos kto z glowa wzial na stalej chociazby na poczatku tego roku, ma dodatkowo deprecjacje kredytu dzieki inflacji i zarabia w IT, stomatologii, medycynie czy weterynarii ten moze spac spokojnie ( ͡° ͜ʖ ͡°). po 5 latach splaci reszte kredytu z kilku h w projekcie/zabiegow. reszta niech zacisnie zeby i bedzie optymistami.

Żeby jeszcze tak banki chciały zmieniać na te stałe oprocentowanie. Poczytaj sobie fora.

+: AnonimowyGentleman, Devilus +1 inny
        • udostępnij
          • Link
      •  
        brh4life 1 mies. temu

0

@witam12: śmiechłem xD

• udostępnij
          • Link
      •  
        przemyslaw-priemek 1 mies. temu

+8

zostaną wyruchani wszyscy kredytobiorcy.
        *oszczędzający, nie kredytobiorcy

@MG78: Tym razem udało się wyruchać jednych i drugich, majstersztyk ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+: qusqui21, Xatoos +6 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Christoph_4 1 mies. temu via iOS

+1

@witam12: Ja tam mam z tego wszystkiego niezłą bekę. Wystarczyło lata temu kiedy wszyscy rówieśnicy brali kredyty na mieszkania wyjechać do Niemiec by teraz pomnażać sobie na spokojnie euro i w międzyczasie zarabiać przewalutowujac większe sumy na złotówki a potem odwrotnie:) a sporo zarobiłem na sprzedaży euro kiedy kosztowało 5 cebulionów. Jeszcze tylko rok i dwa i zaczną się licytacje komornicze:)

+: Devilus
        • udostępnij
          • Link
      •  
        Winsomeboy 1 mies. temu

0

@MG78: Jak oszczędzający tracą na podnoszeniu stóp?

• udostępnij
          • Link
      •  
        MG78 1 mies. temu

+2

@Winsomeboy: Tracą przede wszystkim na tym, że cykl podwyżek stóp zaczął się ze znacznym opóźnieniem, a obecnie realne stopy procentowe są nadal ujemne. Podwyżki stóp nie były gwałtowne, a kredytobiorcy mieli stosunkowo dużo czasu aby przejść na oprocentowanie stałe (jeszcze przed zmianami KNF), sam to zresztą radziłem znajomym. Przy obecnej inflacji i stałej stopie oprocentowania i realnie ujemnych stopach procentowych kredytobiorcy dostają dewaluację swojego długu.

Oszczędzający od lat tylko tracą. Jak ktoś planował zakup nieruchomości w 2018, 2019, a nawet 2020 i tego nie zrobił to tylko może pluć sobie w brodę. Do tego złotówka ostatnimi czasy mocno traci na wartości, a NBP sobie średnio radzi z jej obroną.

+: Devilus, Kacpa100
        • udostępnij
          • Link
      •  
        sprintel 1 mies. temu

+2

@MG78: @witam12: generalnie to wszyscy są jebani więc ¯\_(ツ)_/¯

+: Devilus, Kacpa100
        • udostępnij
          • Link
      •  
        RozowaWkolorachTeczy 1 mies. temu

+1

wszyscy kredytobiorcy.

@witam12: nie wszyscy. Ja mam stałe %

• udostępnij
          • Link
      •  
        ElonUfamTobie 1 mies. temu

+1

@witam12: każdy kto wziął kredyt powinien być ruchany do momentu aż się powiesi albo sprzeda to co kupił i odda bankowi i może ceny spadna. Nie szkoda ci spoleczenstwa okradanego ogromną inflacja, ale szkoda dziadów co brali kredyty pod korek przy zerowych stopach, mimo że realnie na kredyt nigdy nie było ich stać? I się śmieją że mieszkanie przez inflację rośnie szybciej niż kredyt?

• udostępnij
          • Link
      •  
        MvPancer 1 mies. temu via Android

+1

@witam12 nie chcę psuć zabawy, ale widząc inflację i gwałtowny skok raty, serio ktoś jeszcze został na zmiennej?

• udostępnij
          • Link
      •  
        Krupier 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@witam12: generalnie to racja, ale problem w tym, że seks analny dotyczy wszystkich, nie tylko kredyciarzy. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

• udostępnij
          • Link
      •  
        Krupier 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+5

każdy kto wziął kredyt powinien być ruchany do momentu aż się powiesi albo sprzeda to co kupił i odda bankowi i może ceny spadna. Nie szkoda ci spoleczenstwa okradanego ogromną inflacja, ale szkoda dziadów co brali kredyty pod korek przy zerowych stopach, mimo że realnie na kredyt nigdy nie było ich stać? I się śmieją że mieszkanie przez inflację rośnie szybciej niż kredyt?
        @ElonUfamTobie:

Aleś się zesrał. XD

Wy wszędzie widzicie tych mitycznych "kredyciarzy z krechą pod korek", a nawet nie zdajecie się, że w całościowej liczbie kredytobiorców tacy ludzie to jakiś promil.

No, ale to oni wam zniszczyli rynek, tak było. XD

+: excelfinance, Rocky_Zuma_Skye +3 innych
        • udostępnij
          • Link
      •  
        spiropentan 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@Krupier: ty chyba nie pamiętasz narodowego pompowania balonika na rynku nieruchomości

Lodówkę otwierałem w nocy i mnie analitycy z niej przekonywali do kredytu na własny prestiżowy apartament XD

Teraz możesz tylko obserwować co się dzieje, gdy masy biorą kredyty (na które ich nie stać) na mieszkania, których brakuje. Ekonomistą nie jestem, ale popkorn już dawno czekał w garze na odpalenie palnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)

pokaż spoiler A że dotknie też mnie? Myślę że trochę gówna się nam szykuje w przyszłości - nie tylko na tym polu.

+: ElonUfamTobie
        • udostępnij
          • Link
      •  
        spiropentan 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

0

@Krupier: oczywiście to dużo szerszy temat niż tylko kredytobiorcy we "własnym" M. Wszyscy poczujemy to na własnej skórze.

I możesz się oburzać, że mnie to bawi - ale ja płakać z powodu czegoś, na co nie mam wpływu - nie zamierzam XD

• udostępnij
          • Link
      •  
        Niebadzsmokiem 1 mies. temu via Wykop Mobilny (Android)

+1

@witam12: *oszczędzający, nie kredytobiorcy
        @MG78: jedno i drudzy, do tego bez mydła

+: losowelitery
        • udostępnij
          • Link
      •  
        austra 1 mies. temu

0

nie wszyscy. ktos kto z glowa wzial na stalej chociazby na poczatku tego roku, ma dodatkowo deprecjacje kredytu dzieki inflacji i zarabia w IT, stomatologii, medycynie czy weterynarii ten moze spac spokojnie ( ͡° ͜ʖ ͡°). po 5 latach splaci reszte kredytu z kilku h w projekcie/zabiegow. reszta niech zacisnie zeby i bedzie optymistami.

@ProofOfConcept: Wiesz, brzmi jak super życie, ale w rzeczywistości co z tego, że spłacisz sobie mieszkanie w 5 lat, jak i tak będziesz żył w kraju dławionym recesją, biedą, niektórzy Twoi sąsiedzi będą musieli sprzedać mieszkania, bo nie będzie ich stać na spłatę kredytu, inwestycje będą jeszcze wolniejsze niż są, jeszcze bardziej pogorszy się jakość opieki medycznej, wydolność państwa itd. Oczywiście zawsze lepiej w takiej sytuacji mieć spłacone mieszkanie niż nie mieć :) Ale i tak wszystkim się dostanie po tyłku.

• udostępnij
          • Link
      •  
        kutafonixor 1 mies. temu

0

@ElonUfamTobie: a ja mam z kolei bekę ze spadkowiczów, wynajmują mieszkania za grube pieniądze albo mieszkają z rodzinką a po latach płacenia nic z tego nie mają, nawet komfortu mieszkania. Pociąg odjechał a kto nie kupił mieszkania 3 lata temu będzie czekać do usranej śmierci albo będzie wynajmować do emerytury a potem wypad na ulicę albo sznur na szyję

• udostępnij
          • Link

Gorące dyskusje ostatnie 12h

Xeni323 8 godz. temu

+356

Nie wiem jak to ztagować wiec bedzie bez.

o 14 sie hajta ziomek z pracy (kurier), wiec wpadlismy na pomysl ze zrobimy mu szloge z busów. Dwa beda staly obok siebie i bedzie tam paczka zaadresowana do pana mlodego oraz pani mlodej. Którzy to beda musieli je wykopać jak najdalej :D W paczkach naszyjniki z ich imionami ktore polaczone tworzą serce. Jakoś mi sie tak mordka cieszy ze uda nam sie zrobic cos nietypowego :D wiec w sumie oznacze tylko #wygryw pokaż całość

odpowiedzi (56)

Jabby 7 godz. temu

+1316

#bekazpisu #odra

odpowiedzi (18)

Comrade- 10 godz. temu

+806

Lękajcie się

odpowiedzi (24)

• pełna lista

Wykopalisko

• W cieniu afery z Odrą brutalnie zlikwidowano blokadę wycinki w Bieszczadach W cieniu afery z Odrą brutalnie zlikwidowano blokadę wycinki w Bieszczadach 113
    • Po skażeniu Odry w sieci rozpętała się burza. Na rząd sypią się gromy Po skażeniu Odry w sieci rozpętała się burza. Na rząd sypią się gromy 96
    • Niemieckie media o Odrze: Potrzebna jest międzynarodowa komisja śledcza Niemieckie media o Odrze: Potrzebna jest międzynarodowa komisja śledcza 67
    • NIK o działaniach do poprawy jakości wód w rzekach - 2018r. 89% zły stan wód NIK o działaniach do poprawy jakości wód w rzekach - 2018r. 89% zły stan wód 52
    • Oburzający wpis komentatorki z TVP. "Z dziećmi z in vitro jest jak z psami... Oburzający wpis komentatorki z TVP. "Z dziećmi z in vitro jest jak z psami... 37
    • Dlaczego w Holandii ginie  mniej pieszych niż w Polsce Dlaczego w Holandii ginie mniej pieszych niż w Polsce 133
    • Hałdy ubrań na wysypiskach. To tu są twoje zeszłoroczne, modne dżinsy Hałdy ubrań na wysypiskach. To tu są twoje zeszłoroczne, modne dżinsy 59
    • Śnięte ryby w dopływie Warty. RCB rozszerza alert Śnięte ryby w dopływie Warty. RCB rozszerza alert 43
    • Prokuratura nie chce ścigać księdza za obsceniczne wiadomości Prokuratura nie chce ścigać księdza za obsceniczne wiadomości 45
    • Awaria w wielkiej elektrowni. Ujawniamy dokument: "Zagrożenie dla życia... Awaria w wielkiej elektrowni. Ujawniamy dokument: "Zagrożenie dla życia... 40

Reklamy Google

Przydatne linki

• Idea Wykopu
    • Regulamin
    • Reklama
    • Blog
    • Polityka prywatności
    • Informacja o cookies
    • Pomoc i FAQ
    • Kontakt
    • Archiwum
    • Ranking użytkowników
    • Osiągnięcia
    • Tagi
    • Dodatki
    • Dla programistów
    • Wykop Poleca
    • Quiz
    • Zamów koszulkę
    • wykopane
    • wykopalisko
    • komentarze

Chmura tagów

hardware humor internet technologia rozrywka nauka programowanie software sztuka bekazpisu chiny ciekawostki ekonomia energetyka europa finanse gospodarka heheszki historia inflacja katolicyzm kosciol kultura motoryzacja odra pieniadze polityka polska prawo rosja samochody swiat ukraina usa wojna zainteresowania

Drogi Wykopowiczu

w załączonym linku do Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania.

Polityka plików cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.