Wpis z mikrobloga

@pepedros: Czyli #!$%@? smak po dodaniu wzmacniacza smaku nie sprawia ze jest jeszcze bardziej #!$%@?? Bo jak zrobilem #!$%@? zarcie i dodalem glutaminianu to smakowalo jeszcze bardziej #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@hdh3he3: kiedyś nie stosowano glutaminianu, po prostu robili lepsze jakościowo produkty. Dziś wszędzie to dosypują. Jak zrobisz #!$%@? żarcie i dosypiesz glutaminianu, to będzie mniej #!$%@?.
@hdh3he3: bo ludzie to debile, których można postraszyć byle czym. Co prawda część ludzi źle reaguje na glutaminian sodu, co nawet nazywa się "syndromem chińskiej restauracji", ale to jest indywidualna sprawa i trzeba po prostu sprawdzić na sobie, ale nie demonizować tego robiąc z msg nie wiadomo jaką truciznę. Po prostu ma szkodliwość porównywalną do soli kuchennej, gdzie liczy się spożycie tego w nadmiarze